Made by Cristian Adamache

10 comentarii

In ultima saptamana am luat putintica pauza de la cratita si m-am ocupat mai mult de mine, de Sarbatorile care se apropie, am conturat o parte din meniul de Craciun si din decoratiunile pentru brad si casa, intr-un cuvant m-am relaxat. Am profitat de faptul ca sotul meu a avut 2 zile libere, care au trecut  teribil de repede, si am fost sa ne plimbam, am discutat vrute si nevrute, si facand un rezumat al zilelelor trecute chiar m-am simit bine fara calculator si fara sortul de bucatarie atarnat de gat. In schimb sortul de bucatarie a fost folosit de sotul meu drag care in seara asta mi-a facut o surpriza in timp ce eu ma odihneam. Cristi gateste rar dar gateste foarte bine si regret si acum ca nu i-am postat tortul Linzer facut anul trecut in Lazio  care a iesit extrem de bun si foarte frumos. Asa ca, de data asta, nu am vrut sa pierd ocazia sa imortalizez acest pui crocant facut de scumpul meu sot si servit cu un mujdei de usturoi si o bucatica de paine calda.

 

Pui la rotisor

 

Pui la rotisor de Cristian Adamache

Avem nevoie doar de un foc bun, un camin dotat cu un bat de rotisor, putin unt si ierburi aromatice daca doriti. Cris a parpalit bine puiul la flacara aragazului ca sa scape de eventualele pene ramase pe pui, dupa care l-a taiat in doua pe lungime, l-a uns bine bine cu unt, si pe dinauntru si pe dinafara, l-a infipt bine in batul de rotisor iar in momentul in care cuptorul a atins 77 grade, a introdus puiul in camin si a dat drumul rotisorului. Din cand in cand il mai stropea cu putin unt iar cand a devenit rumen bine l-a pudrat cu putina sare. L-a lasat in jur de 1h30min dupa care l-am servit cu putin mujdei si foarte putina paine neagra abia scoasa din cuptor.

Desi nu ma omor cu puiul as manca la nesfarsit pui preparat astfel. A iesit extraordinar de bun, crocant si cu aroma specifica lemnului.

Dupa o asemenea cina mi-as dori ca sotul meu sa aiba mai multe zile libere pentru ca tare mi-a placut huzurul din aceste zile.

Momentan am incalecat pe o sa si promit ca zilele astea ma intorc cu noi retete pentru ca simt ca m-am relaxat cam mult!!!

 

Laura & Cristian Adamache

10 Comentarii

  1. Cristi vezi ca vorbele frumoase sunt spuse cu scopul de a te incuraja spre cat mai multe "seri culinare" 😛 glumeam. Adevarul e ca arata f bine. Si asta ti-o zice o persoana (foarte) vegana 🙂 Laura inca o data nu uita ce persoana minunata ai langa tine.
    P.S. Si Cristi nici tu sa nu uiti vreodata cat de minunata e sotia tare, pe care o indragesc f tare.

  2. Inuc mic daca tie iti place atunci chiar ca Cris se declara multumit de cina lui!! Scumpa mea frumoasa sa stii ca si noi te iubim foarte mult. Pupicei pup pup si multumim pentru comentariu!!

  3. Mmmmm ce bunatate. Sa ai Sarbatori Minunate alaturi de cei dragi. Pup. Criss.

  4. Felicitari Cristi,arata super puiul!
    Sa aveti parte de cat mai multe zile de relaxare impreuna!Sunteti minunati amandoi!

  5. Ghiocel07

    Doamne ce bine arata! Laura draga poti sa fi mandra de sotul tau. Sunt sigura ca si el este mandru de tine. Sunteti doi tineri care se vede ca va respectati si va iubiti mult. Sunteti o pereche de toata lauda si admiratia.

  6. Criss draga mea ma bucur ca iti place. Sarbatori minunate iti dorim si noi, cu multa sanatate si fericire. Te pupic!!

  7. Cris iti multumeste draga Anita!! Te pupic cu drag si un weekend minunat alaturi de cei dragi iti dorim!!

  8. Ghiocel drag cat ma bucur sa te revad. Puiul este extraordinar gatit asa si chiar daca nu sunt fan pui mi-a placut enorm. Cris cocheteaza cu bucataria dar din cauza ca munceste foarte mult, foarte rar are timp si chef sa stea in bucatarie si il inteleg perfect. Te pupic cu mare drag si un weekend de vis sa ai!!

  9. Anonymous

    Bun Bun si gustos. Felicitarile sunt trimise din Suedia…

  10. Multumesc mult Anonim!!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.