Chiftele de peste


In ultima perioada am mancat mai lejer si vrem sa continuam asa pentru ca se aproprie Craciunul cand sigur vom manca destul . Astazi am profitat de faptul ca aveam peste proaspat asa ca am facut repede aceste chiftelute foarte bune pe care le-am servit alaturi de cartofi natur cu un strop de unt si patrunjel si o salata de rucola cu lamaie.

 

Chiftelute de peste- Fish cutlets

 

Ingrediente:

400 gr pastrav sau orice alt tip de peste

1 ou

1 galbenus

jumatate lamaie

3 linguri parmezan (optional)

2 felii de paine

patrunjel dupa gust

1 catel de usturoi

sare

piper

Punem o cratita inalta plina cu apa la fiert iar in momentul in care fierbe apa adugam sucul unei jumatati de lamai, sare si pestele curatat dar intreg. Il fierbem 15 minute dupa care il scoatem si il lasam cateva minute sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il curatam de piele si oase cu mare atentie. Mixam la robot pestele cu un ou, 1 galbenus, parmezan, paine inmuiata in apa sau lapte si stoarsa f bine, patrunjel, usturoi, sare si piper.

Chiftelute de peste

Formam cu mana usor umeda chiftelute mici cat o nuca, le dam prin faina si le prajim in ulei incins,

Chiftelute de peste

 

Le servim fierbinti alaturi de diverse garnituri. Mie mi se par excelente langa salata si cartofi natur.

 

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

17 comentarii la “Chiftele de peste

  1. trinity spune:

    I really like your blog. Not only the dishes, but also the photos are great!
    Definitly i will often visit your site and cook and bake your recipes.
    Best regards: Trinity

  2. Laura spune:

    Anita draga mea ma bucur mult ca iti plac. Au fost foarte bune si lejere in ciuda faptului ca au fost prajite. Te pupic si un weekend minunat iti doresc!!

  3. Laura spune:

    Welcome to my blog Trinity and thank you very much for your visit!! You're always welcome to my blog!! Have a very good weekend!!

  4. oanadreams spune:

    Bunute, bunute!!!!

    Am schimbat un picut reteta ta (am pus marar in loc de patrunjel, si le-am "tavalit" prin pesmet pe unele si pe altele prin malai+faina+pesmet). Am folosit un file de pangasius (frate cu cod-ul). Oricum au iesit SUPER!!!
    Mi-am propus sa incerc sa fac si gogoselele tale. Pupici!

  5. Laura spune:

    Ce bine suna versiunea ta Oana!! Data viitoare le tavalesc si eu prin pesmet. Marar as pune dar nu am din pacate. Te pupic cu drag si ma bucur ca le-ai incercat!

  6. oana spune:

    buna Laura,vreau sa fac chiftelutele de peste de Craciun, vreau sa te intreb daca pot fierbe mai mult peste pana ajng oasele sa se macereze?daca scot eu oasele e posibil totusi sa omit 1-2

    • Laura spune:

      Draga mea, il poti fierbe mai mult, dar nu excesiv pentru ca isi pierde gustul. Oricum, in momentul in care il mixezi la robot, oasele mici mici care ti-au scapat, se mixeaza si nu o sa le simti.
      Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *