Prajitura cu Crema de Lamaie

22 comentarii

Prajitura cu crema de lamaie, simpla si foarte rapida, ideala pentru zielele calde de vara.

Aceasta minunata prajitura cu crema de lamaie este foarte simplu de facut si deosebit de fina si racoroasa, ideala pentru zilele cumplit de calde de vara.
Cantitatile sunt pentru o tava de 24/24 cm, dar daca o vreti un pic mai inalta, desi aceasta prajitura nu trebuie sa fie foarte inalta, le puteti dubla.

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente aluat – Prajitura cu crema de lamaie

  • 125 gr unt
  • 40 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 2 lingurite coaja lamaie

Ingrediente crema

  • 35 gr faina
  • 125 gr suc lamaie/portocala (eu am pus sucul unei lamai si al unei portocale)
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite coaja potocala

Mod de preparare aluat

  • Amestecam intr-un bol faina cu zaharul si coaja de lamaie, adaugam untul la temperatura camerei si framantam pana obtinem un aluat compact.
Prajitura cu crema de lamaie
  • In cazul in care aluatul este prea moale, il invelim in folie de plastic alimentara si il lasam 10 minute la frigider. In acest fel, il vom intinde mai usor in tava.
Prajitura cu crema de lamaie
  • Dupa ce aluatul s-a intarit putin, il intindem direct in tava tapetata cu hartie de copt si il intepam cu furculita din loc in loc.
  • Coacem aluatul in cuptorul preincalzit la 180° pentru 15 minute (cand se coloreaza pe margini e gata).

Mod de preparare crema de lamaie

  • Amestecam ouale cu zaharul pana-si dubleaza volumul si se transforma in crema.
  • Adaugam faina cernuta, sucul de lamaie si portocala si coaja de portocala si mixam inca vreo 3 minute.
Prajitura cu crema de lamaie
  • Dupa 15 minute scoatem blatul din cuptor si adaugam peste blatul fierbinte crema de lamaie.
  • Introducem prajitura cu crema de lamaie in cuptor pentru inca 15-20 minute, dupa care o scoatem si o lasam sa se raceasca complet.
Prajitura cu crema de lamaie
  • Dupa ce prajitura s-a racit, o pudram cu zahar vanilat si o taiem in patrate.

Prajitura cu crema de lamaie

22 Comentarii

  1. Am facut si patratele Laura…au iesit teribil de bune…de fapt…ce faci tu si nu e bun?…Nu cred ca exista….imbratisari pentru o scumpa Laura…

  2. Draga Rux ma bucur mult mult ca ti-au placut!! Pupic draga mea!!

  3. Anonymous

    Sublimmmm……o reteta super usoara….si super gustoasa!

  4. Anonymous

    am facut aceste patrate.sunt excelente, dar cred ca tava in care le faci trebuie sa fie de dimensiuni mai mici ca sa fie mai inalta,ale mele au iesitcam plate, dar cu un gust nemaipomenit.Eu ti-am cerut si reteta de Panettone, dar daca este asa de complicata am sa renunt si o sa fac de Pasti reteta traditionala de cozonac si Tortul cu crema de piersici. Am sa incerc si eu pentru prima oara un fondant. Multumesc inca odata pentru tot si mai vorbim. O zi buna!!!

  5. buna Laura,

    am facut aceste prajituri, seamana cu lemon squares! Am facut intr-o tava mai mica si a fost excelent!!! Mersi tare mult!
    Imi place blogul tau la nebunie,ai retete deosebite! felicitari
    mari

  6. Anonymous

    foarte faina prajiturica, nu se poate pune mai putin zahar in crema?

  7. Anonymous

    Draga Laura,
    sa stii ca astazi am facut aceste delicioase patratele cu lamaie si portocala.
    Sunt minunate, fine si aromate.
    Eu le-am facut exact asa cum erau prezentate, adica mai subtirele..si am folosit amidon alimentar in loc de faina din crema.
    Deosebite!
    Dany

  8. Buna, Laura. Ma numesc Alia si locuiesc in Marea Britanie. Imi place ff mult sa "bucataresc" si tot timpul incerc sa-i fac sotului meu cate o "surpriza dulce". Astazi am facut aceasta prajitura care tocmai am scos-o din cuptor. Are un miros superb si un gust deosebit( am taiat o bucatica mica, mica, asa cum era calda, si am gustat-o) 🙂 Foaaaarte buna!!! Felicitari!!! Iti doresc numai bine!!

  9. Am facut si aceasta minunata prajitura si este extraordinar de buna , eu am facut prajitura cu cantitate dubla de ingrediente 😛 sa fiu sigura ca ajunge la toata lumea 🙂 Este excelenta.

  10. buna,laura…am facut si eu reteta asta…este absolut delicioasa…mi-a iesit la fel de aspectoasa si mie..am incercat si tarta cu portocale si mac si de asemenea a fost o reusita..iti multumesc mult..te apreciez sincer.

    • Cami, pup dulce dulce si ma bucur ca ti-a placut!!
      De multisor nu am mai facut-o asa ca o sa-i vina randul saptamana asta.

  11. Pot sa inlocuiesc untul cu margarina ??

  12. Nadia Nemeti

    Nu cred ca iti dai seama ce inseamna pentru o “bucatareasa ” amatoare sa se apuce de bucatarit ceva ce nu a mai incercat niciodata si sa ii si iasa. Satisfactia este uimitoare. Mie personal imi vine sa strig sa ma auda toata lumea:”uite ce am facut,mi-a iesit!” O sa-ti spun eu de ce mi-a iesit: din cauza ta pt ca esti un om minunat care imparti cu noi tot ce stii; ne faci viata mult mai usoara si frumoasa. Nu snt o gurmanda,dimpotriva dar ador retetele tale si le practic pt cei dragi.Iti doresc multa sanatate si fericire si iti multumesc tie si Domnului ca existi. Pupici!
    PS- bineinteles ca mi-a iesit prajiturica delicioasa.

    • Draga mea Nadia, m-a emotionat comentariul tau!! Iti multumesc mult pentru cuvintele tale minunate si te mai astept e la mine cu mare drag!!
      Pupicei cu drag!!

  13. Alexandra

    pot sa tapetez tava cu margarina daca nu am hartie de copt?

    • Alexandra, draga mea, sigur ca da, dar sa o tapetezi si cu margarina si cu faina.
      Te pup!

  14. am incercat cateva retete ale tale unele mi-au iesit dar asta nu 🙁 .aluatul se rupea si mi se pare ca a iesit foarte putin fata de cum ti-a iesit tie chiar daca am folosit aceleasi cantitati iar crema mi-ai iesit foarte lichida chiar daca am mai adaugat putina faina in plus fata de cantitatea mentionata iar dupa ce am scoso din cuptor a iesit tare tare si foarte subtire.ce am gresit?

  15. super buna si usor de facut,o bunatate!!!

  16. alexandra

    arata bine si e f.buna

  17. Draga Laura, iti multumesc (si) pentru aceasta reteta. Este extrem de gustoasa iar faptul ca se face atat de usor o face minunata.
    Esti de foarte multe ori sursa mea de inspiratie. Felicitari pentru munca pe care o depui!

    • Laura Adamache

      Draga Ana, multumesc pentru cuvintele frumoase.
      Sa va fie de bine prajiturica!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.