Rulouri Cu Parmezan Si Rozmarin

19 comentarii

Rulourile cu parmezan si rozmarin sunt un aperitiv gustos si parfumat.

Rulouri coapte cu parmezan si rozmarin

Rulourile cu parmezan si rozmarin sunt un aperitiv perfect pentru orice moment al zilei. Eu le servesc diseara musafirilor (daca mai raman). Se fac simplu si aluatul creste nemaipomenit de bine.

Ingrediente – Rulouri cu parmezan si rozmarin

  • 500 gr faina
  • 200 gr apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 75 gr unt
  • 25 gr untura de buna calitate
  • 10 gr sare
  • 50 gr zahar
  • 75 gr parmezan
  • 1 ou
  • 1 lingura mare cu rozmarin tocat

Mod de preparare

  • Eu am facut aluatul la masina de paine. Am pus in cuva masinii, apa, untul, untura, zaharul si apoi faina si drojdia sfaramata (drojdia nu trebuie sa intre in contact cu ingredientele lichide). Dupa 2 ore aluatul a dospit foarte mult,
  • In cazul in care framantati aluatul manual, procedati ca la un aluat de paine. Faceti o groapa in faina, adaugati drojdia dizolvata in putina apa calduta si putin zahar (din cantitatea de zahar specificata in reteta) si apoi adaugati untura ,zaharul ramas, rozmarinul si lasati sa creasca in jur de 2 ore intr-un loc caldut.
  • Intindem aluatul intr-o foaie subtire de aproximativ 0,5-0,6 cm. O pudram cu parmezanul ras si apasam usor ca sa intre cat de cat parmezanul in aluat,

  • Rulam si taiem din el bucatele destul de groase (de cca 4-5 cm latime). Asezam rulourile in picioare in tava. Le lasam 15 minute la crescut intr-un loc ferit de curenti de aer rece,
  • Preincalzim cuptorul la 180 grade. Ungem rulourile cu un ou batut si le coacem in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute,

  • Rezultatul? Niste rulouri cu parmezan si rozmarin foarte pufoase si parfumate. Pofta buna!!

19 Comentarii

  1. Anonymous

    Buna ziua,

    imi place foarte mult ceea ce gatiti, cred ca sotul dvs. este foarte fericit.

  2. Noapte buna Laura!miine dis de dimineata fac rulourile cu parmezan(da eu voi pune cascaval si fr.de busuioc)si fursecurile marocane!te pup !iti voi scrie cum au iesit!

  3. Asa cum tiam scris aseara :am facut rulourile cu parmezan si fursecurile maroacane!acu le-am terminat!au iesit super,super,un aluat extrem de pufos si bun!aluatul imi creste f.f.mult!dovada ca reteta este super buna!Dragi Doamne faceti si aceste 2 retete veti fi deosebit de multumite!Tie Laura iti doresc o zi excelenta!Te pupacesc cu drag!

  4. Anonymous

    Azi le-am fcaut si io si-s f bune si pufoase.si copii mi le maninca si ma bucura asat.se fc relativ usor si arata bine.imi pare rau ca nu mai postezi si pe culinar dar io te urmaresc zilnic.te pupacesc si astept cu nerabdare si alte retete.

  5. Draga mea daca papa cei mici cu placere sa stii ca sunt mai mult decact fericita!! Te pupic si te mai astept cu draga inima pe la mine!!

  6. Anonymous

    tare as vrea sa incerc aceste rulouri dar nu stiu ce este acea untura de buna calitate si cu ce poate fi inlocuita?in rest……..sunteti foarte pricepuputa in ale bucatariei.jos palaria.

  7. Sapaceanu

    Buna Laura azi am descoperit Iste-ul tau si l-am luat cap coada, as vrea si eu sa le incerc, dar chiar nu am untura as putea folosii unt???

  8. Anonim imi pare rau ca iti raspund atat de tariuz dar abia acum am vazut comentariul tau. Untura se poate inlocui foarte bine cu unt. Multumesc mult pentru vizita!!

  9. Sapaceanu bine ai venit si multumesc mult pentru vizita!! Cu siguranta poti inlocui untura cu untul. Si eu am facut-o de multe ori si mi-au iesit la fel de bune!!

  10. Anonymous

    Le-am facut si eu si eu iesit minunate! Cu siguranta vor deveni o reteta de baza la noi. Eu am pus totusi mai putin zahar si au iesit numai bune si nici nu a crescut aluatul exagerat in cuptorul de paine.

    Mihaela

  11. Anonymous

    am si eu o intrebare mai de incepatoare…:d..se poate inlocui aluatul cu foi de placinta cumparate? ca mie nu prea imi ies aluaturile…:( foarte faine si apetisante toate retetele tale

  12. Anonim, se poate inlocui aluatul cu foi din comert numai ca vor iesi diferit, mai crocante putintel. Aluatul meu seamana cu aluatul de paine, deci ies foarte pufoase.

  13. Raluca Nitu

    Draga Laura,
    Ieri seara, dupa un week-end in care am fost de serviciu, vroiam sa imi odihnesc mintea si ochii mult incercati in fata calculatorului si sa pregatesc ceva bun de mancare. Pasiunea asta pt “ceva bun” m-a “atacat” cu putin timp in urma. Dintr-un blog culinar in altul, am ajuns la al tau. Te felicit pentru talentul pe care il ai. Iar prima reteta incercata de la tine a fost aceasta de rulouri cu parmezan. Au fost dementiale. Iar sotul meu a fost si el incantat de ele (respectiv abia l-am oprit de la devorarea intregii tavi). Iti multumesc pentru retetele pe care le impartasesti cu noi si cu siguranta voi incerca multe altele.

  14. Buna ,

    Cred ca la modul de preparare a aluatului la masina ai uitat sa mentionezi rozmarinul dar presupun ca se pune odata cu “uscaciunile”, faina si drojdia ?

    • Andreea, draga mea, asa este, multumesc ca mi-ai spus. Rozmarinul se adauga cu faina.
      Pup!

  15. Buna ziua!
    Am si eu o intrebare. Se poate inlocui drojdia proaspata cu drojdie uscata?

    • Maria, draga mea, sigur ca da. Foloseste 7 g de drojdie uscata in locul celor 25 g drojdie proaspata.

  16. Servus Laura, am făcut rețeta de multe ori, dar as vrea să o fac și cu o parte făina integrală. Cam în ce proporție crezi că ar trebui să fie cele două tipuri de făini? Mulțumesc.

    • Laura Adamache

      Draga mea, poti folosi 300 g faina alba si 200 g faina integrala. In acest caz, iti recomand sa maresti cantitate de apa cu 25-50 ml.
      Cu drag!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.