Chec Cu Ciocolata Si Rom


Chec cu ciocolata si rom – foarte parfumat si foarte simplu de facut

Chec cu ciocolata si rom (www.lauraadamache.ro)
Checul cu ciocolata si rom era favoritul meu in copilarie. Bunica facea un chec grozav cu ciocolata si rom, iar acesta imi aminteste tare mult checul bunicii mele. Tot din categoria retetelor clasice de checuri veti gasi pe blog si reteta de chec pufos cu rahat, o reteta foarte des facuta, fiind simpla si usor de pregatit.

Chec cu ciocolata si rom – Ingrediente (forma 24 cm)

  • 75 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite rom
  • 200 g ciocolata

Chec cu ciocolata si rom – Mod de preparare

  • Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtinem o crema omogena. Adaugam ouale pe rand (al doilea ou se pune dupa ce primul a fost inglobat perfect in aluat).
  • Se adauga faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, cremei de unt, si se  mixeaza pana la completa omogenizare a ingredientelor.
Preparare aluat chec
  • Punem aluatul intr-o forma de chec. Coacem checul cu ciocolata si rom in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute maxim.
  • Topim ciocolata la bain marie si apoi o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam 2-3 lingurite de rom Nu adaugam romul in ciocolata fierbinte pentru ca se va intari.
  • Dupa ce checul s-a copt, il lasam sa se raceasca si turnam glazura pe deasupra. Lasam glazura sa se intaresaca, apoi il servim.
Chec de ciocolata intreg si feliatPofta buna!!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec cu ciocolata si rom
Autor:
Publicata:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

10 comentarii la “Chec Cu Ciocolata Si Rom

  1. Cristina spune:

    E super bun! Doar ca mi s-a intamplat si ceva care era sa imi strice toata bucuria….cand ciocolata era in craticioara la baia de abur si gata topita, am pus esenta de rom si s-a intarit imediat …. am dres-o cu unt si a iesit foarte bun in final. cum ai reusit sa pui romul fara sa se intareasca ciocolata? 🙂

  2. Laura spune:

    Cristina draga meacand topim ciocolata la bain marie apa nu trebuie in nici un caz sa fiarba si nici fundul craticioarei nu trebuie sa fie complet scufundat in apa. Ideal ar fi nici macar sa nu atinga apa (asa scrie la carte) dar dureaza mai mult asa pana se topeste ciocolata. Sfatul meu este sa adaugi romul dupa ce ai scos craticioara de la bain marie. Te pupic!!

  3. Anonymous spune:

    Foarte gustos, l-am incercat si eu. O singura intrebare as avea: torni ciocolata cand checul este inca in forma?? Eu l-am scos si am "aranjat-o" dupa ce s-a racit un pic, iar apoi "am simtit nevoia" sa-l bag putin la rece. Exprimarea nu e academica, sunt incepatoare in ale gatitului, dar sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc si felicitari pentru blog. Mady.

  4. Anonymous spune:

    ce gramaj sa aiba ciocolata de menaj? ce am vazut asa in mare in supermarketurile de aici,sunt de 250g si 500g.Ms 🙂

  5. denisa spune:

    as avea o intrebare ,si anume: cele 4 oua se pun intregi in compozitia de zahar si unt sau se pun doar galbenusurile?
    Am incercat sa fac checul,am pus ouale intregi dupa ce am frecat putin zaharul cu untul,dar compozitia s-a taiat… am incercat si a doua oara si tot la fel am patit. De aceea ma gandesc ca poate trebuia sa pun doar albusurile…
    Cand am vazut ca s-a taiat si a doua oara,m-am lasat pugubasa dar nu de tot,,pt ca am facut mini checuletele bicolore….Eu „le-am facut” in forma de chec normala. A iesit foarte bun.,moale ,pufos,aerisit.
    Multumesc. Un sfarsit de saptamana fain.PUP…

    • Laura spune:

      Denisa, draga mea, ouale se pun intregi in compozitia de zahar si unt. Se intampla foarte des sa se taie compozitia ( ouale nu se inteleg ff bine cu untul) dar aluatul se leaga perfect cand adaugi faina. Si mie mi s-a taiat de nenumarate ori dar cand adaugam faina, isi revine complet iar gustul si textura finala nu au de suferit.
      Pup dulce dulce!! Ma bucur tare mult ca ti-au placut checuletele bicolore. Si eu le-am facut aseara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor