Budinca De Broccolo Romano


Budinca de broccolo romano – Retete culinare mancare

Budinca coapta de broccolo romano

 

Aceasta budinca de broccolo romano se face foarte rapid si este extraordinar de gustoasa. Puteti inlocui broccolo romano cu broccoli sau cu conopida. Este o budinca satioasa, potrivita pentru un pranz friguros de toamna sau de iarna.

Ingrediente – Budinca de broccolo romano

  • 1 broccolo romano/conopida/broccoli (1kg)
  • 3 oua
  • 200 ml smantana groasa
  • 200 g cascaval
  • 50-60 g unt
  • 2-3 linguri pesmet
  • boabe piper rosu (optional)
  • piper macinat
  • sare
  • pesmet

Mod de preparare

  • Punem buchetelele de broccolo la fiert (in apa cu sare) cat sa se inmoaie dar sa nu fie fierte complet. Intre timp tapetam o tava cu unt si pesmet.
  • Scoatem buchetelele de broccolo si le punem la scurs. Dupa ce s-au racit, le aranjam (in picioare) in forma tapetata.
  • Separat amestecam ouale cu smantana, putin piper negru macinat si cascavalul ras si le adaugam peste broccolo.
Broccolo romano asezat in tava
  • Pudram suprafata budincii cu 2-3 linguri de pesmet, bobite de piper rosu, cca 50 g unt, taiat in bucati.
  • Coacem budinca de broccolo romano in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute.

Budinca broccolo romanao coapta in forma ovala

  • O servim dupa ce am lasat-o sa se raceasca putin. Pofta buna!!!

Autor: +Laura Adamache

Print Friendly, PDF & Email

5 comentarii la “Budinca De Broccolo Romano

  1. Anonymous spune:

    esti o gospo desavarsita, felicitari!da-mi te rog un sfat: broccolli congelat, in caz ca vreau sa fac gratin, mai trebuie fiert putin sau nil pun direct? merci, te pup

  2. Laura spune:

    Multumesc tare mult!! Eu zic ca daca sunt congelati sa ii pui fara sa ii fierbi pentru ca oricum se patrund foarte rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor