Biscuiti cu Corn Flakes


Retete culinare Biscuiti – Biscuiti cu Corn Flakes

Biscuiti cu corn flakes

Cred, de fapt sunt mai mult decat sigura, ca biscuitii cu corn flakes/fulgi de porumb, sunt cei mai buni biscuiti pentru micul dejun. Au tot ce le trebuie, gust aromat, consistenta crocanta la exterior, datorita fulgilor de porumb, si un interior friabil cu gust de alune. Mie imi place foarte mult si aspectul acestor biscuiti. Sunt mai altfel decat biscuitii clasici taiati cu forma, iti dau o senzatie de bine, de casa, de toamna. Nu va ramane decat sa incercati reteta si sa-mi spuneti cum vi s-au parut. Daca vor avea acelasi efect pe care il au asupra mea, sigur o sa-i refaceti imediat dupa ce se termina.

Ingrediente – Biscuiti cu Corn Flakes (20 biscuiti)

  • 250 g faina
  • 2 oua medii
  • 100 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 g unt
  • 100 g alune de padure/nuci/migdale
  • 5 g praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 100-125 g cornflakes (eu am folosit Kellogg’s Special)

Mod de preparare – Biscuiti cu Corn Flakes

  • Topim untul la bain-marie si il lasam sa se raceasca.
  • Amestecam alunele cu 2 linguri de zahar, din cantitatea toatala mentionata in reteta, si le macinam fin.
  • Punem faina in robot, adaugam ouale, zaharul, zaharul vanilat, alunele, untul rece topit, praful de copt si sarea. Actionam robotul la viteza medie si cand aluatul devine omogen, il stingem.
  • Daca facem aluatul manual, amestecam faina cu praful de copt si sarea si o punem intr-un vas. Adaugam in centrul ei ouale, zaharul, zaharul vanilat, alunele si untul rece topit. Amestecam cu o lingura de lemn pana cand aluatul capata consistenta, apoi il framantam cu mana usor pudrata cu faina pana cand aluatul devine omogen.
  • Pentru ca aluatul are o consitenta cremoasa, cel mai simplu este sa folosim un robot sau chiar un mixer. Manual este putin mai greu, dar daca ne pudram mainile cu putina faina, putem compacta aluatul.
  • Invelim aluatul biscuitilor intr-o folie de plastic alimentara si il bagam in congelator pentru 10-15 minute sau pana cand se intareste suficient de mult pentru a putea fi manevrat fara probleme.
  • Punem fulgii de porumb intr-o farfurie. Formam bilute mici de aluat si le tavalim prin cornflakes astfel incat sa fie complet acoperite.

Aluat biscuiti cu fulgi de porumb

  • Punem biscuitii cu corn flakes in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, la o distanta de 2 cm unul de celalalt, si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute.

Biscuiti cu corn flakes in tava

  • Dupa ce s-au copt, ii asezam pe un gratar, ii pudram cu zahar pudra si ii lasam sa se raceasca.

Biscuiti copti pe gratar

  • Sunt deliciosi. Pofta buna!

Detaliu biscuiti cu fulgi de porumb

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu Corn Flakes
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 77 Review(s)

22 comentarii la “Biscuiti cu Corn Flakes

  1. Mihaela spune:

    Draga Laura,
    Am facut biscuitii si au iesit foarte buni. Am pus migdale pudra, din lipsa de timp. Sunt gustosi, cu greu m-am abtinut sa nu mananc… foarte multi!
    Mie mi-au iesit 28 de biscuti, i-am facut cam pe la 27 de grame. Imi era frica sa nu ramana necopti. Dar sunt foarte buni!
    Astept cu interes alte retete 🙂
    Multumesc!

  2. Amy spune:

    Am mancat pt prima data biscuitii astia prin clasa a10a sau a11a, cand am fost intr-o iarna in Italia, la parintii prietenului meu de pe vremea aia… Acolo in loc de nuci/alune, se fac cu seminte de pin usor prajite. Mi-au placut atat de mult, ca de atunci ii tot fac, in diferite combinatii: cu merisoare, cu agrise, cu afine, cu nuci… Sunt cei mai buni biscuitei din toate timpurile!

  3. Simona spune:

    I-am incercat cu nuci si sunt genialiiiiii!!! As vrea sa mai incerc si cu migdale, si asa cred ca sunt tare buni. Multumesc mult Laura pentru retele tale, am descoperit multe delicii datorita tie. Pupici si astept cu interes si alte bunataturi.

  4. Tania spune:

    Bine v-am gasit! Aseara am incercat si eu aceasta reteta si azi dimineata am savurat la cafea un desert minunat! Multumiri,

    • Laura spune:

      Claudia, untul este esential pentru o reusita perfecta.
      Daca tu consumi margarina, poti inlocui untul cu aceeasi cantitate de margarina.

  5. Dora spune:

    Buna Laura,

    Tocmai am bagat in cuptor prima tura de biscuiti. Mi-a iesit aluatul muuult mai lipicios decat pare in pozele tale… Am respectat reteta dar am folosit in loc de alune de padure migdale, nu cred ca influenteaza prea tare. Ai idee ce am gresit? Am folosit robotul de bucatarie pentru a amesteca ingredientele. Multumesc mult.

    • Dora spune:

      Revin cu o adaugire, au iesit super buni biscuitii, sigur nu seamana cu cei din poza ca s-au umflat mai tare (am observat dupa pozitia fulgilor de porumb), dar chiar sunt deliciosi. I-am impartit si colegilor si prietenilor. Multumesc pentru reteta.

    • Laura spune:

      Draga Dora, daca a iesit prea moale, trebuia sa mai adaugi 1 lingura de faina. S-a intamplat acest lucru pentru ca probabil ai folosit un tip de faina cu un grad scazut de absorbtie a ingredientelor lichide.

  6. Loredana spune:

    ….sunt geniali…., eu am pus un amestec de seminte( in+ seminte de floarea soarelui + migdale)
    sunt super gustoși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor