Negresa de Post cu Rom

Retete culinare Prajituri de Post – Negresa de post cu rom

Negresa de post cu rom

Asa cum v-am promis ieri pe facebook, astazi v-am adus reteta negresei de post cu rom, iar in zilele urmatoare voi posta si reteta muffins-ilor pufosi cu vanilie si cacao. Dupa cum va spuneam, este o reteta de prajitura de post atat de simpla, incat practic se face singura. Plus ca nu murdarim decat forma in care o vom coace si lingura cu care amestecam aluatul. Atat! Deci nu o sa avem nici vase multe de spalat. Eu am facut negresa de post cu rom, pentru ca-mi place tare mult aroma lui, dar daca doriti, o puteti incerca cu aroma de vanilie, portocale, alune, cafea, etc.

Ingrediente – Negresa de post cu rom (forma 18X18 cm)

  • 160 g faina
  • 160 g zahar
  • 4 linguri budinca de ciocolata praf (40 g)
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita rasa bicarbonat (5 g)
  • 1 lingura cu otet alb
  • 5 linguri cu ulei
  • 250 ml apa/lapte de soia ( eu am folosit apa)
  • esenta de rom
  • esenta vanilie
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Negresa de post cu rom

  • Ungem o forma teflonata (neaparat teflonata) cu 1 lingura cu ulei.
  • Adaugam direct in forma, faina, zaharul, budinca, cacaua, bicarbonatul si 1 varf de cutit cu sare.
  • Intr-un vas separat, amestecam apa, uleiul, otetul si esentele. Turnam amestecul lichid peste cel solid, direct in tava.

Negresa de post cu rom - preparare

  • Amestecam pana la completa omogenizare.

Negresa de post cu rom - omogenizare

  • Coacem negresa de post in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute. Inainte de a o scoate din cuptor, o intepam cu o scobitoare. Daca iese curata, negresa e coapta, daca nu, o mai lasam cateva minute in cuptor. Nu o lasati cu mult peste 35 de minute, pentru se va usca prea tare si consistenta trebuie sa fie umeda.

Negresa de post cu rom - detaliu

Pofta buna!

Readaptare a retetei Easy Chocolate Cake by Martha Stewart

Sumar
Nume Reteta:
Negresa de post cu rom
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
2.5 Based on 23 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Andreea

    Ce faina e reteta :) Imi place metoda de amestecare a ingredientelor :P Imi pare usor umeda, asa e ?! Imi plac mult prajiturile umede :)

    Te pup :*

    • Laura

      Andreea, scumpa, ma bucur ca-ti place. Prajiturica e umeda si foarte aromata.
      Pupicei dulci

  2. oana

    ma intriga otetul din compozitie..e neaparat necesar? de asemenea- budinca : e de post?
    altfel, sunt nerabdatoare sa o incerc :) multumim!

    • Laura

      Oana, draga mea, otetul este absolut necesar. Activeaza bicarbonatul si prajiturica o sa creasca foarte frumos. Nu-ti face probleme, nu ii vei simti gustul.
      Budinca este de post. E compusa din: cacao, amidon si dextroza.
      Te pupic!

    • Adamache Laura

      Dana, draga mea, ma bucur mult ca-ti place! Este foarte buna si simplu de facut. O poti incerca cu ce aroma doresti tu. Cu esenta de cafea este excelenta. :)

  3. Stefania

    Am facut si eu astazi reteta acasta, dar din pacate nu a crescut deloc :(. Oare ar fi trebuit sa sting inainte bicarbonatul. Sau o fi de la stafidele pe care le-am adaugat in compozitie?

    • Stefania

      Si inca un “detaliu” :D am folosit in loc de faina tarate de ovat(dieta dukan), si in loc de zahar – indulcitor :D. oare cum ar fi trebuit de procedez pentru ca totusi prajitura sa creasca. la gust este extraordinara, iti multumesc mult pentru reteta.

    • Laura

      Draga mea, prajiturica nu a crescut pentru ca ai inlocuit faina cu taratele de ovaz. Ma bucur ca a avut un gust delicios. Daca vrei sa o refaci in varianta Dukan, adauga 2 linguri de glutine. In felul acesta va creste sigur.
      Eu nu am incercat-o cu tarate de ovaz, dar glutinele sigur o ajuta sa creasca cum trebuie.
      Pup cu drag!

  4. Roxana

    Am incercat si eu de curand o negresa din imaginatie, seamana cu a ta, dar lipseste romul! :) Delicios arata!

  5. ionela

    Foarte bine arata, laura draga! Dar oare budinca de cacao e de post? Oare nu as putea pune amidon?

    • Cristina

      Ionela, praful de budinca este chiar amidon. Cu colorant si aroma de cacao. Asa ca poti sa folosesti budinca fara nici o problema, prajitura e de post.

    • Laura

      Ionela, draga mea, sigur ca e de post. Budinca de ciocolata, contine amidon, cacao si dextroza. Eu folosesc o budinca dietetica si a mea nu contine nimic altceva in afara acestor 3 ingrediente.
      Pup cu drag!

    • Laura

      Poliana, draga mea, tare ma bucur ca iti place.
      Culoarea mai inchisa se datoreaza bicarbonatului de sodiu.
      Pup cu mult drag!

  6. Madeleine

    Ma pregatesc sa fac astazi prajitura, fug sa cumpar budinca :). As vrea sa gatesc zilele urmatoare pentru cineva un tort de post, si ma gandeam sa folosesc reteta asta pe post de blat. Nu are ce sa fie rau, nu? Poti sa-mi dai o idee de crema pentru umplutura? Ceva cu fructe presupun, nu stiu, vreo crema de banane sau piersici, sa fie aromata… Multumesc.

    • Laura

      Madeleine, sigur ca se poate folosi ca blat. Iti recomand o crema delicioasa de piersici:
      http://www.lauraadamache.ro/2010/03/astazi-implinim-2-ani.html
      Ca sa fie de post, foloseste o frisca lichida vegetala.
      Este una dintre cremele mele preferate.
      Pup!

  7. bianca

    Hola laura super buna prajiturika asta de mult caut o prajiturika fara oua
    Merci mult ,ai un blog super

    • Laura

      Bianca, multumesc mult pentru aprecieri!
      Pupici cu drag si sa-mi spui cum a iesit daca o incerci.

  8. dianaioana

    Pot sa o fac si in altfel de tava? Nu am teflonata si chiar imi doresc sa incerc aceasta prajitura. multumesc mult laura, esti un model pentru mine in bucatarie.

    • Laura

      Sigur ca da, draga mea. Daca nu ai o tava teflonata, prepara aluatul intr-un vas separat si tapeteaza neaparat tava cu ulei si faina sau cu ulei si hartie de copt.
      Pupicei cu mult drag!

  9. larisa

    imi cer scuze, trebuia sa citesc mai mult inainte sa te intreb. Tocmai am citit mai sus ca i-ai recomandat cuiva. O zi faina!

  10. cocari lucia

    FOARTE faina si buuuuuna a iesit!Exact ca in descriere.eu tb sa fac dublul cantitatilor ca am avut tava mai mare si iesea mai inalta ca la dv., si prindeam si eu o bucatica……..sotul topeste tot ce e dulce si maro la culoare mai ales acum in post….ii plac mult dulciurile cu cacao.Multumim de reteta, este super!

  11. Loredana Dancau

    Am incercat si eu reteta ta si sunt foarte multumita de rezultat. E una din cele mai reusite negrese de post pe care le-am incercat.
    Multumesc pentru reteta :)

  12. Marcela

    Va multumim din suflet pentru aceste retete foarte bune si bine explicate.Sunteti un exemplu pentru mine.Numai bine , fericire si la cit mai multe realizari!!!!

  13. Sofia

    Reteta este una geniala. Astazi am facut-o dar cu un pic de modificari,in loc de lapte am pus suc de portocale proaspete ,si asa nu a mai trebuit sa pun otet. Multumim frumos de inspiratie. :)
    Si bineanteles felicitari pentru un site asa de folositor.

  14. Andreea

    Mie nu mi-a crescut si nici nu e pufoasa, ci umeda:( bine, am folosit o forma rotunda, singura pe care o am in casa in momentul asta:D In afara de asta, a iesit bestiala. Crezi ca e din cauza tavii? Daca da atunci e cazul sa imi iau o tava ca a ta:D

    Multumesc pt reteta!

    • Laura

      Andreea, draga mea, nu e sigur din cauza formei. Am incercat-o si eu si multe alte persoane in forma rotunda, dreptunghiulara, chiar de chec si nu au existat probleme.
      Ma gandesc sa nu fie o problema legata de temperatura cuptorului. Ai folosit praf de copt sau bicarobant?

  15. Eliza

    Buna Laura,
    Foarte usoara reteta si pare foarte gustoasa! Eu voiam sa te intreb daca as putea pune si nuci in compozitie. Crezi ca mi-ar iesi?

    Multumesc!

    • Laura

      Eliza, draga mea, poti pune nuci tocate mai marunt pe deaspura prajiturii, inainte de-a o baga in cuptor.
      Te pup!

  16. Oxana

    Super delicioasa a iesit!! si am pus si nuci deasupra, fara sa vad ce ati scris voi mai sus. Nici nu stiam ca exista dulce asa bun de post! Mersi Laura !!

    • Laura

      Draga mea, nu am folosit pana acum pudra de roscove. Am tot vrut sa imi comand, in magazine nu o gasesc aici, dar am tot amanat.
      Te pup!

  17. schmittag

    buna ziua. usor de facut repede de mancat caci este foarte buna pentru ora4 ii super 1000 de ori merci.o zi buna

  18. Carolina

    Foarte buna! Am redus cantitatea de zahar la 120 g si am adaugat 40 g migdale tocate. A iesit mai putin dulce dar delicioasa. Deasupra am pudrat cu scortisoara. Maine incerc sa adaug un pic de praf de cuisoare…sa vedem ce iese :)

  19. Oana Todeanca

    Buna Laura!se poate face aceasta brownie si in forme de muffins?multumesc tare mult pentru retetele delicioase pe care nu ezit sa le încerc stiind ca ies foarte bine de fiecare data:)

  20. raluca

    buna , as dori sa incerc , dar ce budinca ai folosit …din cate stiu cam toate au lapte praf in compozitie

    multumesc ! arata minunat

  21. Lili

    Draga Laura am gasit astazi reteta ta de negresa de post :) Am facut-o ca un blat . .. . . a crescut bine si sunt tare multumita de rezultat (y) . Iti multumesc mult pt reteta :*

Trackbacks

  1. [...] timp liber, am avut ocazia sa pregatesc aceasta reteta de brownies de post. Reteta am luat-o de aici.  Dupa ce a fost gata am observat ca prajitura mi se pare cam banala si are nevoie de cateva [...]

Lasa un comentariu

Adresa de email este confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti sa folosesti HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>