Negresa de post cu rom


Retete culinare Prajituri de Post – Negresa de post cu rom

Negresa de post cu rom
Negresa de post cu rom, reteta delicioasa fara oua, unt sau lapte

Asa cum v-am promis ieri pe facebook, astazi v-am adus negresa de post cu rom, iar in zilele urmatoare voi posta si reteta pentru muffins pufosi cu vanilie si cacao. Dupa cum va spuneam, negresa este o prajitura atat de simpla, incat practic se face singura. Plus ca nu murdarim decat forma in care vom coace negresa si lingura cu care amestecam aluatul. Atat.

Deci nu o sa avem nici vase multe de spalat. Eu am facut negresa de post cu rom, pentru ca-mi place tare mult gustul lui, dar daca doriti, o puteti incerca cu vanilie, portocale, alune, cafea, etc. Reteta este foarte simpla, iar gustul prajiturii de post mai mult decat minunat.

Ingrediente – Negresa de post cu rom (forma 18X18 cm)

  • 160 g faina
  • 160 g zahar
  • 4 linguri budinca de ciocolata praf (40 g)
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita rasa bicarbonat (5 g)
  • 1 lingura cu otet alb
  • 5 linguri cu ulei
  • 250 ml apa/lapte de soia ( eu am folosit apa)
  • esenta de rom
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Negresa de post cu rom

  • Ungem o forma antiaderenta cu 1 lingura cu ulei.
  • Adaugam direct in forma, faina, zaharul, budinca, cacaua, bicarbonatul si 1 varf de cutit cu sare.
  • Intr-un vas separat, amestecam apa, uleiul, otetul si romul. Turnam amestecul lichid peste cel solid, direct in tava.

Negresa de post cu rom - preparare

  • Amestecam pana la completa omogenizare.

Negresa de post cu rom - omogenizare

  • Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute. Inainte de a scoate prajitura negresa din cuptor, o intepam cu o scobitoare. Daca iese curata, negresa este coapta, daca nu, o mai lasam cateva minute in cuptor. Nu o lasati cu mult peste 35 de minute, pentru se va usca prea tare si consistenta trebuie sa fie umeda.

Negresa de post cu rom - detaliu

Pofta buna!

Readaptare a retetei Easy Chocolate Cake by Martha Stewart

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Negresa de post cu rom
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 110 Review(s)

83 comentarii la “Negresa de post cu rom

  1. Andreea spune:

    Ce faina e reteta 🙂 Imi place metoda de amestecare a ingredientelor 😛 Imi pare usor umeda, asa e ?! Imi plac mult prajiturile umede 🙂

    Te pup :*

    • Adamache Laura spune:

      Dana, draga mea, ma bucur mult ca-ti place! Este foarte buna si simplu de facut. O poti incerca cu ce aroma doresti tu. Cu esenta de cafea este excelenta. 🙂

  2. oana spune:

    ma intriga otetul din compozitie..e neaparat necesar? de asemenea- budinca : e de post?
    altfel, sunt nerabdatoare sa o incerc 🙂 multumim!

    • Laura spune:

      Oana, draga mea, otetul este absolut necesar. Activeaza bicarbonatul si prajiturica o sa creasca foarte frumos. Nu-ti face probleme, nu ii vei simti gustul.
      Budinca este de post. E compusa din: cacao, amidon si dextroza.
      Te pupic!

  3. Stefania spune:

    Am facut si eu astazi reteta acasta, dar din pacate nu a crescut deloc :(. Oare ar fi trebuit sa sting inainte bicarbonatul. Sau o fi de la stafidele pe care le-am adaugat in compozitie?

    • Stefania spune:

      Si inca un „detaliu” 😀 am folosit in loc de faina tarate de ovat(dieta dukan), si in loc de zahar – indulcitor :D. oare cum ar fi trebuit de procedez pentru ca totusi prajitura negresa sa creasca. la gust este extraordinara, iti multumesc mult pentru reteta.

      • Laura spune:

        Draga mea, prajiturica nu a crescut pentru ca ai inlocuit faina cu taratele de ovaz. Ma bucur ca a avut un gust delicios. Daca vrei sa o refaci in varianta Dukan, adauga 2 linguri de glutine. In felul acesta va creste sigur.
        Eu nu am incercat-o cu tarate de ovaz, dar glutinele sigur o ajuta sa creasca cum trebuie.
        Pup cu drag!

    • Cristina spune:

      Ionela, praful de budinca este chiar amidon. Cu colorant si aroma de cacao. Asa ca poti sa folosesti budinca fara nici o problema, prajitura e de post.

    • Laura spune:

      Ionela, draga mea, sigur ca e de post. Budinca de ciocolata, contine amidon, cacao si dextroza. Eu folosesc o budinca dietetica si a mea nu contine nimic altceva in afara acestor 3 ingrediente.
      Pup cu drag!

    • Laura spune:

      Poliana, draga mea, tare ma bucur ca iti place.
      Culoarea mai inchisa se datoreaza bicarbonatului de sodiu.
      Pup cu mult drag!

  4. Madeleine spune:

    Ma pregatesc sa fac astazi prajitura, fug sa cumpar budinca :). As vrea sa gatesc zilele urmatoare pentru cineva un tort de post, si ma gandeam sa folosesc reteta asta pe post de blat. Nu are ce sa fie rau, nu? Poti sa-mi dai o idee de crema pentru umplutura? Ceva cu fructe presupun, nu stiu, vreo crema de banane sau piersici, sa fie aromata… Multumesc.

    • Laura spune:

      Madeleine, sigur ca se poate folosi negresa de post ca blat. Iti recomand o crema delicioasa de piersici:

      Ca sa fie de post, foloseste o frisca lichida vegetala.
      Este una dintre cremele mele preferate.
      Pup!

  5. dianaioana spune:

    Pot sa fac negresa de post si in altfel de tava? Nu am teflonata si chiar imi doresc sa incerc aceasta prajitura. multumesc mult laura, esti un model pentru mine in bucatarie.

    • Laura spune:

      Sigur ca da, draga mea. Daca nu ai o tava teflonata, prepara aluatul intr-un vas separat si tapeteaza neaparat tava cu ulei si faina sau cu ulei si hartie de copt.
      Pupicei cu mult drag!

  6. larisa spune:

    imi cer scuze, trebuia sa citesc mai mult inainte sa te intreb. Tocmai am citit mai sus ca i-ai recomandat cuiva. O zi faina!

  7. cocari lucia spune:

    FOARTE faina si buuuuuna a iesit negresa de post!Exact ca in descriere.eu tb sa fac dublul cantitatilor ca am avut tava mai mare si iesea mai inalta ca la dv., si prindeam si eu o bucatica……..sotul topeste tot ce e dulce si maro la culoare mai ales acum in post….ii plac mult dulciurile cu cacao.Multumim de reteta, este super!

  8. Loredana Dancau spune:

    Am incercat si eu reteta ta si sunt foarte multumita de rezultat. E una din cele mai reusite negrese de post pe care le-am incercat.
    Multumesc pentru reteta 🙂

  9. Marcela spune:

    Va multumim din suflet pentru aceste retete foarte bune si bine explicate.Sunteti un exemplu pentru mine.Numai bine , fericire si la cit mai multe realizari!!!!

  10. Sofia spune:

    Reteta este una geniala. Astazi am facut-o dar cu un pic de modificari,in loc de lapte am pus suc de portocale proaspete ,si asa nu a mai trebuit sa pun otet. Multumim frumos de inspiratie. 🙂
    Si bineanteles felicitari pentru un site asa de folositor.

  11. Andreea spune:

    Mie nu mi-a crescut si nici nu e pufoasa, ci umeda:( bine, am folosit o forma rotunda, singura pe care o am in casa in momentul asta:D In afara de asta, a iesit bestiala. Crezi ca e din cauza tavii? Daca da atunci e cazul sa imi iau o tava ca a ta:D

    Multumesc pt reteta!

    • Laura spune:

      Andreea, draga mea, nu e sigur din cauza formei. Am incercat-o si eu si multe alte persoane in forma rotunda, dreptunghiulara, chiar de chec si nu au existat probleme.
      Ma gandesc sa nu fie o problema legata de temperatura cuptorului. Ai folosit praf de copt sau bicarbonat?

  12. Eliza spune:

    Buna Laura,
    Foarte usoara reteta de negresa de post si pare foarte gustoasa! Eu voiam sa te intreb daca as putea pune si nuci in compozitie. Crezi ca mi-ar iesi?

    Multumesc!

    • Laura spune:

      Eliza, draga mea, poti pune nuci tocate mai marunt pe deaspura negresei de post, inainte de-a o baga in cuptor.
      Te pup!

  13. Oxana spune:

    Super delicioasa a iesit negresa de post!! si am pus si nuci deasupra, fara sa vad ce ati scris voi mai sus. Nici nu stiam ca exista prajitura de post asa buna! Mersi Laura !!

    • Laura spune:

      Draga mea, nu am folosit pana acum pudra de roscove. Am tot vrut sa imi comand, in magazine nu o gasesc aici, dar am tot amanat.
      Te pup!

  14. schmittag spune:

    buna ziua. usor de facut repede de mancat caci este foarte buna aceasta negresa de post pentru ora4 ii super 1000 de ori merci.o zi buna

  15. Carolina spune:

    Foarte buna! Am redus cantitatea de zahar la 120 g si am adaugat 40 g migdale tocate. A iesit o negresa de post mai putin dulce dar delicioasa. Deasupra am pudrat cu scortisoara. Maine incerc sa adaug un pic de praf de cuisoare…sa vedem ce iese 🙂

  16. Oana Todeanca spune:

    Buna Laura!se poate face aceasta negresa de post si in forme de muffins?multumesc tare mult pentru retetele delicioase pe care nu ezit sa le încerc stiind ca ies foarte bine de fiecare data:)

  17. raluca spune:

    buna , as dori sa incerc negresa de post, dar ce budinca ai folosit …din cate stiu cam toate au lapte praf in compozitie

    multumesc ! arata minunat

  18. Lili spune:

    Draga Laura am gasit astazi reteta ta de negresa de post 🙂 Am facut-o ca un blat . .. . . a crescut bine si sunt tare multumita de rezultat (y) . Iti multumesc mult pt reteta :*

  19. ionela spune:

    Foarte usor de facut, minunata ca aspect,aerata si usor umeda, insa mie nu mi-a placut ca se simtea gustul de bicarbonat, oare de ce?

    • Laura spune:

      Draga mea, poti inlocui bicarbonatul cu aceeasi cantitate de praf de copt. Daca s-a simtit prea tare gustul, poate a scapat putin mai mult in aluat. L-ai cantarit?

  20. Florina spune:

    Draga Laura as dori sa m-a ajuți cu o informație ,de pe piața care este cu adevărat frișca de post! Mărturisesc ca am încercat nenumărate Rețete de tort si prăjituri de pe blogul tău primind deseori felicitări de la cei care au degustat acum a venit timpul sa-ți mulțumesc

    • Laura spune:

      Draga mea, exista tipuri de frisca vegetala de post, dar trebuie sa verifici foarte bine ingredientele de pe cutie. Sunt multe tipuri care contin si ingrediente care nu sunt de post. O varianta ar fi smantana de soia pentru frisca. Inceraca sa o cauti in magazinele bio. Te pup!

  21. Miha T spune:

    Bună Laura! Tocmai am scos prajitura din cuptor, eu am facut-o portie dubla. Mi-a ieșit crescută, aromata, delicioasă. Sunt foarte încântată. Imi place ca e foarte ușor de făcut. As incerca data viitoare sa adaug si gem sau dulceață în ea, oare merge? Ma gandesc sa nu afecteze creșterea prajiturii.
    Oricum, nota 10 pentru rețetă. Mult succes in continuare si la cât mai multe rețete.

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut. Nu iti recomand sa adaugi gem in aluat, este posibil sa nu creasca.
      Poti taia prajitura in doua foi si sa le ungi cu un strat de gem, gen tort Sacher.
      Cu drag!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Zina, nu am incercat-o fara budinca. Poti incerca sa inlocuiesti cele 4 linguri de budinca cu 2 linguri de amidon de porumb si 2 de cacao, dar nu garantez acelasi rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor