web analytics

Negresa de Post cu Rom

Retete culinare Prajituri de Post – Negresa de post cu rom

Negresa de post cu rom

Asa cum v-am promis ieri pe facebook, astazi v-am adus reteta negresei de post cu rom, iar in zilele urmatoare voi posta si reteta muffins-ilor pufosi cu vanilie si cacao. Dupa cum va spuneam, este o reteta de prajitura de post atat de simpla, incat practic se face singura. Plus ca nu murdarim decat forma in care o vom coace si lingura cu care amestecam aluatul. Atat! Deci nu o sa avem nici vase multe de spalat. Eu am facut negresa de post cu rom, pentru ca-mi place tare mult aroma lui, dar daca doriti, o puteti incerca cu aroma de vanilie, portocale, alune, cafea, etc.

Ingrediente – Negresa de post cu rom (forma 18X18 cm)

  • 160 g faina
  • 160 g zahar
  • 4 linguri budinca de ciocolata praf (40 g)
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita rasa bicarbonat (5 g)
  • 1 lingura cu otet alb
  • 5 linguri cu ulei
  • 250 ml apa/lapte de soia ( eu am folosit apa)
  • esenta de rom
  • esenta vanilie
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Negresa de post cu rom

  • Ungem o forma teflonata (neaparat teflonata) cu 1 lingura cu ulei.
  • Adaugam direct in forma, faina, zaharul, budinca, cacaua, bicarbonatul si 1 varf de cutit cu sare.
  • Intr-un vas separat, amestecam apa, uleiul, otetul si esentele. Turnam amestecul lichid peste cel solid, direct in tava.

Negresa de post cu rom - preparare

  • Amestecam pana la completa omogenizare.

Negresa de post cu rom - omogenizare

  • Coacem negresa de post in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute. Inainte de a o scoate din cuptor, o intepam cu o scobitoare. Daca iese curata, negresa e coapta, daca nu, o mai lasam cateva minute in cuptor. Nu o lasati cu mult peste 35 de minute, pentru se va usca prea tare si consistenta trebuie sa fie umeda.

Negresa de post cu rom - detaliu

Pofta buna!

Readaptare a retetei Easy Chocolate Cake by Martha Stewart

Sumar
Nume Reteta:
Negresa de post cu rom
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
2.5 Based on 23 Review(s)

67 Comentarii
  1. 1
    22/11/2012
    15:18

    Ce bine arata si ce pufoasa e. Trebuie sa incerc si eu varianta asta!

    • 1.1
      26/11/2012
      09:48

      Timea, scumpa, ma bucur mult ca iti place.
      Pup dulce

  2. 2
    22/11/2012
    15:55

    Imi place foarte mult si daca are si aroma de rom este perfecta…

    • 2.1
      26/11/2012
      09:47

      Rocsy iubita, ma bucur tare mult ca iti place!
      Pupicei dulci

  3. 3
    22/11/2012
    17:11

    Ce faina e reteta :) Imi place metoda de amestecare a ingredientelor :P Imi pare usor umeda, asa e ?! Imi plac mult prajiturile umede :)

    Te pup :*

    • 3.1
      26/11/2012
      09:43

      Andreea, scumpa, ma bucur ca-ti place. Prajiturica e umeda si foarte aromata.
      Pupicei dulci

  4. 4
    22/11/2012
    20:10

    Arata extraordinar! Acum stiu ce mananc maine seara :)

  5. 5
    22/11/2012
    20:12

    Arata extraordinar! Acum stiu ce mananc maine seara :)

    • 5.1
      23/11/2012
      07:11

      Multumesc Sorin! Ma bucur tare mult ca iti place!

  6. 6
    22/11/2012
    21:13

    Delicios…..

    • 6.1
      23/11/2012
      07:12

      Daniel, ma bucur tare mult ca iti place!

  7. 7
    23/11/2012
    09:43

    ma intriga otetul din compozitie..e neaparat necesar? de asemenea- budinca : e de post?
    altfel, sunt nerabdatoare sa o incerc :) multumim!

    • 7.1
      26/11/2012
      09:37

      Oana, draga mea, otetul este absolut necesar. Activeaza bicarbonatul si prajiturica o sa creasca foarte frumos. Nu-ti face probleme, nu ii vei simti gustul.
      Budinca este de post. E compusa din: cacao, amidon si dextroza.
      Te pupic!

  8. 8
    23/11/2012
    09:49

    Draga Laura, esti un model! Ies numai bunatati din mainile tale. Felicitari!

    • 8.1
      26/11/2012
      09:36

      Alina, scumpa, multumesc mult pentru aprecieri!
      Pupicei

  9. 9
    23/11/2012
    08:59

    arata foarte bine, banuiesc ca e buna si la gust.

    • 9.1
      23/11/2012
      09:10

      Dana, draga mea, ma bucur mult ca-ti place! Este foarte buna si simplu de facut. O poti incerca cu ce aroma doresti tu. Cu esenta de cafea este excelenta. :)

  10. 10
    23/11/2012
    12:10

    Am facut si eu astazi reteta acasta, dar din pacate nu a crescut deloc :(. Oare ar fi trebuit sa sting inainte bicarbonatul. Sau o fi de la stafidele pe care le-am adaugat in compozitie?

    • 10.1
      23/11/2012
      12:15

      Si inca un “detaliu” :D am folosit in loc de faina tarate de ovat(dieta dukan), si in loc de zahar – indulcitor :D. oare cum ar fi trebuit de procedez pentru ca totusi prajitura sa creasca. la gust este extraordinara, iti multumesc mult pentru reteta.

    • 26/11/2012
      09:35

      Draga mea, prajiturica nu a crescut pentru ca ai inlocuit faina cu taratele de ovaz. Ma bucur ca a avut un gust delicios. Daca vrei sa o refaci in varianta Dukan, adauga 2 linguri de glutine. In felul acesta va creste sigur.
      Eu nu am incercat-o cu tarate de ovaz, dar glutinele sigur o ajuta sa creasca cum trebuie.
      Pup cu drag!

  11. 11
    23/11/2012
    15:22

    Am incercat si eu de curand o negresa din imaginatie, seamana cu a ta, dar lipseste romul! :) Delicios arata!

    • 11.1
      26/11/2012
      09:22

      Roxana, draga mea, tare ma bucur ca-ti place.
      Pup cu drag

  12. 12
    23/11/2012
    17:27

    Foarte bine arata, laura draga! Dar oare budinca de cacao e de post? Oare nu as putea pune amidon?

    • 12.1
      25/11/2012
      20:16

      Ionela, praful de budinca este chiar amidon. Cu colorant si aroma de cacao. Asa ca poti sa folosesti budinca fara nici o problema, prajitura e de post.

    • 26/11/2012
      09:02

      Cristina, multumesc mult pentru raspunsul dat Ionelei.
      Pup!

    • 12.2
      26/11/2012
      09:22

      Ionela, draga mea, sigur ca e de post. Budinca de ciocolata, contine amidon, cacao si dextroza. Eu folosesc o budinca dietetica si a mea nu contine nimic altceva in afara acestor 3 ingrediente.
      Pup cu drag!

  13. 13
    23/11/2012
    21:42

    Arata tare bine, si are o culoare!!! Superba. Pup Laura draga!

    • 13.1
      26/11/2012
      09:19

      Poliana, draga mea, tare ma bucur ca iti place.
      Culoarea mai inchisa se datoreaza bicarbonatului de sodiu.
      Pup cu mult drag!

  14. 14
    24/11/2012
    20:05

    Foarte simplu de pregatit si foarte buna. Am facut-o azi,ne-a placut.pupici

    • 14.1
      26/11/2012
      09:15

      Sa va fie de bine, draga mea!
      Pup!

  15. 15
    26/11/2012
    11:52

    Ma pregatesc sa fac astazi prajitura, fug sa cumpar budinca :). As vrea sa gatesc zilele urmatoare pentru cineva un tort de post, si ma gandeam sa folosesc reteta asta pe post de blat. Nu are ce sa fie rau, nu? Poti sa-mi dai o idee de crema pentru umplutura? Ceva cu fructe presupun, nu stiu, vreo crema de banane sau piersici, sa fie aromata… Multumesc.

  16. 16
    27/11/2012
    16:55

    O prajiturica delicioasa !!!

    • 16.1
      29/11/2012
      11:30

      Scumpa mea, ma bucur mult ca-ti place!
      Pup cu drag!

  17. 17
    28/11/2012
    17:31

    Hola laura super buna prajiturika asta de mult caut o prajiturika fara oua
    Merci mult ,ai un blog super

    • 17.1
      29/11/2012
      11:15

      Bianca, multumesc mult pentru aprecieri!
      Pupici cu drag si sa-mi spui cum a iesit daca o incerci.

  18. 18
    28/11/2012
    17:44

    Pot sa o fac si in altfel de tava? Nu am teflonata si chiar imi doresc sa incerc aceasta prajitura. multumesc mult laura, esti un model pentru mine in bucatarie.

    • 18.1
      29/11/2012
      11:12

      Sigur ca da, draga mea. Daca nu ai o tava teflonata, prepara aluatul intr-un vas separat si tapeteaza neaparat tava cu ulei si faina sau cu ulei si hartie de copt.
      Pupicei cu mult drag!

  19. 19
    30/11/2012
    15:34

    Draga Laura crezi ca pot folosi negresa pe post de blat?

  20. 20
    30/11/2012
    15:37

    imi cer scuze, trebuia sa citesc mai mult inainte sa te intreb. Tocmai am citit mai sus ca i-ai recomandat cuiva. O zi faina!

  21. 21
    30/11/2012
    22:08

    FOARTE faina si buuuuuna a iesit!Exact ca in descriere.eu tb sa fac dublul cantitatilor ca am avut tava mai mare si iesea mai inalta ca la dv., si prindeam si eu o bucatica……..sotul topeste tot ce e dulce si maro la culoare mai ales acum in post….ii plac mult dulciurile cu cacao.Multumim de reteta, este super!

  22. 22
    09/12/2012
    21:39

    f buna! am devorat o pana la ultima bucatica. O sa o repet!

    • 22.1
      13/12/2012
      08:12

      Sa-ti fie de bine, draga mea!
      Pup!

  23. 23
    11/12/2012
    18:35

    Foarte buna prajitura, simplu si delicios!!!

  24. 24
    05/02/2013
    09:56

    [...] timp liber, am avut ocazia sa pregatesc aceasta reteta de brownies de post. Reteta am luat-o de aici.  Dupa ce a fost gata am observat ca prajitura mi se pare cam banala si are nevoie de cateva [...]

  25. 25
    18/02/2013
    13:24

    Am incercat si eu reteta ta si sunt foarte multumita de rezultat. E una din cele mai reusite negrese de post pe care le-am incercat.
    Multumesc pentru reteta :)

    • 25.1
      20/02/2013
      15:57

      Sa-ti fie de bine, draga mea!
      Tare mult ma bucur ca ti-a placut!

  26. 26
    19/03/2013
    16:15

    negresa de post…cu budinca de ciocolata praf?

    • 26.1
      04/04/2013
      13:21

      Mira, budinca de ciocolata contine cacao, nu ciocolata.

  27. 27
    21/03/2013
    23:37

    Va multumim din suflet pentru aceste retete foarte bune si bine explicate.Sunteti un exemplu pentru mine.Numai bine , fericire si la cit mai multe realizari!!!!

  28. 28
    23/03/2013
    14:14

    Reteta este una geniala. Astazi am facut-o dar cu un pic de modificari,in loc de lapte am pus suc de portocale proaspete ,si asa nu a mai trebuit sa pun otet. Multumim frumos de inspiratie. :)
    Si bineanteles felicitari pentru un site asa de folositor.

    • 28.1
      04/04/2013
      11:52

      Ma bucur tare mult ca ti-a placut! Pup cu drag!

  29. 29
    03/04/2013
    15:40

    am facut prajitura si este ffff buna. Multumesc pt reteta.

    • 29.1
      04/04/2013
      09:48

      Cu mult drag, Lidia!

  30. 30
    10/04/2013
    09:29

    Mie nu mi-a crescut si nici nu e pufoasa, ci umeda:( bine, am folosit o forma rotunda, singura pe care o am in casa in momentul asta:D In afara de asta, a iesit bestiala. Crezi ca e din cauza tavii? Daca da atunci e cazul sa imi iau o tava ca a ta:D

    Multumesc pt reteta!

    • 30.1
      15/04/2013
      15:41

      Andreea, draga mea, nu e sigur din cauza formei. Am incercat-o si eu si multe alte persoane in forma rotunda, dreptunghiulara, chiar de chec si nu au existat probleme.
      Ma gandesc sa nu fie o problema legata de temperatura cuptorului. Ai folosit praf de copt sau bicarobant?

  31. 31
    17/04/2013
    19:18

    Buna Laura,
    Foarte usoara reteta si pare foarte gustoasa! Eu voiam sa te intreb daca as putea pune si nuci in compozitie. Crezi ca mi-ar iesi?

    Multumesc!

    • 31.1
      26/04/2013
      16:03

      Eliza, draga mea, poti pune nuci tocate mai marunt pe deaspura prajiturii, inainte de-a o baga in cuptor.
      Te pup!

  32. 32
    27/04/2013
    16:39

    Super delicioasa a iesit!! si am pus si nuci deasupra, fara sa vad ce ati scris voi mai sus. Nici nu stiam ca exista dulce asa bun de post! Mersi Laura !!

  33. 33
    03/05/2013
    13:34

    e super imi place

  34. 34
    21/10/2013
    10:35

    Buna,

    In loc de cacao ai incercat sa folosesti pudra de roscove? :)

    • 34.1
      25/10/2013
      11:02

      Draga mea, nu am folosit pana acum pudra de roscove. Am tot vrut sa imi comand, in magazine nu o gasesc aici, dar am tot amanat.
      Te pup!

  35. 35
    10/12/2013
    11:40

    buna ziua. usor de facut repede de mancat caci este foarte buna pentru ora4 ii super 1000 de ori merci.o zi buna

  36. 36
    02/02/2014
    19:12

    Foarte buna! Am redus cantitatea de zahar la 120 g si am adaugat 40 g migdale tocate. A iesit mai putin dulce dar delicioasa. Deasupra am pudrat cu scortisoara. Maine incerc sa adaug un pic de praf de cuisoare…sa vedem ce iese :)

    • 36.1
      08/02/2014
      16:19

      Draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut prajitura.

  37. 37
    13/02/2014
    13:46

    Buna Laura!se poate face aceasta brownie si in forme de muffins?multumesc tare mult pentru retetele delicioase pe care nu ezit sa le încerc stiind ca ies foarte bine de fiecare data:)

    • 37.1
      17/02/2014
      13:55

      Sigur ca da, draga mea.
      Te pupic!

  38. 38
    26/03/2014
    13:08

    buna , as dori sa incerc , dar ce budinca ai folosit …din cate stiu cam toate au lapte praf in compozitie

    multumesc ! arata minunat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>