Placinta cu dovlecei si morcovi

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare – Placinta cu dovlecei si morcovi

Placinta cu dovlecei si morcov

Reteta de Placinta cu dovlecei si morcov a fost facuta inainte de vacanta si a avut un succes enorm la noi. Acum, de cate ori prind dovlecei in frigider, o execut pentru ca se face foarte simplu si este delicioasa.

Ingrediente – Placinta cu dovlecei si morcovi (tava 20X20 cm)

  • 5 oua
  • 500 g dovlecei
  • 150 g morcovi
  • 120 g faina
  • 110 ml ulei floarea soarelui
  • 120 g cascaval
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de Preparare

  • Curatam dovleceii si morcovii si ii dam prin razatoare.
  • Intr-un vas de plastic, amestecam ouale cu uleiul si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt (e bine sa cernem intotdeuna faina amestecata cu praful de copt ca sa fim siguri ca nu ne trezim cu vreun bulgaras de praf de copt in placinta),

Placinta cu dovlecei si morcov - cernem faina

  • Amestecam bine pana ce faina este perfect incorporata.
  • Adaugam dovleceii si morcovii rasi ( inainte de a adauga dovleceii ii stoarcem bine ca sa eliminam apa de vegetatie) ceapa data prin razatoare si cascavalul ras

Placinta cu dovlecei si morcov - dovlecei si morcovi rasi

  • si amestecam bine pana obtinem un aluat uniform.

Placinta cu dovlecei si morcov - aluat

  • Tapetam forma cu unt si faina,  acoperim fundul cu hartie de copt si adaugam aluatul.

Placinta cu dovlecei si morcov - pregatire cuptor

  • Coacem placinta la 180°C, cuptor preincalzit, pe treapta a doua de jos in sus, pentru 30-35 minute.

Placinta cu dovlecei si morcov - coacere

  • Placinta cu dovlecei si morcovi este un aperitiv care se poate consuma cald sau rece. Este excelenta in ambele variante.
  • Pofta buna!

Placinta cu dovlecei si morcov - detaliu final

Pofta buna!

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Placinta cu dovlecei si morcovi
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4.5 Based on 37 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Cerasela

    O reteta foarte reusita ! Placinta este usor de facut , de efect , si foarte gustoasa ! Multumim de retete , Laura !

  2. Stela

    Am testat-o, si e super.
    Azi, intamplator, gasesc aceasta reteta a ta, cu imaginea copiata, fara sa fi mentionat sursa informatiilor.
    Ce pacat ca nu avem verticalitate sa nu ne asumam lucruri care nu ne apartin :(

    • Laura

      Stela, draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut!
      Din pacate sunt foarte multe siteuri care imi folosesc imaginile si retetele fara sa-mi fi cerut acordul.
      De obicei, le raportez la google daca nu resusesc sa ma inteleg cu ei.
      Pup cu drag si iti multumesc ca mi-ai atras atentia asupra acestu site.
      P.S: Am eliminat linkul lor pentru ca le-as fi facut reclama gratuita si nu merita.

  3. Carolina

    G.R.O.Z.A.V.A.!!! Gust, aspect, miros, totul e perfect! Am facut aceasta placinta fix cu cantitatile si ingredientele mentionate. A iesit ca in pozele de mai sus. Observ ca fiecare a personalizat reteta asa ca am aruncat si eu o lingurita de seminte de in care arata super in contrast cu culorile deschise. Se asorteaza cu crusta fina maronie de pe fundul placintei. Recomand. Felicitari pentru reteta!

    • Laura

      Sa-ti fie de bine, draga mea. Ma bucur tare mult ca ti-a placu placinta!
      Pup!

  4. nicole

    Tocmai am facut-o. N-a ramas nici o bucatica!!!…si eu care mai speram sa ramana si pe maine!

  5. nicole

    foarte buna si apetisanta.Eu fac ceva asemanator insa compositia o fac crochete la tigaie.Varianta ta e mai buna pentru ca nu absorb ulei.

  6. Anca

    Am incercat aceasta tarta, a iesit foarte foarte gustoasa, doar ca nu prea imi creste (asa cum e a ta in fotografii) si iese cam umeda, initial am crezut ca e cruda :) dovleceii i-am stors bine ca sa nu lase apa..nu stiu ce nu merge ok, sa fie de la cuptorul care e pe gaz ?

    • Laura

      Anca, draga mea, placinta asta nu creste foarte foarte mult si are o consistenta usor umeda, nu excesiv de umeda, doar putin. Daca ai cuptorul pe gaz, prelungeste timpul de coacere cu 5-10 minute. Te pup!

  7. cosa cristina

    o bunatate aceasta placinta. am facut-o de vreo 3 ori si am sa mai fac. fetita mea adora aceasta placinta. numai bine

  8. olteanu ramona

    am recomandat-o unei prietene care a facut-o si a iesit super buna . acum o am si eu in cuptor , am adaugat si putina branza sarata si marar :d . abia astep sa vad cum este

  9. cosa cristina

    O idee minunata aceasta tarta. Am facut si eu si acum cand iti scriu e in cuptor. Cred ca merge si pentru micul dejun. Abia astept sa vad cum a iesit :)

  10. Giulia

    e o reteta de vara minunata,frageda, gostoasa ,multam de idee si la mai multe retete de vara,asteptam noutati

    • Laura

      Ma bucur tare mult ca-ti place, draga mea!
      Pup cu cel mai mare drag!

  11. Giulia

    acum cand sunt dovlecei , tarta ac. e un deliciu savurat de toata familia, de aceia o fac iar in ac. weekend,reteta e super gustoasa si farfuria se goleste rapid ,multumim pt. reteta,.eu o faceam doar pe cea cu ciuperci , asteptam noi retete de sezon

  12. Cristina

    Iti multumesc pentru reteta! Am facut-o in mod special pentru fetita mea de 1 an si 4 luni, careia nu stiu ce sa-i mai dau sa manace, pentru ca nu-i place nimic. Nu ma asteptam sa iasa asa de gustoasa.

    • Laura

      Draga mea, tare ma bucur ca i-a placut fetitei tale!
      Un pupic dulce pentru ea si altul pentru tine! Sa va fie de bine!

  13. Mihaela

    Vai, e divina, ca foarte multe dintre retetele tale, toate, de fapt! Iti multumesc, zau asa! Folosesc forme de ceramica, am tapetat cu unt si faina si-am pus la baza foaie de copt, respect tot ce zici, dar crezi ca in acest caz e necesar?

    • Laura

      Mihaela, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele.
      Daca folosesti forma ceramica, este de ajuns sa o tapetezi cu unt si faina sau, daca vrei sa aiba crusta un pic crocanta, cu unt si pesmet.
      Pup cu drag!

  14. ANDREEA g

    Aceasta placinta am facut-o de nenumarate ori, cred ca a fost chiar prima reteta “furata” de la tine :P.

  15. doina

    am refacut placinta ca imi era tare dor de gustul ei.
    am pus de data asta mai putin ulei (cam 60 ml) si mai multa branza. am combinat cateva feluri de branza, ce am mai avut prin frigider si a iesit … bestiala :).

    pupici!!

    • Laura

      Tiphys, ma bucur tare mult ca iti place reteta.
      Daca o incerci, sa imi spui daca ti-a placut!

  16. mariana

    super placinta!am facut-o duminica ,ne-a placut foarte mult ,mai ales rece!rapid de facut si gustoasa.multumim de retete.scuze am vrut sa-i dau 5 stele

  17. mariana

    super placinta!am facut-o duminica ,ne-a placut foarte mult ,mai ales rece!rapid de facut si gustoasa.multumim de retete.

  18. mihaela

    wow…am facut reteta…chiar este foarte buna. eu nu sunt cu dovleacul, dar placinta asta chiar mi-a placut! fetitza mea de aproape doi ani a mancat de m-am speriat. tot cerea “mami, miam miam!” (in traducere sa-i mai dau)…deci sigur se va face mai des!

    • Laura

      Draga mea, ma bucur enorm ca i-a placut fetitei tale!! Sa-i dai un pupic din partea mea!
      Pup cu mare drag!

  19. Andreea

    Multumesc foarte mult pentru reteta, Laura. Am multi dovlecei in gradina si am tot incercat retete noi. Placinta cu dovlecei si morcovi a fost delicioasa calda, am terminat-o la masa de pranz. Acum ma pregatesc sa mai fac o tava in speranta ca o sa ajungem sa o gustam si rece.

  20. Florentina

    Foarte buna placinta. Nu sunt fan dovlecei dar aceasta reteta este minunata. Am inlocuit cascavalul cu telemea de capra (nu am avut cascaval). Multumesc pentru reteta draga mea.

Trackbacks

  1. [...] asemeni celei de aici, doar că am folosit loboda, mărar si urdă. Această plăcinta de pe blogul Laurei Adamache, care a fost nemaipomenită si un real succes. Si niste briose cu brânzică de oaie si spanac. [...]

  2. [...] Sep Reţetă văzută la Laura Adamache. Plăcut culoarea. Probat rapid. Plăcut tare tare lu’ Becky (11 [...]

  3. [...] Multumesc pentru reteta Laurei Adamache! [...]

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


1 + = 10

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.