Cupe de ciocolata cu crema de ricotta


Cupe de ciocolata cu crema de ricotta, desert rapid

Cupe de ciocolata cu crema detaliu
Cupe de ciocolata cu crema, reteta desert simplu pentru aniversari

Cupe de ciocolata cu crema de ricotta, o reteta absolut delicioasa pentru un desert rapid si delicat! Astazi este ziua soacrei mele asa ca am pregatit acest desert delicios pentru ea.

Chiar daca nu il vom savura momentan impreuna, sper sa reusesc sa il fac cand vom ajunge in tara. Draga noastra mama, iti dorim din toata inima multi ani frumosi si sanatosi!

Reteta cupelor de ciocolata este foarte simpla, iar ricotta poate fi inlocuita cu urda de vaca foarte cremoasa. Bineinteles ca le puteti umple cu o delicioasa crema de vanilie sau o crema de ciocolata.

Cupe de ciocolata cu crema – Ingrediente (6 cupe de 12 cm Ø)

  • 50 g unt moale
  • 40 g faina
  • 50 g albusuri (1 albus mare)
  • 1 lingura cacao (20 g)
  • 50 g zahar pudra
  • 1 varf cutit sare

Crema de ricotta pentru cupe de ciocolata – Mod de preparare

  • 250 g ricotta
  • 200 g frisca mixata
  • 2 linguri sirop de cirese
  • 1 plic zahar vanilat

Cupe de ciocolata cu crema – Mod de preparare

  • Mixam untul moale cu zaharul, faina, albusurile nebatute, cacaua si un varf de cutit de sare pana obtinem un aluat cremos.
Cupe de ciocolata cu crema de ricotta preparare
  • Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt, apoi trasam cu ajutorul unei cupe de 12 cm diametru, 2 cerculete. Asezam in centrul fiecarui cerculet o lingura de aluat si il intindem in strat subtire pe toata suprafata cerculetului trasat.

Cupe de ciocolata cu crema de ricotta preparare

  • Coacem cate 2 cerculete deodata, pentru ca dupa coacere trebuie sa le manevram foarte rapid. Le coacem la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 5 minute.
  • Le scoatem din cuptor, si imediat le desprindem, cu o paleta, de pe hartie si le asezam pe un pahar intors cu fundul in sus.
  • Le modelam cat sunt calde, presandu-le usor cu mana.
  • Le lasam sa se raceasca, apoi le desprindem cu grija de pe pahar.
  • Cupele de ciocolata vor fi crocante dupa ce se racesc.

Crema de ricotta – Mod de preparare

  • Mixam ricotta, bine scursa de zer,  cu zaharul vanilat si 2 linguri de sirop de cirese.
  • Incorporam frisca mixata bine in crema de ricotta, amestecand de jos in sus cu atentie.
  • Umplem cupele de ciocolata cu crema, ornam dupa preferinta (eu am adaugat o cireasa confiata in centrul cremei) si servim. Sunt delicioase!
  • Cupele de ciocolata se umplu cu crema exact inainte sa le servim.

Coupelle cu crema de ricotta

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cupe de ciocolata cu crema de ricotta
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

64 comentarii la “Cupe de ciocolata cu crema de ricotta

  1. Svea spune:

    Mmm, superb cadou, chiar si virtual! Gestul conteaza enorm si faptul ca fiul ei a incaput pe maini (culinare si nu numai) excelente este un cadou permanent pentru soacra ta! Sa-ti traiasca!

  2. Dana2dor spune:

    La multi ani, draga mea, pentru 8 Martie!!! Sa fii iubita si rasfatata asa cum meriti:) iar soacrei tale aniversare fericita, multa sanatate si muuulte bucurii! Puuup si o imbratisare, draga mea!

  3. Elena Toma spune:

    La multi ani! Frumos cadoul si gestul. Iti multumesc pentru ca de fiecare data nu te dezminti si ne arati ceva minunat pe care sa-l incercam si noi.

  4. Just me spune:

    Pe aripi de primavara
    8 Martie lin coboara
    Si in a lui privire
    Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)

  5. Lissa's Cakes spune:

    La multi ani pentru soacra ta ,Laura draga .Sa va traiasca ,sa fie sanatoasa si sa va bucurati muuulti ani impreuna.
    Cum poate mai sti si ziua soacrei mele a fost tot ieri in 7 martie,inca nu am avut timp sa pun tortul,am vrut sa trec mai intai cu urarile pe la tine.Blatul pentru tort l-am facut de la tine de la tortul padurea neagra si mi-a placut grozav .
    Te pup draga Laura si iti doresc de 8 Martie sa ai o zi frumoasa,la multi ani si o primavara plina de caldura sufleteasca.

    ..cosuletele arata deosebit de bine ,de mult imi sta in minte sa le fac ….si acuma ca am vazut cat de frumoase sunt ale tale sper sa am timp si ocazie (si fara ocazie) cat de curand sa le pun in practica.Pupici….

  6. Daniela spune:

    Buna Laura, te rog cum se numesc fursecurile din imaginea noului tau template? Am vazut reteta cand ai postat-o, dar nu am reusit sa o mai gasesc … multumesc.

  7. ghiocel07 spune:

    Foarte frumos si dulce cadou. La multi ani sanatosi soacrei tale. Tie de 8 Martie numai bucurii, sa iubesti si sa fi iubita. Sa ne incanti privirea si simturile cu delicatese speciale. Pupici.

  8. Daniela spune:

    La multi ani !
    Sa ai parte de un 8 Martie minunat, plin de iubire si fericire !
    La multi ani si mamei soacrei… sa-ti traiasca, iar pe noi sa ne incinti mereu cu dulciurile dedicate ei.
    Pupici dulci…

  9. iulia spune:

    La multi ani, draga mea Laura! Un 8 Martie fericit si o primavara frumoasa iti doresc, multa dragoste si bucurii! La multi ani si soacrei tale, multa sanatate si fericire! Te imbratisez! Pupp!

  10. boscodina spune:

    La multi ani si o primavara senina!
    Tare frumoase noile hainute ale blogului, sa le stapaniti sanatosi ( in bara de sus la abonati-va e in plus un "va" )

  11. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei spune:

    Hallo Laura si bine te-am regasit!
    In primul rind si din partea mea un "LA MULTI ANI!"intirziat,
    care sa-ti aduca tie si familiei tale numai bucurii,fericire si tot ceea ce va dorirti!

    Iti multumesc din suflet ca te-ai gindit la mine si ti-ai luat din pretiosul tau timp sa-mi transmiti si scrii minunatele cuvinte si ginduri!

    Iti doresc o zi miununata si un viitor plin de succeses si experiente pozitive, iar soacrei tale la fel un La multi ani! care sa-i aduca multa sanatate si fericire!

    Cu drag si deosesbita prietenie
    Laura S.

  12. Laura spune:

    Draga mea Svea iti multumesc din suflet pentru urarea ta minunata!! Iti doresc o primavara minunata, plina de soare si dragoste!!

  13. Laura spune:

    Danutza mea frumoasa multumesc din suflet pentru urari. Iti doresc o primavara minunata ca tine, cu mult soare si dragoste!! Pupicei

  14. Laura spune:

    Draga mea Elena eu iti multumesc pentru frumoasele urari si iti doresc o primavara superba, cu multa caldura si realizari!! Te imbratisez cu mare drag!!

  15. Laura spune:

    Cata scumpa mea La multi ani!! Iti doresc o primavara minunata si plina de realizari. Tare ma bucur ca iti place noua hainuta a blogului. Puup!!

  16. Laura spune:

    Lissa draga mea La Multi Ani din toata inima soacrei tale si tie!! Am vazut minunatia de tort pentru soacra ta si tare ma bucur si iti multumesc ca ai incercat si ti-a placut blatul meu de tortulet. Cu drag te imbratisez si o primavara minunata iti doresc!!

  17. Laura spune:

    daniela draga mea se numesc Chocolate Crinkles si le gasesti chiar pe pagina principala. E ultima reteta de pe agina. Inca nu am bagat-o in sidebar ca am schhimbat templateul si am fost cam prinsa dar o sa adaug reteta si acolo.

  18. Laura spune:

    La mullti Ani Anca draga mea. Iti doresc o primavara minunata si calda. Ma bucur mult ca iti plac cosuletele si astept sa le incerci si tu. Pup!

  19. Laura spune:

    Pupicei cu drag scumpa mea Ghiocel si multumesc tare mult pt urari!! Sa ai o primavara minunata cu mult soare, dragoste si realizari!!

  20. Laura spune:

    Daniela scumpa La Multi Ani tie si printesei tale frumoase. Va doresc o primavara splendida si plina de dragoste si caldura!! Va pup!!

  21. Laura spune:

    Boscodina draga mea iti doresc o primavara minunata cu mult soare si dragoste!! Ma bucur mult ca iti place noua hainuta a blogului si iti multumesc ca mi-ai atras atentia asupra greselei din navbar pe care am corectat-o deja. Pupicei!!

  22. Laura spune:

    Bine te-am regasit draga mea Laura si iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale calde. Sa ai o primavara minunata, plina de dragoste si realizari!! Cu mare drag te imbratisez!!

  23. MIMI spune:

    Cosuletele arata extraordinar,ca tot ce faci tu dealtfel!Sa-ti traiasca mama soacra,iar tu sa-i tot faci surprize de astea dulci!
    O primavara frumoasa si cu mult soare si multe flori iti doresc!Te pup,fata dulce!

  24. aripi de inger spune:

    La multi ani!mamei soacre si un special inceput de primavara pentru tine,cu mult soare…stiu ca se cam lasa asteptat,dar in curand va veni si primavara.Te imbratisez cu drag,multi pupicei.

  25. Roz_bonbon spune:

    Laura, ii doresc soacrei tale Multi Ani Fericiti si multa sanatate! Si sa se bucure pe deplin de faptul ca are asa o nora deosebita. Iar tie iti doresc o primavara plina de raze de soare si zambete pe fetele celor dragi sufletelului tau 🙂
    De abia astept week-end-ul sa incerc aceste minunatii. Te pupic!

  26. Laura spune:

    Laura draga mea multumesc mult pt urari. Sa aveti o primavara minunata cu muuuuult soare, care vad ca nu se horaraste sa ne incalzeasca prea curand, bucurii si realizari. Te pupic!!

  27. Laura spune:

    Betty draga mea multumesc mult pt urari. Iti doresc o primavara plina de soare si dragoste si cu multe multe realizari. Te pupic cu mare drag!!

  28. Laura spune:

    Dulcik draga mea nu e deloc tarziu si iti multumesc din inima pt urare. Iti doresc o primavara minunata si cu mult soare!! Te pup

  29. Ligia spune:

    Multumim din suflet pentru tot eforul de a ne tine la curent mereu cu noutati. Felicitari pentru blog si pentru niste poze foarte artistice.

  30. Antzu' spune:

    ce bine arata totul, e un nou sablon nu?arata foarte bine!la multi ani si o primvara minunata si delicioasa!te pup

  31. lili spune:

    Laura draga,as dori sa fac tortul de revelion 2010 pe care l-ai facut insa mie cum nu imi place cafeaua cu ce mai sfatui sa o inlocuiesc la crema de mousse .iti multumesc si felicitari pt tot ceea ce faci

  32. Laura spune:

    La multi ani Antzu si o primavara minunata iti doresc. Ma bucur mult ca iti place noul template. De mult doream sa il schimb pe cel vechi si ma bucur ca in sfarsit am reusit sa cumpar ceva care imi place intr-adevar. Te pupic cu mare drag!!

  33. Laura spune:

    Lili draga mea poti inlocui cafeau din mousseul de ciocolata cu lapte aromatizat daca doresti cu putina vanilie. Daca nu iti place vanilia poti pune numai lapte simplu. Te pup cu mare drag!!

  34. Anonymous spune:

    Buna Laura!

    Am facut aseara aceste "cupe" cu ricotta; eu am folosit branza de vaci pt ca doar asta am gasit la noi. Crema din imagine de la tine pare mai moale…, cea pe care am facut-o eu a iesit destul de tare (nu avea suficienta "apa" branza de vaci, asa am cumparat-o) asa ca am pus in plus o lingura de sirop dar nu a fost suficient. Ce pot sa fac ca sa fie mai moale?

    Multumesc.

    PS In schimb bicuitii cu malai au iesit dementiali.

    Ioana.

  35. Laura spune:

    ioana draga mea, daca este chiar atat de compacta, incearca sa adaugi cateva linguri de lapte si mareste cantitatea de frisca, sa zicem ca 300 de grame ar fi perfect, ca sa devina mai aerisita.
    Te pup si ma bucur ca ti-au placut biscuiteii!!

  36. Anonymous spune:

    Draga Laura,

    Multumesc tare mult pentru raspuns. O sa-mi fie de folos si pe viitor cand voi mai folosi branzica de vaci in loc de ricotta 🙂 !

    Weekend placut!

    Ioana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor