Masline umplute cu macrou (aperitiv italian)


Masline prajite, gustare italiana simpla si rapida

masline umplute cu macrou prajite

Va spun de la inceput ca daca incercati aceste masline umplute, nu o sa va puteti opri din mancat. Sunt minunat de gustoase, atat calde, cat si reci.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de masline verzi gigant, cu pulpa tare, fara samburi, nu foarte sarate, iar pentru umplutura eu am folosit o conserva de file de macrou Lotka, in ulei de masline.

Daca nu sunteti prieteni cu macroul, va recomand tonul file Lotka in ulei de masline. In ambele variante, acest aperitiv are un gust cu adevarat special.

Masline umplute cu macrou – Ingrediente (25-30 masline)

  • 25-30 masline verzi gigant
  • 1 conserva macrou file Lotka, in ulei de masline (115 g)
  • 1 lingura capere
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou mediu (pentru umplutura)
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • 100 g pesmet + 1 ou mare + 100 g faina (pentru panada)
  • Ulei de floarea soarelui pentru prajit

Panada este acea compozitie formata din ou, faina si pesmet prin care se tavalesc alimentele (carne, legume, peste) inainte sa fie prajite in ulei.

Masline umplute cu macrou – Preparare pas cu pas

  • Pentru umplutura, scurgem macroul si il punem intr-un vas.

masline umplutura

  • Adaugam oul, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, caperele si usturoiul, tocate si ele marunt. Amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.

compozitie masline umplute

Puteti pune in blender ingredientele pentru umplutura, daca doriti.

  • Taiem pe lungime fiecare maslina, dar nu pana la capat. Maslina trebuie sa fie intreaga in partea inferioara, deci practic formam un “buzunar” unde vom introduce umplutura.
  • Umplem generos toate maslinele, apoi le tavalim intai prin oul batut, apoi prin faina si la final prin pesmet.

masline prajite preparare

  • Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta (uleiul trebuie sa fie cam de 2 degete in tigaie) si adaugam maslinele.

masline umplute cu macrou detaliu

  • Le prajim cca 3-4 minute, pe foc moderat, sau pana cand sunt aurii.
  • Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si, dupa ce s-au scurs, le gustam cu pofta.

masline umplute cu macrou detaliu

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Masline umplute cu macrou (aperitiv italian)
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor