Masline prajite, gustare italiana simpla si rapida
Va spun de la inceput ca daca incercati aceste masline umplute, nu o sa va puteti opri din mancat. Sunt minunat de gustoase, atat calde, cat si reci.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de masline verzi gigant, cu pulpa tare, fara samburi, nu foarte sarate, iar pentru umplutura eu am folosit o conserva de file de macrou Lotka, in ulei de masline.
Daca nu sunteti prieteni cu macroul, va recomand tonul file Lotka in ulei de masline. In ambele variante, acest aperitiv are un gust cu adevarat special.
Masline umplute cu macrou – Ingrediente (25-30 masline)
- 25-30 masline verzi gigant
- 1 conserva macrou file Lotka, in ulei de masline (115 g)
- 1 lingura capere
- 1 catel usturoi
- 1 ou mediu (pentru umplutura)
- 1 lingura parmezan ras
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- 100 g pesmet + 1 ou mare + 100 g faina (pentru panada)
- Ulei de floarea soarelui pentru prajit
Panada este acea compozitie formata din ou, faina si pesmet prin care se tavalesc alimentele (carne, legume, peste) inainte sa fie prajite in ulei.
Masline umplute cu macrou – Preparare pas cu pas
- Pentru umplutura, scurgem macroul si il punem intr-un vas.
- Adaugam oul, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, caperele si usturoiul, tocate si ele marunt. Amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena.
Puteti pune in blender ingredientele pentru umplutura, daca doriti.
- Taiem pe lungime fiecare maslina, dar nu pana la capat. Maslina trebuie sa fie intreaga in partea inferioara, deci practic formam un “buzunar” unde vom introduce umplutura.
- Umplem generos toate maslinele, apoi le tavalim intai prin oul batut, apoi prin faina si la final prin pesmet.
- Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta (uleiul trebuie sa fie cam de 2 degete in tigaie) si adaugam maslinele.
- Le prajim cca 3-4 minute, pe foc moderat, sau pana cand sunt aurii.
- Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si, dupa ce s-au scurs, le gustam cu pofta.
foarte bine explicata aceasta reteta !
multumesc !!!
Cu mult drag! Ma bucur mult ca ti-a placut!