Spaghete cu ton si usturoi


Spaghete italiene cu ton, usturoi, ulei si ardei iute

spaghete cu ton si usturoi preparare

Spaghete cu ton si usturoi, o reteta simpla de vara cu gust usor picant. Retetea pas cu pas de spaghetti.

Daca va plac spaghetele cu ulei, usturoi si ardei iute (spaghetti aglio, olio e peperoncino) sigur o sa va placa si reteta pe care v-o propun astazi. Pe langa usturoi, ulei si ardei iute am adaugat si o conserva de file de ton Lotka, in suc propriu si doar daca doriti, putin patrunjel proaspat la sfarsitul prepararii.

Produsele Lotka sunt versatile, pot fi utilizate in diverse combinatii si mancaruri, au un continut bogat in Omega 3, vitamine si minerale.

Este o reteta de paste simpla si rapida, de vara, cu care va puteti rasfata intreaga familie. Va invit cu drag sa o incercati!

MAI MULTE RETETE DE PASTE AICI

Spaghete cu ton si usturoi – Ingrediente (2-4 persoane)

  • 300 g spaghete/bucatini
  • 1 conserva file de ton Lotka, in suc propriu (200 g)
  • 4 catei usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 1-2 ardei iute uscat
  • sare dupa gust
  • patrunjel proaspat tocat (optional)

Spaghetti cu usturoi si ton – Preparare pas cu pas

  • Punem pe foc o oala plina cu apa. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita plina de sare si pastele. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe cutie.
  • Intre timp, scurgem tonul Lotka, tocam marunt 2 catei de usturoi si zdrobim ceilalti doi catei cu lama unui cutit.
  • Zdrobim ardeii iuti si, daca dorim un gust mai putin iute, eliminam semintele.

Cei doi catei de usturoi zdrobiti vor ramane necuratati, ne folosesc pentru aromatizarea uleiului de masline, apoi ii vom elimina din tigaie.

  • Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam cateii de usturoi zdrobiti.

spaghete cu ton preparare

  • Cand uleiul s-a incalzit, eliminam cateii si adaugam usturoiul tocat si ardeiul iute.

spaghete cu ton preparare

  • Sotam cateva secunde, mare atentie sa nu ardem usturoiul, apoi adaugam tonul file Lotka scurs.

spaghete cu ton preparare

Cu o furculita, rupem fileul de ton in bucatele mai micute.

  • Scurgem pastele (pastram cca 50 ml din apa in care au fiert) si le adaugam in tigaie. Adaugam si apa pastrata si amestecam pe foc mediu, cca 1 minut.

spaghete preparare

  • Stingem focul, adaugam patrunjelul tocat marunt si le gustam cu pofta.

spaghete cu ton si usturoi detaliu

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Spaghete cu ton si usturoi
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 18 Review(s)

3 comentarii la “Spaghete cu ton si usturoi

  1. Lory's Blog spune:

    Tocmai ce am preparat și mâncat spaghete cu ton. Au ieșit bune, însă eu am greșit ca am pus ulei de măsline dar am păstrat și uleiul din conservele de ton.
    Ceva rapid și bun. Mulțumesc pentru rețetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor