Crostini cu crema de macrou file Lotka


Crostini cu file de macrou, aperitiv rapid si gustos

crostini cu crema de macrou aperitiv

Crostini cu crema de macrou, un aperitiv simplu si delicios. Reteta pas cu pas de crema de macrou pentru o gustare rapida de vara.

Stiti cat este de gustoasa aceasta crema cu macrou file Lotka? Nu am cuvinte sa va descriu gustul delicios al acestui aperitiv. De data aceasta l-am servit la cina, impreuna cu prietenii nostri, cu felii de paine prajita, dar daca doriti, puteti sa faceti si oua umplute cu aceasta crema minunata.

Conserva Lotka de file de macrou in ulei de floarea soarelui imi place foarte mult, nu contine E-uri si nici conservanti, si mi se pare perfecta pentru aceasta reteta de crema. Daca nu va place macroul, il puteti inlocui cu ton (Lotka are o gama variata de conserve de ton).

Iata cum putem sa preparam aceasta crema de peste, in mai putin de 10 minute! O puteti pastra in frigider pentru cca 2 zile, intr-un recipient inchis ermetic. Asa cum v-am spus, o puteti folosi pentru crostini, oua umplute, in combinatie cu legume crude taiate bastonase (morcovi, telina apio, ridichi, castraveti), ca umplutura pentru vol-au-vent sau choux-uri.

Sa o incercati neaparat, o sa va placa sigur!

Crema de macrou file Lotka – Ingrediente (cca 200 g)

  • 2 conserve file de macrou Lotka, in ulei de floarea soarelui (115 g/conserva)
  • 2-3 linguri de ulei din conserva de file de macrou
  • 4 linguri smantana
  • 3 castraveti mici murati
  • 6 cepe (arpagic) mici murate
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • 12-14 felii de franzela
  • ridichi + castraveti murati (pentru ornat)

crostini cu crema de macrou ingrediente

Crostini cu crema de macrou – Preparare pas cu pas

  • Scurgem macroul file Lotka, dar pastram 2-3 linguri din uleiul din conserva. Punem in robot macroul file.

pasta de macrou preparare

  • Adaugam smantana, castravetii murati, arpagicul si mixam pana obtinem o crema omogena.

pasta de macrou preparare

Pentru crema puteti sa folositi si un blender. Daca pasta de macrou iese prea densa, puteti sa mai adaugati inca putina smantana.

  • Condimentam crema de macrou cu sare si piper dupa gust. Prajim feliile de franzela si, dupa ce s-au racit, le ungem cu crema de macrou.
  • Taiem ridichile si castraveciorii in feliute subtiri si ornam crostini.

crostini cu crema de macrou detaliu

  • Servim imediat! Sunt delicioase aceste feliute crocante de franzela unse cu crema de macrou. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crostini cu crema de macrou file Lotka
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor