Salata cu broccoli, macrou si rosii


Salata de primavara cu broccoli, macrou si rosii

salata cu broccoli detaliu

Una dintre salatele mele preferate de sfarsit de iarna si inceput de primavara este salata cu broccoli, macrou si rosii. Eu o combin si cu cereale, in acest caz orz decorticat, preferatul meu pentru retetele de salata.

Broccoli nu mi-au placut mereu, dar acum ador aceasta leguma, mai ales daca este fiarta la aburi. In acest fel broccoli isi pastreaza nu doar culoarea verde frumoasa, ci si proprietatile nutritive. Va recomand din toata inima sa o fierbeti in acest fel, o sa vedeti ca are un gust minunat.

Orzul decorticat, daca nu il aveti in casa, se poate inlocui cu orez. De multe ori fac aceasta salata cu orez salbatic rosu sau negru sau cu orez basmati, iar daca si orezul va lipseste, atunci va propun sa incercati aceasta minunata salata cu paste fierte scurte.

Pentru salata de broccoli am folosit o conserva de file de macrou Lotka, in ulei de masline. Este minunata combinatia dintre legume si peste! Daca nu va place macroul, Lotka ne propune o gama variata de conserve de ton bucati sau file. Cu macrou sau ton, aceasta salata cu legume si peste, iese minunat!

Salata de broccoli, macrou si rosii – Ingrediente (2 persoane)

  • 100 g orz decorticat fiert
  • 500 g broccoli
  • 1 conserva file de macrou Lotka, in ulei de masline (115 g)
  • 6-7 rosii cherry
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • ¼ lingurita coaja de lamaie rasa (optional)

Salata de broccoli – Preparare pas cu pas

Fierbere orz decorticat pentru salate

  • Spalam orzul sub jet de apa rece, apoi il punem intr-o cratita si adaugam apa rece.

Apa trebuie sa acopere orzul cam cu 3-4 degete. Il vom scurge dupa fierbere, asadar nu am o cantitate exacta de apa, minim trebuie sa il acopere asa cum am scris mai sus, dar se poate pune si mai multa apa.

  • Adaugam cca ½ lingurita de sare si il fierbem circa 30 minute.
  • Dupa fierbere, scurgem orzul si il lasam sa se raceasca complet.

orz fiert pentru salata

Fierbere broccoli la abur – Preparare pas cu pas

  • Desfacem broccoli in buchetele potrivite. Ar fi ideal daca buchetelele ar avea aceeasi dimensiune.
  • Fierbem broccoli la aburi pentru maxim 5 minute (trebuie sa aiba o consistenta crocanta, al dente).

salata cu broccoli fierti la abur

  • Lasam buchetelele de broccoli sa se raceasca complet.

Salata de broccoli, macrou si rosii – Asamablare

  • Punem broccoli intr-un vas si adaugam rosioarele taiate in sferturi sau jumatati.

legume in vas pentru salata

  • Adaugam orzul, macroul file Lotka scurs, uleiul de masline, sare dupa gust si, daca doriti, coaja de lamaie rasa.

Daca puneti coaja de lamaie, dar lamaia nu este biologica, o spalati foarte bine inainte.

  • Servim salata imediat sau o putem lasa la frigider cca 1 ora inainte de a o gusta.

salata cu broccoli, macrou si rosii detaliu

  • Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata cu broccoli, macrou si rosii
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor