Oua umplute cu ton si maioneza


Oua umplute cu ton, reteta simpla si delicioasa

oua umplute ton detaliu

Pentru ca sunt gustoase, aratoase si deloc complicat de facut, va recomand sa incercati aceste oua umplute cu ton, de sarbatori. Eu o sa le fac si de Craciun si de Revelion, niciodata nu ma satur de oua umlute, imi plac atat de mult! Sigur va intrebati cum am obtinut o culoare atat de frumoasa, in ton cu sarbatoarile de iarna.

Ei bine, nu va mai tin in suspans. In crema de ton am adaugat o lingura de pasta de hrean si sfecla. Aceste oua umplute au un gust deosebit, va garantez. Sunt ideale pentru un aperitiv gustos de Craciun.

De ce imi plac ouale fierte umplute atat de mult?

Pentru ca de sarbatori nu ne lipseau niciodata de pe masa de sarbatoare. Mami facea de Revelion niste oua umplute cu pate de ficat de pui (vezi aici reteta de pasta de casa cu ficat de pui), o nebunie! Erau aperitivele mele preferate si, daca nu ma opreau ai mei, cred ca eram in stare sa mananc tot platoul.

Am pudrat ouale umplute cu ton, cu putine seminte de mac, dar, daca nu va place, il puteti elimina sau inlocui cu seminte de susan. Combinatia dintre semintele crocante si umplutura cremoasa este minunata!

Ca intotdeauna, am folosit ingrediente de cea mai buna calitate. Ouale sunt de tara, iar pentru umplutura am folosit maioneza facuta in casa (vezi aici reteta de maioneza) si ton bucati Lotka, in ulei de floarea soarelui.

Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta simpla de oua umplute cu ton, maioneza, pasta de hrean si sfecla.

OUA UMPLUTE CU TON SI MAIONEZA – INGREDIENTE

  • 8 oua medii
  • 1 conserva ton bucati Lotka, in ulei de floarea soarelui (160 g)
  • 125 g maioneza
  • 1 lingura mustar iute/dulce
  • 1 lingura pasta de hrean si sfecla
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • frunze patrunjel + mac (pentru decor)

OUA UMPLUTE CU TON SI MAIONEZA – PREPARARE

  • Punem ouale intr-o cratita, le acoperim cu apa rece, adaugam o lingurita de sare si le punem la fiert, pe foc mic. Pentru ouale tari, calculam 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.
  • Racim ouale sub jet de apa foarte rece, apoi le lasam in cratita plina cu apa rece, inca 15-20 de minute. In acest fel se vor curata foarte usor. Scurgem ouale, le stergem si le curatam coaja. Taiem ouale in jumatati si, cu grija, extragem galbenusul.

oua umplute ton

  • Punem galbenusurile in robot, adaugam tonul bucati Lotka scurs bine, maioneza, mustarul, pasta de hrean si sfecla, ceapa verde tocata foarte marunt (eu de data aceasta am folosit 1 lingura de chives tocat marunt, nu aveam ceapa verde in frigider) sare si piper dupa gust.

oua umplute cu ton si maioneza preparare

  • Mixam pana cand obtinem o pasta cremoasa.

umplutura oua umplute ton

  • Umplem jumatatile de ou cu crema de ton si le ornam cu frunzulite de patrunjel si putin mac.
  • Servim ouale umplute cu mare pofta! Daca doriti, le puteti pastra in frigider, acoperite, pana a doua zi.

oua umplute ton detaliu

  • Pofta buna si Sarbatori fericite!
 
Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu la “Oua umplute cu ton si maioneza

  1. Ana spune:

    Buna

    Ouale mele s-au decojit teribil de prost, asa ca am adaptat putin reteta 🙂
    Am taiat albusul bucatele, si le-am amestecat cu celelalte ingrediente (fara sa le mixez).
    Am prajit cateva felii de paine si am pus compozitia peste, ornand cu putin patrunjel.
    Foarte bun ! Multumesc pentru inspiratie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor