Biscuiti cu mere


Biscuiti fragezi umpluti, reteta simpla si delicioasa de toamna

Biscuiti cu mere detaliu
Biscuiti cu mere, reteta de biscuiti cu aluat fraged si umplutura de mere si scortisoara

Unii dintre cei mai apreciati biscuiti cu mere din Italia se numesc Cuor di mela si sunt produsi de o foarte cunoscuta marca de aici. Mamicile italiene ii aleg pentru pachetelul de scoala al celor mici, i-am cumparat si eu de cateva ori si, desi sunt gustosi, nu se compara cu biscuitii facuti in casa. Reteta de biscuiti pe care v-o propun astazi se face foarte simplu, iar biscuitii sunt categoric mult mai sanatosi decat cei cumparati.

Am folosit mere din curte, daca aveti si voi un mar generos pe aproape, nu va sfiiti sa apelati la fructele lui. Daca nu, le puteti cumpara, cred ca in piata gasim acum mere bune si parfumate. Aluatul acestor biscuiti de casa este foarte fraged, se topeste in gura, si nu va spun cat de minunat se combina cu umplutura de mere usor parfumata cu scortisoara. Asa cum va spuneam, acesti biscuiti umpluti cu mere sunt perfecti pentru pachetelul de scoala, pentru o gustare dulce la serviciu, la micul dejun sau, de ce nu, seara, langa o cana de ceai sau lapte.

Daca si voua va plac aceste fructe gustoase si sanatoase, neaparat sa incercati acesti biscuiti fragezi si deliciosi.

Biscuiti cu mere – Ingrediente (14 bucati)

Aluat fraged pentru biscuiti – Ingrediente

  • 225 g faina
  • 100 g unt
  • 80 g zahar tos fin
  • 1 ou mediu
  • 3 g praf de copt
  • 1 lingura lapte rece
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura de mere pentru biscuiti – Ingrediente

  • 260 g cubulete de mar (cantarite dupa ce am curatat si taiat merele)
  • 30 g unt
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 50 g zahar

Aluat fraged pentru biscuiti umpluti cu mere – Preparare pas cu pas

  • Punem faina in robotul de bucatarie, adaugam praful de copt cernut, untul rece taiat in cubulete, oul, zaharul tos si zaharul vanilat, sarea si laptele.
  • Actionam robotul la viteza medie pana cand aluatul devine sfaramicios.
  • Mutam aluatul pe masa de lucru si il compactam. Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 45 de minute.

Biscuiti cu mere detaliu aluat fraged

Biscuiti cu mere – Mod de preparare umplutura de mere

  • Amestecam cubuletele de mar cu zaharul si scortisoara si le lasam intr-un vas cca 10 minute.
  • Punem untul intr-o craticioara, pe foc mic. Dupa ce s-a topit, adaugam merele.
  • Sotam merele pe foc mic, cca 20 de minute, avand grija sa amestecam din cand in cand, sau pana cand sucul lasat de acestea s-a evaporat.
  • Inchidem focul si lasam merele sa se raceasca complet.

Biscuiti cu mere detaliu preparare umplutura de mere

Biscuiti fragezi cu mere – Asamblare

  • Intindem aluatul fraged pe masa de lucru, usor pudrata cu faina, intr-o foaie de 4-5 mm grosime.
  • Cu o forma cu margini ondulate, decupam cercuri de 4-5 cm Ø.

Biscuiti cu mere detaliu preparare

  • Asezam cate o lingurita plina de umplutura de mere pe jumatate din cercurile decupate si le acoperim cu restul cercurilor ramase.

Biscuiti cu mere detaliu asamblare

  • Presam usor marginile si asezam biscuitii cu mere in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 de minute, sau pana cand suprafata biscuitiilor s-a rumenit uniform.

Biscuiti cu mere detaliu coacere

  • Scoatem biscuitii si ii asezam pe un gratar. Dupa ce s-au racit, ii pudram cu zahar vanilat si ii servim. Sunt deliciosi.

Biscuiti cu mere platou

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu mere
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 60 Review(s)

29 comentarii la “Biscuiti cu mere

  1. Mada spune:

    Buna ziua
    As dori mult sa fac reteta caci noi mancam zilnic biscuiti facuti in casa.
    As putea lasa aluatul peste noapte in frigider ca mi-ar fi mai usor cu doi prichindei pe langa mine.
    Multumesc anticipat si numai bine!
    Mada

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, sigur ca da. Dupa ce il scoti din frigider, framanta-l pana cand se inmoaie, cca 1-2 minute. Apoi il intinzi pe masa pudrata cu faina si il decupezi cu forma aleasa de tine.
      Te imbratisez cu drag!

  2. Paula spune:

    Buna din nou draga Laura.
    Am o intrebare. Crezi ca as putea folosi alta faina pt aceasta rețetă ?
    De exemplu de spelta cred ca asa ii zice sau faina de ovăz?
    Urmând reteta identic dar înlocuind faina alba cu alta ?
    As avea aceeasi intrebare si pt reteta ta de cantucini?

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, teoretic se poate inlocui faina, dar vei obtine un alt gust si o consistenta diferita.
      Iti recomand sa faci o proba cu maxim jumatate din ingrediente. Abia astept sa imi spui cum au iesit.

      • Andreea spune:

        Buna. Sunt foarte gustosi, insa mie mi s-au desprins feliile de biscuit. Cum trebuia sa le prind intre ele? Am presat destul de bine cu degetele.

  3. Mary Buburuz 🐞 spune:

    Buna Laura. Azi a venit randul acestor biscuiti 🍪 minunati. Sunt in cuptor si emana o aroma subtilă de unt, vanilie si scorțișoară, asa cum stă bine unei zile de toamna…
    Mulțumesc pentru rețetă. Nu pot fii decât delicioși. Numai bine 😘🤗

  4. Elena spune:

    Imi pare rau,nu am putut deschide mesajul mai devreme,nu eram acasa.
    In fine,doresc sa iti multumesc pentru ca impartasesti cu noi bunatatile ce le faci.Niciodata nu am dat gres;totul a fost bun,foarte bun.
    Intr-o zi, doua, fac si acesti biscuiti,nu ma indoiesc ca vor fe pe placul nostru.

    Multumesc!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Elena, multumesc mult pentru aprecieri. Abia astept sa imi spui cum au iesit biscuitii.
      Te imbratisez cu drag!

  5. Adelina spune:

    Într-adevăr foarte buni acești biscuiți. Prima data am făcut cantitatea din rețetă, iar după vreo 3 zile am repetat procesul însă în cantitate tripla. Sunt foarte buni și cât as face de mulți, parca niciodată nu ajung 😁

  6. Mihaela spune:

    F buni!! La cererea fetitei mele i-am facut portie dubla. Am pus jumatate faina integrala si jumatate faina normala, praful de copt l am inlocuit cu un ou in plus. Au iesit putin crocanti, dar sunt exact pe placul meu.

      • Dana spune:

        Iasă gustoși in mod sigur dar as fi curioasa cum a iesit totuși umplutura pentru. Spun asta pentru ca siropul de arțar e destul de lichid. Se găsește pe la noi zahăr din arțar care este siropul evaporat. Este incredibil de scump dar și aromat. Eu am făcut acasă neintenționat. Am lăsat sirop de arțar într-un borcănel care era acoperit doar cu un șervet de hârtie. S-a făcut zahăr din el. Oricum, ce voiam sa îți spun e ca biscuiți tai sunt atât de mici și perfecti ca sunt opera de arta! ❤️ Ce spui dacă eu am sa ii tai dreptunghiulari sau pătrați ca sa nu îmi rămână aluat care sa îl prelucrez din nou? In mod sigur am sa ii fac și așa rotunzi ca sunt tare frumoși, dar probabil ca nu te superi dacă fac mai mulți și ii fac mai mari. Ai încercat cumva și cu alta umplutura? Nu ca nu vreau cu mere, doar întreb.

        • Flavia spune:

          Bună Laura! Am gătit acești biscuiți de mai multe ori și sunt extraordinari. Pana acum s-au topit imediat din farfurie. 🤭Cum as putea să-i păstrez pentru mai mult timp? De obicei mărul înmoaie biscuitele și nu știu ce metoda sa folosesc pentru ai avea pana de Crăciun.

          • Laura Adamache spune:

            Draga Flavia, ii poti pastra cateva zile, maxim 4, intr-o cutie metalica, inchisa ermetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor