Biscuiti de ciocolata cu gem de cirese


Biscuiti de ciocolata cu gem – Reteta Laura Adamache

Biscuiti de ciocolata cu gem de cirese detaliu
Biscuiti de ciocolata cu gem de cirese, fragezi si simplu de facut

Nimic mai potrivit la cafeaua de dimineata decat o portie de biscuiti de ciocolata cu gem, nu-i asa? Ei bine, biscuitii de astazi sunt atat de gustosi si fragezi, incat chiar trebuie incercati. Gemul de cirese ii completeaza excelent, va recomand cu mare drag aceasta reteta de biscuiti.

Biscuiti de ciocolata cu gem de cirese – Ingrediente (8 biscuiti)

  • 200 g faina
  • 50 g faina de migdale/nuci macinate fin
  • 100 g zahar
  • 1 ou mediu
  • 140 g unt moale
  • 10 g cacao
  • un varf cutit sare
  • gem de cirese
  • zahar pudra vanilat

Biscuiti de ciocolata cu gem de cirese – Preparare

  • Punem untul, zaharul si sarea intr-un vas si mixam pana cand obtinem o crema omogena.
  • Adaugam oul si mixam pana il inglobam perfect in crema de unt. Amestecam faina, cacaua si faina de migdale si le adaugam treptat in crema de unt. Mixam pana cand obtinem un aluat omogen si cremos.
  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 3-4 ore sau pana cand se intareste suficient de mult pentru a putea fi intins.
  • Dupa repaus intindem aluatul, pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie groasa de cca 5-6 mm.
  • Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme patrate cu margini ondulate (forma mea are o dimensiune de cca 5-6 cm). Vom obtine 16 biscuiti.
  • Cu o forma patrata mai mica (forma de cca 3 cm), decupam centrul a 8 biscuiti din cei 16.
  • Asezam biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 12 minute sau pana cand marginile sunt foarte putin rumenite.

Biscuiti de ciocolata cu gem de cirese detaliu preparare

  • Scoatem biscuitii din cuptor, ii lasam cca 5 minute sa se raceasca in tava, apoi ii asezam pe un gratar s ii lasam sa se raceasca complet.
  • Pudram biscuitii decupati cu zahar pudra vanilat.
  • Ungem fiecare biscuit intreg cu cate 1 lingurita plina de gem de cirese, punem mai mult gem in centrul biscuitilor, si ii acoperim cu cate un biscuit decupat.

Biscuiti de ciocolata cu gem de cirese detaliu platou

  • Gustam cu pofta acesti minunagti biscuiti de ciocolata cu gem. Sunt foarte fragezi si gustosi! Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti de ciocolata cu gem de cirese
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor