Lipii umplute cu macrou si legume


Lipii umplute cu macrou, reteta rapida de vara cu peste

Lipii umplute cu macrou si legume detaliu
Lipii umplute cu macrou si legume, reteta rapida cu macrou in sos tomat

De cel putin doua ori pe luna, ne rasfatam cu cate o lipie cu diverse umpluturi (carne de pui, peste sau doar cu legume si neaparat sos de iaurt). De obicei pregatesc lipiile in casa, dar uneori, mai ales vara, le cumpar dintr-un mic magazin din centrul orasului. Sunt delicioase si nu contin decat apa, faina si ulei. Zilele trecute am facut aceasta reteta de lipii cu macrou si legume si nu va pot spune decat ca trebuie musai sa o incercati. Lipiile au fost cumparate, asadar treaba a mers foarte rapid, in 15 minute le-am avut deja pe masa. Macroul in sos tomat King Oscar a dat un gust putin spus divin acestor lipii.

Pentru cei care nu ii cunosc inca, brandul Oscar King este infiintat in anul 1873 in Stavanger, Norvegia, Compania Stavanger Preserving Company. De-a lungul anilor, brandul s-a extins pe masura ce industria de conserve de sardine a evoluat in Norvegia. În timp ce ambalarea sardinelor a devenit mecanizata în majoritatea partilor lumii, la King Oscar traditiile sunt respectate. Ambalarea fiecarui peste se face si astazi cu mana intr-o varietate de uleiuri sofisticate și sosuri gourmet.

Produsele Oscar King sunt dedicate persoanelor care pun accentul pe o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos.

Macroul este o specie de pesti care nu poate fi crescuta in crescatorii

Macroul King Oscar de calitate superioara este prins în Marea Nordului sau in apele Atlanticului de Nord, unde pescuitul este certificat ca fiind sustenabil de catre Consiliul de administrație marina. Capturile sunt de obicei facute toamna și iarna  si apoi sunt ambalate manual asa cum se face dintotdeauna.

Cu o aroma particulara și o textura ferma, macroul King Oscar este un peste versatil care poate fi folosit în retete delicioase și hranitoare (salate, mancaruri, sandvisuri etc).

buna youtube chenar

Lipii umplute cu macrou si legume – Ingrediente (2 persoane)

  • 2 lipii
  • 1 conserva macrou in sos tomat King Oscar
  • 40 g castravete verde taiat fasii
  • 125 g rosii cherry taiate cuburi
  • 6 bucati anghinare marinata
  • 75 g masline negre rondele
  • 50 -60 g spanac baby
  • 1 ceapa mica rosie taiata rondele

Ingrediente sos de iaurt

  • 200 g iaurt grecesc (10% grasime)
  • 1 lingurita menta proaspata tocata
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare

Lipii umplute cu macrou si legume – Mod de preparare – RETETA VIDEO

Lipii umplute cu macrou si legume – Mod de preparare – RETETA TEXT

  1. Pentru sos: amestecam iaurtul, menta tocata marunt, usturoiul zdrobit, sucul de lamaie si sare dupa gust.
  2. Intindem, pe fiecare lipie, un strat de sos de iaurt. Adaugam peste el, rosiile cubulete, cateva rondele de ceapa rosie, anghinare, masline, castravete si cateva bucatele de macrou in sos tomat (eu am adaugat si putin sos din conserva, este delicios) si la sfarsit cateva frunze de spanac baby.
  3. Rulam strans lipiile si le servim imediat. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Lipii umplute cu macrou si legume
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 comentarii la “Lipii umplute cu macrou si legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor