Aperitiv cu crema de fasole si macrou

2 comentarii

Aperitiv cu crema de fasole si macrou, reteta simpla pentru sarbatori

Aperitiv cu crema de fasole si macrou detaliu
Aperitiv cu crema de fasole si macrou, gustare rece pentru sarbatori

Se spune ca daca in noaptea dintre ani consumam peste, ne vom strecura printre probleme si obstacole in anul care vine, cu agilitatea unui peste. Nu sunt superstitioasa, dar intotdeauna am avut pe masa de Revelion un aperitiv sau un fel principal cu peste. Astazi va propun o reteta foarte simpla si delicioasa cu macrou file in ulei de floarea soarelui de la Lotka.

Aperitiv cu crema de fasole si macrou – Ingrediente (6-12 persoane)

  • 200 g fasole boabe fiarta
  • 1 conserva file de macrou Lotka in ulei de floarea soarelui (115 g)
  • 75 ml ulei de masline
  • 1 lamaie mica (coaja rasa)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • 6 foi de placinta subtiri + ulei de masline pentru uns foile
  • masline fara samburi pentru decor

Aperitiv cu crema de fasole si macrou – Mod de preparare

  • Punem fasolea boabe intr-un vas, adaugam macroul Lotka bine scurs, coaja de lamaie si sucul de lamaie.
  • Incepem sa pasam cu blenderul si adaugam treptat uleiul de masline. Pasam pana obtinem o crema omogena, apoi o condimentam cu sare si piper dupa gust.
  • Punem crema intr-un vas, o acoperim cu folie de plastic alimentara si o punem in frigider pentru 30 de minute.
  • Intre timp preparam cosuletele cu foi de placinta subtiri. Punem o foaie de placinta pe planul de lucru si o ungem uniform cu ulei de masline (nu exageram cu uleiul, vom folosi cca 2 lingurite de ulei pentru fiecare foaie). Punem a doua foaie de placinta peste prima foaie, o ungem cu ulei si adaugam a treia foaie peste a doua. O ungem si pe ea cu putin ulei de masline.
  • Ungem forma de muffins cu putin ulei de masline.
  • Taiem foile in patrate mari, de cca 8 cm, si le asezam in forma de muffins.
  • Marginile foilor trebuie sa depaseasca cu cca 2-3 cm formele de muffins.
  • Coacem cosuletele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 6 minute sau pana cand sunt rumenite uniform.

Aperitiv cu crema de fasole si macrou preparare

  • Scoatem forma din cuptor, lasam cosuletele sa se raceasca complet in forma, apoi le extragem cu grija si le asezam pe un platou.
  • Umplem cosuletele cu crema de fasole si macrou si le ornam cu cate o felie de maslina si, daca doriti, cu cateva fire de marar.

Aperitiv cu crema de fasole si macrou Lotka platou

Sunt delicioase! Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Aperitiv cu crema de fasole si macrou
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 Comentarii

  1. Arata grozav, suna bine combinatia, cred ca o sa includ reteta in cele pentru masa de revelion. Multumesc pentru idee! Crezi ca merge si cu sardine in loc de macrou?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.