Tarta biscuit cu ciocolata


Tarta biscuit cu ciocolata, cea mai delicioasa idee pentru micul dejun

Tarta biscuit cu ciocolata detaliu
Tarta biscuit cu ciocolata, desert pentru micul dejun

Tarta biscuit cu ciocolata este o idee excelenta pentru cei care prefera un mic dejun dulce.

Este o reteta atat de simpla si buna, in plus o putem face chiar si cu doua zile inainte de a o consuma, se mentine perfect, la temperatura camerei, inchisa ermetic intr-un recipient de plastic sau pur si simplu asezata pe o farfurie si acoperita cu un vas de plastic.

Eu ador ciocolata amaruie, dar sigur ca o puteti inlocui cu ciocolata cu lapte sau alba, iar pentru cei care nu iubesc ciocolata de niciun fel, ma gandesc ca ar merge de minune inlocuita cu alune, nuci sau migdale, tocate nu foarte marunt. Nu va ramane decat sa o incercati, sigur o sa fie pe placul intregii familii.

Tarta biscuit cu ciocolata – Ingrediente (forma 20 cm Ø)

  • 220 g faina
  • 125 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 ou mediu
  • 4 g praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu alimentar
  • 4 g Nesquick/cafea de orz (1 lingura rasa)
  • un varf cutit sare
  • 75 g ciocolata neagra/lapte tocata potrivit

Tarta biscuit cu ciocolata – Mod de preparare

  • Topim untul la bain-marie, iar in momentul in care este complet topit, stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam bine si lasam compozitia sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, adaugam oul si amestecam pana la omogenizare.
  • Intr-un vas separat amestecam faina, nesquick, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Tarta biscuit cu ciocolata detaliu preparare

  • Adaugam amestecul de faina si nesquick peste mixul lichid de unt si zahar, adaugam si ciocolata tocata potrivit si amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Tarta biscuit cu ciocolata detaliu preparare

  • Punem aluatul tartei biscuit intr-o forma tapetata cu unt si faina si il presam cu lingura intr-un strat uniform.
  • Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 minute, sau pana cand suprafata se rumeneste uniform.

Tarta biscuit cu ciocolata detaliu coacere

  • Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca complet, apoi o putem orna cu ciocolata alba topita si codite de ciocolata cu lapte, sau, simpla, eventual pudrata cu putin zahar vanilat.
  • Servim tarta biscuit, taiata in felii, cu multa pofta, la micul dejun sau oricand simtim nevoia de un desert rapid si delicios.

Tarta biscuit cu ciocolata felii

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta biscuit cu ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

2 comentarii la “Tarta biscuit cu ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor