Cartofi copti umpluti cu ton si urda


Cartofi copti umpluti cu ton si urda, o reteta delicioasa pentru zilele reci de toamna

Cartofi copti umpluti cu ton si urda detaliu
Cartofi copti umpluti cu ton si urda, reteta simpla si delicioasa cu legume

Imi amintesc si acum serile reci de iarna cand mama ne pregatea cartofi copti pe care ii mancam cu unt si sare. Aroma cartofilor copti imi aminteste cel mai mult de copilarie, imi plac si acum la fel de mult ca atunci. Ei bine, cartofii copti de astazi sunt absolut minunati! Dupa ce ii coacem, ii umplem cu un amestec delicios de ton si urda sau ricotta, pentru cei care sunt mai departe de casa si nu gasesc urda in magazine. Am folosit o conserva de file de ton Lotka in suc propriu, un produs minunat, fara E-uri sau conservanti.

Cartofi copti umpluti cu ton si urda – Ingrediente (2 persoane)

  • 2 cartofi mari albi
  • 1 conserva file de ton Lotka in suc propriu
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 2 linguri urda/ricotta
  • 2 linguri anghinare marinata/ardei marinati
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • 150 g mozzarella
  • sare
  • piper

Cartofi copti cu ton si urda – Mod de preparare

  • Spalam cartofii, ii stergem bine, ii ungem uniform cu uleiul de masline si ii pudram cu sarea grunjoasa.
  • Coacem cartofii in cuptorul preincalzit la 200°C, asezati direct pe gratarul cuptorului (sub gratar pozitionam tava de cuptor), pentru 30-40 de minute.
  • Scoatem cartofii din cuptor, ii lasam sa se raceasca 10-15 minute, apoi ii taiem in doua. Extragem cu grija miezul si il punem intr-un vas.

Cartofi copti umpluti cu ton si urda preparare

  • Punem intr-un vas ceapa tocata, tonul scurs, anghinarea sau ardeii scursi bine si tocati marunt, patrunjelul, urda sau ricotta, sare si piper dupa gust.
  • Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
  • Umplem jumatatile de cartof, le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 5-6 minute.

Cartofi copti umpluti cu ton si urda preparare

  • Scoatem tava din cuptor, adaugam mozzarella taiata in cubulete mici si gratinam cartofii inca 3-4 minute sau pana cand branza se topeste complet.
  • Servim imediat cartofii copti umpluti cu ton si urda. Sunt deliciosi.

Cartofi copti umpluti cu ton si urda prezentare

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cartofi copti umpluti cu ton si urda
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
21star1stargraygraygray Based on 6 Review(s)

Un comentariu la “Cartofi copti umpluti cu ton si urda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor