Mancare de burta cu fasole boabe, reteta italiana incredibil de gustoasa
![Mancare de burta cu fasole boabe - www.lauraadamache.ro Mancare de burta cu fasole boabe detaliu](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/uploads/2017/09/mancare-burta-fasole-boabe-copy.jpg)
Nu am cuvinte sa descriu gustul mancarii de burta cu fasole boabe. Chiar daca suntem obisnuiti sa vedem burta de vita intr-o ciorba (vezi reteta de ciorba de burta) sau in tuslama, combinatia dintre fasole si burta este mai mult decat delicioasa.
Duminica a fost o zi racoroasa la noi, perfecta pentru aceasta mancare tipic italiana.
Am facut o mamaliga si o salata de ceapa si nu va spun cu cata pofta am mancat-o. Burta de vita prefiarta este excelenta pentru aceasta mancare, la fel si fasolea boabe de la prietenii mei de la Sun Food. In cca 1 ora avem mancarea de burta si fasole gata pregatita.
Neaparat sa o savurati impreuna cu familia sau prietenii dragi. Reteta este simpla, haideti sa vedem cum se prepara aceasta minunata mancare de burta cu fasole boabe.
Mancare de burta cu fasole boabe – Ingrediente (4-6 persoane)
- 800 g burta prefiarta
- 1 conserva fasole boabe Sun Food
- 500 ml suc de rosii
- 100 g cuburi pancetta / bacon afumat cuburi
- 150 ml supa vegetala/apa
- 1 ceapa mare alba
- 2 morcovi medii
- 1 tulpina de cca 8 cm telina Apio / 2 linguri cuburi telina radacina
- 2 catei de usturoi
- 2 frunze de dafin
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mancare de burta cu fasole boabe – Mod de preparare
- Taiem burta in fasii potrivite, nu foarte subtiri, scurgem boabele de fasole, le spalam sub un jet de apa rece si le lasam la scurs.
- Tocam ceapa si usturoiul, nu foarte marunt, taiem in cubulete potrivite morcovii si telina Apio.
- Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta si cand s-a incalzit adaugam cubuletele de pancetta. Cand grasimea devine translucida, adaugam morcovii, telina, ceapa si ustuoiul si le sotam, pe foc mediu, pana cand ceapa se inmoaie.
- Adaugam burta si amestecam, tot pe foc mic, inca 2-3 minute.
- Adaugam sucul de rosii, supa vegetala, sare si piper dupa gust si frunzele de dafin si acoperim cratita cu capac. Nu punem prea multa sare pentru ca sosul o sa scada in timpul fierberii si nu vrem o mancare prea sarata. Spre sfarsitul prepararii, gustam mancarea si daca mai este nevoie, adaugam inca putina sare si piper.
- Lasam mancarea de burta sa fiarba 30 de minute, pe foc mic spre mediu, apoi ridicam capacul si adaugam fasolea boabe, bine scursa.
- Amestecam cu grija si o fierbem inca cca 25-30 de minute.
- Servim mancarica de burta cu fasole boabe, calda, cu mamaliga si salata de ceapa. Este delicioasa!
Pofta buna!
![recipe image](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/uploads/2017/09/mancare-burta-fasole-boabe-copy.jpg)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)
![gray](https://www.lauraadamache.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)
Pare f. interesanta. In cel mai scurt timp o s-o prepar.
Revin la comentariul de mai sus. Dupa parerea mea, o cutie cu boabe Sun Food este extrem de putin. Intr-o cutie abia daca este o mana de boabe.Este adevarat ca continutul este deosebit de bon.
Florin, poti folosi mai multa fasole daca doresti, dar pentru un gust echilibrat, eu zic ca este suficienta o singura conserva.
Am degustat-o in seara aceasta in italia si a fost nespus de buna. Gustul extrem de echilibrat.
O foarte buna alternativa la ciorba de burta tradiționala.
Abia aștept sa ajung acasă și o gătesc conform rețetei tale.
Robert
Robert, este o combinatie foarte reusita. Si mie imi place foarte mult aceasta mancare.
Minunata reteta! O pun la retete de testat! 😉 Multumim pentru minunatele retete! 😉
Cu mult drag! Ma bucur mult ca ti-a placut.
Am facut, desi am fost intrigata de combinatie. Foarte buna 🙂 Multumesc
Cu mult drag! Sa va fie de bine!
Am mâncat in Italia acest fel de mâncare, pot sa spun ca mi-a placut extraordinar de mult.Acum ca am descoperit rețeta o sa o fac cu siguranta .
Draga mea, abia astept sa imi cum a iesit. Eu ador aceasta mancare.