Spaghete Carbonara cu sparanghel – Reteta Video


Spaghete Carbonara cu sparanghel, reteta italiana de paste

Spaghete carbonara cu sparanghel detaliu
Spaghete Carbonara cu sparanghel, preparare pas cu pas

Spaghetele carbonara cu sparanghel se afla printre preferatele noastre, iar in aceasta perioada, cand sparanghelul proaspat se gaseste cu usurinta in toate magazinele, le fac foarte des. Spaghetti alla carbonara isi au originea in Lazio, mai exact in Roma, iar ingredientele care se regasesc in reteta originala sunt spaghetti, guanciale, oua, pecorino sau parmezan, sare si piper. In timp, reteta spaghetelor carbonara a suferit modificari. S-au adaugat noi ingrediente, cum ar fi usturoi, ceapa, dovlecei, sparanghel, anghinare, ciuperci, iar spaghetele sunt uneori inlocuite cu alt format de paste (rigatoni, penne, tagliatelle, bucatini). Istoria ne spune ca pastele carbonara au fost inventate de carbonari, muncitori care produceau carbunele. Acestia aveau nevoie de mancaruri consistente, pregatite simplu si din ingrediente putine. Astfel s-a nascut una dintre cele mai celebre retete de paste, spaghetti alla carbonara, cunoscuta acum in intreaga lume. Pentru niste spaghete carbonara perfecte sunt esentiale doua lucruri: compozitia de oua si parmezan se adauga peste pastele fierbinti dupa ce stingem focul, iar cantitatea de parmezan sau pecorino folosita in amestecul de oua trebuie sa nu fie foarte mare pentru a nu acoperi gustul celorlate ingrediente. Acesta se poate adauga dupa preferinta in fiecare farfurie. Va invit sa urmariti reteta video a spaghetelor carbonara.

Spaghete Carbonara cu sparanghel- Ingrediente (3 persoane)

  • 300 g paste spaghetti
  • 200 g sparanghel proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 g parmezan
  • 3 catei usturoi
  • 50 ml apa/vin alb demisec
  • 3 oua medii
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1/4 lingurita sare

canal youtube laura adamache

Spaghete Carbonara cu sparanghel – Mod de preparare Retete Video

Spaghete Carbonara cu sparanghel – Mod de preparare  Reteta Text

  1. Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mediu. Cand s-a incalzit, adaugam sparanghelul curatat si taiat in feliute potrivite si usturoiul curatat si tocat marunt.
  2. Adaugam sarea, amestecam bine si turnam apa sau vinul alb in tigaie.  Cand apa sau vinul s-au evaporat, adaugam pastele fierte al dente (oprim 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele).
  3. Amestecam pastele si sparanghelul, pe foc mediu, 1 minut, apoi stingem focul.
  4. Intr-un vas mic, amestecam 2 galbenusuri, 1 ou intreg, parmezanul ras, piperul si 2-3 linguri din apa oprita de la paste. Adaugam amestecul peste pastele fierbinti (atentie, focul trebuie sa fie stins) si amestecam pana la omogenizare.
  5. Servim pastele imediat, cu parmezan ras adaugat in fiecare farfurie, dupa gust.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Spaghete Carbonara cu sparanghel - reteta video
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor