Tarta cu ton si rosii cherry

13 comentarii

Tarta cu ton si rosii cherry, o reteta delicioasa cu ton RIO Mare in ulei de masline

Tarta cu ton si rosii cherry detaliu sectiune
Tarta cu ton si rosii cherry, un aperitiv delicios cu aluat fraged

O data cu venirea zilelor mai reci, din cuptorul meu ies o multime de tarte, care mai de care mai gustoase si mai parfumate. Ultima tarta a fost una cu ton, rosii cherry si ricotta, foarte foarte buna si deloc greu de facut. Tonul RIO Mare in ulei de masline a fost o alegere mai mult decat potrivita pentru tarta cu ton si rosii cherry, calitatea acestor conserve fiind de necontestat.

Tarta cu ton si rosii cherry – Ingrediente (forma 28 cm diametru)

Ingrediente Aluat Brisée

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 75 ml apa rece
  • 1 lingurita rasa sare

Ingrediente Umplutura Tarta cu ton

  • 300 g ricotta
  • 150 g smantana pentru gatit (32% grasime)
  • 13 rosii cherry
  • 120 g ton RIO Mare in ulei de masline
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 2 oua medii
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare Aluat Brisée

  • Punem faina intr-un vas incapator, iar in centrul ei adaugam untul rece, de la frigider, taiat in bucatele micute, si sarea.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam apa rece si framantam in continuare pana cand aluatul devine omogen.
  • Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 30 de minute.

Preparare aluat fraged pentru tarta cu ton

Mod de preparare umplutura tarta cu ton RIO Mare

  • Punem ouale intr-un vas si le batem cu telul pana cand se omogenizeaza, nu mai mult. Adaugam tonul scurs bine de ulei si amestecam.
  • Adaugam ricotta scursa, smantana, maslinele tocate marunt, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust si amestecam pana la omogenizare.

Asamblare Tarta cu ton si rosii cherry

  • Intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 6-7 mm grosime. O asezam in forma tapetata cu unt si ii decupam marginile, astfel incat aluatul sa acopere fundul si marginile interne ale formei.
  • Daca vrem sa scoatem usor tarta din forma, dupa ce o tapetam cu unt, asezam in forma 3 benzi de hartie de copt, dispuse in forma de raza, in asa fel incat capetele benzilor sa depaseasca marginea formei cu cca 3-4 cm. Dupa coacere, apucam capetele benzilor si extragem cu grija tarta din forma.

Aluat fraged pentru tarta cu ton si rosii cherry

  • Adaugam umplutura in forma si o nivelam.
  • Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 30-40 de minute sau pana cand suprafata se rumeneste uniform.

Tarta cu ton si rosii cherry inainte si dupa coacere

  • Scoatem forma din cuptor, lasam tarta sa se raceasca cca 10 minute, apoi o scoatem cu grija din forma si o servim.
  • Aceasta tarta cu ton si rosii cherry se poate manca atat calda cat si rece.

Tarta cu ton si rosii cherry coapta

Asa cum va spuneam la inceput, imi plac foarte mult produsele Rio Mare. Rar mi se intampla sa nu am o conserva de ton in ulei sau ton in suc propriu in frigider. Ingenioasele salate Rio Mare, cu furculita incorporata, m-au surprins intr-un mod extrem de placut. Salata cu amestec mexican si salata cu 5 cereale (orz, alac, grau dur, ovaz si hrisca) au fost lansate in acest an pe piata romaneasca si sunt nemaipomenit de gustoase. La birou, pentru pachetelul celor mici, in excursii sau cand nu avem timp sa gatim, o astfel de salata ne asigura o masa completa si echilibrata. Eu astazi am mancat o salata cu 5 cereale, pana diseara nu-mi mai trebuie nimic. Voi le-ati incercat?

Salate RIO Mare

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta cu ton si rosii cherry
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

13 Comentarii

  1. Buna, Laura!

    Fabuloasa reteta…………

    Multumim pentru retetele minunate pe care le impartasesti cu noi.

    Cu mult drag,

    Anca

  2. Mmmmmm…..ce frumos miroase în bucătărie! Tarta a avut succes în seara aceasta. Sotul și gemenii m-au dojenit ca nu am făcut porție dublă. 😉 Aluatul s-a făcut ușor și este tare bun. Mulțumesc pentru rețetă.

  3. Buna! Am facut aceasta reteta si este minunata! Toti cei care au gustat tarta au avut doar cuvinte de lauda 🙂
    Multumesc 😀

  4. Pentru faina integrala se pastreaza aceleasi ingrediente la aluat?
    Multumesc.

  5. Minunata aceasta reteta! Cu siguranta va deveni o constanta in meniul nostru pentru ca este foarte gustoasa, satioasa, foarte buna si rece si, deci, potrivita pentru pachetel de calatorie sau de serviciu 🙂
    Multumesc, Laura!

    • Laura Adamache

      Draga Ana, ma bucur mult ca ti-a placut tarta. Sa iti fie de bine!

  6. Livia Anghel

    Buna ziua!
    Umplutura se pune direct peste aluatul crud sau se coace un pic aluatul inainte? (nu copt complet). Multumesc foarte mult pentru raspuns si felicitari pentru tot ce faceti!

  7. Buna Laura. Am intrebare: pot inlocui ricotta cu Philadelphia? Mersi!

  8. Ce branza mai putem folosi la aceasta tarta?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.