Bors de tacamuri de pui


Bors de tacamuri de pui, reteta traditionala de bors

Bors de tacamuri de pui reteta
Bors de tacamuri de pui, reteta romaneasca de ciorba acra

Nu am mai mancat bors de tacamuri de foarte multi ani. Initial vroiam sa fac o ciorba de pui, m-am gandit sa pun si niste pulpe de pui, dar, dupa ce m-am intors cu pulpele de la magazin, am constatat ca nu sunt chiar atat de proaspete.

Nu mi s-a intamplat pana acum asa ceva, intotdeauna le cercetez cu atentie, le intorc pe toate partile, ma uit la data de expirare, intr-un cuvant cumpar mereu produsele cu foarte mare grija.

In fine, dupa ce m-am calmat, am aruncat frumos pulpele si am folosit pentru borsul meu o minunatie de tacamuri de pui. Borsul, cumparat de la un magazin romanesc, a fost mai mult decat delicios si a dat un gust nemaipomenit acestei ciorbe de tacam de pui. Reteta, asa cum v-am obisnuit, simpla si relativ rapida.

Bors de tacamuri de pui – Ingrediente 

  • 6-7 l apa
  • 1 kg tacam de pui (gaturi, gheare, aripi, spate)
  • 500 g pipote pui curatate
  • 3 felii telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 4-5 fire mai groase de ceapa verde
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 1-2 linguri leustean proaspat tocat
  • 4 morcovi medii
  • 600 -700 ml bors
  • cca 2-3 lingurite sare

Bors de tacamuri de pui – Mod de preparare

  • Umplem o oala cu cca 6-7l de apa rece si o punem pe foc mic spre mediu. Adaugam tacamurile, pipotele spalate si taiate in bucatele micute si 2 lingurite de sare in oala. Le lasam sa fiarba la foc mic. Eliminam cu grija spuma formata in timpul fierberii.

Bors de tacamuri de pui preparare

  • Curatam telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si morcovii, le spalam, le stergem si le taiem in cubulete mici. Curatam ceapa verde, o spalam, o stergem bine si o taiem, cu tot cu coditele verzi, in rondele subtiri.
  • Dupa cca 30 de minute, calculate din momentul in care am pus tacamurile la fiert, adaugam si legumele si fierbem ciorba inca 30-40 minute sau pana cand si carnea si legumele sunt fierte.

Bors de tacamuri de pui preparare ciorba

  • Punem borsul intr-o craticioara pe foc mediu si il dam intr-un clocot. Stingem focul, strecuram borsul si il adaugam treptat in oala. Va recomand sa gustati ciorba in timp ce adaugati borsul. In momentul in care este suficient de acra pentru gustul vostru, nu mai adaugati bors.
  • Fierbem borsul de pui inca 10-15 minute, apoi stingem focul, adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt si acoperim oala cu un capac.
  • Dupa 10 minute de repaus, servim borsul de pui cu pofta. Este delicios!

Bors de tacamuri de pui detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Bors de tacamuri de pui
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 27 Review(s)

5 comentarii la “Bors de tacamuri de pui

  1. Florin spune:

    Buna ziua. Reteta este f. interesanta O sa o fac . Cand se adauga legumele? 45 minute dupa cele 60 minute de fierbere ??? Este cam neclar. La sfarsit se poate drege ciorba cu un ou si smantana ???Multumesc.

    • Laura Adamache spune:

      Buna, Florin, ma bucur mult ca iti place reteta. Am modificat putin modul de preparare, sper acum sa fie mai clar.
      Asadar, dupa primele 45 de minute de fierbere, calculate din momentul in care am pus tacamurile la fiert, adaugam legumele si mai fierbem ciorba inca 20 de minute sau pana cand si legumele si carnea sunt perfect fierte.
      Focul trebuie mentinut la minim pe tot parcursul prepararii borsului.
      Spor la gatit!

  2. Florin spune:

    Sarut mana. Am facut azi borsul. Observatii- Ca sa folosesti 700 ml. borsul trebuie sa fie fff acru. Eu am folosit 2 pungi de 1 l,,bors de Braila. Se pare ca zarzavatul este cam mult ??ptr. 5 l. apa. Doar nu facem tocana. In rest este OK.Multumesc.

    • Laura Adamache spune:

      Buna, Florin. Da, borsul meu a fost foarte acru, tocmai din cauza aceasta am recomandat sa se guste ciorba in timp ce adaugam borsul. Sigur, daca folosim un bors mai putin acru, se adauga mai mult. Nu, zarzavatul nu a fost deloc prea mult pentru 5 l de apa. Borsul a fost bogat, dar echilibrat. Sa iti fie de bine! Multumesc ca ai incercat reteta. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor