Prajitura Stracciatella cu piersici


Prajitura Stracciatella cu piersici, un desert simplu si rapid pentru masa de Craciun

prajitura-stracciatella-detaliu-finala luminajpg

Poate ca nu toti avem timp sa pregatim retete complicate pentru Craciun sau Revelion sau poate pur si simplu ne dorim o prajitura rapida si delicioasa pe langa cozonacii traditionali. Prajitura stracciatella se face foarte rapid, este simpla si are un gust racoros datorita minunatelor piersici in sirop slab indulcit de la prietenii de la Sun Food.

Prajitura Stracciatella – Ingrediente (forma 20×22 cm ø) 

  • 9 jumatati piersici in sirop slab indulcit Sun Food
  • 225 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • 3/4 plic praf copt
  • 125 g zahar + 40 g zahar
  • 185 g unt
  • 3 oua medii
  • 100 ml lapte + 3 linguri lapte
  • 60 g bobite de ciocolata neagra
  • 35 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare

Prajitura Stracciatella cu piersici – Mod de preparare

  • Intr-o sita incapatoare, punem la scurs jumatatile de piersica.
  • Punem in robot faina, amidonul, praful de copt, 125 g zahar, untul moale, ouale, 100 ml lapte, zaharul vanilat si sarea.
  • Actionam robotul, la viteza medie si mixam cca 1 minut sau pana cand obtinem un aluat perfect omogen.
  • Impartim aluatul in doua portii egale. Intr-una dintre portii adaugam bobitele de ciocoalata si amestecam bine. In portia de aluat ramasa , adaugam cacaua, 40 g zahar si 3 linguri de lapte si amestecam pana la omogenizare.

preparae-prajitura-stracciatella

  • Tapetam forma cu unt si hartie de copt si o umplem, alternand ambele tipuri de aluat. Cum facem mai exact? Punem o lingura plina cu aluat alb in tava, iar langa el punem 1 lingura plina cu aluat cu cacao. Procedam in acest fel pana cand acoperim toata suprafata tavii cu aluat alb si negru).
  • Nivelam cu grija aluatul si asezam pe deasupra lui jumatatile de piersica bine scurse.

prajitura-stracciatella-tava

  • Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor.
  • O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca cateva minute in tava, apoi o scoatem si o asezam pe un gratar. Dupa ce s-a racit, o pudram cu zahar pudra vanilat, o taiem in cuburi si o servim.

prajitura-stracciatella-pe-platou copy copy

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura Stracciatella cu piersici
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
2.51star1star1stargraygray Based on 18 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor