Mini tarte cu ganache si gem de caise

2 comentarii

Mini tarte din aluat cu ulei de masline, umplute cu ganache si gem de caise

tarte-mini-ganache-bune

Astazi va propun o reteta delicioasa de mini tarte umplute cu ganache si gem de caise. In locul untului, folosit de cele mai multe ori pentru aluatul tartelor, eu am ales uleiul de masline Costa d’Oro Extra. Poate va sperie putin acest lucru, dar va garantez ca tartele au un gust foarte interesant, perfect in combinatie cu ciocolata usor amaruie si gemul de caise acrisor, iar consistenta finala este foarte crocanta.

Mini tarte cu ganache si gem de caise – Ingrediente (8 mini tarte)

Aluat mini tarte

  • 240 g faina
  • 40 g nuci macinate
  • 70 g zahar
  • 50 ml ulei de masline Costa d’Oro Extra
  • 1 ou mediu
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 4 g praf de copt
  • 30-40 ml lapte
  • 8 lingurite gem de caise (pentru umplutura)
  • 150 ml frisca mixata (pentru decor)

Crema ganache – Ingrediente

  • 250 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 200 g ciocolata neagra (40% continut cacao)

Aluat mini tarte – Mod de preparare

  • Punem in robot faina, sarea, praful de copt cernut, zaharul, zaharul vanilat, uleiul de masline, oul si nucile macinate fin si actionam robotul la viteza medie. In momentul in care aluatul incepe sa se compacteze, adaugam treptat laptele si mixam pana cand obtinem un aluat omogen.
  • Rasturnam aluatul pe masa usor pudrata cu faina si il framantam cca 1 minut. Il invelim in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 1 ora.
  • Dupa o ora, eliminam folia de plastic si framantam aluatul, pe masa pudrata cu faina, cca 1-2 minute sau pana cand obtinem o consistenta omogena.
  • Intindem aluatul intr-o foaie de cca 4 mm grosime si il decupam cu o forma rotunda, putin mai mare decat formele in care vom coace tartele.
  • Ungem formele cu foarte putin unt si asezam in fiecare forma cate un cerc de aluat. Presam cu grija aluatul astfel incat marginile ondulate ale acesteia sa fie foarte bine acoperite. Intepam cu o furculita fundul si marginile tartelor.
  • Punem cate 1 lingurita plina de gem in centrul fiecarei mini tarte si il intindem in strat uniform.
  • Coacem mini tartele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 10-12 minute sau pana cand se rumenesc uniform.
  • Scoatem tartele din cuptor, le lasam cateva minute in forma sa se raceasca, apoi le scoatem cu grija din forma si le asezam pe un gratar unde le lasam sa se raceasca complet.

preparare-mini-tarte

Ganache de ciocolata neagra – Mod de preparare

  • Punem smantana lichida si zaharul vanilat intr-o craticioara, pe foc mic. In momentul in care s-a incalzit foarte bine (trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu fiarba), stingem focul si adaugam ciocolata tocata foarte marunt.
  • Amestecam pana cand ciocolata s-a topit complet, apoi lasam crema ganache, la temperatura camerei, sa se raceasca si intareasca putin.
  • In momentul in care este usor calduta, la temperatura camerei, si consistenta devine usor cremoasa, adaugam cate 2 linguri de crema in centrul fiecarei mini tarte si o nivelam cu grija.
  • Punem tartele in frigider pentru cca 15-20 minute, apoi le ornam cu frisca si cate un biscuit steluta.

mini-tarte-umplute-ganache

  • Preparare biscuiti: Din aluatul ramas, am intins o foaie subtire de cca 3 mm si am decupat-o cu o forma de biscuiti in forma de stea. Am asezat biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si i-am copt in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 4-5 minute, nu mai mult. Stelutele trebuie sa nu se coloreze deloc. Dupa ce s-au racit, le-am asezat in centrul fiecarei tarte.
  • Gustam mini tartele cu pofta pentru ca sunt delicioase!

mini-tarte-ulei-masline copy

Pentru ca sarbatorile se apropie cu pasi repezi, doar o saptamana ne mai desparte de Craciun si inca una de Revelion, este foarte important sa folosim in retetele noastre nu numai ingrediente de foarte buna calitate, dar si sanatoase. Uleiul de masline Costa d’Oro este unul dintre ingredientele pe care vi le recomand din toata inima.

ulei-costa-d'oro copy

Uleiul Costa d’Oro Extra se poate folosi cu succes pentru salate, dressinguri, fripturi, sosuri, paste sau pentru a condimenta orice alt preparat. Eu il folosesc si la gatit, atat la preparate dulci, cat si la cele sarate. Checul cu lamaie si ulei de masline extra este unul dintre dulciurile foarte des facute pentru micul dejun. Aluatul cu ulei de masline, pentru tarte dulci sau sarate este extraordinar de gustos, iar consistenta lui mult mai lejera decat cea a aluatului cu unt.

Tot pentru gatit, dar si pentru salate, sosuri, dressinguri, este si uleiul Costa d’Oro Omega 3. Omega 3 are in compozitie: ulei de floarea soarelui, ulei de samburi de struguri, ulei de porumb, ulei de seminte de in si ulei de tarate de ovaz, o combinatie originala care mi-a asigurat intotdeauna gustul delicios si sanatos al preparatelor.

Costa d’Oro L’Integrale este preferatul meu si cel mai sanatos din aceasta categorie. Consistenta este densa si are un gust divin, de fructe. Este un ulei 100% natural si nefiltrat, consistenta lui fiind ideala pentru bruschette, carne la gratar, salate, sosuri. Cand nu am timp de gatit, coc repede cateva felii de paine in cuptor, le stropesc cu putin ulei Costa d’Oro L’Integrale si le savurez cu cea mai mare placere. Uneori adaug cateva rosii taiate cubulete, mozzarella sau branza de capra pe deaspura fiecarei felii. O gustare mai buna nu cred ca exista.

Pofta buna si spor la pregatiri!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini tarte cu ganache si gem de caise
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)

2 Comentarii

  1. Ce bine arata 🙂 Yammy

    Putem inlocui ulei de masline cu unt?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.