Pulpe de rata cu sos de portocale si o invitatie la concurs


Pulpe de rata cu sos de portocale si un concurs delicios

pulpe-rata-sos-portocale

Pe pagina facebook si pe instagram v-am facut deja cunostinta cu minunatele gemuri St.Dalfour, dar inca nu v-am vorbit despre ele pe blog. Sunt produse de St. Dalfour, o companie franceza infiintata in 1984, au o consistenta absolut minunata si nu contin zahar.

Zaharul, folosit in mod traditional la prepararea gemurilor, este inlocuit cu zaharul din fructe (suc concentrat). Fara exagerare, sunt cele mai gustoase gemuri fara zahar gustate pana acum. Dupa ce ne-am delectat cu o portie de clatite cu ciocolata si gem de ananas si mango, am facut niste pulpe de rata cu sos de portocale si piure de cartofi dulci.

Va invit sa incercati reteta, este pur si simplu delicioasa.

Daca preferati o alta parte minunat de gustoasa din rata, va recomand reteta de piept de rata facuta de draga mea prietena Laura Laurentiu. Este o reteta explicata pas cu pas, plus tutorial video, pentru un rezultat perfect. Respectati indicatiile ei si veti obtine un preparat cu adevarat savuros.

Pulpe de rata cu sos de portocale – Ingrediente 2 persoane

  • 2 pulpe de rata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 10 g unt (pentru uns tava)

Sos de portocale – Ingrediente

  • 1/2 lingurita mica miere
  • 60 g gem de portocale si ghimbir St. Dalfour
  • 4 linguri suc de portocale proaspat

Piure cartofi dulci – Ingrediente

  • 200 g cartofi dulci (cantariti dupa curatare)
  • 50 g unt
  • 1 varf cutit nucsoara (optional)
  • 1/2 lingurita mica rasa sare

Mod de preparare – Pulpe de rata

  • Spalam pulpele sub un jet de apa rece, le stergem bine cu hartie absorbanta de bucatarie si le intepam, pe ambele parti, cu un bat pentru frigarui sau o furculita.
  • Pudram pulpele cu sare si piper si le punem intr-o tava unsa cu foarte putin unt (cca 5 g unt). Acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 160°C. Coacem pulpele pentru cca 90 minute, apoi eliminam folia de aluminiu si le mai coacem inca 30 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite si carnea este foarte frageda.

pulpe-rata-preparare

Mod de preparare – Sos de portocale

  • Cu 30 de minute inainte de a scoate pulpele din cuptor, ne apucam de sos.
  • Intr-o craticioara mica, punem mierea, gemul de portocale&ghimbir si sucul de portocale. Fierbem sosul, pe foc mic, pentru 3-4 minute, sau pana cand capata o consistenta usor densa.
  • Stingem focul si acoperim craticioara cu un capac.

Mod de preparare – Piure de cartofi dulci

  • Cu 30 de minute inainte de a scoate pulpele din cuptor, curatam cartofii, ii taiem in cubulete, ii spalam si ii punem la fiert, intr-o cratita cu apa in care adaugam si 1 lingurita mica de sare.
  • Acoperim cratita cu capac si fierbem cartofii pana se inmoaie complet (cca 25 minute).
  • Scurgem cartofii, ii punem intr-un vas, adaugam untul si nucsoara si ii pasam pana cand obtinem un piure fin. Adaugam sare, dupa gust, si amestecam piureul. Daca doriti, puteti folosi mai mult unt si, daca nu va place nucsoara, o puteti elimina.
  • Servim pulpele de rata cu piure si putin sos de portocale, usor caldut. Eu am avut si o garnitura de legume (fasole verde si rondele de morcovi galbeni si morcovi baby). Am pus doua craticioare cu apa calda si cate 1 lingurita de sare pe foc mediu. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, am pus fasolea verde intr-o craticioara si morcovii rondele si baby in cealata craticioara. Am oparit fasolea verde 5-6 minute si morcovii 4-5 minute. Am scurs legumele, le-am clatit imediat sub un jet de apa rece, apoi le-am scufundat intr-un vas plin cu apa rece si cuburi de gheata. Dupa 3-4 minute le-am scurs bine si le-am tras intr-o tigaie in care am topit cca 10 g de unt. Inainte de a stinge focul, am adaugat putina sare.
  • Daca va plac pulpele de rata, neaparat incercati aceasta reteta. Pofta buna!

prezentare-pulpe-rata

Astazi va invit si la un concurs care stiu sigur ca o sa va bucure. Mecanismul este foarte simplu, asadar va astept cu mult drag sa participati.

Ce aveti de facut?

  • Lasati un comentariu, la acest articol, in care sa imi propuneti o reteta cu unul dintre sortimentele de gem St. Dalfour. Reteta trebuie sa contina ingrediente si mod de preparare.

gemuri-dalfour

Conditii participare

  • Poate participa oricine la acest concurs, important este sa aveti domiciliul in Romania, pentru livrarea premiului.

Durata concurs

  • Concursul se desfasoara in perioada 25.11.2015 – 2.12.2015
  • Castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti, cu ajutorul random.org

Premiu concurs

  • O cutie cu 5 sortimente de gem St. Dalfour (portocale&ghimbir, smochine, ananas&mango, capsune, zmeura) si doua lingurite de portelan.

Va multumesc tuturor pentru minunatele retete inscrise in concurs! Castigatoarea celor 5 gemuri St. Dalfour este Dianu Andreea! Felicitari Andreea! Te rog sa-mi trimiti, pe adresa de mail: contact(@)lauraadamache.ro, numele complet, adresa si un numar de telefon.

castigator-gem-dalfour

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pulpe de rata cu sos de portocale
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 24 Review(s)

46 comentarii la “Pulpe de rata cu sos de portocale si o invitatie la concurs

  1. Andreea Lung spune:

    Eu as pregati o reteta simpla, dar f buna ..placinta cu gem.( am facut recent reteta cu dovleac, si cred ca s-ar potrivi si cu gem)- care este si de post-
    Ingrediente: -se ia o cana, ( 250 ml) ca si reper pt gramaj:
    1/2 cana apa clocotita
    1/2 cana ulei
    2 cani faina ( jumatate plic praf de copt)

    500 gr gem
    putina sare
    Se pune apa la clocotit, asa fierbinte se pune intr-o cratita, se adauga apoi uleiul, se amesteca putin, se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt. Se formeaza o bila pe care o punem la racit aprox 1 ora.
    Se intind apoi 2 foi din aluatul de mai sus, jumatate de pune in tava ( eu am folosit una dreptunghiulara aprox 30x20cm), la mijloc gemul iar deasupra cealalta foaie. Se da la cuptorul preincalzit aprox 30-40 min. E delicioasa!!!

  2. Hristina spune:

    Prajitura cu nuca si bezea
    400 gr faina, 3 oua, 200 gr nuca, 1 borcan gem caise st dalfour, vanilie, 200 gr unt, 200 gr zahar
    Faina, galbenusurile, untul, 70 gr zahar, zaharul vanilat si coaja de lamaie = aluatul (se lasa la rece minim o ora)
    Albusurile, 130 gr zahar se bat spuma si se amesteca cu jumatate din nuca.
    Aluatul se intinde pe hartie de copt, sectransfera in tava, se unge cu gem de caise, apoi se acopera cu albusurile spuma si la sfarsit se presara restul de nuca.
    Se coace la 180 grd, 20-25 min

  3. Dodoi Daniela spune:

    Prajitura cu gem.Ingrediente: 1 ou,2cani zahar,3cani faina,,3 linguri ulei,3 linguri gem,1lingura bicarbonat stins cu otey,1 cana lapte,zahar vanilat si esenta de rom.Preparare:toate ingredientele se amesteca fara a se tine seama de o ordine; se unge o tava cu ulei sau margarina,se tapeteaza si se pune compozitia in tava la cuptor pt cca 45 min.Cand se scoate se poate presara putina nuca de cocos.

  4. Corina Ureche spune:

    Laura, un concurs minunat. Multumim!
    Hai sa-ti zic ce as face eu. As face mini tarte umplute cu gem de ananas si mango, iar pe deasupra as pune o bezea caramelizata.
    Blatul l-as face din 250 g faina, 100 g unt, o piscatura de sare si vreo 50 ml apa rece. Framantate la un loc toate, apoi intinsa foaie si decupat rondele. Rondelele le pun in forme de mini tarte si pun cate o lingurita de dulceata in fiecare.
    Dupa ce se coc vreo 15-20 de minute, le scos si le las sa se raceasca.
    Fac o bezea din 2-3 albusuri cu zahar si o posez frumos deasupra, apoi o ard pe margini.
    Cred ca ar iesi o nebunie siiiiii mi-am facut asa o pofta acum, incat voi face tartele cat de curand!

    Te pup1

  5. Dianu Andreea spune:

    Prajitura cu mousse de mascarpone si jeleu de portocala si ghimbir

    Ingrediente:
    Tava:24×24 cm

    Blat:
    2 oua intregi
    70g zahar
    70 g faina
    1praf de sare
    1 lingurita ulei

    Mousse de mascarpone:

    2galbenusuri
    70 ml lapte
    70 g zahar
    1/2 lingurita extract de vanilie
    250 g mascarpone
    250 ml frisca lichida
    6 g gelatina
    30 ml apa rece

    Jeleu de portocala si ghimbir:

    2 borcane gem de portocala&ghimbir
    5 g gelatina
    30 ml apa rece

    Mod de preparare:

    Jeleu de portocala si ghimbir:

    Gemul se pune intr-o cratita si se incalzeste..
    Gelatina hidratata in apa rece se dizolva la microunde si se toarna peste dulceata; se omgenizeaza.

    O tava (24×24) se tapeteaza cu folie alimentara, se toarna jeleul si se pune la congelator 1 ora, cel putin.

    Blat:

    Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si obtinem o compozitie aerata.
    Se adauga uleiul si se omogenizeaza, apoi se cerne faina si se incorporeaza cu grija.
    O tava o ungem cu unt si o tapetam cu faina, turnam compozitia si o coacem aproximativ 15 minute.
    Lasam blatul sa se raceasca.

    Mousse de mascarpone:
    Zaharul si laptele se toarna intr-o cratita si se pune pe foc. Galbenusurile se amesteca cu un tel, se toarna treptat laptele caldut si se pune din nou in cratita. Se amesteca cu telul pana incepe sa se ingroase putin. Se ia de pe foc, se adauga extractul de vanilie si se lasa deoparte.

    Gelatina se hidrateaza in apa rece, apoi se dizolva si se amesteca cu crema de oua.
    Branza mascarpone se mixeaza putin. Frisca se bate spuma tare.
    In crema de oua se incorporeaza branza mascarpone, apoi frisca batuta.

    Asamblare:
    In tava in care am copt blatul se pune folie alimentara si se aseaza foaia de blat, se insiropeaza putin si se pune 1/4 din mousse-ul de mascarpone, apoi se pune jeleul (de la congelator) si restul de mousse.

    Lasam la rece cel putin 2-3 ore, apoi decoram cu fructe, dulceata, bezele sau ciocolata alba.

  6. Laura Mihaita spune:

    Tort cu mascarpone si gem de zmeura St. Dalfour
    Ingredientele de care avem nevoie:
    Pentru blat:
    4 oua
    100 g zahar
    100 g faina
    Sirop:
    50g zahar
    100 ml apa
    1 pastaie de vanilie
    Pentru crema:
    300 g mascarpone
    500 g frisca
    100g zahar
    Scurt pe 2 🙂
    Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare.
    Se adauga galbenusurile si apoi faina, lingura cu lingura. Amestecul rezultat se toarna in forma de tort (24 cm) tapetata. Se coace 25 de min. la 170 C.
    In continuare se prepara siropul din 50 g zahar, 100 ml apa si continutul pastaii de vanilie.
    Se bate frisca tinuta in prealabil la frigider cu 50 g zahar .
    Cantitatea de mascarpone se mixeaza cu 50 g zahar. In acest amestec se incorporeaza frisca lingura cu lingura.
    Blatul se taie obtinandu-se 3 parti.
    Se insiropeaza prima foaie, se pune un strat de gem de zmeura St. Dalfour si jumatate din crema. Operatiunea se repeta pentru al 2-lea blat .
    In final asezam blatul nr. 3, il insiropam si ornam dupa preferinta.
    Pofta buna!

  7. Radu Monica spune:

    Cornuleţe cu gem de zmeură
    Ingrediente
    – 250 gr unt
    – 125 gr zahar pudră
    – 4 gălbenuşuri
    – 4 linguri smântână
    – un praf de sare
    – esenţă de vanilie
    – 250 gr de făină
    – 100 gr nucă măcinată
    Pentru umplutură
    – 150 gr gem de zmeură St.Dalfour
    – zeama şi coaja de la o lămâie
    – zahăr pentru ornat
    Mod de preparare
    Se freacă untul cu zahărul pudră şi un praf de sare. Se adaugă vanilia, gălbenuşurile şi smântâna. Se bat bine cu mixerul şi la final se adaugă făina şi nuca măcinată. Se încorporează uşor şi se obţine un aluat gros. Se frământă şi se lasă la rece 30 de minute.
    Între timp, se amestecă gemul de zmeură cu zeama şi coaja de lămâie. Dacă este prea subţire compoziţia, se adaugă pesmet de biscuiţi.
    Se întinde aluatul şi se taie triunghiuri, care se umplu cu compoziţia de gem. Cornuleţele astfel formate se rulează şi se coc în tava tapetată cu hârtie de copt circa 40 de minute la 180 grade Celsius. Se servesc ornate cu zahăr pudră.

  8. Bogosel Abigail spune:

    Muffins cu Gem de zmeura

    Ingrediente:
    – 125g unt moale
    – 125g zahar pudra
    – doua oua
    – 125g faina
    – 1/2 praf de copt
    – doua linguri lapte
    – gem de zmeura

    Mod de preparare:
    Se amesteca untul cu zaharul pana e devine cremos dupa care se adauga pe rand ouale apoi faina si praful de copt cernute iar la sfarsit cele doua linguri de lapte. Se pregateste tava de briose si in fiecare hartie se pune jumatate de lingura din aceasta compozitie, se adauga o lingurita de gem de zmeura iar peste el se pune din nou un sfert din compozitia de briose. Se dau la cuptor si se mananca cu pofta pudrate cu zahar.

  9. Stepan Klementina spune:

    Buna seara,va propun o prajitura pe care o fac destul de des si este foarte gustoasa,asadar; se coc doua foi din trei oua,trei linguri de zahar ,trei linguri de faina fiecare ,se bat albusurile cu zaharul se pun galbenusurile si faina se coc pe dosul tavii,asadar avem 2 foi pe care le umplem cu urmatoarea crema:se fierbe 500ml lapte si se pun doua plicuri de budinca de vanilie ,cand se raceste budinca se amesteca cu un pachet de unt si vanilie esenta.Asamblarese pune prima foaie se unge cu dulceata de zmeura sau capsuni se pune toata crema si se aseaza ceacde-a doua foaie care va fi unsa pe partea din interior cu dulceata,deasupra se pune glazura de ciocolata.Spor la treaba!?

  10. Boboc Mihai spune:

    Somon cu sos de ananas si mango si creveti
    Ingrediente ;

    – 1 file somon -200g
    -3 creveti
    -gem de ananas si mango St. Dalfour
    – 2 felii de ananas proaspat
    -fulgi de ardei iute
    – ulei de masline
    -50 ml zeama de compot de ananas sau mango

    Mod de preparare:
    Se incinge uleiul de masline si se adauga fulgii de chili si feliile de ananas . Se prajesc putin pe ambele parti .

    Se scoate ananasul pe o farfurie si in uleiul de la ananas se prajeste somonul , iar spre sfarsit se adauga si crevetii.

    Separat se face sosul de ananas si mango din gemul St .Dalfour si zeama de compot de ananas, la foc mic.

    Se aseaza pe o farfurie anansul prajit , somonul si crevetii deasupra si se toarna sosul de ananas si mango.

    Pofta buna.

    Si multumim pentru concurs.

  11. Corina spune:

    Cornuri cu unt si gem….in functie de preferinta…cred ca s-ar potrivi toate sortimentele de gem prezentate mai sus.

    Ingrediente:

    370 g faina
    230 ml lapte
    1 lingura zahar
    40 g unt
    100 ml ulei
    1 ou separat
    1 lingura drojdie
    1 varf cutit sare

    Mod preparare:
    Punem faina in bolul unui mixer, adaugam zaharul, drojdia uscata.
    Pornim mixerul la viteza mica si adaugam laptele caldut putin cate putin.
    Apoi adaugam uleiul, albusul de ou si sarea. Mixam totul la viteza mare pana incorporam si uleiul in aluat. Dupa ce adaugam uleiul adaugam putina faina cate o lingura pentru ca aluatul este destul de lichid.
    Scoatem aluatul din mixer si-l punem pe blatul de lucru, punem putina faina si il framantam putin de cateva ori.
    Il punem intr-un bol uns cu putin ulei, acoperim cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca aprox. 30 minute.
    Scoatem aluatul din bol, ii dam forma de baton si il impartim in 8 bucati.
    Luam fiecare bucata si o modelam in forma de biluta.
    Vom intinde fiecare bucata de aluat si le punem deoparte.
    Punem unt pe fiecare bucata de aluat si asezam foile una peste alta.
    Dupa ce suprapunem toate foile le modelam putin pt. a le da o forma rotunda, apoi lasam aluatul sa se odihneasca pt. 15 minute.
    Dupa ce s-a odihnit aluatul il intindem pe blatul de lucru si il taiem in triunghiuri.
    Umplem triunghiurile cu gem in functie de preferinte.
    Le ungem cu galbenus diluat cu putina apa si le dam la cuptorul preiancalzit la 200 C pt. 20 – 30 minute.
    Ies niste cornuri f pufoase.
    Pofta buna!

  12. Lazar Adrian spune:

    Biscuiti cu gem de zmeura
    Ingrediente:

    150g faina
    100g faina de migdale
    250g unt ( cu peste 80% grasime)
    150g zahar
    2 galbenusuri
    un praf de sare
    vanilie (un pliculet zahar, ori o lingura esenta, ori semintele unei pastai)
    gem de zmeura.

    Mod de preparare:

    Se bate untul cu zaharul pana devine o spuma usoara si neteda. Se adauga cate un galbenus si se incorporeaza pe rand, apoi se adauga sarea si vanilia. La urma se pune faina si faina de migdale, continuandu-se amestecarea cu o lingura ori cu o paleta de silicon, pana la omogenizarea compozitiei.
    Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru 3-4 ore, ori pana a doua zi.

    Cand se scoate aluatul din frigider, se imparte in doua jumatati. O jumatate se intande in foaie de circa 4 mm grosime si se decupeaza in forma dorita. Cealalta jumatate, care devine capac pentru prima, se decupeaza si in mijloc, ca sa se vada frumos gemul.

    Se aseaza biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute. In functie de grosimea lor, biscuitii se coc mai repede ori mai greu, asa ca supravegheati coacerea ca sa nu se arda. De asemenea, tineti cont de faptul ca urmatoarele tavi se vor coace mai repede decat prima.

    Cand s-au copt, biscuitii se scot cu grija, pentru ca sunt foarte fragili, si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.
    Dupa ce s-au racit complet, se ung cu gem biscuitii nedecupati in mijloc si se pudreaza cu zahar farin biscuitii decupati in mijloc, apoi se aseaza unul deasupra celuilalt, in forma de sandwich.

  13. ungureanu gabriela spune:

    Prajitura cu gem si aluat razuit
    ingrediente

    4 oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
    250 grunt
    250grzahar pudra
    500gr faina,
    1 praf de copt
    coaja de lamiie
    Pentru crema:
    gem de capsune (4 linguri cu varf)
    3 albusuri
    100 gr nuci
    150 gr zahar
    o lingura cu cacao

    mod de preparare
    Aluatul prajiturii (blat si partea razuita)

    Se amesteca toate se face o coca.
    1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.

    Pentru crema se bat spuma cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.

    Se pune deasupra crema cu gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
    Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).

    Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute.
    Prajitura cu gem si aluat razuit se lasa sa se raceasca putin dupa care se poate servi.

  14. Anca Iuliana Lazar spune:

    Briose cu gem de smochine

    100 g ciocolata neagra
    4 oua
    3 linguri ulei
    1/2 plic de praf de copt
    2 linguri apa rece
    200 grame gem de smochine

    Separam ouale, albusurile le batem, spuma tare se amesteca cu zaharul ,adaugam apa rece.
    Apoi amestecam usor galbenusurile si praful de copt stins.
    Faina se incorporeaza amestecand usor cu lingura.
    Punem hartiute pentru briose in forme, adaugam o lingura de aluat in fiecare, apoi putin gem si acoperim cu aluat . Radem ciocolata peste briosele necoapte si apoi le dam la copt pentru circa 25-30 de minute.

  15. Durac Mihaela spune:

    Tartă cu gem (Linzer torte)
    Se face un aluat de tarta dn oua,unt,faina,praf de copt si nuca,pe care il acoperim uniform cu continutul unui borcan cu gem de zmeura.

  16. Bianca Rogoveanu spune:

    As folosi gemul Orange & Ginger desupra unor Crêpes Suzette, cu sos de unt si lichior Cointreau. Nu cred ca exista un desert mai imbietor in aceasta perioada a anului, mirosul de portocale si spiritul sarbatorilor, alaturi de un asemenea deliciu, ne bucura spiritul…si papilele gustative !
    PENTRU CLĂTITE
    140g de făină
    200ml de lapte integral
    2 ouă
    25g de unt, topit, plus extra pentru uns

    PENTRU SOS
    3 linguri de zahăr
    250ml suc proaspăt de portocale (de la 2-3 portocale)
    coaja rasă de la 1 portocală
    1 linguriță zeamă de lămâie
    1 lingură de Grand Marnier sau Cointreau
    50g de unt

    1. Cerne făina cu un praf de sare. Pune-o într-un bol mediu și formează o adâncitură mică în centrul ei. Adaugă ouăle, apoi toarnă laptele amestecat cu 100ml de apă, în fir subțire, mixând încontinuu în timp ce încorporezi făina.
    2. Amestecă aluatul până devine omogen. Lasă-l deoparte să se odihnească 30 de minute, apoi încorporează untul topit.
    3. Încinge tigaia la foc mediu. Unge-o cu un strat subțire de grăsime. Folosind un polonic, toarnă o cantitate de aproximativ 2 linguri din aluatul de clătite. Înclină tigaia astfel încât suprafața să fie acoperită uniform. Scopul este să pui suficientă compoziție pentru a obține o clătită subțire. Prăjește-o aproximativ 45 de secunde pe prima parte, apoi întoarce-o și rumenește-o pe cealaltă parte aproximativ 30 de secunde.
    4. Înclină tigaia și lasă clătita să alunece pe o farfurie, apoi repetă pașii până când ai folosit tot aluatul. Dacă vrei să nu se lipească, așază câte o bucată de hârtie de copt între ele.
    5. Pune zahărul într-o tigaie nonaderentă și așaz-o pe foc mediu. Lasă zahărul să se topească încet, fără să amesteci, până se caramelizează.
    6. Ia imediat tigaia de pe foc și adaugă sucul de portocale. Ai grijă, pentru că te poți stropi când acesta va intra în contact cu caramelul fierbinte. Adaugă coaja rasă de portocală, zeama de lămâie, lichiorul Grand Marnier și pune din nou tigaia pe foc, pentru a reîncălzi caramelul.
    7. Adaugă untul în sosul format, adu la punctul de fierbere și lasă totul pe foc până când amestecul devine lucios și scade puțin. Așază pe rând clătitele în tigaie și încălzește-le bine. Servește imediat.

  17. Nicoleta Alexandra Badea spune:

    Eu as face clatite cu gem de capsuni.
    Ingrediente:
    4 oua,
    300 ml lapte,
    3 linguri zahar,
    un praf de sare,
    50 g unt topit,
    200 g faina.
    Mod de preparare:
    Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, esenta, sarea si untul topit si racit, iar la sfarsit de incorporeaza cu faina.
    Din aluat ies vreo 10 clatite, iar pe acestea le umplem cu gem de capsuni si se ruleaza.

  18. ungureanu ioana spune:

    Prajitura rapida cu gem de zmeura

    INGREDIENTE (20×30):
    2 oua
    100g zahar
    coaja de lamaie
    esenta de vanilie
    100ml ulei de floarea soarelui
    300g faina pentru prajituri (sitata)
    1 lingurita praf de copt
    un praf de sare

    +300g gem de zmeura

    PREPARARE:
    Ouale, zaharul, coaja de portocale si esenta se mixeaza cel mult 1 minut, pentru a permite zaharului sa se topeasca.
    Se adauga uleiul, apoi faina sitata, anterior amestecata cu sarea si praful de copt.
    Se framanta un aluat nelipicios, pentru care, la nevoie sa adauga o mana de faina, daca iese prea umed sau o lingura doua de lapte, daca iese prea vartos (dimensiunea oualelor poate duce la aceasta variatie).
    Din aluatul rezultat se da de-o parte o bila ce se va folosi la grilaj.
    Aluatul se intinde foaie si se potriveste pe fundul tavii unse si tapetate sau acoperite cu hartie de copt.
    Gemul se intinde deasupra aluatului, apoi se potrivesc fasii taiate din aluatul oprit anterior.
    Prajitura se coace 25-30 minute la foc mediu, in cuptorul preincalzit.

    Se lasa la racit inainte de a fi consumata.

  19. maria ene spune:

    Clatite americane
    Ingrediente:
    – 450 g faina
    – 2 pliculete praf de copt
    – 6 linguri cu varf zahar tos
    – 3 lingurite margarina sau unt
    – 450 ml lapte
    – 3 oua
    un praf de sare
    gem de zmeură St.Dalfour
    Intr-un castron punem laptele, zaharul, ouale, sarea margarina si mixam In alt castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste prima compozitie, mixam totul pana devine cat mai fina si fara cocoloase.
    Punem o tigaie la incins pe foc fara pic de ulei si luam cate un polonic plin din compozitie si turnam in mijlocul tigaii, compozitia se extinde singura.
    Le umplem cu gem si le rulam .
    Pofta buna!

  20. Cristina Sece spune:

    Prăjitură cu biscuiți și gem
    Ingrediente : 1 cană cu zahăr, 1 cană cu biscuiți pisați, 1/2 cană cu ulei, 2 căni cu făină, 1 cană cu apă, 1 borcan cu gem (aș alege st dalfour mango&ananas) , 1 lingură de cafea, un vârf de cuțit sare, zeama de la o lămâie, 2 pliculețe zahăr vanilat, esență de vanilie, zahăr pudră (pentru decor).
    Mod de preparare : Pisam biscuitii cu mana apoi amestecam cu zaharul.Adaugam faina , cafeaua,sarea si zaharul vanilat.Amestecam bine apoi adaugam gemul si amestecam din nou.Punem pe rand ingredientele lichide si amestecam-apa,uleiul,,esenta de vanilie ,zeama de lamaie si la sfarsit praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.Obtinem o crema pe care o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Dam la cuptor pentru 30-40 min.Lasam sa se raceasca , scoatem din forma , pudram cu zahar pudra.

  21. Ioana Tant spune:

    Reteta propusa de mine: Cornuri integrale cu miere si gem
    Ingrediente: 500 gr faina integrala, 20 gr drojdie, 150 ml lapte, 100 gr unt,2 oua, 4 lg miere, putina sare, gem fara zahar Dalfour

    Faina se pune intr-un vas. In mijloc se pune drojdia amestecata cu putin lapte caldut. Amestecam si apoi adaugam ouale, sarea, miere si framantam. Adaugam untul topit si racit si framantam pana obtinem un aluat elastic. Punem aluatul intr-un vas la loc caldut si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul, cca 2 ore.
    Intindem aluatul dospit pe masa bine infainata, intr-un dreptunghi si taiam aluatul sub forma de triunghiuri. Punem o lingurita de gem la baza fiecarui triunghi si rulam dinspre baza spre varf. Punem cornurile in tava cu hartie de copt si le mai lasam la dospit cca 45 minute. Ungem cornurile cu ou si le coacem la cuptorul preincalzit cca 20 minute la 180 grade.

    Sunt delicioase!

  22. Laura Frunza spune:

    Eu as face clasicul tort Victoria, cu gemul de capsune. Pentru ca trebuie o reteta simpla care sa puna accent pe gem ca ingredient si sa-l puna in valoare:

    Tortul Victoria este denumit după Regina Victoria căreia îi plăcea să mănânce o felie de chec la ceaiul de după amiază. De fapt, tortul Victoria asta şi este, un fel de chec care are în mijloc un strat de dulceaţă şi de frişcă.

    Ingrediente: 250 de grame de unt, 250 de grame de făină, 250 de grame de zahăr (eu am folosit brun), 4 ouă, jumătate de linguriţă de praf de copt, puţină coajă rasă de lămâie sau de portocală, esenţă de vanilie. Pentru umplut – gem de căpşuni, frişcă proaspătă bătută.

    Untul la temperatura camerei se bate cu zahărul până devine pufos. Se adaugă, pe rând, ouăle. Nu adăugaţi următorul ou până nu este bine încorporat primul. La final adăugaţi făina (în care aţi pus praful de copt) şi coaja de lămâie sau portocală. Compoziţia se împarte în două tăvi şi se coc două blaturi. Cuptorul trebuie să fie preîncins la 190 de grade şi se coace cam 45 de minute sau până iese scobitoarea curată.

    Se taie în două, se unge cu gem şi apoi se pune un strat de frişcă. Pe deasupra se pudrează zahăr pudră.

  23. APOSTOL VIORICA spune:

    Rulada cu gem si nuca Avem nevoie de:1 ou,o ceasca de zahar,o ceasca de untura,o ceasca de lapte batut,o lingurita de amoniac stins cu zeama de lamiie,faina cit cuprinde pentru a rezulta o coca care se poate intinde.Din acesta compozitie ies 4 rulade.Se umplu cu un borcan de gem amestecat cu nuca maruntita,care se intinde pe toata suprafata foii,apoi se ruleaza strins.Se coc pina se rumenesc deasupra.Este o reteta usoara si deosebit de gustoasa,pentru ca avind in compozitie amoniac si untura(se poate si margarina)rezulta o coca foarte frageda.Ruladele se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.

  24. Adyna_RADU spune:

    Prajitura fina cu gem/dulceata
    Ingrediente
    Oua 2 buc
    Zahar 80 g
    Faina alba 170 g
    Praf de copt 2 lingurite
    Budinca de vanilie la plic 20 g
    jumate de plic de 40g –
    Lapte 40 ml
    Unt 80 g la temperatura camerei
    Dulceata/gem de afine 8 linguri
    Faina se amesteca cu praful de copt si praful de budinca de vanilie.Ouale se bat spuma alba cu zaharul.La compozitia de oua adaugati amestecul de faina, mixati.
    Urmeaza laptele si untul moale – mixati bine, va iese un aluat mai dens, ca o smantana mai groasa
    Se asterne cu harite de copt o tava de 28 cm diametru(sau 26 cm).

    Turnati aluatul in tava si il intindeti cu o lingura pe toata suprafata.
    Cu o lingurita puneti deasupra, peste aluat, cate putin gem/dulceata din loc in loc.
    Coaceti prajitura la cuptor preincalzit la 200 grade, timp de 30-35 de minute – pana se rumeneste frumos.
    Dupa ce s-a racorit bine, o scoateti din tava, pudrati cu putin zahar pudra(optional) pentru decor.

    Portionati si savurati cu mare placere!

    Pofta Buna!

  25. Placinta Oana spune:

    Prajitura cu gem de caise si nuci

    Ingrediente:
    -pentru aluat:
    470g faina
    120g zahar pudra
    1 plic praf de copt
    Coaja de la o lamaie sau esenta de lamaie
    180g unt moale
    1 lingura cu varf de smantana
    6 galbenusuri
    1 praf de sare

    -pentru umplutura:
    1 borcan gem de portocale si ghimbir St. Dalfour
    6 albusuri
    150g nuci coapte si macinate
    150g zahar pudra
    2 plicuri zahar vanilat

    Mod de preparare:
    Mixezi untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, smantana si esenta de lamaie. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanti pana obtii un aluat moale, care nu se mai lipeste de peretii vasului. Intinzi aluatul intr-un dreptunghi, pe care il intinzi in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
    Intepi aluatul cu furculita si il ungi cu gem.
    Bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugi zaharul in mai multe etape si bati pana obtii o bezea tare si lucioasa. Incorporezi delicat nucile si intinzi bezeaua peste gem. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a racit complet, o portionezi cu ajutorul unui cutit usor umezit.

  26. Placinta Oana spune:

    Prajitura cu gem de portocale si ghimbir
    Ingrediente:
    -pentru aluat:
    470g faina
    120g zahar pudra
    1 plic praf de copt
    Coaja de la o lamaie sau esenta de lamaie
    180g unt moale
    1 lingura cu varf de smantana
    6 galbenusuri
    1 praf de sare
    -pentru umplutura:
    1 borcan gem de portocale si ghimbir St. Dalfour
    6 albusuri
    150g nuci coapte si macinate
    150g zahar pudra
    2 plicuri zahar vanilat
    Mod de preparare:
    Mixezi untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, smantana si esenta de lamaie. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanti pana obtii un aluat moale, care nu se mai lipeste de peretii vasului. Intinzi aluatul intr-un dreptunghi, pe care il intinzi in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.
    Intepi aluatul cu furculita si il ungi cu gem.
    Bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugi zaharul in mai multe etape si bati pana obtii o bezea tare si lucioasa. Incorporezi delicat nucile si intinzi bezeaua peste gem. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Dupa ce s-a racit complet, o portionezi cu ajutorul unui cutit usor umezit.

  27. MaryLENA Radu spune:

    Papanasi cu branza si zmeura
    Ingrediente: (oentru cca 8 papanasi)

    pentru papanasi:

    400 gr branza de vaci
    2 oua
    50 gr zahar pudra
    300 gr faina
    1/2 lingurita bicarbonat
    1 lingurita zeama de lamaie
    vanilie
    ulei pentru prajit

    pentru servit:

    200 gr smantana
    200 gr dulceata zmeura

    Mod de preparare:

    Punem branza de vaci intr-un bol si o frecam cu zaharul pudra. Eu am avut branza de vaci Pilos de la Lidl, puteti folosi insa branza de saculet facuta in casa, sau orice alt tip de branza de vaci.Adaugam galbenusurile, vanilia si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si omogenizam.Batem spuma albusurile si le adaugam in compozitie.Amestecam cu miscari circulare in acelasi sens pana cand albusurile sunt incorporate integral.Adaugam faina si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Cantitatea de faina poate varia cu cateva grame in plus sau in minus, in functie de marimea oului, de consistenta branzei de vaci, de tipul de faina. Asadar adaugati initial mai putina apoi framantati adaugand faina putin cate putin pana ajungeti la consistenta optima. Formam 8 bile de aluat.

    Aplatizam bilele de aluat usor cu palma si decupam in mijloc un cerculet cu ajutorul unui decupator in forma de cerc. Din aluatul scos din mijloc modelam o biluta. Prajim papanasii pe ambele parti in baie de ulei. Atentie, uleiul trebuie sa fie foarte bine incins altfel vor deveni prea uleiosi.Ii scotem pe servetele absorbante ca se scapam de uleiul in exces.
    Cat sunt fierbinti punem smantana si apoi dulceata deasupra.

  28. Ciubotaru Marinica spune:

    Prajitura cu gem si aluat razuit
    ingrediente
    4 oua (3galbenusuri si 1 ou intreg)
    250 grunt
    250grzahar pudra
    500gr faina,
    1 praf de copt
    coaja de lamiie
    Pentru crema:
    gem de capsune (4 linguri cu varf)
    3 albusuri
    100 gr nuci
    150 gr zahar
    o lingura cu cacao
    mod de preparare
    Aluatul prajiturii (blat si partea razuita)
    Se amesteca toate se face o coca.
    1/3 se lasa separat, iar restul se intinde in tava neunsa.
    Pentru crema se bat spuma cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.
    Se pune deasupra crema cu gem (se pot adauga nuci taiate cu cutitul si coaja de portocala)
    Coca pastrata se mai framinta cu faina sa devina mai tare si se da prin razatoare deasupra tavii (partea de razatoare cu gauri mari).
    Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute.
    Prajitura cu gem si aluat razuit se lasa sa se raceasca putin dupa care se poate servi.

  29. Bianca spune:

    White Butter Cake. Am facut, dar cu gem de caise. Cu zahar, evident.
    Ingrediente
    Blat
    2 oua separate
    175 grams faina
    2 lgt praf de copt
    1/4 lgt sare
    113 g unt, la t camerei
    200 g zahar
    1 lgt extract de vanilie
    120 g lapte
    1/8 lgt cream of tartar
    Umplutura:
    75 g gem
    Crema de branza
    113 g unt, la t camerei
    227 g crema de branza, la t camerei
    360 g zahar
    4 g extract de vanilie
    zeama de lamaie sau portocala
    Mod de preparare (in engleza, pt ca asa e reteta. Am tradus doar ingredientele ca sa imi fie mai usor la preparat).
    White Butter Cake: Preheat your oven to 350 degrees F (180 degrees C) and place your oven rack in the center of the oven. Butter and flour two – 8 inch (20 cm) round cake pans. Line the bottoms of the pans with parchment paper.
    Separate your eggs while they are still cold, placing the yolks in one bowl and the whites in another bowl. Cover the two bowls with plastic wrap and allow the eggs to come to room temperature before using (about 30 minutes).
    In a mixing bowl sift the flour with the baking powder and salt.
    In the bowl of your electric mixer, fitted with the paddle attachment (or with a hand mixer), beat the butter until soft. Add 3/4 cup (150 grams) of the sugar and beat until light and fluffy (about 3 minutes). Add the egg yolks and vanilla extract and beat until well combined. Scrape down the sides of the bowl as needed.
    With the mixer on low speed, alternately add the flour mixture (in three additions) and the milk (in two additions), beginning and ending with the flour.
    In a clean bowl of your electric mixer, fitted with the whisk attachment, beat the egg whites until foamy. Add the cream of tartar and continue beating until soft peaks form. Gradually add the remaining 1/4 cup (50 grams) of sugar and continue to beat (on high speed) until stiff and shiny peaks form. With a rubber spatula gently fold a little of the whites into the batter to lighten it, and then fold in the remaining whites (in two additions) until combined. Do not over mix the batter or it will deflate.
    Divide the batter evenly between the two prepared pans (about 340 grams of batter in each pan) and smooth the tops with an offset spatula or the back of a spoon. Bake in the preheated oven for approximately 20 minutes, or until a toothpick inserted in the center of the cake comes out clean (the cakes will spring back if lightly touched in their centers and you will notice that the cakes are just starting to pull away from the sides of the pan).
    Cool the cakes in their pans on a wire rack for about 10 minutes. Place a wire rack on top of each cake pan and invert, lifting off the pan and gently peeling off the parchment paper. Re-invert each cake onto a greased wire rack. Once the cakes have completely cooled, wrap in plastic and place the cake layers in the refrigerator or freezer for about 30 minutes. (This is done to make filling and frosting the cakes easier.)
    Cream Cheese Frosting: In your electric mixer, fitted with the paddle attachment, beat the butter and cream cheese together until nice and smooth with no lumps. Add the confectioners’ sugar and beat until well combined. Scrape down the sides of the bowl as needed. Add the zest (if using) and vanilla extract and beat on high speed until the frosting is light and fluffy.
    Assemble: Place one of the cake layers onto your serving platter. Spread the cake layer with your favorite jam. Next, spread about 3/4 cup of the frosting on top of the jam. Place the next cake layer, top of the cake facing up, onto the filling. Spread the remaining frosting over the top and sides of the cake. If you like you can pipe a border around the outside of the cake. (I used a small star tip, Wilton #96.) Cover and refrigerate until serving time. If desired, garnish the top of the cake with fresh berries.

  30. Aurelia B. spune:

    Piept de pui cu sos de portocale și ghimbir
    Ingrediente:
    4 felii piept de pui
    2 linguri ulei de măsline
    2-3 linguri făină tip 00
    40 g. unt
    50 ml vin alb
    50 g. gem de portocale și ghimbir
    2 linguri suc de portocale
    sare și piper
    Preparare: într-o tigaie punem uleiul de măsline și untul. trecem pieptul de pui prin făină și îl adăugăm în tigaie, la foc mic, pe ambele părți. Se adaugă vinul alb și se dă focul mai tare. Se lasă circa 2-3 min și se adaugă sarea, piperul, sucul de portocale împreună cu gemul de portocale și ghimbir. Se mai lasă circa 5 minute până când sosul devine dens.

  31. IULIA TARA spune:

    Muschi de porc cu sos de smochine si vin

    500 g muschi de porc
    3-4 linguri gem de smochine
    2 lingurite paprika
    2 lingurite usturoi granulat
    1 ceapa rosie
    1 lingura unt
    1/4 cana vin rosu, sec
    1-2 lingurite zeama de lamaie
    1 lingurita ulei de masline al peperoncino (optional)
    sare
    piper

    Mod de preparare:

    Freaca muschiul de porc cu sare, piper, paprika si usturoi si rumeneste-le pe fiecare parte intr-o tigaie sau gratar. Apasa cu degetul in barbia ta; daca muschiul are aceeasi textura, inseamna ca e gata. Pune-l deoparte pana faci sosul.
    Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin ulei de masline. Adauga gemul de smochine, lasa-le 2 minute, apoi adauga vinul rosu si zeama de lamaie. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si lasa sosul la fiert 10-15 minute sa scada.
    Adauga unt la final, miere sau lamaie daca mai este nevoie, eventual uleiul de masline picant. Serveste sosul peste feliile de muschi, alaturi de niste buchetele de broccoli sau legume coapte.

  32. Sidy spune:

    Victoria sponge cu gem de zmeura

    NECESAR :

    340 g unt
    340 g faina
    400 g lapte condensat sau 340 g zahar
    6 oua
    2 plicuri zahar vanilat
    1 plic praf de copt cu sofran
    esenta de vanilie
    100 g lapte ( daca este cazul)
    400 g gem de zmeura
    200 ml frisca batuta

    MOD de PREPARARE :

    Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
    Intr-un bol mai mare mixam untul impreuna cu laptele condensat, esenta de vanilie si zaharul vanilat.Daca nu aveti lapte condensat puteti folosi 340 g zahar.
    Dupa ce obtinem o pasta , adaugam ouale intregi si putin cate putin din faina amestecata cu praful de copt.
    Dupa ce s-au amestecat bine de tot, daca ni se pare ca pandispanul e prea gros, adaugam putin lapte, daca e cazul.
    Intr-o tava punem hartie de copt sau o folie de silicon si rasturnam compozitia pandispanului.
    Reducem focul la 160 de grade si dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute pina se coace blatul. Facem proba cu scobitoarea.
    Lasam blatul sa se raceasca pe un gratar, apoi taiem blatul in doua.
    Ungem unul dintre blaturi cu gemul, il nivelam cu ajutorul unui cutit si peste el punem un strat de frisca.
    Asezam al doilea blat deasupra si pudram cu zahar praf.
    Dam tava cu prajitura la frigider pentru cateva ore sau pina a doua zi dimineata, cand o portionam .
    Putem servi prajitura cu putina frisca( optional).
    Simplu dar delicios.
    Pofta mare sa aveti !

  33. Rocsi Ciobanu spune:

    Gogosele cu branza si gem de portocale cu ghimbir

    Ingrediente:
    275 gr branza de vaci bine scursa
    2 oua
    2 linguri sos caramel
    3 linguri amidon
    7 linguri faina
    1 lingurita praf de copt
    2 linguri zeama de lamaie
    2 lingurite esenta de vanilie
    un praf de sare
    gem de portocale cu ghimbir
    zahar pudra
    ulei pentru prajit
    Mod de preparare:
    Intr-un bol amestecam branza de vaci cu ouale si sosul caramel.
    Praful de copt il stingen cu putina zeama de lamaie, il adaugam in compozitia de mai sus.
    Punem praful de sare, amidonul, faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei linguri.
    La final aromatizam totul cu esenta de vanilie.
    Vom obtine un aluat usor moale si lipicios.
    Pregatim o tava in care presaram niste faina.
    Ne infainam si mainile, luam bucati din compozitie, le aplatizam, punem cate o lingurita de gem de portocale cu ghimbir, apoi formam niste mingiute. Trebuie sa avem foarte bine infainate minile, altfel o sa va fie greu sa le modelati.
    Gogosile formate le asezam in tava in care am pus faina. Mie mi-au iesit 12 bucati, potrivite ca marime.
    Cand le terminam de facut, punem ulei intr-o tigaie, o transferam pe foc.
    Cand uleiul s-a incins, reglam focul sa fie potrivit, punem gogoselele la prajit.
    Le rumenim pe ambele parti, apoi le scoatem intr-un bol, pe servetele de bucatarie.
    Le lasam putin sa se racoreasca, se pudreaza cu zahar si se servesc calde.
    Pofta buna!

  34. Diana spune:

    Eu as pregati scones cu gem, perfecte pentru ceaiul de la ora 5 :dddd
    Ingrediente: 300 g faina,70 g unt,1 plic praf de copt,1 ou,100 ml lapte,40 g zahar,1 varf cutit sare
    Mod de preparare:Punem faina amestecata cu praful de copt si sarea intr-un vas iar in centrul ei untul rece taiat in bucatele mici. Framantam pana cand untul este incorporat in faina.
    Batem cu o furculita oul amestecat cu laptele si il adaugam fainii.Adaugam si zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana cand aluatul incepe sa capete consistenta.Mutam aluatul pe planul de lucru infainat si il framantam pana obtinem un aluat compact. Il invelim in folie alimentara de plastic si il bagam la frigider pentru 30-45 minute.Dupa perioada de repaus, intindem aluatul pe masa usor infainata, intr-o foaie groasa de 1 cm.Cu ajutorul unei forme rotunde de 8-9 cm diametru taiem scones pe care le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.Coacem scones-urile noastre in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 15 minute. Cand prind putina culoare pe margine, le scoatem si le lasam sa se raceasca complet pe un gratar, Dupa ce s-au racit complet, le taiem in doua si le ungem cu marmelada sau nutella sau cu ce doriti voi.

  35. Claudia spune:

    Cornuleţe din aluat foietaj cu şampanie
    Ingrediente:
    Pentru aluat:
    350 g faina
    100 ml şampanie
    100 ml apa rece de izvor
    4 linguri ulei
    7 g drojdie uscata
    1 lingura zahar
    1 lingurita sare
    Pentru uns:
    250 g unt moale
    150 g faina
    Pentru umplutura:
    Gem St.Dalfour Orange &ginger
    Zahar pudra pentru pudrat
    Untul moale l-am taiat cubulete si l-am amestecat cu cele 150 g faina.
    Cu aceasta compozitie voi unge foaia de aluat.
    Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul si drojdia,am pus sampania,uleiul si apa rece .
    Am framântat un aluat,atât cât sa se omogenizeze ingredientele.
    Am împartit atât aluatul cât si compozitia de unt în doua parti,se va lucra mai usor asa.
    Am întins o foaie foarte subtire,pe care am uns-o cu amestecul de unt.
    Puteti sa faceti asta cu mâna sau ajutându-va de un cutit sau paleta.
    Am rulat foarte strâns foaia obtinând astfel un rulou pe care apoi l-am învârtit sub forma de melc.
    La fel am procedat si cu cealalta parte de aluat ramas.
    Am pus aluatul la frigider pentru doua ore,ideal ar fi peste noapte.
    Am luat aluatul de la frigider dupa acest timp si am întins o foaie cam de jumatate de cm.
    Am facut doua feluri de cornulete.
    O foaie am întins-o rotunda si am taiat apoi sub forma de triunghiuri iar cealalta am întins-o dreptunghiular si am taiat dreptunghiuri.
    Am pus gemul Orange&Ginger,am rulat cornurile,apoi le-am pus în tava cu hârtie de copt.
    Le-am copt la 220 de grade pentru 30 de minute.
    Dupa ce s-au racit le-am pudrat cu zahar.

  36. otves maria spune:

    Buna!Iti voi scrie o reteta tare delicioasa pe care am invatat-o de la mama mea.
    Bombonici cu dulceata
    Ingrediente-un pachet unt
    3 oua
    500 g faina
    250 g zahar pudra
    un pachetel praf de copt
    un borcan de dulceata(dupa gust)
    2 albusuri
    100 g zahar tos
    50 g nuca macinata
    Mod de preparare:
    Se freaca untul moale cu zaharul pana ce se obtine o crema pufoasa.Se adauga ouale si se amesteca pana ce se obtine o crema albicioasa.Pe urma,vom pune si praful de copt si apoi,putin cate putin ,si faina.Se amesteca pentru a obtine un aluat potrivit de tare.Dupa care,se va intinde aluatul cu sucitorul intr-o foaie de 1,5 cm grosime din care se taie fursecuri cu un pahar mic.Inainte de a pune fiecare fursec in tava tapetata cu hartie de copt se face o mica gaura si se trece prin albus batut si apoi prin zahar si nuca macinta.
    Se coc circa 10 min .pana ce fursecurile devin aurii ,Se lasa apoi sa se racoreasca putin si se umplu cu gem.

  37. Andrei Daniela spune:

    As pregati o Prajitura ciocolatoasa cu dulceata de zmeura

    Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
    Pentru blat :
    o ciocolata cu lapte (de buna calitate)
    50 gr cacao olandeza
    150 ml lapte proaspat
    3 cescute cu faina
    2 cescute cu zahar tos
    4 oua (de curte)
    30 ml ulei
    un pliculet cu praf de copt
    200 dulceata de zmeura
    coaja rasa de lamaie si/sau portocala
    esente dupa gust: rom, vanilie, zahar vanilat,

    Pentru crema:
    200 ml frisca lichida
    50 gr unt (de calitate)
    o ciocolata alba aerata
    2 linguri cu cacao olandeza
    Optional: ornamente de ciocolata

    Cele 4 oua le batem spuma impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) si cu esentele de rom si vanilie. Adaugam faina cernuta si praful de copt si omogenizam totul.
    Fierbem laptele si il lasam sa se raceasca usor, dupa care adaugam ciocolata neagra, amestecand continuu pana ce se topeste complet.
    Compozitia astfel obtinuta, o turnam peste ouale batute spuma.
    Presaram coaja de lamaie si/sau portocala si cacaoa pudra, amestecand pana la incorporarea completa.
    Ungem apoi un vas de copt cu un cub de unt si turnam compozitia.
    Adaugam dulceata de zmeura, incorporand-o usor in compozitie.
    Dam vasul la cuptor pentru 30 de minute aproximativ.

    Intre timp pregatim crema:
    Punem frisca lichida intr-o craticioara, la foc potrivit, adaugam untul si ciocolata alba, rupta in bucatele mici. Dupa topirea completa a ciocolatei, adaugam cacaoa si amestecam continuu pana la omogenizarea completa. Se pastreaza la rece.

    Dupa coacerea si racirea completa a blatului, se adauga crema de ciocolata si se presara ornamentele.

  38. Radulescu Vlad spune:

    Placinta cu gem St. Dalfour de portocale & ghimbir

    Ingrediente:
    faina alba (500 g), drojdie uscata (un pachet), un praf de sare, apa (150 ml), ulei floarea soarelui (50 ml), gem St. Dalfour de portocale & ghimbir (250 g).

    Preparare:
    Faci aluatul. Din aluat se intind foile, se pune gemul pe fiecare foaie in parte si se ruleaza, apoi rulourile se pun pe tava unsa cu ou. Se unge placinta pe deasupra si se pune la cuptor (30 min).

  39. Daniela spune:

    Biscuiti vienezi
    Ingrediente: 250 gr margarina, 2 oua, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 200 gr zahar, 1-1,5 cupe de faina, un praf de sare si gem de capsuni (sau oricare dupa gust) pentru umplutura.
    Mod de preparare: 1) Se topeste margarina intr-o baie de aburi. Se adauga la ea ouale, zaharul, bicarbonatul de sodiu si praful de sare. 2) Se cerne faina si se framanta aluatul. 3) Se imparte aluatul in doua parti inegale, iar cea mai mica se pune la congelator pentru 15 minute. 4) Se intinde bucata mai mare de aluat si se aseaza pe tava unsa cu ulei. Se unge cu gem de capsuni pe deasupra. 5) Se scoate de la congelator aluatul si se da prin razatoare peste umplutura. 6) Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. 7) Dupa ce s-a racit, se taie in bucati si se serveste.
    Pofta buna!

  40. Anisoara Baba spune:

    Briose-gogosi:

    150 gr zahar
    200 gr faina
    1lgt praf copt
    100 ml iaurt
    2 oua mari
    1 lgt extract vanilie
    150 gr unt topit
    Amestecam intr-un bol zaharul, faina si praful de copt. In alt bol amestecam ouale cu iaurtul si vanilia. Amestecam ingredientele ude cu cele uscate si adaugam untul. Omogenizam. Tava de briose trebuie unsa usor. Adaugam cate 2 lingurite de aluat in fiecare forma de briosa, apoi adaugam cate o lingurita de gem si completam cu aluat. Se coc pana devin aurii (15-20 minute), se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se scot si se dau prin zahar.

  41. Madalina Popovici spune:

    Reteta pentru fetita mea de 1 an si 5 luni . Evit sa ii dau produse care contin zahar asa ca incerc sa adaptez pentru ea majoritatea retetelor.
    Briose cu gem
    Ingrediente:
    – 125g unt moale
    – 10 curmale hidratate si facute pasta
    – doua oua
    – 125g faina
    – doua linguri lapte
    – gem (fara zahar)
    Mod de preparare:
    Se amesteca untul cu pasta de curmale si cu galbenusutile apoi faina si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma.(in functie de compozitie se adauga si cele 2 linguri de lapte,difera de la faina la faina). Se pregatesc formele pentru briose si in fiecare se pune jumatate de lingura din aceasta compozitie, se adauga o lingurita de gem iar peste el se pune din nou un sfert din compozitia de briose(deoarece nu au nici un agent de crestere nu vor fi foarte umflate,doar albusul le ajuta sa se ridice). Se dau la cuptorul preincalzit.la foc mediu(cuptor cu gaz) sau 180 grade (cuptor electric) pentru 20-25 min, pana trec testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in forme(scoase din cuptor).

  42. daniel adrian spune:

    PT 3 FOI:
    750 g faina alba
    225 g zahar
    225g untura porc
    5 galbenusuri
    1 1 /2 praf de copt
    175 ml lapte
    CREMA:
    1 foaie dintre cele 3 care sau copt se sfarama
    250 g biscutiti simpli
    3 linguri de cacao
    200 ml lapte
    4 vanilii
    4 linguri de gem de capsuni
    225 g zahar
    150 g unt
    1 sticluta esenta rom
    GLAZURA:
    5 albusuri
    200 zahar
    1 lingura suc de lamaie
    decor bombonele,cicololata,,,

    Pentru 3 foi:

    Se amesteca faina cu untura,5 galbenusuri,zaharul ,praful de copt apoi se pune laptele se se framanta bine.

    Se coc 3 foi pe dosul tavii.

    Pentru a lua foile jos de pe tava mai usor,se trece pe sub foaia coapta un fir de ata si astfel se ia foaia foarte usor jos si nu se rupe.

    Foile sant putin mai sensibile,se rup foarte usor

    Una dintre cele 3 foi se zdrobeste marunt si se pune in crema

    CREMA:

    Se amesteca bine foaia zdrobita cu biscutii si acestia zdrobiti bine apoi se pune laptele si vaniliile,

    va rezulta o pasta omogena,dupa care se pune gemul de caise ,zaharul,untul si esenta de rom si la final cacao.

    Se amesteca bine toate si va rezulta o crema (ca o pasta groasa)

    se tine la rece pana termina cu restul de foi pt copt

    Glazura:

    Se bat bine albusurile ,zaharul si sucul de lamaie pe aburi pana se intareste.

    Asamblarea:

    Se i- o foaie , se pune crema ,se niveleaza uniform apoi se pune foaia a doua ,iar peste foaie se pun glazura din albus batut

    Se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia.

  43. oprea ion spune:

    negresa

    Ingrediente:

    1 ou, o cana zahar, 1/2 cana ulei, o cana de lapte, 2 cani faina, o lingura bicarbonat, 3 linguri cu gem de fructe de padure, 3 linguri cacao,

    Mod de preparare:

    Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se amesteca 10 minute. Se adauga cacaua, bicarbonatul si faina. Compozitia se pune in tava unsa cu ulei si se coace la foc potrivit 30-35 minute. Prajitura fierbinte se unge cu glazura de ciocolata si se presara cu fulgi de cocos. Se taie rece.

  44. lautarescu adriana spune:

    Prajitura cu biscuiti si gem
    Blat:

    ◾5 oua;
    ◾10 linguri de zahar;
    ◾2 linguri ulei;
    ◾5 linguri de faina;
    ◾1/2 lingurita praf de copt.

    Crema:

    ◾450 g biscuiti simpli;
    ◾250 g nuca macinata;
    ◾3 linguri cacao;
    ◾50 ml rom;
    ◾300 ml apa;
    ◾300 g zahar;
    ◾300 g unt la temperatura camerei.

    Altele:

    ◾200 g ciocolata;
    ◾2 linguri ulei;
    ◾4 linguri gem de capsuni

    Etapa 1: Blatul se face foarte usor. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul.

    Galbenusurile se freaca putin cu uleiul si se adauga peste albusurile batute. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt.

    O tava mare se tapeteaza fie cu hartie de copt, fie cu unt si faina. Se toarna compozitia si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute, pana cand trece testul scobitorii.

    Etapa 2: Crema nici ea nu este complicata. Se pun biscuitii intr-un robot de bucatarie si se sfarama pana devin praf.

    In timp ce ne ocupam de sfaramare, intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si se lasa sa fiarba, pana cand zaharul se dizolva complet.

    Se lasa sa se racoreasca. Intr-un castron se pun biscuitii maruntiti fin, nuca macinata, romul, cacao si siropul de zahar.

    Etapa 3: Separat se bate untul spuma si se incorporeaza putin cate putin in crema cu biscuiti.

    Etapa 4: Blatul racit se unge cu gem si apoi se pune crema.

    Etapa 5: Ciocolata se topeste pe baie de abur, se adauga uleiul si se omogenizeaza.

    Se lasa sa se raceasca putin si apoi se glazureaza prajitura. Se da la rece pana se intareste crema si poate fi usor taiata.

  45. Mary spune:

    Prajitura cu Gem de portocale si ghimbir St. Dalfour si lamaie:
    Ingrediente:
    Blat: 3 oua; 3 linguri apa rece; 3 linguri de unt topit; 1 praf de sare; 6 linguri zahar; 150g faina; coaja de la jumatate de lamaie;
    Crema: 2 oua intregi; 6-7 linguri de zahar; coaja si zeama de la 1 lamaie; 40g amidon alimentar din porumb; 200 ml smantana pentru frisca; 1 lingura de zahar pudra; 1 plic de intaritor pt frisca;
    Alte ingrediente: 1 borcan Gem de portocale si ghimbir St. Dalfour; zeama de la 1 lamaie si 6 linguri de zahar pudra pentru glazura.
    Preparare:
    1) BLATUL. Se bat cele 3 albusuri, apa si sarea intr-un castron pana se formeaza o spuma consistenta; se adauga cate 1 lingura de zahar si se bate in continuare pana cand zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusurile, untul topit, faina si coaja de lamaie si se amesteca prin miscari de jos in sus, astfel incat aerul acumulat in albusuri sa nu se piarda (a nu amesteca circular in aluat, aerul din albusuri este ceea ce il face sa creasca). Se pune compozitia in tava in cuptorul preincalzit timp de 10-15 min., pana cand devine blatul devine auriu la suprafata si trece testul cu scobitoare. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
    2) CREMA: intr-o craticioara se bat 2 oua cu 6-7 linguri de zahar, se adauga amidonul, coaja si zeama de lamaie. Se pune craticioara pe foc si se amesteca pana cand fierbe si se ingroasa. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Separat, se bate frisca, zaharul pudra si intaritorul pentru frisca, pana cand se intareste. Dupa ce crema de oua si lamaie s-a racit bine se incorporeaza cu mixerul in frisca.
    3) Blatul rece se taie in 3 fasii egale. Pe doua dintre cele 3 fasii de blat se repartizeaza cate 1/2 din gemul St. Dalfour. Se aseaza pe un platou una dintre fasiile acoperite cu gem (cea care va constitui baza prajiturii) si deasupra gemului se intinde 1/2 din crema. Se acopera cu a doua fasie de blat cu gem deasupra careia se intinde restul de crema. In final, se aseaza fasia de blat ramasa simpla si se netezeste, presand usor. Se da prajitura la frigider pentru 1 ora.
    4) GLAZURA: amestecati 6 linguri de zahar pudra cu atata zeama de lamaie cat e nevoie ca sa se formeze o pasta omogena, de consistenta unui aluat de clatite mai gros. Imediat se toarna glazura pe suprafata prajiturii si se da din nou la rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor