Suc de sweetie, mandarine si ardei


Suc natural de sweetie, mandarine si ardei – Retete Bauturi

suc-sweetie-mandarine (4)

Spre deosebire de cele din comert, sucurile naturale preparate acasa iti permit sa combini orice fructe si legume. Bineinteles, aceasta “joaca” trebuie sa urmeze anumite reguli de compatibilitate, altfel riscam sa obtinem un suc nu atat de gustos pe cat ne-am fi asteptat.

Propunerea mea de astazi este un suc reusit, chiar foarte reusit, obtinut dintr-o combinatie gustoasa si inedita de sweetie, mandarine si putin ardei gras rosu.

Si pentru aceasta reteta de suc natural am folosit noul storcator Philips Avance. Dotat cu un tub XXL, de 80 mm, storcatorul Philips ne permite sa introducem fructul intreg in aparat, in acest fel efortul destinat pana acum taierii fructelor, dispare ca prin farmec. Storcatorul Philips este dotat cu doua functii absolut minunate. Functia Quick Clean care permite curatatea aparatului in mai putin de 1 minut. In plus, storcatorul Philips Avance este primul storcator centrifugal de pe piata cu functie de pre-curatare. Cu ajutorul functiei de pre-curatare, fibrele nedorite sunt eliminate automat de pe capac, iar sita devine mult mai usor de curatat. Eu m-am convins de utilitatea acestei functii despre care va povesteam si in articolele trecute.  Am turnat 1 l de apa usor calduta si fibrele de pe sita si de pe capac s-au curatat ca prin minune. Dupa pre-curatare, am scos sita din storcator si am spalat-o cu un burete de bucatarie, doar pentru cateva secunde, pentru ca era deja curata.

Storcator Philips

Pentru a avea si mentine o stare de sanatate cat mai buna trebuie sa urmam o dieta care sa fie alcatuita din cel putin 70% apa; aceasta apa nu se refera la alimente care contin apa in stare naturala.

Fructele si legumele crude indeplinesc aceasta cerinta. Orice altceva am manca, care si-a pierduta apa si vitaminele prin prelucrare termica, nu satisfice acest deziderat. Prin urmare 70% din mesele noastre zilnice vor contine fructe si legume crude , restul de 30% vor contine alimente concentrate: carne, produse lactate, cereale integrale, ulei presat la rece, peste.

Dat fiind faptul ca prin transformarea in suc, o parte din fibrele continute de legume si fructe se pierd, in cursul dietei cu sucuri naturale este recomandat consumul de cereale integrale. Un efect secundar al dietei cu sucuri naturale poate sa fie un anume disconfort gastric (balonare, constipatie sau diaree), dar aceste fenomene dispar la trei-patru zile dupa ce incepem dieta.

Sweetie este sarac in calorii, 24 – 40 de calorii intr-un singur fruct. Contine vitaminele C, A, E, si minerale, magneziu, fosfor, sodiu, zinc si seleniu. Gustul si parfumul deosebit al acestui fruct, il transforma intr-un minunat ingredient pentru sucurile naturale.

Mandarinele au un conţinut bogat în beta-caroten, minerale, fibre şi vitamine. Datorită conţinutul bogat în vitamina A, C, E, K şi complexul de vitamine B, mandarinele au proprietăţi antioxidante, anticancerigene, îmbunătăţesc funcţiile digestive şi detoxifică organismul.

suc-sweetie-mandarine (2)

Ingrediente – Suc de sweetie, mandarine si ardei gras

  • 2 fructe sweetie
  • 4 mandarine
  • ½ ardei gras rosu
  • 1 lingurita seminte de in macinate

Mod de preparare – Suc de sweetie, mandarine si ardei gras

  • Curatam sweetie, mandarinele si ardeiul rosu. Le taiem in bucati si le introducem in storcator.
  • Actionam storcatorul Philips.

In sucul obtinut adaugam 1 lingurita plina cu seminte de in macinate fin.

suc-sweetie-mandarine (1)

  • Consumam sucul imediat.

suc-sweetie-mandarine (3)

Cateva sfaturi despre modul in care trebuie sa consumam fructele

  1. Dupa ora 17 nu se consuma portocala daca se sufera de insomnie. Vitamina C are efect de stimulare nervoasa si accentueaza insomnia.
  2. Fructele se vor consuma cu coaja; in coaja se afla o cantitate mare de celuloza care ajuta la tranzitul intestinal.
  3. Coaja fructelor limiteaza puterea lor glicemica.
  4. Lamaia este alcalina si nu provoaca arsuri stomacale; este recomandata chiar pentru vindecarea ulcerelor gastrice.
  5. Fructele nu lasa reziduuri in corp si reprezinta un adevarat combustibil pentru organism.
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Suc de sweetie, mandarine si ardei
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor