Sorbetto de ciocolata


Retete culinare Inghetata – Sorbetto de ciocolata

Sobetto de ciocolata detaliu

Sorbetto de ciocolata este desertul meu de vara preferat. Inghetata, desi absolut delicioasa si ea, nu imi place atat de mult ca un sorbetto de ciocolata cremos si racoros. Daca stau sa ma gandesc bine, anul asta nu am mancat inghetata decat de doua ori, bineinteles de ciocolata neagra si fistic, preferatele mele. De cate ori ajung la gelaterie, imi cumpar sorbetto sau iaurt inghetat cu visine sau nutella. Sorbetto este un desert destul de sarac in ingrediente si tocmai din aceasta cauza trebuie sa-l ajutam putin sa devina cremos. Facem acest lucru adaugand putin alcool. Recomand un lichior de cafea, rom sau whiskey.

Ingrediente – Sorbetto de ciocolata (4 -6 portii)

  •  500 ml apa
  • 160 g ciocolata neagra (continut cacao 50-60%)
  • 40 g cacao
  • 225 g zahar
  • 3 linguri lichior cafea, cognac, rom, whiskey

Mod de preparare – Sorbetto de ciocolata 

  • Punem intr-o craticioara, pe foc mic, apa amestecata cu zaharul si cacaua. Din momentul in care siropul incepe sa fiarba, numaram 4 minute si stingem focul.
  • Adaugam ciocolata rasa sau tocata foarte marunt  si amestecam pana cand ciocolata se topeste complet. Punem sorbetto intr-un vas de inox si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Dupa ce s-a racit, adaugam alcoolul, amestecam bine si punem sorbetto in congelator pentru cca 4-5 ore. O data pe ora, in primele 3 ore, scoatem sorbetto si il mixam.
  • Daca aveti o masina de inghetata, v-o recomand cu drag pentru un sorbetto si mai cremos.

Detaliu sorbetto de ciocolata

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Sorbetto de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

10 comentarii la “Sorbetto de ciocolata

  1. ema spune:

    am facut reteta si a iesit fain, mai ales in combinatie cu sorbet de capsuni (capsuni congelate blenduite cu miere) si frisca de casa (din smantana de tara).
    eu am folosit 50 % ciocolata amaruie.
    mai fac !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor