Chec de post cu nuci si ciocolata


Retete culinare de post – Chec de post cu nuci si ciocolata

Chec de post cu nuci si cocolata sectiune

Checul de post cu nuci si ciocolata este una dintre cele mai delicioase retete de prajituri de post facute pana acum. Cand l-am incercat prima data, inspirata de o reteta dintr-o revista mai veche, nu mi-a placut deloc consistenta finala. Astazi l-am refacut, cu cateva modificari si a iesit un chec de post absolut delicios. Noroc ca am apucat sa fac cateva poze inainte de  a veni Cris acasa. In mai putin de 3 ore, nu a mai rams decat o singura felie. Nu am reusit anul acesta sa tin tot postul, asa cum planuisem, dar miercuri si vineri tinem amandoi post. In zilele de post cel mai mult imi lipseste desertul, nu mancarea. Si cum stim cu totii, prajiturile de post cu adevarat gustoase sunt destul de dificil de facut. Va recomand aceasta reteta de chec de post. Este foarte gustos si simplu de facut.

Ingrediente – Chec de post cu nuci si ciocolata (forma dreptunghiulara 30x10cm)

  • 360 g faina
  • 90 g amidon de porumb
  • 260 g zahar
  • 500 ml lapte de soia
  • 5 linguri ulei
  • 60 g nuci prajite tocate
  • 40 g ciocolata neagra (continut cacao de 60%)
  • 1 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

  • Amestecam faina, amidonul si praful de copt si apoi le cernem intr-un vas. Adaugam zaharul, sarea si treptat, laptele amestecat cu uleiul.
  • Amestecam pana la completa omogenizare.
  • Prajim miezul de nuca, intr-o tigaie antiaderenta neunsa, pentru 1-2 minute. Dupa ce nuca s-a racit, o taiem in bucatele potrivite. Nu foarte mici, dar nici foarte mari. Taiem si ciocolata in bucatele portivite.
  • Adaugam nucile si ciocolata in compozitia de faina si lapte.

Compozitie chec de post

  • Amestecam pana la omogenizare. Tapetam forma cu ulei si faina si o umplem cu aluatul checului de post.
  • Il coacem in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 40 minute. Facem neaparat proba cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.

Chec de post copt

  • Il pudram cu zahar pudra vanilat si dupa ce s-a racit, il feliem si il servim.

Detaliu chec de post cu nuci si ciocolata

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec de post cu nuci si ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 35 Review(s)

15 comentarii la “Chec de post cu nuci si ciocolata

  1. cucean diana spune:

    Arata tare bine. L-am încercat şi eu dar nu mi-a ieşit. Nu îmi ies prăjiturile de post deloc. Mă dau bătută. Ies cleioase , parcă necoapte, şi grele. Nu stiu unde greşesc.

    • Catalina spune:

      si mie mi-a iesit crud desi am respectat reteta intocmai si pana acum checurile mi-au iesit extraordinar. e o greseala in reteta?

      • Laura spune:

        Catalina, draga mea, nu este nicio greseala in reteta. In general, aluaturile de post au o consistenta diferita de cele care au ou in compozitie si necesita un timp mai lung de coacere. Iti recomand sa faci intotdeauna proba cu scobitoarea inainte de a scoate un chec de post din cuptor. Te pup!

  2. elena spune:

    Am incercat aceasta reteta si nu neaparat pt ca am tine post ci pt ca fetita mea este alergica la lapte si ou. A iesit minunat,promit sa fac o poza.Am inlocuit laptele de soia cu 200 g smantana de cocos plus 300 ml apa si nu am mai pus ulei Si ciocolata si nuca le am inlocuit cu ananas confiat si smochine ai am micsorat cantitatea de zahar.A crescut foarte frumos!
    Mi as dori sa gasesc retete care sa nu contina lapte sau orice derivat din lapte si oua specifice pt copii.
    Urmaresc site ul dv de foarte multa vreme si am facut retete care au fost un adevarat succes.
    Va multumesc ca existati!

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare mult ca i-a placut micutei tale.
      Multumesc pentru sugestie! Cu siguranta o sa postez si retete dedicate intolerantelor alimentare.
      Astept cu mult drag poza! Te pup!

  3. Diana spune:

    Laura, tu poate l-ai facut de mai multe ori, ce parere ai daca as face acest chec ca blat pentru un tort de post cu mere?
    Reteta clasica cu mere caramelizate intregi sau felii. Crezi ca s-ar coace sau ar absorbi prea mult lichid?
    Multumesc mult!
    Diana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor