Pancakes cu porumb si patrunjel


Retete culinare – Pancakes cu porumb si patrunjel

Pancakes cu porumb si patrunjel - detaliu pancake

Adoptata de la americani, reteta de pancakes bucura micul dejun al multora dintre noi. Si chiar daca suntem obisnuiti sa avem pe masa niste pancakes pufoase si dulci, astazi va propun o reteta sarata de pancakes cu porumb si patrunjel. Consistenta boabelor de porumb este usor crocanta si dulce iar gustul acestor rapide clatite americane este deosebit.

Dintr-o delicioasa conserva de boabe de porumb dulci SunFood, am obtinut 5 pancakes care au disparut aproape imediat din farfurie.

Pancakes cu porumb si patrunjel - conserva porumb sunfood

 Ingrediente – Pancakes cu porumb si patrunjel (5 bucati)

  • 1 conserva porumb dulce Sunfood (340 g)
  • 70 g faina
  • 20 ml lapte
  • 1 salota mica/1 ceapa rosie mica
  • 1 ou mediu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1-2 lingurite ulei de masline

Mod de preparare

  • Scurgem boabele de porumb (dupa ce le scurgem vor ramane 250 g de boabe de porumb) si le trecem rapid printr-un jet de apa rece. Dupa ce le-am scurs, le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Punem doar 200 g de boabe de porumb in robot, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, laptele, salota taiata in bucatele potivite, oul, sarea, piperul si patrunjel dupa gust.
  • Le mixam 2-3 minute, la viteza medie, pana cand obtinem o compozitie omogena.
  • Adaugam boabele de porumb intregi ramase (50 g) si amestecam cu o lingura.
  • Introducem aluatul in frigider pentru cca 10-15 minute.
  • Punem o tigaie antiaderenta pe foc mic spre mediu si cand s-a incins, adaugam 1-2 lingurite de ulei de masline/floarea soarelui.
  • Dupa ce uleiul s-a incins, tamponam tigaia cu hartie absorbanta de bucatarie si adaugam un polonic mic de aluat.

Pancakes cu porumb si patrunjel - preparare

  • Prajim fiecare pancakes cate 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Le servim calde, alaturi de bucatele de cascaval sau parmezan.

Pancakes cu porumb si patrunjel - detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

30 comentarii la “Pancakes cu porumb si patrunjel

  1. Aurelia spune:

    Laura, imi fac cu ochiul. Am o nelamurire: ce este aceea „salota”? N-am auzit pana acum, nici nu stiu daca o voi gasi. Banuiesc ca se poate inlocui cu ceapa rosie, asa-i?!

  2. Ioana spune:

    Usor de facut si sanatos! Chiar am niste cutii de porumb prin frigider, pentru ca sunt mare amatoare si voi incerca si eu aceasta retea.

  3. Stefi spune:

    corn cakes sunt delicioase – eu am facut deja de vreo 2 ori dupa o reteta similara
    Personal nu mi-a placut gustul dat de ceapa si a doua oara cand am incercat reteta am sarit ceapa, in schimb am adaugat patrunjel (care in reteta urmata de mine nu era) – a iesit delicios. Pana si baietelului meu i-a placut si el e un mare mofturos cand vine vorba de mancare

    • Laura spune:

      Stefi, draga mea, mie imi place tare tare mult combinatia dintre ceapa si porumb, dar sigur ca se poate exclude ceapa din reteta daca nu ne place.
      Pup cu drag si, daca incerci si reteta mea, astept sa imi spui cum a iesit!

  4. elena spune:

    Draga Laura, esti fenomenala!
    Acum un an am descoperit site-ul tau si de atunci am facut cel putin 50 de retete.Inainte nu gateam deloc sau daca o faceam ma enervam pentru ca nu-mi iesea nimic bun.Recomand cu incredere retetele Laurei.Toate pe care le-am incercat au iesit super,fata de alte retete de pe net,care au fost dezastruase.Multumesc!

  5. Carmen spune:

    Buna, Laura! Urmaresc de ceva vreme blogul tau si de fiecare data ma fascineaza multitudinea de retete delicioase. Desi nu am fost niciodata o fana a bucataritului am inceput incet, incet sa fac cateva din retetele tale si, desi credeam ca sunt antitalent :)), mi-au iesit foarte bune. In seara asta as vrea sa fac aceste pancakes dar din pacate nu am robot de bucatarie ca sa maruntesc boabele de porumb. Cum as putea sa procedez? Din cate stiu, maica’mea poseda o masina antica de tocat carne, o masina pentru maruntirea nucii, a biscuitilor, etc si o rasnita de zahar… M-as putea folosi de vreuna din ele? Te pup si multumesc pentru toate bunatatile!

    • Laura spune:

      Draga mea, scuza-ma pt raspunsul intarziat. Cel mai bine este sa folosesti masina de tocat carne. Nu conteaza daca mai raman mici bucatele de porumb dupa ce il treci prin masina.
      Te pup cu drag!

  6. Emilia spune:

    Draga Laura,
    Sunt foarte incantata de retele tale. In fiecare weekend trebuie sa gatesc pentru domnisoara mea studenta. De cele mai multe ori ramaneam fara idei. Cand o intrebam ce vrea sa manance, imi raspundea „nu stiu”. Acum gasesc raspunsurile in retetele tale. Am incercat foarte multe si sunt excelente, inclusiv deserturile. Iti multumesc!

  7. dorinarad spune:

    Am incercat mai multe din retetele tale,chiar daca sunt barbat si chiar mi-au reusit.Pe aceasta am inlocuit prajitul in tigaie, cu coptul in cuptor pe o hartie de copt tapetata cu un pic de ulei.iar deasupra unse cu o pensula cu f putin ulei,Au iesit formidabile!Imi plac retetele tale dietetice!
    Multumesc mult!

  8. Alexandrina spune:

    Le-am incercat si eu, sunt minunate; a fost ceva bataie pe ele 🙂
    Multumesc pentru inspiratie, Laura! Tot ce am incercat pana acum de pe blogul tau mi-a reusit! Ma bucur ca ma numar printre fanii tai!

  9. Amalia spune:

    Excelenta reteta! In trei zile am facut-o de patru ori si sunt indragostita de ea. Am inlocuit faina de grau cu faina integrala, am mai pus un catel de usturoi, am pus iaurt in loc de lapte si…reteta e un univers intreg! Multumesc din suflet!

  10. Maria spune:

    Le-am facut si eu azi. Nu m-au dat pe spate desi am urmat reteta exact. Mult prea seci pentru gustul meu, a trebuit sa le servesc cu ketchup, lapte sau rosii. Gust pregnant de porumb,satioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor