Inghetata de ananas si rom

16 comentarii

Retete culinare – Inghetata de ananas si rom, inghetata de casa cu fructe

Inghetata de ananas si rom - detaliu final

Zilele trecute mi s-a facut pofta de inghetata de ananas. Ananasul este un fruct pe care am inceput sa-l indragesc relativ curand. Ani de zile am fugit de el si nu pentru ca nu imi placea minunatul lui parfum, ci din cauza ca este un fruct acid pe care nu il toleram. De cand am inceput dieta dukan, am observat ca multe lucruri s-au schimbat in bine, asa ca acum ma pot bucura de ananas, portocale, lamai, rosii si alte minuni delicioase si sanatoase.

Cum va spuneam, pofta de inghetata era atat de mare si primul supermarket atat de departe, incat m-am decis sa o fac singura. Si bine am facut! Si pentru ca am vrut sa savurez o inghetata cremoasa si plina de gust, am folosit si de aceasta data o conserva de ananas in bucati SunFood.

Inghetata de ananas si rom - conserva de ananas SunFood

Ingrediente – Inghetata de ananas si rom

  • 1 conserva de ananas bucati Sunfood (565 g)
  • 250 g frisca lichida
  • 150 g zahar brun
  • 3 linguri rom alb
  • esenta ananas (optional)

Mod de preparare – Inghetata de ananas si rom

  • Scurgem bucatelele de ananas si le punem intr-un vas. 
  • Amestecam sucul din conserva cu zaharul brun si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos (cca 2 minute).

Inghetata de ananas si rom - preparare

  • Adaugam bucatile de ananas, romul si esenta de ananas, si mixam in continuare. Eu am lasat si cateva bucatele mici de ananas pentru ca imi place sa le simt in inghetata.
  • Punem amestecul intr-un vas de inox si il bagam in congelator pentru 1 ora.
  • Dupa primele 30 minute, scoatem inghetata din congelator si o mixam cu ajutorul mixerului vertical. Bagam din nou vasul in congelator si dupa alte 30 de minute, il scoatem si mixam inghetata. Mixarea din timpul congelarii ajuta la eliminarea acelor de gheata, obtinandu-se astfel o inghetata mai cremoasa.
  • Mixam foarte bine frisca lichida si o incorporam inghetatei (dupa ce am mixat-o a doua oara).

Inghetata de ananas si rom - mod de preparare

  • Introducem vasul in congelator si il lasam inca 1-2 ore sau pana cand inghetata atinge consistenta justa. 
  • O servim pudrata cu putin crocant de migdale/alune/nuci.

Inghetata de ananas si rom - prezentare finala

Pofta buna!

Sfat: Daca adaugam putin alcool in orice tip de inghetata (fructe, ciocolata, vanilie, etc), vom impiedica formarea acelor de gheata, iar inghetata va deveni mult mai cremoasa.

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Inghetata de ananas si rom
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

16 Comentarii

  1. cred ca fac si eu o portie astazi 😀
    multumesc de reteta, Laura :*

  2. Cred ca e delicioasa, o sa o incerc si eu saptamana viitoare si revin cu impresii. Felicitari si pentru concurs, eu nu m-am inscris ca nu am facebook(nu ma incanta).va pup

  3. Rom si ananas…mmmm cred ca e delicioasa inghetata!!!

  4. Adriana Lupu

    Buna,buna inghetata Laura.Am prestat ieri si a iesit super.Multumim si te pupam.

  5. Bucate-apetisante

    Cu siguranta o voi face si eu, numai sa-mi treaca durerea de gat si tusea 🙂

  6. Alexandra

    Pe cand o noua reteta asa simpla si buna? 😀

  7. Excelenta reteta. Eu am mai adaugat putina nuca de cocos rasa. Ii da o savoare aparte. Multumesc pentru minunatia asta de reteta.

  8. simian andreea

    Eu am incercat reteta cu ajutorul aparatului de inghetata DeLonghi si a fost delicioasa. V-o recomand cu placere!

  9. este ok daca folosim si ananas proaspat?

  10. Am incercat inghetata intr-o zi calduroasa, saptamana trecuta. Un deliciu! O combinatie foarte reusita intre ananasul din conserva si zaharul brun.
    Inca o data bravo Laura!

  11. Alexandra Dan

    Se poate renunța la rom?

    • Alexandra, poti inlocui romul cu whisky sau brandy. Nu iti recomand sa renunti la alcool daca iti doresti o inghetata cremoasa.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.