Pasca Dukan

23 comentarii

Retete de Pasti – Pasca Dukan

Pasca Dukan - prezentare sectiune

Chiar daca suntem la dieta, putem sa ne bucuram de o masa delicioasa si imbelsugata de Pasti. Dupa cozonacul Dukan, va propun astazi o foarte gustoasa pasca. Pasca Dukan, dupa mine la fel de buna ca cea traditionala, este o pasca fara aluat, dietetica, dar teribil de gustoasa. Daca doriti, puteti sa adaugati in aluat si niste fructe goji.

Ingrediente – Pasca Dukan (forma rotunda de 20 cm)

  • 4 oua medii
  • 80 g indulcitor praf xylitol/stevia
  • 425 g quark degresat/branza de vaci degresata
  • 125 g iaurt natural degresat
  • 50 g amidon de porumb
  • 25 g gluten
  • 1 lamaie mare (doar coaja)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare

  • Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile, amestecate cu indulcitorul, pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  • Intr-un vas separat, mixam albusurile amestecate cu un varf de cutit cu sare, pana obtinem o spuma ferma.
  • In galbenusurile mixate, incorporam cu grija, branza quark foarte bine scursa si iaurtul.
  • Amestecam amidonul, glutenul si praful de copt si le cernem. Incorporam mixul de amidon si gluten in compozitia de galbenusuri si amestecam cu grija, de jos in sus.

Pasca Dukan - mod de preparare aluat

  • Adaugam albusurile mixate in aluatul format si le amestecam cu grija, de jos in sus. La sfarsit, adaugam coaja de lamaie rasa. Vom obtine un aluat pufos si foarte parfumat.
  • Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa si ulterior stoarsa foarte bine. Adaugam aluatul si il nivelam cu grija.

Pasca Dukan - aluat in forma

  • Coacem pasca in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 40-45 de minute. Daca pasca se rumeneste prea mult, acoperim forma cu o folie de aluminiu, dupa primele 20-25 de minute. 
  • Dupa ce s-a copt, scoatem forma din cuptor, lasam pasca sa se racesca in forma (cca 5 minute), apoi o rasturnam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
  • O servim pudrata cu indulcitor.

Pasca Dukan - felie

 

[stextbox id=”info” bcolor=”000000″ bgcolor=”f6e8f0″]

Va sfatuiesc ca dupa ce pasca s-a racit complet, sa o puneti in frigider pana a doua zi. Feliile se taie mult mai frumos iar gustul este mult mai parfumat.

Daca pasca se lasa putin dupa ce o scoateti din cuptor, o rasturnati pe un gratar sau chiar pe o farfurie si o lasati sa se raceasca in aceasta pozitie. In acest fel, isi va recapata forma.

[/stextbox]

23 Comentarii

  1. Chiar cautam o reteta de Pasca Dukan! Cozonacul l-am gasit! 😀 Sper sa imi iasa ambele. Multumesc pentru retetele gustoase!

  2. Excelenta !!!!!!! o sa o gatesc si eu de pasti ,FELICITARI Laura

  3. Are o textura perfecta, imi vine sa bag mana in ecran sa o gust :)! Te pup, Laura!

  4. Acest desert il fac si eu dar fara amidon si gluten.
    Cateodata pun 2 lingurite rase de cacao.
    Dar te rog Laura spune-mi ce rol are glutenul? Nu l-am folosit niciodata si poate ar trebui.
    Multumesc pt reteta.

  5. Bifat;) foarte buna, multumesc pt reteta:*♥♡

  6. Servus Laura,

    La ce reclama i-ai facut, as vrea sa incerc si eu pasca, dar nu tin neaparat sa fie de dieta. In locul glutenului sa pun altceva? Iar cele 80 grame de indulcitor se pot inlocui cu 80 grame de zahar? Multumesc mult. Te pup!

  7. Cu ce as putea sa inlocuiesc glutenul? Am fost azi la o farmacie cu produse naturiste si mi s-a spus sa revin saptamana viitoare. Vreau sa gatesc azi asta, dar nu stiu cu ce as putea inlocui glutenul. Va rog sa ma ajutati

  8. Buna Laura.
    Am si eu o intrebare referitoare la aceasta reteta. Nu am indulcitor praf, am indulcitor lichid. E ok daca o fac asa?
    Multumesc!

  9. Buna Laura,
    Am inceput sa iti urmaresc blogul datorita retetelor Dukan, dar am incercat si retete ne-Dukan pentru familia mea 🙂
    Inspirata de blogul tau minunat, pentru Paste, am pregatit:
    – pancakes cu sfecla si ricotta – am adaugat si un pic de marar – totusi nu si-au pastrat culoarea asa de bine ca la tine si pentru ca le-am facut intr-o tigaie de clatite, au rezultat una si jumatate
    – drob de miel – delicios
    – pulpa de miel la cuptor – cel mai delicios miel mancat vreodata (l-am lasat la marinat 24 h cu vinul, usturoiul si condimentele pe care le-am amestecat si cu o lingura de miere)
    – cozonac cu nuca – a fost primul meu cozonac, primii 2 mai exact, au crescut f frumos, dar mai am de lucrat la capitolul pufosenie (trebuie sa recunosc ca nu am respectat reteta intocmai, ci am facut 2 umpluturi, una cu nuca si una cu ciocolata – de aici – cu care am umplut cate o jumatate din cozonac)
    – pasca cu branza si ciocolata – din pacate am pus cam multe pepite de ciocolata, fara sa imi dau seama ca nu va mai avea gust de branza, ci de ciocolata…neagra. Oricum, nu aveam sperante sa iasa ceva, pentru ca nu mai aveam decat f putina faina de cozonac, si am facut-o in mare parte cu faina neagra – ar fi inghitit mult mai multa faina decat in reteta, nu am vrut insa sa exagerez, asadar aluatul era destul de flescait cand l-am lasat la dospit….si totusi a iesit mai bun aluatul decat la cozonac, unde am framantat 40 min :))
    – pasca Dukan – am fost socata…am facut-o abia ieri, hotarata fiind sa nu mai trisez si sa lungesc masa de sarbatoare din seara de Pasti – a fost mai buna decat muuulta pasca incercata la viata mea. Nu am avut gluten (desi am gasit acum un plafar unde au), si in loc de amidon am pus o punguta de praf budinca vanilie Dr Oetker aproape plina. Cert este ca voi inlocui vechea reteta de cheesecake Dukan cu aceasta 😀

    • Draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-au placut retetele incercate!
      Pasca Dukan a fost o surpriza extrem de placuta si pentru mine. A fost un experiment si desi stiam ca o sa-mi iasa, nu ma asteptam sa obtin un gust atat de bun.
      Ma bucur tare mult ca ti-a placut si tie!
      Pupicei cu mare mare drag!

  10. Draga Laura, a facut mama pasca si sarmalutele de Pasti si datorita tie am reusit sa trecem si peste sarbatori cu bine! a iesit totul extraordinar! te pup :*

    ps: mi-am comandat de pe tibiona glutine di grano si lapte praf si intr-o zi mi-a si ajuns acasa ce am cumparat!

    • Lavinia, draga mea, tare ma bucur ca ti-au placut retetele incercate!
      Cei de la tibiona sunt foarte rapizi, iar produsele sunt excelente.
      Pup cu drag!

  11. Buna seara, este extraordinara pasca, eu o numesc prajitura cu branza, foarte racoroasa! Sotul meu e inebunit dupa ea, o fac f des, cam la 2 zile. Mai asteptam si alte retete, eu una le-am facut cam pe toate! Pot sa-ti spun:? m-am indragostit de retetel tale.. <3 Te pupik. O seara buna!

    • Draga mea, ma bucur tare mult ca v-a placut prajiturica!
      Pupicei cu drag! Sigur vor veni si alte retete.

  12. Buna Laura, revin din nou! o prajitura cu fructe, sunt la consolidare acum si as vrea sa incerc ceva tot de la tine. Esti cea mai profi Pupici :-*

    • Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!
      Promit o reteta delicioasa cu fructe saptamana viitoare.
      Pup dulce!

  13. Ramonagtm

    Buna ziua Laura , retetele tale sunt minunate , prezentarea impecabila !
    Am o întrebare pentru pasca dukan . Chiar nu putem înlocui glutenul cu altceva? In Franța nu găsesc așa ceva . Amidon da dar nu gluten . Merci frumos

    • Ramona, il poti inlocui cu inca 20 g de amidon. Iese foarte bine si asa. Am incercat si eu inlocuindu-l cu amidon si a iesit foarte buna.
      Te pup!

  14. Alexandrina Lucescu

    Am inceput de putin timp sa ma uit prin retetele tale, sunt incantata, sa le incerc pe multe cu toate ca nu sunt foarte tanara, gatesc pentru baietii mei care locuiesc in Bucuresti , foarte mult , le trimit pachete pe tren si imi place sa le gatesc de fiecare data alceva, sper sa ma ajuti( le bgatesc cam pentru o saptaman, din pachet nu le lipseste un desert).

    Multumesc anticipat! .

  15. Buna!Abia astept sa incerc reteta ta de pasca, insa am o intrebare…daca in loc de amidon as pune un praf de budinca de vaniele, nu ar fi ok?
    Multumesc anticipat!

    • Alina, draga mea, da, poti inlocui amidonul cu praf de vanilie.
      Pup cu drag!

  16. Vreau sa zic ca am facut ieri aceasta pasca iar acum o savurez langa o cana cu cafea, este delicioasa.Sincer nu eram prea sigura ca imi va iesi dar sunt foarte multumita si de textura dar mai ales de gust. Multumesc Laura!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.