Salata de Ton

17 comentarii

Retete culinare Aperitive – Salata de ton

Salata de ton cu maioneza

Ador salata de ton, iar sandwich-urile cu salata de ton si paine integrala sunt preferatele mele.

Va propun o reteta simpla si delicioasa de salata de ton cu maioneza dietetica. Cand nu am foarte mult timp la dispozitie, prepar repede aceasta salata si o savurez impreuna cu felii prajite de paine integrala si rucola.

Pentru aceasta reteta am folosit o delicioasa conserva de ton in bucati SunFood.

salata de ton

Ingrediente – Salata de ton 

  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 1 lingurita capere
  • 2 linguri maioneza
  • 1/2 ceapa mica rosie
  • marar/patrunjel
  • 1/3 lamaie (sucul)
  • sare
  • piper

Ingrediente – Maioneza dietetica

  • 2 galbenusuri fierte tari
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingura rasa mustar dijon
  • 2 linguri branza quark
  • sare
  • 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare maioneza

  • Punem galbenusurile fierte intr-un vas de plastic, le zdrobim cu o furculita si adaugam mustarul si 1 lingurita de ulei de masline.
  • Mixam pana la completa omogenizare, apoi adaugam branza quark, sare si sucul de lamaie.

salata de ton

 

  • Punem tonul, scurs bine de sucul propriu, intr-un vas de plastic, il sdrobim cu o furculita, apoi adaugam ceapa tocata marunt, caperele desarate si tocate marunt, mararul/patrunjelul tocat marunt si sucul de lamaie. Adaugam maioneza si amestecam bine.

salata de ton

  • Daca salata este prea densa pentru gustul dumneavoastra, o puteti subtia cu 1 lingura de iaurt natural sau smantana.
  • O servim alaturi de felii de paine integrala usor prajita si rucola.

Pofta buna!

17 Comentarii

  1. Cred ca e foarte buna,trebuie sa o incerc……multumesc de idee.

  2. Am facut azi salata de ton, e absolut senzationala, atat de fina! Merci tare mult, Laura pentru reteta.

  3. Nu cred ca va puteti da seama ce imensa bucurie imi faceti postand variante light la mancaruri absolut delicioase. Stiu ce voi manca maine la micul dejun. Va multumesc mult :)!

    PS. Faceti niste poze extraordinare!

    • Cu mult drag, Mara! Ma bucur tare mult ca iti plac retetele si fotografiile mele.
      Te mai astept cu drag pe la mine.

  4. Draga Laura,
    fac si eu aceasta reteta cu ceapa verde in loc de rosie, si marar in loc de patrunjel! De-li-cioa-sa! eu am facut-o din inspiratie si este nemaipomenita! cand am chef sa pap ceva repede, o fac 🙂
    O recomand cu drag tuturor!

    • Gabriela, si eu o fac destul de des pentru ca e rapida si delicioasa.
      Pup dulce!

  5. Delicioasa! Aproximativ la fel fac si eu, minus ceapa, sa putem manca la serviciu/scoala.
    Ma bucur ca ai pus o reteta de maioneza light, o sa o folosesc si eu cand fac umplutura la sandwich cu ton, e minunata 🙂

    • Sabrina, draga mea, ma bucur mult ca-ti place reteta!
      Pupicei cu mult drag

  6. Gabriela G

    Abia astept sa o incerc:)
    Am totusi o dilema:unde gasim produsele de la Sun Food?Pe site-ul lor nu am gasit conserva de ton bucatia,de exemplu.
    Tine-o tot asa,ne inspiri.

  7. Super reteta!!! Mi-a iesit delicioasa desi in loc de capere am folosit castravecior murat ;). Multumim si vrem mai multe retete tartinabile!! Yamyyy Yam..

  8. Draga Laura,

    Aveam niste musafiri si am folosit reteta ta ca aperitiv, in varianta light, pentru ca eu tin regimul Dukan.. si cu paine feliata, de secara, ca sa o pot aranja ca tine:) Au iesit super! Am dublat cantitatea si nu a ramas nici o picatura! Chiar si fiica-mea, care are 7 ani si e cam mofturoasa, a papat un trunghi! Data viitoare voi incerca si cu paine integrala facuta de mine, insa de aceasta data mi-a fost teama ca nu se vor putea taia feliile suficient de subtiri si stric aspectul:( Multumesc!:)

  9. Cum dirijezi tu ingredientele astea,danseaza cum le canti!:)
    Suuuper buna!

  10. Draga Laura , arata f.bine salata ta am o intrebare ce fel de brinza e Quack (e cottage cheese sau e brinza topita )la maioneza ma refer, pupici.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.