Salata de Ton


Retete culinare Aperitive – Salata de ton

Salata de ton cu maioneza

Ador salata de ton, iar sandwich-urile cu salata de ton si paine integrala sunt preferatele mele.

Va propun o reteta simpla si delicioasa de salata de ton cu maioneza dietetica. Cand nu am foarte mult timp la dispozitie, prepar repede aceasta salata si o savurez impreuna cu felii prajite de paine integrala si rucola.

Pentru aceasta reteta am folosit o delicioasa conserva de ton in bucati SunFood.

salata de ton

Ingrediente – Salata de ton 

  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 1 lingurita capere
  • 2 linguri maioneza
  • 1/2 ceapa mica rosie
  • marar/patrunjel
  • 1/3 lamaie (sucul)
  • sare
  • piper

Ingrediente – Maioneza dietetica

  • 2 galbenusuri fierte tari
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingura rasa mustar dijon
  • 2 linguri branza quark
  • sare
  • 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare maioneza

  • Punem galbenusurile fierte intr-un vas de plastic, le zdrobim cu o furculita si adaugam mustarul si 1 lingurita de ulei de masline.
  • Mixam pana la completa omogenizare, apoi adaugam branza quark, sare si sucul de lamaie.

salata de ton

 

  • Punem tonul, scurs bine de sucul propriu, intr-un vas de plastic, il sdrobim cu o furculita, apoi adaugam ceapa tocata marunt, caperele desarate si tocate marunt, mararul/patrunjelul tocat marunt si sucul de lamaie. Adaugam maioneza si amestecam bine.

salata de ton

  • Daca salata este prea densa pentru gustul dumneavoastra, o puteti subtia cu 1 lingura de iaurt natural sau smantana.
  • O servim alaturi de felii de paine integrala usor prajita si rucola.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

17 comentarii la “Salata de Ton

  1. Mara spune:

    Nu cred ca va puteti da seama ce imensa bucurie imi faceti postand variante light la mancaruri absolut delicioase. Stiu ce voi manca maine la micul dejun. Va multumesc mult :)!

    PS. Faceti niste poze extraordinare!

    • Laura spune:

      Cu mult drag, Mara! Ma bucur tare mult ca iti plac retetele si fotografiile mele.
      Te mai astept cu drag pe la mine.

  2. Gabriela spune:

    Draga Laura,
    fac si eu aceasta reteta cu ceapa verde in loc de rosie, si marar in loc de patrunjel! De-li-cioa-sa! eu am facut-o din inspiratie si este nemaipomenita! cand am chef sa pap ceva repede, o fac 🙂
    O recomand cu drag tuturor!

  3. Sabrina spune:

    Delicioasa! Aproximativ la fel fac si eu, minus ceapa, sa putem manca la serviciu/scoala.
    Ma bucur ca ai pus o reteta de maioneza light, o sa o folosesc si eu cand fac umplutura la sandwich cu ton, e minunata 🙂

  4. Gabriela G spune:

    Abia astept sa o incerc:)
    Am totusi o dilema:unde gasim produsele de la Sun Food?Pe site-ul lor nu am gasit conserva de ton bucatia,de exemplu.
    Tine-o tot asa,ne inspiri.

  5. Adina P spune:

    Super reteta!!! Mi-a iesit delicioasa desi in loc de capere am folosit castravecior murat ;). Multumim si vrem mai multe retete tartinabile!! Yamyyy Yam..

  6. Dana V spune:

    Draga Laura,

    Aveam niste musafiri si am folosit reteta ta ca aperitiv, in varianta light, pentru ca eu tin regimul Dukan.. si cu paine feliata, de secara, ca sa o pot aranja ca tine:) Au iesit super! Am dublat cantitatea si nu a ramas nici o picatura! Chiar si fiica-mea, care are 7 ani si e cam mofturoasa, a papat un trunghi! Data viitoare voi incerca si cu paine integrala facuta de mine, insa de aceasta data mi-a fost teama ca nu se vor putea taia feliile suficient de subtiri si stric aspectul:( Multumesc!:)

  7. Alina spune:

    Draga Laura , arata f.bine salata ta am o intrebare ce fel de brinza e Quack (e cottage cheese sau e brinza topita )la maioneza ma refer, pupici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor