Targ de plante si flori – Sant’Anatolia di Narco


Bine v-am regasit!! Sper ca ati avut un 1 Mai minunat si insorit alaturi de cei dragi. Noi am avut o mini vacanta de 4 zile de care am profitat din plin. Chiar daca vremea nu a tinut foarte mult cu noi (am avut doar o zi complet insorita), am iesit in natura si ne-am relaxat. Initial am vrut sa mergem la mare dar dupa ce am vazut previziunile meteo ne-am hotarat sa amanam marea pentru luna viitoare.

Sambata ne-am petrecut-o intr-o liniste minunata, undeva in munti, inconjurati de verde, primavara si cate o raza de soare scapata printre nori. Duminica si luni am fost la un minunat targ de flori si plante care se organizeaza anual intr-o mica localitate din apropiere: Sant’Anatolia di Narco.

Targul a fost organizat in incinta unei manastiri superbe, Abbazia Santi Felice e Mauro, parca pictata, asezata linistit pe marginea raului Nera.

Ca in fiecare an, organizarea a fost impecabila iar florile si plantele aromatice expuse au fost foarte variate si la preturi destul de accesibile.

La intrarea in targ ne-au intampinat vesele niste lamai dolofane,

si ghivece cu mandarini plini de fructe colorate si zemoase,

Dupa minunile portocalii si galbene, se ascundeau cateva ghivece cu lavanda,

Apoi am descoperit plantele aromatice: salvie, salvie ananas, rozmarin, tarhon, leustean, marar, maghiran, timo, menta, busuioc verde si rosu, toate te imbiau sa le atingi si sa le mirosi,

Nu am rezistat in fata busuiocului rosu si a lavandei asa ca le-am cumparat pe amandoua,

Standurile unde erau expuse plantele aromatice, aveau un aspect rustic si natural si erau vopsite in mov, culoarea mea preferata,

Nu au lipsit nici obiectele artizanale,

si nici condimentele. Pretul lor mi s-a parut un pic cam piperat,

Nu am ocolit nici standul cu sapunuri, creme si arome naturale. Am plecat de acolo cu cateva sapunuri naturale minunate,

si cu cateva flori parfumate de lotus,

Chiar daca nu iubesc in mod deosebit cactusii, cei din targ erau tare simpaticuti,

Cel mai mult mi-au placut orhideele! Atat de delicate, vii si frumoase, incat imi venea sa le cumpar pe toate,

Nici trandafirii nu s-au lasat mai prejos si ne-au incantat cu superbele lor culori,

Bonsaii ne-au spus la revedere iar noi ne-am intors acasa cu sufletul plin de culoare si voie buna,

Cu drag,

Laura

Print Friendly, PDF & Email

31 comentarii la “Targ de plante si flori – Sant’Anatolia di Narco

  1. Andreea Pintea spune:

    Superb! Orhideea este absolut fantastica, nu am mai vazut o astfel de combinatie de culori. As vrea sa te intreb, daca cumva stii, noi vom merge in iulie in Verona si prin imprejurimi, oare de unde as putea afla despre eventuale targuri sau evenimente ce se vor desfasura? Meri mult.

  2. Ana Maria Ciolacu spune:

    Superbeeee pozele, scumpa mea ! Ma bucur ca ati avut un 1 mai frumos. La noi a plouat cu galeata. 🙂 Te pup cu drag! <3

    • Laura spune:

      Scumpica mea, ma bucur mult ca iti plac pozutele!! Nici la noi nu a fost foarte frumos de 1 mai dar tot am iesit.
      Acum vad ca ne ploua de 2 zile si chiar m-am saturat de toata apa asta.
      Pup dulceee!!

  3. Adriana Lupu spune:

    Draga Laura ,as fi vrut sa fiu si eu acolo printre ghivecele cu flori,sa miros toate condimentele si plantele aromatice.Cred ca plecam sigur cu un brat de ghivece.Superb,Superb!!Pupici.

    • Laura spune:

      Adriana, draga mea, si eu am plecat cu multe ghivecele! Anul acesta va fi primul in care sper sa am rosii, ardei, castraveti, dovlecei, etc, productie proprie!
      Abia astept sa vad daca-mi vor creste mari si sanatoase!
      Pup cu drag!

  4. Alina spune:

    Pozele arata superb ,toate culorile florilor si a ierburilor sunt minunate si probabil ^mbietor de mirositoare .Ma bucur ca ai avut o vacanta placuta .Bine te-ai intors acasa pupici .

  5. Adriana spune:

    Fotografiile sunt superbe. Le studiez in detaliu si nu ma mai satur sa le admir. Am multe de invatat de la tine.
    De 1 Mai am fost la munte.:)

  6. Cosmin Ordean Boc spune:

    Foarte frumos!Esti o fericita sa fii zi de zi intr-o tara atat de calda si colorata precum Italia,noi ajungem acolo numai in concedii(in fiecare an musai)si plecam de fiecare data cu regretul ca s-a terminat…Daiana,

  7. Food for Art spune:

    Superbe poze, care ma inspira sa ma urc in avion si sa vizitez pentru a nu stiu cata oara Italia! Pozele sunt atat de veridice, incat parca simt mirosul lamaiei si al lavandei! Extraordinar!

  8. Gratiela spune:

    Cu adevarat un dar pe care ni l-ai facut ! O felie de Italia e intotdeauna binevenita ! Fotografiile sint pline de culoare,prospetime si mult talent !!!!!!! Multumesc, Laura !

  9. Sonia spune:

    Articolul acesta mi-a mers direct la inima! Multumesc ca ti-ai facut timp sa ne arati si noua pozele, sunt minunate si esti un fotograf talentat!

  10. HAL spune:

    Am remarcat ca printre ierburi aromatice ai pomenit si de leustean.E o mai veche curiozitate a mea: la ce se mai poate folosi , in afara de ciorbele noastre romanesti? Italienii, la ce preparate culinare folosesc leusteanul?

    • Laura spune:

      Hal, leusteanul nu se foloseste aproape deloc in Italia. In nordul Italiei se mai gaseste din cate stiu, dar in centrul si sudul Italiei se intalneste foarte rar.
      La astfel de targuri se gaseste dar nu cred ca este foarte vandut.
      Stiu ca sunt cateva retete de salata unde intra leusteanul.

  11. Timea spune:

    Super frumos si foarte frumoase pozele. Si in centrul Sibiului e un targ de flori in acest weekend, dar normal ca nu se compara cu ce e la tine ;). pup si weekend minunat iti doresc

  12. Anca spune:

    Absolut superb targul. Cat m-as bucura sa avem parte de asa ceva si la noi… Pe mine m-au impresionat florile de lotus si am fost vrajita de articol ca de o poveste in copilarie:)

    • Laura spune:

      Anca, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut articolul. Sper tare mult sa se organizeze si la noi targuri de acest gen pentru ca atmosfera este intr-adevar minunata si foarte relaxanta.
      Pup cu mare drag!

  13. Mihaela Abu El Shaikh spune:

    Superbe fotografii si comentarii.Ma bucur ca ai avut o zi deosebita si multumesc pentru faptul ca ne-ai imbatat ochii cu aceste minunatii.
    Orhideele sunt si slabiciunea mea si de 1 Mai m-am „tratat” cu o vizita la Gradina botanica Paradenyia Garden din Kandy-Sri Lanka( se intinde pe 59 de hectare).
    In Sri Lanka traiesc 170 de specii de orhidee( 74 dintre ele specifice zonei) si a fost o minunatie de vizita.
    O alta favorita a fost gradina de condimente; unele dintre ele le-am vazut pentru prima data : vanilia ,cardamomul,cuisoarele,nucsoara,piperul…
    O zi buna iti doresc din toata inima draga Laura.
    Mihaela

    • Laura spune:

      Mihaela, draga mea, cred ca este o minune gradina botanica din Sri Lanka!!
      Si mie imi plac enorm orhideele. Sunt atat de delicate si frumoase.
      Pup cu mare drag!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor