Pizza umpluta cu spanac


Retete culinare Aperitive – Pizza umpluta cu spanac

Pizza umpluta cu spanac - Retete culinare aperitive, pizza, focaccia

Foarte buna si deloc greu de facut, aceasta pizza umpluta cu spanac poate fi perfecta pentru un pranz in aer liber. Bineinteles ca o puteti servi ca aperitiv sau chiar la micul dejun, asta daca preferati un mic dejun mai consistent.

Sambata trecuta am fost la primul picnic din acest an ( depsre care va voi vorbi intr-un articol viitor ) si printre alte preparate, am servit si aceasta pizza.

Ingrediente – Pizza umpluta cu spanac

Ingrediente aluat pt o forma dreptunghiulara de cuptor de 40 cm

  • 600 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 ml vin alb
  • 25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurira zahar/miere
  • 2 lingurite rase sare

Ingrediente umplutura Pizza 

  • 1 kg spanac congelat
  • 200 g carne tocata condimentata ( eu am folosit carne tocata din carnati)
  • 200 g mozzarella
  • 3 catei usturoi
  • 2-4 linguri ulei masline
  • 2-3 linguri ulei de masline pt uns pizza

Mod de preparare aluat Pizza

  • Punem faina intr-un vas iar in centrul ei adaugam drojdia frecata cu 1 lingurita de zahar sau miere si amestecata cu apa calduta si vinul alb. Adaugam uleiul de masline si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si framantam in continuare pana cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
  • Acoperim vasul, in care se afla aluatul, cu folie de plastic alimentara, si il lasam la dospit 60-90 minute.

Mod de preparare umplutura Pizza

  • Decongelam spanacul si il stoarcem bine. Intr-o tigaie antiaderenta punem 2 linguri de ulei de masline si 2 catei de usturoi taiati in feliute subtiri. Calim usturoiul 1-2 minute, apoi adaugam spanacul si il calim pentru 3-4 minute.
  • Intr-o alta tigaie, incingem alte 2 linguri de ulei si adaugam un catel de usturoi intreg, necuratat.
  • Cand acesta incepe sa sfaraie, il scoatem din tigaie si il aruncam.
  • Adaugam carnea tocata ( in Italia se foloseste umplutura de carnati dar daca doriti sa folositi carne tocata, o condimentati cu sare, piper si, daca doriti, putina ceapa tocata. Dar foarte, foarte putina, sa spunem cam un sfert de ceapa mica tocata cat mai marunt sau data prin razatoare) si o calim 3-4 minute. Carnea trebuie sa fie inca usor rozalie cand o luam de pe foc.
  • Lasam spanacul si carnea tocata sa se raceasca complet apoi tocam spanacul (nu foarte fin) si zdrobim cu o furculita carnea calita daca aceasta s-a compactat prea mult.

Pizza umpluta cu spanac - umplutura

  • Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe planul de lucru usor infainat si il impartim in doua parti egale.
  • Tapetam tava de cuptor cu putin ulei de masline si faina si adaugam prima portie de aluat pe care o intindem cu mana pe intreaga suprafata a tavii.
  • Adaugam spanacul si din loc in loc adaugam carne tocata si bucatele de mozzarella.
  • Intindem si a doua portie de aluat si acoperim umplura.
  • Strangem bine marginile ambelor foi. Ungem suprafata pizzei cu 2 linguri de ulei de masline.
Pizza umpluta cu spanac - pizza umpluta

  • Coacem pizza in cuptorul preincalzit ( a doua treapta de jos in sus, functie traditionala) la 200°C pentru 25-30 minute.
  • O servim calda,
Pizza umpluta cu spanac - felie
  • sau rece, la un picnic relaxant.

Pizza umpluta cu spanac - picnic

Pofta buna!!

Sfaturi

  • Daca folositi spanac proaspat, il opariti cateva minute in apa, apoi il tocati si il caliti pana pierde toata apa. Umpltura de spanac trebuie sa fie cat mai uscata posibil.
  • De data aceasta eu am folosit o branza cremoasa numita Stracchino dar am facut-o si cu mozzarella si iese perfect.

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pizza umpluta cu spanac
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)

17 comentarii la “Pizza umpluta cu spanac

  1. camy spune:

    Ador spanacul foarte mult insa chiar cu pizza nu am incercat.Cu siguranta este delicioasa pentru ca arata tare bine!Pupici Laura!

  2. Elisabeta spune:

    Minunata. Am facut-o deja de vreo 5 ori (fara carne dar cu mult usturoi) si sigur o voi face iar cat de curand.

  3. lili spune:

    Draga Laura,iti multumesc pt.minunatele retete din care am incercat cateva(destule) si care au iesit excelent …trebuie sa respectam intocmai indicatiile tale si nu avem cum sa dam gres.
    Acum ma voi apuca de pizza cu spanac si sper sa-l conving si pe piticul meu sa manance(are 4 ani) avand in vedere ca nu este prea prieten cu spanacul…

    • Laura spune:

      Lili, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele.
      Pupicei cu drag si sper sa ii placa pititcului tau aceasta pizza.

  4. EmiliaM spune:

    Bună! Aș dori să fac și eu această rețetă, dar de post. Mă puteți ajuta cu o idee de umplutură. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor