Mini checuri cu spanac

75 comentarii

Mini checuri cu spanac, un aperitiv plin de gust – Retete Aperitive

Felie mini chec cu spanac

Bine v-am regasit! Am facut aceste delicioase mini checuri cu spanac cu 2 zile inainte de-a pleca din Germania si eram sigura ca-mi vor ramane pana in ziua plecarii. Dupa ce am gustat o felie, am stiut ca sigur nu o sa mai ramana nici urma de checulet pana plecam si exact asa a fost.:) Sunt extrem de bune, atat de bune, incat dupa prima felie au urmat si altele si, uite asa, m-am hranit o zi intrega numai cu chec cu spanac.

Ingrediente  – Mini checuri cu spanac (6 mini checuri de 10X5 cm)

  • 260 g faina
  • 3 oua medii
  • 120 g ulei
  • 150 ml lapte
  • 225 g spanac fiert
  • 90 g branza rasa de capra/telemea/feta
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Mod de preparare – Mini checuri cu spanac

  • Umplem o oala cu apa, adaugam 2 lingurite rase de sare si o punem la fiert pe foc mediu. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam spanacul spalat in 2-3 ape si il fierbem pentru 4-5 minute.
  • Ca sa obtineti 225 gr spanac fiert, puneti la fiert cca 400 g spanac crud. 
  • Scoatem spanacul din apa si il scurgem foarte bine. Eventual il lasam intr-o sita pentru jumatate de ora si apoi il stoarcem foarte bine cu mana. Il tocam apoi marunt sau il bagam la robot.
  • Amestecam cu o lingura ouale cu laptele, uleiul si branza rasa. Adaugam spanacul tocat si amestecam bine.
  • Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam compozitiei lichide. Omogenizam aluatul si, in cazul in care branza folosita de  nu este destul de sarata, adaugam si sare dupa gust. Tapetam formele de mini chec cu unt si faina si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
  • Coacem checurile cu spanac in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute. Inainte de-a le scoate din cuptor, infigeti o scobitoare intr-un chec. Daca aceasta iese curata, atunci checuletele sunt gata. Daca nu, le mai lasam inca putin ( cca 5 minute ) la cuptor.
  • Se servesc usor caldute sau reci alaturi de mezeluri, branzeturi sau ca atare.

Mini checuri cu spanac detaliu

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini checuri cu spanac
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

75 Comentarii

  1. Buna, Laura! Sunt foarte incantata de retetela tale si de fiecare data cand le incerc imi ies asa cum trebuie. Te felicit pt blog si pt explicatiile clare pe care ni le dai . Ceea ce ma doare este campania super-agresiva de promovare a deschiderii minei de la Rosia Montana, care a ajuns sa implice si domeniul blogurilor. Imi pare rau ca te alaturi lor, poate ca traind in afara tarii te afecteaza mai putin efectele pe care cei de la compania canadiana le ascund sau le neaga. Imi inchipui ca la mijloc sunt sume mari pentru reclamele tv ( avand in vedere ca dureaza foarte mult comparativ cu altele), deci isi permit sa intre si pe bloguri( cel putin pe cele foarte vizitate, asa cum este si al tau).
    Eu ti-as recomanda sa mai cauti informatii despre implicatiile deschiderii marii afaceri Rosia Montana, exista documentare facute de specialisti straini, poate te sensibilizeaza in vreun fel.
    Vreau sa cred ca romanii din strainatate nu si-au uitat radacinile si le mai pasa cat de cat de patria-mama.
    cu respect pentru talentul tau culinar, Anca.

    • Anca, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele. Nu am participat si nu voi participa niciodata la o campanie de promovare a minei de la Rosia Montana!! Niciodata nu voi face acest lucru pentru ca iubesc Rosia Montana, mi-am petrecut acolo o vara si am plecat cu amintiri deosebite. Spune-mi, te rog, de unde ai tras concluzia ca sunt implicata in aceasta campanie???

    • Bravo Anca ! Imi place atitudinea ta .

    • Laura, imi cer scuze pentru comentariul dur referitor la Rosia Montana, nu am stiut ca reclamele se pot posta pe bloguri fara acordul proprietarilor. Acum simt o si mai mare inversunare fata de RMGC, care manipuleaza pupulatia cu aceste postari frecvente. Sper ca imi intelegi indignarea si ca nu mi-ai luat-o in nume de rau. Eu imi cer scuze inca o data si vei ramane oricum in lista mea de bloguri preferate.
      Spor la lucru si o primavara frumoasa!

    • Anca, draga mea, in nici un caz nu ti-o iau in nume de rau numai ca m-am speriat sincer pentru ca nu stiam de unde s-a inteles ca sustin acest proiect pe care l-am detestat de la inceput.
      Pana acum nu am reusit sa blochez anunturile referitoare la Rosia Monatan, dar am sa cer ajutorul cuiva care se pricepe la astfel de lucrui si in curand sper sa scap de ele.
      Te pup cu drag!!
      O primavara minunata sa ai!!

  2. Sara & Miki

    Geniala prezentarea… Daca ar fi un Oscar pentru fotografii, acesta poza l-ar merita din plin. Pup cu drag!

    • Sara, scumpa mea, tare ma bucur ca ti-au placut pozutele! le-am facut in mare graba pentru ca eram pe picior de plecare.
      Pup dulcee!!

  3. Absolut dementiale checuletele! Am in gradina o tufa imensa de spanac englezesc si trebuie sa-i trag o tunsoare sa fac minunile astea 🙂

    • Wooow, vale, spune-mi repede unde stai ca sa vin sa te ajut la tuns!!:)))
      Ma bucur mult ca-ti plac si astept sa-mi spui cum ti s-au parut in caz ca le incerci!!

  4. As putea sa pun compozitia intr-o tava normala de chec? Oare s-ar coace suficient in interior fara ca in exterior sa se arda?

    In legatura cu rosia montana, cred ca stiu unde e problema. Tu ai pe blog reclame de la google care se tot schimba si nu tine de alegerea ta ce sa fie si ce nu. Nu stiu daca poti sa selectezi de undeva ce sa apara si ce nu. Stiu numai ca poti sa selectezi sa nu mai apara niciodata 🙂
    De ex, acum imi apare imediat sub logo-ul tau: “invata germana cu tupeu”. Am dat refresh si acum imi apare “trataeaza diabetul”

    • Flores, draga mea, sigur ca se poate face si in forma mare de chec. In acest caz il lasi la cuptor cam cu 10 minute mai mult. Daca se bronzeaza inainte de-a se coace. il acoperi cu o folie de aluminiu ca sa eviiti arderea suprafetei.
      Acum m-am lamurit si eu de unde a inteles Anca,,,ca sutin proiectul Rosia Montana. Din pacate eu nu vad reclamele din Romania, numai pe cele din Italia ( la adsense se schimba reclamele in functie de tara in care locuieste cel care intra pe blogul meu).
      Pup dulcee!!

  5. Adriana Lupu

    Bine ai revenit Laura!Ma bucur enorm de aceasta reteta cu spanac pentru ca la mine in casa toata lumea mananca ,indiferent cum il gatesc.Multumesc pentru ideea de a face chec.Te pup si sa ai o saptamana reusita in toate.

    • Adriana, scumpa, si la noi se papa spanacul cu mare mare pofta!!
      Pup dulce si sper sa iti plac checuletele.
      O saptamana excelenta!!

  6. Absolut superbe!

  7. Cristina Pana (Panacris)

    Foarte bun checuletul, eu l/am facut vineri si am folosit forme de briose!!! Iti urmaresc cu interes retetele pe blog!

  8. Trebuie sa incerc si eu.revin cu impresii.pupici!

    • Raluca, scumpa, astept sa-mi spui cum ti-au iesit dupa ce le incerci!!
      Pupicei!!

  9. Arata foarte interesant, eu sunt o fana a checurilor … trebuie neaparat sa il incerc si pe acesta, multumesc de reteta.

  10. Perfecte poze ! 🙂 Reteta trebuie neaparat incercata !

  11. arata senzational si gustul…. cred ca este la fel de minunat ca si prezentarea.
    pupi

    • Mihaela scumpa mea, ma bucur tare mult ca-ti plac checuletele!
      Pup dulce!!

  12. Mariana Dmt

    Te salut, Laura!

    Ideea ta cu spanacul in “checulet” mi se pare grozava si tare as vrea sa incerc si eu. Spune-mi , te rog, ar merge si cu spanac congelat, asta dupa ce a fost scurs foarte bine? Ce crezi?

    Mariana

    • Mariana, draga mea, merge foarte foarte bine spanacul congelat. Le-am facut si eu cu spanac congelat si ies perfect. Dupa ce il decongelezi, il storci cat poti tu de bine. Eu l-am impartit in mici gramajoare si le-am stors si apoi am pus spanacul stors intr-o sita deasa si l-am presat bine bine cu o lingura.
      Pup dulce!!

  13. Felicitari ptr postari , minunate ca de fiecare data . Multumesc ptr sinceritatea retetelor (explicatii detaliate , cantitati , temperaturi , timpi , dimensiuni forme……….)
    Cata dreptate are Anca !!!!!!!!!!!!!! nu mai poti intra pe un blog , ca dai de sarlatania cu Rosia Montana , ma intreb de ce toata lumea accepta acest lucru . Cei care sunt interesati sa faca aceste reclame , sunt AGASANTI .
    Laura , te-ai intrebat de unde crede Anca in sustinerea ta a acestui lucru … ce-ti apare cand deschizi blogul , sub CATEGORII DIVERSE ????
    ,,Babe” frumoase si calduroase ! Te imbratisez cu drag !

    • Diana, draga mea, iti multumesc ca iti plac retetele mele!! Cat despre anunturile adsense, acestea vin automat si din pacate nu am cum sa le controlez.:((( Eu nu vad reclamele din Romania pentru ca nu locuiesc in tara. Vad numai reclame in limba italiana si care nu lezeaza cititorul in nici un fel. Chiar nu stiam ca sunt reclame de genul celei cu Rosia Montana si nici “Babe” frumoase si calduroase? Chiar asa suna reclama??? Doamne Fereste!! O sa fac tot posibilul sa le blochez dar pana voi face acest lucru vreau sa se stie ca nu le pot controla din pacate.:((((
      Pup dulce!!

  14. Minunate fotografiile ! Iar ideea acestor checulete este cu totul speciala ! Le voi face si le voi folosi ca daruri de Paste ! Multumesc, Laura !

    • Gratiela, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac!!
      Si eu am sa le refac de Paste.
      Pup dulce!!

  15. JAVIER ROMERO

    Me gusta mucho tu web.Me estoi traduciendo las recetas para poder hacerlas
    Por la pinta que tienen deben de ser deliciosas
    besos

  16. arata supeeeeeeerb :*
    O zi minunata scumpa mea!

    • Emily, scumpica mea, tare ma bucur ca iti plac.
      Pup dulce si o saptamana minunata!!

  17. catkitchen

    Reteta e grozava , iar prezentarea …. SUPERBA !!!

  18. anka rugea

    ..skumpa mea arata bine checu asta si e si eftin;) si sigur sanatos… eu nu-s cu branza de capra ..cred ca pot pune de oaie sau vita asa-i?pupik dulce…. ai grija de tyne;):)

    • Anka, draga mea, sigur ca poti folosi o alta branzica. O telemea ar fi excelenta sau parmezan.
      Pup cu drag!

  19. Super arata! Am sa probez reteta de ziua mea… sa-i las muti pe toti :))
    Reclama cu Rosia Montana apare pe toate blogurile… si nu prea ai ce face. Eu am fost mai privilegiata… “m-ai intampinat” c-o pereche de pantofi, niste cizme si o bluza 🙂
    Te pup

    • Simona, draga mea, tare ma bucur ca iti plac checuletele!! sa imi spui cum au iesit dupa ce le faci!
      Deci tu chiar ai fost privilegiata!! Cui nu-i plac pantofii, cizmele si bluzzele??:)))
      Pup cu drag!!

  20. birgaoanu claudia

    Draga Laura,
    ma bucur ca in sfarsit am gasit un pic de timp si pt a-ti scrie ..de la mama mea stiu ca atunci cand facem spanac,dupa ce il speli bine ,e destul sa-l pui intr-o tigaie , la foc mic, si se face perfect.Atunci cand il fierbi isi pierde multe vitamine …
    pup si sa te ajute Dumnezeu sa ne mai incanti cu retetele tale

    • Claudia, draga mea, multumesc mult pentru sfat!
      Pupicei cu mult drag si te mai astept pe la mine!

  21. maria elena

    Foarte frumoase, sunt uimita de minunatiile tale din bucatarie, te pup.

  22. maria elena

    Minunate, minunate, minunate!

  23. Ma gindesc ca ar fi minunate checuletele astea pentru cei care nu prea iubesc verdeturile, cum sunt copiii sau chiar si sotul meu, si ca ascunzind spanacul in chec l-ar papa cu mare drag.
    Apropo de reclame, mie imi ies de tot felul, dar nu ma deranjeaza deloc, nu vad de ce multe dintre cititoarele blogului se tot vaieta. Ar fi deajuns sa le ignori pur si simplu, sa le treci cu privirea; pe mine ma deranjeaza reclamele pe youtube, cind dai sa te uiti la un video si iti baga reclama de 15 20 de secunde fara sa iti dea posibilitatea de a o salta sau ignora.
    Te pup si te daca tot sintem in ajun de 8 martie, iti doresc mari succese in continuare si sa nu iti dispara niciodata pasiunea si dragostea cu care faci acest blog. Si multe multumiri pentru ca impartasesti cu noi bunatati de retete si experiente de viata!

    • Olga, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac checuletele!! Sper sa le placa si copilasilor si sotului tau in caz ca le incerci!
      Pup cu mare drag si o primavara superba sa ai!!

  24. De vreo doua saptamani ma tot bate gandul sa gatesc ceva cu spanac … iar reteta asta in forma de chec e chiar interesanta 🙂 Faci poze foarte frumoase !

    • Evelyn, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti place reteta!!
      Daca le incerci, sa imi spui cum au iesit!
      Pup cu drag!!

  25. Arata nesperat de bine! cand am citit titlul eram putin sceptica, recunosc. 🙂 dar acum ma gandesc serios ca spanac am si eu, din celelalte ingrediente gasesc prin vecini… ar trebui sa ma apuc de treaba! 🙂 Multumesc pentru idee!

    • Roxana, draga mea, ma bucur ca iti plac checuletele!
      Sa imi spui cum au iesit in caz ca le incerci!
      Pup cu drag!

  26. Draga Laura!
    Imi pare bine ca nu esti de acord cu proiectul Rosia Montana, pacat de muntii din zona, sa-i trateze cu diversi acizi pentru aurul din ei… va ramane un teren steril ma gindesc.

    In legatura cu reclamele: in fiecare tara sint diferite reclame la boguri.
    In Ungaria apare:
    – (reclame pt. excursie in zona caribica).

    Vara trecuta, in concediu, am avut posibilitatea sa urmaresc 3 posturi TV romanesti pe satelit. Programul National, cu filme vechi, era corect.
    Doua comerciale, am ramas uimita la ce nivel extrem de scazut au ajuns emisiunile romanesti. A fost socant. Cei care se uita zi de zi la TV nu observa aceasta regresie. Mi-am amintit ca in ultimii ani, mergind in vizita la cineva, dupa ce ne asezam la taclale, automat dadeau drumul la televizor in surdina. Parca ar fi fost un membru de familie.
    Omul nici nu observa aceasta manipulare fina, reclamele te “infasoara” daca nu esti atent.
    Multi oameni nici nu mai citesc literatura, doar ziare de scandal (eu o numesc maculatura), o tragedie…

    Vizitez blogul tau, Laura, pentru ca te exprimi deosebit, fie vorba de un simplu chec, sau modul cum gasesti sparangel salbatic, sau cum pregatesti o salata, sau cateva randuri despre o vacanta la mare, e o placere sa citesc aceste mici articole.

    Si pornind de la tine, amnavigat la alte bloguri interesante pentru mine!

    Iti doresc o seara placuta,
    Monica

    • Monica, draga mea, am fost revoltata de la inceput de acest proiect si am sperat mereu ca nu se va concretiza. M-am gandit ca poate se vor trezi intr-un final cei care au propus acest lucru si ca Rosia Montana va ramane neschimbata.
      Pe mine ma intristeaza cumplit cand merge acas si vad cat de mult se schimba totul pe an ce trece. Defrisari masive, munti de gunoaie prin paduri, indiferenta totala fata de natura minunata pe care ne-a lasat-o Dumnezeu.
      Cat despre programele TV, si eu am ramas la fel de socata cand am deschis televizorul in tara. Si in Italia sunt multe emisiuni comerciale dar exista si documentare splendide care te fac sa deschizi telvizorul cu drag.
      Pup cu mare drag si te mai astept pe la mine!!

  27. maria elena

    Foarte frumoase mini checuletele. Am incercat si aseara sa las comentariu, insa nu am reusit.
    La multi ani pt ziua de 8 Martie. O primavara frumoasa, blanda si inspirata sa ai. Multumim frumos pt apetisantele retete, pupici.

  28. DanaMileva

    Woow…imi place prezentarea si, de aici,apetitul este de necontrolat.Multe felicitari Laura!!!
    Am “rasfoit” cateva retete si ma declar fan.

    • DanaMileva, iti multumesc pentru vizita si ma bucur mult ca-ti plac retetele mele.
      Te mai astept, cu mare drag, sa ma vizitezi!

  29. Anca Maria

    Arata SUPERB si trebuie sa fie minunate.
    Am o intrebare, nu este prea multa faina? Se mai simte gustul spanacului. Imi cer scuze, nu sunt prea priceputa in ale bucatariei…
    Astept, in continuare cu mare interes retetele tale.

    • Anca Maria, draga mea, tare ma bucur ca-ti plac checuletele. Gustul spanacului se simte chiar foarte bine. Daca punem faina mai putina, checul ar iesi mult prea umed.
      Pup cu mare drag!!

  30. Draga Laura,
    noi, de aici din Danemarca iti urmarim cu interes blogul, retetele sunt colorate si pozele delicioase (sau invers :))). Oricum din cand in cand le punem si noi in pracica. Ca toate celelalte, si checul asta a iesit delicios 🙂
    Totusi, daca imi permiti (defect de inginer, ce sa-i faci) lichidele se cam masoara in litri, deci uleiul si laptele ar cam avea sens sa fie in ml. Dar oricum, daca inlocuiesti gr cu ml iese, pana la urma. Hai ca ne descurcam noi sa improvizam si ne prindem repede, ca suntem romani destepti 🙂
    Felicitari din Danemarca,
    Clement si Andreea

    • Clement si Andreea, va multumesc tare mult ca ati incercat checuletele si ca v-au placut. Stiu ca lichidele se masoara in ml, numai ca eu intotdeauna am avut o groaza teribila de cana gradata folosita pt cantaritul lichidelor. Nu mi se pare deloc exacta in comparatie cu un cantar electronic de precizie asa ca m-am obisnuit sa folosesc acelasi cantar si pentru ingredientele lichide si pentru cele solide.
      O sa incerc, in viitor, sa ma imprietenesc cu cana gradata pentru ca multe persoane mi-au atras atentia asupra modului meu straniu de a cantari lichidele.
      Multumesc mult pentru cuvintele frumoase si pentru sfat!

  31. KELLYGRACE

    can you translate into English please looks delicious. thanks

  32. Buna …mi-a facut cu ochiul checul acesta verde..si l-am facut si eu….yammyyyy….esti super tare…pup

  33. Simona T.

    F frumos arata , am sa-l incerc si eu .
    Spune-mi, te rog, de unde provine reteta originala ?

  34. Buna Laura, ador combinatia spanac cu branza, fac si eu diverse retete pe tema asta, dar acum as vrea sa incerc reteta ta, imi place grozav cum arata compozitia asa verde 🙂 Spune-mi te rog daca ar merge sa le coc in forme de mini briose, pt ca tavi de mini checuri nu am, in schimb am o fetita innebunita dupa briose de orice fel. Mersi frumos. Spor si multa inspiratie in continuare!

    • Sigur ca da, Ioana. Daca le coci in forme de muffins, lasa-le cu cca 5 minute mai putin in cuptor. Neaparat sa faci testul cu scobitoarea inainte de a le scoate. Te pup!

  35. Absolut delicioase, le-am facut si am fost foarte incantata de rezultat… dada.. lichidele se masoara in litri..dar in bucatarie se face conversia in grame… e mult mai usor sa pui lichidul pe cantar…si astfel ai mai putine vase de spalat 🙂

  36. Buna laura
    Am făcut checul si l-am copt dintr-o tava de chec normala insa miezul pare sa fie umed.așa trebuie? Sau nu s-a copt suficient? L-am lasat 50 Min la 180. Unde am greșit?
    Multumesc

    • Draga mea, consistenta checului trebuie sa fie putin umeda, dar in acelasi timp checul trebuie sa fie perfect copt.
      Daca miezul este extrem de umed, este posibil ca spanacul sa nu fi fost foarte bine stors.

  37. Buna, as putea face reteta cu spanac congelat? si ce gramaj..

  38. Imi poti spune ce dimensiune au mini tavile? Multumesc

    • Laura Adamache

      Ioana, asa cum am scris in dreptul ingredienteleor, tavile au 10x5cm.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.