4 ani de blog, ciocolata si multumiri


Foi de ciocolata cu crema ganache – Retete culinare Laura Adamache

Foi de ciocolata cu ganache si ceai matcha

Scroll down for English recipe

Dragilor, ieri blogul meu a implinit 4 ani! Din pacate nu am avut timp sa pregatesc nimic pentru ca Cris a plecat in Germania si toata ziua am facut bagaje, dar astazi fiind un picut mai libera, am sarbatorit blogul cu un desert delicios format din straturi de ciocolata neagra, febletea mea, crema ganache de ciocolata alba si ceai matcha. Vreau sa va multumesc din toata inima pentru ca mi-ati fost aproape in toti acesti ani si va astept in continuare cu multe retetute delicioase cu care sa va bucurati familia si pe cei dragi!

Ingrediente – Foi de ciocolata cu crema ganache

  • 150 gr frisca lichida naturala
  • 100 gr ciocolata alba de f buna calitate
  • 1 lingurita ceai matcha
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 4 capsuni
  • 50 gr ciocolata neagra+50 gr ciocolata alba ( pt imbracat capsunile)

Mod de preparare – Crema ganache de ciocolata alba si matcha

  • Punem frisca lichida intr-o craticioara si o incalzim pe foc mic pana este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba ci doar sa fie fierbinte. Stingem focul si adaugam ciocolata alba taiata in bucatele foarte mici si ceaiul matcha.

Ciocolata alba pentru crema ganache

  • Amestecam pana cand ciocolata este complet topita si apoi lasam compozitia sa se raceasca cat timp pregatim straturile de ciocolata.

Mod de preparare – Straturi de ciocolata neagra

  • Topim ciocolata neagra la bain marie sau la microunde. Formam, pe o foaie de hartie de copt, o banda lata de ciocolata de cca 6-7 cm inaltime si 4 mm grosime. Incercati sa o nivelati cat mai bine astfel incat straturile sa iasa netede si egale.
  • Bagam ciocolata la frigider pana cand se intareste putin (cca 6 minute). Taiem dreptunghiuri egale fara insa a le desprinde de pe hartia de copt.
  • Le bagam de data aceasta la congelator unde vor sta pana terminam crema ganache.
  • Incepem si mixam crema ganache pana cand se raceste complet si capata consistenta unei creme.
  • Vom avea nevoie de cca 10 minute pentru acest lucru.
  • Umplem un sac a poche cu crema, asezam un strat de ciocolata pe farfuria in care vom servi desertul si formam mici ciufuleti de crema pe intreaga suprafata a foii de ciocolata.
  • Formam astfel 3-4 straturi de ciocolata si crema ganache.
  • Pentru capsuni, topim ciocolata neagra la bain marie, apoi trecem fiecare capsuna prin ciocolata topita astfel incat sa acopere jumatate din lungimea capsunii. Le asezam pe un gratar sa se scurga surplusul de ciocolata si sa se inatreasca. Apoi formam cateva dungute de ciocolata alba pe fiecare capsuna.
  • Pudram desertul cu putin ceai matcha, asezam cate o capsuna pe fiecare si servim.

Foi de ciocolata cu crema ganache

Va multumesc tuturor!


  Matcha chocolate ganache layers

My dear readers, yesterday my blog turned 4 years! Unfortunately, I didn’t have time to prepare anything special because Cris travelled to Germany and I spent my entire day packing, but today I had a little bit more time, so I celebrated the anniversary with a special desert made of dark chocolate layers (my favorite) and white chocolate ganache filling with matcha tea and strawberries. I want to thank you with all my heart for being close to me all these years and I hope you’ll read my blog in the future, too. I promise I’ll offer you many delicious recipes which you can use to bring joy and happiness into your family and for your loved ones!

Ingredients

  • 150 ml of double cream
  • 100 grams of high quality white chocolate
  • 1 teaspoon of matcha tea
  • 150 grams of dark chocolate
  • 4 strawberries
  • 50 grams of dark chocolate and 50 grams of white chocolate (to coat the strawberries)

Instructions

How to make the ganache filling with white chocolate and matcha tea

  1. Pour the double cream in a small saucepan and heat it over low heat. Don’t let it boil, but only become very hot. Put out the heat and add the white chocolate chopped into very small pieces and the matcha tea. Stir until the chocolate is fully melted and then let the filling cool down while we prepare the chocolate layers.
How to make the dark chocolate layers
  1. Melt the chocolate in a double boiler or in the microwave. On a piece of baking paper, form a wide strip of chocolate, approximately 10-12 cm tall and 0,4-0,5 cm thick. Try to level it as best as you can so that the layers are smooth and have the same thickness.
  2. Put the chocolate in the fridge until it hardens a little (about 6 minutes) then cut rectangles of the same size without peeling them off the baking paper.
  3. Put them in the freezer this time and keep them there until you finish the ganache filling. Start to whip the filling until it cools down completely and reaches the consistency of thick custard. You’ll need about 10 minutes to reach this consistency.
  4. Fill a piping bag with the ganache, place a layer of chocolate on a serving platter and form small puffy stars on the entire surface of the layer. Place another layer and continue piping until you have formed 3 or 4 layers of chocolate and ganache.
  5. For the strawberries, melt the dark chocolate in a double boiler then dip each strawberry in melted chocolate so that it covers half of the length of the strawberry. Place them on a rack to drip the excess chocolate and let it harden. Than pipe a few lines of white chocolate on each strawberry.
  6. Dust the desert with a little matcha tea, decorate with chocolate-dipped strawberries and serve.
  7. Thank you everyone!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Foi de ciocolata cu crema ganache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

159 comentarii la “4 ani de blog, ciocolata si multumiri

  1. Timea spune:

    La multi ani inca o data :)! super super arata prajitura aceasta delicioasa! Multumim pentru tot ce impartasesti cu noi . pup

  2. Brindu spune:

    Felicitari Laura si la cat mai multe aniversari! Ma gandesc ca urmaresc blogul tau de 3 ani si jumatate si revin de fiecare data cu mare placere. Ca intotdeauna deserturile tale sunt extrem de fine si delicoase! Multi pupici de la Cluj!

  3. Cretu Veronica spune:

    LA MULTI ANI! este grozava ciocolata pe care ai pregatit-o pentru aniversare.
    Acesta este un blog minunat,eu am gasit aici doar retete extraordinare.Multumin si noi pentru faptul ca le impartasesti cu noi.

  4. TeoBucatar spune:

    La multi ani dulci si fructuosi!Nu am alt cadou decat ca te-am adaugat cu placere la noul meu blogroll!Pupici si inca o data la multi ani!

  5. irina spune:

    La multi ani de blog si de retete minunate!!! Super desert! Ca tot ce faci tu!!! Esti minunata!!! In fiecare zi te vizitez si in fiecare zi iti multumesc pentru pasiunea pe care o pui in in fiecare reteta, in fiecare sfat, in fiecare secret!!!! Felicitari!!!!

  6. Bucataresele Vesele spune:

    La multi multi ani!!! si la cat mai multe retete apetisante ca si pana acum !!!
    Pupici :*
    Lory si Lia

  7. Raluca spune:

    La multi ani si la cat mai multe retete delicioase! Esti o adevarata inspiratie!
    Felicitari pentru toata munca depusa!

  8. Licuta Marin spune:

    La multi ani!!!Felicitari pentru retetele minunate si multumim ca le impartasesti cu noi!Un deliciu desertul!Pupici!

  9. Daniela Olteteanu spune:

    Draga Laura,
    Fie sa te bucuri ani multi si fericiti de aceasta pasiune a ta, pe care o impartasesc si eu, gatitul. Faptul ca munca si creativitatea ta bucura atat de multi oameni sa-ti dea putere si sa te inspire si de acum inainte, sa ne scaldam privirile si sa ne incantam sufletele cu ceea ce iese din mainile tale. La multi ani, iti doresc cu mult drag.

  10. sao33 spune:

    FELIZ ANIVERSÁRIO PARA SEU BLOG, DESCOBRI -O Á POUCO MAS FICOU RENDIDA A TANTAS COISAS BOAS.
    ENTÃO HOJE …QUE DELICIA ADORO TUDO QUE LEVA CHOCOLATE.
    BEIJOS

  11. Camelia spune:

    La multi ani! Admir constant lucrul bine facut in acest blog, atat din punct de vedere al maiestriei culinare, cat si al prezentarii artistice. Acum insa, daca as avea posibilitatea oferirii unui premiu de excelenta, as face-o, draga Laura, pentru imbinarea perfecta intre util si placut. Sa traiesti sa sa te desavarsesti!

  12. Poliana spune:

    La multi ani! Felicitari pentru acest blog minunat si pentru toate retetele cu care ne incanti de fiecare data! Iti scriu aceste randuri cu mult drag si apreciere pentru munca ta, sa ai mult spor si insipiratie si de acum inainte! Te pup

  13. maria elena spune:

    La multi, multi ani cu inspiratie si retete delicioase, apetisante ca pana acum. Tortul de sarbatoare, e o nebunie de culori si arome. Pretuiesc tot ce faci tu aici, citesc cu drag, uneori mai si incerc. Te pup.

  14. Iulia Carmen spune:

    La multi ani!!Felicitari si multumiri pt minunatele retete si ganduri pe care le impartasesti cu noi,am invatat f multe de la tine,multumesc!!

  15. camy spune:

    La multi ani cu cat mai multe reteta gustoase!Felicitari pentru acest blog minunat si multumim pentru ca ne impartasesti si noua secretele si retetele tale.Iar cat despre desert este absolut superb si cu siguranta si foarte foarte gustos.Te pup!

    • Laura spune:

      Camy, scumpa mea, iti multumesc muult pentru urare! Ma bucur tare mult ca iti place desertul. E tare bunut si se face atat de repede.
      Puup dulce!!

  16. Gratiela spune:

    La Multi Ani sanatosi si gustosi ! Iti multumim ca imparti cu noi bucuriile tale culinare ! Sa iti mearga numai bine !

  17. gabriela_sv spune:

    LA MULTI MULTI MULTI ANI !!! si la cat mai multe retete delicioase …iti multumesc ca existi si ca impartasesti cu drag tot ce ai tu mai bun…nota 10 pentru bucatareasa din tine si pentru sufletul tau cald,te admir mult.pupici

  18. Ana Maria Ciolacu spune:

    La muuuulti, muuulti ani blogului tau, scumpa mea !! <3<3<3 Wooow, 4… 🙂 Al meu are un an si-un pic si imi pare ca-l am dintotdeauna. :)) Tu cum te simti in legatura cu blogul ? Asa-i ca nu mai poti respira fara el? 🙂 Te pup cu muuuult muuult drag, si sa ne auzim tot la fel si peste 10 ani. <3<3<3

    • Laura spune:

      Multuuuuu mult, scumpa mea si La Multi Ani si tie!! Adevarul e ca am devenit dependenta de blog. E prima pagina pe care o accesez imediat cum deschid calculatorul si ultima pe care o inchid cand il sting.
      Pup dulce dulce si sa ne vedem si peste 50 de ani in online. Bine, eu sper ca ne-om vedea si pe viu candva, nu?

  19. catalina spune:

    la multi ani si felicitari¡draga laura
    urmaresc blog-ul tau de aproape 3 ani si sunt indragostita de retetele tale…felicitari inca o data:)

  20. Angi spune:

    Noi iti multumim draga Laura, ca existi si ne incanti cu minunatele tale retete, ca de exemplu si aceasta creatie divina!
    La Multi Ani si toate cele bune, te pup cu drag!

  21. Antonina spune:

    La multi multi ani blog de Laura!! Sublim arata prajiturica!! Nici nu puteai sarbatorii altfel de cum ne-ai obisnuit! Felicitari !

  22. lucica spune:

    La multi ani!si felicitari pentru acest blog si pentru daruirea cu care preparati retetele.
    Toate pe care le-am incercat au iesit f bine datorita faptului ca sunt bine explicate,iar prezentarea lor nu mai vorbim.Inca odata ,felicitari.Multumesc, Lucica

  23. anka rugea spune:

    holla draga mea.. LA MULTY ANI tyne-o tot asa … sa nu renunty niciodata la aceasta binecuvantare …
    pt ca nu toty o au;):)…te pup …GOD BLESS YOU:)

  24. alina spune:

    La multi ani si sa-ti dea bunul Dumnezeu multa sanatate,
    ca sa ne incanti mereu cu retete super delicioase!Pupici dulci.

  25. Simona spune:

    La Multi Ani si cat mai mullte aniversari! I Esti o minunata sursa de inspiratie si de aceea iti multumesc ptr tot ceea ce faci aici. Desertul de azi este minunat! Numai tu puteai avea o asa inspiratie!
    Te pup dulce

  26. Diana spune:

    La multi ani de blogging, la fel de inspirati si frumosi ca si pana acum! Si pentru tine sanatate din plin, e cea mai importanta!
    Pupici

  27. Adriana Lupu spune:

    La multi ani,Laura!Tot ceea ce ai facut in acesti 4 anisori e Arta pura.Multumim ca existi si sa iti dea Domnul multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi tie.Pupici dulci.

  28. catkitchen spune:

    O prajitura de mare finete , iar blogul este le fel !!!! Cat mai multi ani frumosi si gustosi !!!! La multi ani !!!!

  29. Anita spune:

    La multi ani cu sanatate, idei minunate si iubire!
    Felicitari Laura, pentru toate realizarile tale si pentru dragostea cu care ni le daruiesti!!!

  30. Mihaela Abu El Shaikh spune:

    La multi ani! si la cat mai multi ani de retete minunate!
    Multumesc pentru retetele minunate pe care le postezi si pentru prezentarea deosebita, pentru ideile pe care ni le dai si pentru ajutorul pe care ni-l daruiesti cu atata gratie.
    O seara buna!

  31. irina spune:

    Draga Laura,
    revin la aceasta reteta cu o intrebare. Poate fi inlocuit ceaiul matcha? Am inteles ca are o aroma speciala si ca este un ceai luxuriant ca si gust dar ca si pret. Acest desert arata fantastic si vreau sa il incerc in weekend.
    Inca o data la multi ani si sa fii sanatoasa si plina de imaginatie in continuare ca sa ne umpli si noua mesele si sufletele de bunatati!!!
    Te imbratisez cu mare drag si admiratie!

    • Laura spune:

      Irina, draga mea, multumesc mult pentru urare!!
      Din pacate, nu poate fi inlocuit. Ceaiul matcha are un gust deosebit si foarte diferit fata de celelalte tipuri de ceaiuri.
      Eu il am de la:
      Are o calitate exceptionala, ca de altfel toate produsele lor, si pretul este mic comparativ cu alte magazine online.
      Pup dulce!

  32. Laura C spune:

    Laura,
    La multi, muulti ani sa ne traiesti,
    Si mereu sa ne indulcesti
    Cu retetute minunate,
    Amanuntit explicate
    Si foarte-artistic prezentate.
    Pupicei.

  33. Laura Laurentiu spune:

    La multi ani, draga mea, multa inspiratie si putere de munca iti doresc! Desertul e o frumusete, dar ce nu e, din tot ceea ce faci tu? Parca orice atingi se transforma in ceva frumos :).

  34. Laura spune:

    La multi ani inainte! E o bucurie pentru mine de fiecare data cand rasfoiesc blogul tau, retetele tale sunt foarte gustoase iar fotografiile sunt grozave, in curand, cu tehnologia asta care se dezvolta asa rapid, probabil o sa fiu in stare sa si gust din fiecare prajiturica, placinta, tarta, salata, etc pe care o faci.
    Felicitari!:)

    • Laura spune:

      Laura, scumpa, sigur in curand gustul o sa depaseasca virtualul la cat de repede se misca tehnologia asta.:))
      Pup cu drag si multumesc mult pentru urare!

  35. Roxana spune:

    La multi ani Laura ! Blogul tau este preferatul meu si este o frumoasa sursa de inspiratie. La mai multi ani! Te pup, Roxana

  36. Apetito spune:

    la multi ani si de la mine!
    eu te stiu de pe alte meleaguri virtuale, ma bucur sa te gasesc si la tine „acasa” si…multumesc pt retetele atat de minunate, numai spor si sanatate…si muulta inspiratie

  37. Apa.Faina.Sare. spune:

    La multi ani Laura! pentru blog! e extraordinar ca dupa 4 ani ai atata energie si inspiratie sa surprinzi mereu cu retete noi si sa dai detalii si explicatii tuturor incepatorilor! jos palaria! Cu cat iti citesc blogul mai des, cu atat te admir din ce in ce mai mult.
    te imbratisez, draga mea, si iti doresc zambet si elan in continuare!

    La multi ani, blog minunat! Sa stii ca esti iubit si apreciat 🙂

    codruta

  38. Marieta spune:

    La multi ani!!! Succes la cat mai multe retete si mult timp liber. Pupicei dulci 🙂
    Te imbratisez cu drag, Marieta

  39. Delicioasa spune:

    La multi ani deliciosi in blogosfera, draga mea Laura! Sa ne incanti in continuare cu fotografiile tale minunate <3 Te imbratisez cu drag

  40. Nicol Zecheru spune:

    La multi , multi ani,cit mai multe realizari si impliniri……………..cit mai multe retete toate la fel de fantastice ,simple si-n acelasi timp complicate.

  41. Lia Todoran spune:

    Laura ,

    Felicitari pentru talent,pasiune si nu in ultimul rand munca !
    Te pup si-ti doresc sa ne incanti in continuare numai cu bunatati si specialitati ca si pana acum .

  42. Adela spune:

    La multi multi ani bogati in retete savuroase si delicioase ca si pana acum. Multa putere de munca si in continuare.
    Te pup.

  43. Carol spune:

    Salut.

    Felicitari! …. si cati mai multi ani frumosi.
    Esti superba si normal ca si blogul sa fie superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
    O primavara frumosa.
    Carol

  44. gina spune:

    Draga Laura, am descoperit de ceva vreme retetele tale minunate, si tot ce am incercat pana acum a iesit foarte bine, chiar daca eu nu sunt o experta…
    Te felicit pentru creativitate, bun gust, diversitate. Am citit de asemenea insemnarile tale de calatorie, retetele specifice locurilor vizitate.
    Iti doresc multi ani de blog, de retete la fel de bune, si mai ales iti doresc sanatate sa poti face tot ceea ce iti propui.
    O primavara frumoasa, Laura, oriunde ai fi acum!
    Gina

    • Laura spune:

      Gina, draga mea, Iti multumesc din suflet pentru aprecieri!!
      Ma bucur din tot sufletul ca iti plac retetele mele si articolele despre calatorii.
      Te pup cu mult drag si te mai astept pe la mine!!

  45. Claudia spune:

    Draga Laura, esti minunata, la fel si blogul tau de care m-am indargostit de mai bine de 2 ani.
    Iti doresc multa sanatate si fericire, dar si inspiratie si putere de munca pentru a ne incanta in contiuare cu minunatiile tale. Felicitari!

  46. Gabriela spune:

    Acum am achizitionat ceai Matcha, se pare ca prin comert nu se gaseste asa ca am gasit la un magazin on-line. Abia astept sa iti incerc reteta, arata minunat.

    Doream doar sa te intreb, cate portii ies din cantitatile indicate de tine in reteta? Multumesc.

    • Gabriela spune:

      Multumesc mult, o sa trebuiasca sa le fac dupa post, ca altfel i-as face prea mare pofta sotului, mai e putin.. numaram zilele :).

      O zi frumoasa.

    • Gabriela spune:

      Doar un mic update, a iesit minunata. Ne-a placut extraordinar de mult. Tot 2 portii mi-au iesit si mie, dar am deja rugaminiti sa fac mai multe portii data viitoare.

      Multumesc mult de tot pentru reteta, este fantastica. Te pup cu drag.

  47. nadia spune:

    Felicitari Laura ,blogul tau este fantastic.Il urmaresc de ceva vreme si faci treaba excelenta.Eu sunt o novice in bucatarie,sper sa incerc cit mai multe retete propuse de tine pe blog.

  48. RODICA STEFANIA STAN spune:

    FELICITARI LAURA , PTR. TOT CE FACI .
    FF BUN TOATE SHI DULCIURILE SHI APERITIVELE , TOTUL …ESHTI O MARE GOSPODINA ..
    VREAU SA INTREB DE UNDE POT GASI CEAI MATCHEA ..
    LOCUIESC IN ITALIA , IN REGGIO EMILIA , SHI IN ROMANIA LA COSNTANTZA …
    DE UNDE POT GASI ASTFLE DE CEAI .
    LA PLAFARE …LA BILLA , REAL , KAUFLAND …
    SANATATE ,S HI TOT CETZI DORESHTI
    RODICA

  49. Viorica Manaila spune:

    La multi ani !
    Sa te binecuvanteze Dumnezeu cu inspiratie si dragoste sa ne rasfeti cu cat mai multe reusite culinare de acest fel.
    Sa continui sa fii „blogul meu dulce” in anii care umeaza si sa ne incanti privirea si inima cu retetele tale.
    Iti multumesc ca existi!
    Cu drag,
    Viorica Manaila

  50. alina m spune:

    buna, imediat implineste 5 anisori blogul 😀
    ma intereseaza unde gasesc eu o ciocolata de calitate, pentru prajituri
    multumesc!!!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, mii de multumiri ca mi-ai amintit!!
      Am avut atatea treburi, incat am uitat ca in curand se implinesc 5 ani…
      Draga mea, eu am gasit in Mega Image tableta de ciocolata de 500 g. Nu este amara, dar este buna pt prajituri.
      Pup cu drag!

  51. Didi spune:

    Buna Laura!

    Am uitat sa iti spun ce problema am intampinat cand am preparat prajitura aceasta pentru concurs….
    Pentru a putea controla o grosime uniforma a straturilor si ca sa nu am pierderi de material, eu mi-am confectionat un cofraj dintr-un material gros de fix 4 mm atata cat ai scris minim in reteta. Din poze nu aveam cum sa apreciez grosimea. Ciocolata a ajuns fix cat sa umplu cofrajul. Latimea foii a fost de 10, nu de 12 si lungime 4×5=20cm. A rezultat astfel o singura praji, chiar ma intrebam de ce ai zis sa imbracam 4 capsuni!?

    Abia dupa ce am comparat pozele, am vazut ca sunt poate la dublu de groase fata de ale tale, de aceea mi-a si ramas jumatate din crema ganache.

    La executie am fost notata cu … nu mai stiu … putin peste 7, poate si pt acest aspect. Foile tale de cioc. amaruie din poza au maxim 2.5-3 mm

    Asta voiam sa precizez, scuza-ma. Toate cele bune!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *