Salata dietetica de ciuperci


Retete culinare, Salate – Salata dietetica de ciuperci

Salata dietetica de ciuperci

Salata dietetica de ciuperci, o reteta simpla si rapida cu ciuperci crude champignon. Reteta de salata cu champignon marinati, perfecta pentru bruschette sau ca garnitura pentru fripturi la gratar.

Astazi va invit la o salata dietetica cu ciuperci champignon, rapida si foarte gustoasa. O puteti servi pe felii de paine prajita sau ca garnitura entru carne la gratar sau peste. Noi am servit-o cu paine coapta la cuptor, alaturi de cateva felii de ricotta maturata, o branza delicioasa cu o consistenta aseamanatoare parmezanului.

Puteti sa taiati ciupercile champignon in feliute subtiri, dar sa nu le spalati. Am vazut ca multe persoane spala ciupercile, ba chiar le lasa intr-un vas cu apa. Este suficient sa le stergem cu o bucata de hartie de bucatarie, usos umeda, apoi le curatam si atat. Ne vom bucura de o salata cu ciuperci plina de gust.

Ciupercile champignon se mananca crude?

Iata o intrebare care mi-a fost pusa de foarte multe ori. Exista anumite tipuri de ciuperci care se pot consuma si crude. Printre cele mai cunoscute, sunt ciupercile champignon si hribii. Desi sunt delicioase in mancaruri si supe, sunt perfect sigure daca sunt consumate crude.

Cu toate acestea, daca vrem sa le mancam crude, alegem ciuperci perfect sanatoase si le mancam in cantitati moderate. Ciupercile crude, in comparatie cu cele gatite, sunt mai greu de digerat.

Inainte sa trec la reteta de salata cu ciuperci crude, nu uitati ca este foarte periculos sa culegeti ciuperci din padure, daca nu le cunoasteti! Sunt multe persoane care cred ca orice ciuperca este comestibila. Nu este asa. Sunt si ciuperci otravitoare, nu uitati asta. Daca tineti la viata voastra si a celor dragi, cumparati ciuperci doar din magazine.

Ingrediente – Salata cu ciuperci champignon

  • 250 g ciuperci champignon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lamaie ( doar sucul )
  • 2 linguri de apa rece
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • parmezan/ricotta maturata/branza feta (optional)

Mod de preparare – Salata dietetica de ciuperci

  • Intr-un vas de plastic, amestecam uleiul cu sucul de lamaie, 1 catel de usturoi zdrobit sau dat prin razatoarea cu gauri mici, 2 linguri de apa rece, sare, piper si patrunjel tocat dupa gust.
  • Curatam ciupercile si le stergem delicat cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Le taiem in patratele mici si le punem in vasul in care am facut marinada. Amestecam foarte bine.
  • Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il bagam la frigider pentru 1-2 ore.
  • Dupa timpul de repaus, servim salata alaturi de paine prajita si parmezan, ricotta sau, pentru un gust mai intens, cu branza feta.
Salata dietetica de ciuperci - detaliu final

Este absolut delicioasa! Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata dietetica de ciuperci
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

31 comentarii la “Salata dietetica de ciuperci

    • Laura spune:

      Clara, da, sunt crude, dar dupa marinare au un gust si o textura delicioase. In plus, sunt extrem de sanatoase pentru ca nu sunt procesate termic.

  1. oana spune:

    Va multumesc pt lamuririle oferite in legatura cu drojdia uscata+proaspata,acum ma pregatesc sa fac aceasta salata gustoasa si sanatoasa pentru pranz,o zi cat mai frumoasa si calduroasa,la noi e tareeee frig(bacau)

  2. Mara spune:

    Draga Laura,
    Am intrat de curand in „posesia” acestui link si sunt absolut incantata! Niste minuni! Niste idei geniale! Multumesc ca le ai pe toate foarte explicite, sunt fan declarat al mancarurilor/aperitivelor/prajiturilor pregatite dupa retetele tale!

    • Laura spune:

      Mara, draga mea, ma bucur tare tare mult ca iti plac retetele mele!! Pup dulce dulce si te astept oricand, cu mare drag, sa ma vizitezi.

  3. Mihaela spune:

    De incercat :-)arata foarte bine!Eu le marinez feliute in ulei de masline,otet balsamic,sare,piper si patrunjel tocat.Am grija sa le amestec din cand in cand si in 2 ore,chiar mai putin sunt gata.Cum ador sucul de lamaie(in detrimentul saracului otet :-)) o sa incerc si reteta ta.Multumesc

    • Laura spune:

      Mihaela, draga mea, si eu ador sucul de lamaie, Imi place si otetul dar prefr sucul de lamaie. Neaparat o sa incerc si varianta ta.
      Pup cu mare drag!!

    • Laura spune:

      Alice, scumpa, si tu esti la dieta?? Si eu am inceput-o de cateva zile si mi-e o foame de nu mai vad bine!:))))
      Pup dulce si ma bucur ca iti place!

  4. danana spune:

    este o salata exceptionala, poate cei care vad ca se pun ciupercile crude ,privesc cu neincredere , dar incercati si veti vedea ca sunt EXCEPTIONALE !

  5. adriana lupu spune:

    Perfecta aceasta salata.Am toate ingredientele si am sa o prestez astazi.Mie imi plac enorm ciupercutele crude.Pupici Laura

  6. Emily spune:

    iubesc ciupercile 🙂 iar salata aceasta e mai mult decat potrivita pt gusturile mele :)) deci … se executa rapidisimo! Pupicei

    • Laura spune:

      Emily, scumpica mea, ma bucur mult ca-ti place!! Sa imi spui daca ti-a placut salatica in caz ca o incerci!
      Puuuuuuuup!!

  7. Andreea Pintea spune:

    Reteta e senzationala. Am facut salata si am papat-o alaturi de un iaurt. Are un gust deosebit de bun, iar pentru cei care adora ciupercile e un DELICIU.

    • Laura spune:

      Andreea, scumpa, ma bucur atat de mult ca ti-a placut. Trebuie neaparat sa o incerc si eu cu iaurt.
      Pup! Sa-ti fie de bine!

    • Laura spune:

      Iulia, draga mea, ma bucur mult ca iti place. Si eu am intrat la dieta asa ca salatica asta o am aproape mereu in frigider.
      Pup cu drag!!

  8. adriana spune:

    Buna!
    Am descoperit blogul intamplator…azi, chiar cand implineste 4 ani! La cat mai multi ani pentru ca este absolut superb! Poze de calitate si retete minunate, fix pe gustul meu! Felicitari!

  9. Mada spune:

    As vrea sa fac si eu salata!

    Pt. cate feli de paine frantuzeasca/musafiri este?

    Multumesc anticipat pt. raspuns si
    succes la bucatarit!

    Mada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor