Salata de vinete cu rosii coapte


Reteta de vara pas cu pas cu vinete si rosii coapte pe gratar

Salata de vinete cu rosii
Salata de vinete cu rosii, reteta de salata cu legume coapte pe jar

Reteta de salata de vinete cu rosii coapte este ideala vara. O putem servi cu paine calda sau cu o portie de cartofi prajiti alaturi. Cand eram acasa, mami ne facea mereu aceasta minunata salata de vinete cu rosii coapte si o mancam intotdeauna cu paine calda sau cu cartofi prajiti.

Combinatia dintre cartofii prajiti si salata de vinete mi se pare absolut exceptionala. Cand am ajuns in Italia, imi lipsea tare mult aceasta salata, asa ca am incercat sa reproduc gustul de acasa. Prima data am copt vinetele in cuptor. Un esec total! Am obtinut o salata fara gust si un pic apoasa. A doua oara le-am copt pe gratar. A iesit mai buna, desi diferita fata de salata de vinete a mamei mele.

Zilele trecute am facut un gratar si am profitat sa fac si o mica salata cu rosii si vinete. Spun mica pentru ca nu aveam decat o vanata si 3 rosii, dar a iesit ceva de vis. Sfatul meu este sa coaceti vinetele pe tabla, la aragaz, sau la jar daca doriti o salata plina de gust.

Daca va plac vinetele, incercati si reteta de vara Pizzette de vinete, sunt delicioase si foarte simplu de facut.

Ingrediente – Salata de vinete cu rosii coapte

  • 1 vanata mare
  • 2-3 rosii medii
  • 5-6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa rosie
  • sare

Salata de vinete cu rosii coapte – Mod de Preparare

  • Coacem legumele pe tabla sau la jar pana ce se inmoaie foarte bine pe toate partile.

Salata de vinete cu rosii - coacere legume

  • Le scoatem pe un fund de lemn, le lasam sa se racoreasca 2-3 minute, apoi taiem vanata pe lungime si curatam miezul cu o lingura de lemn.
  • Taiem si rosiile in doua si curatam miezul cu o lingura de lemn. Daca va deranjeaza semintele rosiei le puteti indeparta si puteti folosi numai pulpa. Pe mine nu ma deranjeaza asa ca nu le-am eliminat.
  • Punem miezul vinetei si al rosiilor intr-o strecuratoare de plastic si lasam sa se scurga cca 2-3 ore. Le transferam pe un fund de lemn si le tocam cu un cutit.
  • Dupa ce am tocat vinetele si rosiile, incepem sa adaugam treptat uleiul, lingura cu lingura pana atingeti consistenta dorita. Puteti sa puneti mai mult ulei daca va place mai cremoasa.
  • La sfarsit adaugam ceapa tocata foarte fin si sare dupa gust.

Salata de vinete cu rosii - detaliu final

  • Servim salata cu paine calda si, daca nu va e frica de calorii, cu o portie de cartofi prajiti. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata de vinete cu rosii coapte
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 45 Review(s)

42 comentarii la “Salata de vinete cu rosii coapte

  1. sarah spune:

    sincer iti spun ca o sa incerc reteta asta in zilele urmatoare.ador vinetele desi dau ceva neplaceri stomacului meu.eu coc vinetele pe flacara plitei de gatit.pun folie de aluminiu pentru a evita cat de cat murdarirea plitei.vinetele coapte in cuptor nu-mi plac nici mie pentru ca au gust ciudat si o culoare tare urata.o seara minunata iti doresc!

  2. maria elena spune:

    Laura, ce bine arata salata ta. Imi place tare de tot felul in care realizezi imaginile. Cum faci de imaginea centrala este clara, iar restul sters, indepartat?????????

    • miha spune:

      …DA,UN PICut..f un picut !: eu asi numi-o ..zacuscik expresso! Poate ca se va naste un nou brend, cine incearca pt ca suntem in allssezon!?

  3. pansy spune:

    acuma vinete cu cartofi prajiti maturisesc ca nu am mancat,dar daca la salatica asta cu rosii pui si o lingura de tahini si 2 catei de usturoi,nu te mai ridici de la masa pana n-o termini !

  4. catkitchen spune:

    super delicioasa !!!!
    si eu am incercat acum cativa ani sa coc vinetele in cuptor , nu mi-a placut deloc ce a iesit , deci pe plita clar!!!! … gustul nu se compara …..
    o saptamana frumoasa !!

  5. Anonymous spune:

    felicitari pentru colaborarea cu revista FEMEIA!munca titanica, nu gluma!de cand am descoperit blogurile culinare romanesti m-am bucurat sa vad ca exista femei tinere, moderne, carora le place sa gateasca si care nu au fasoane de genul celor care pretind ca ele mananca numai la restaurant! numai bine si spor la bucatarit!(monica)

  6. Laura spune:

    Ioana, niciodata nu mi-am pus obrazul pentru o persoana care nu merita toata increderea mea. Edith Frincu este o persoana deosebita, o gospodina si un artist desavarsit si am totala incredere in ea.
    Este evident ca nu stii ce sunt tastespotting si foodgawker. Ei bine, sunt doua siteuri de photo sharing, adica fiecare isi propune pozele personale si daca sunt bune sunt acceptate. Se accepata DOAR fotografii personale, nu copiate din alte parti. Edith Frincu a introdus poza EI pe aceste doua siteuri si au fost acceptate. De ce nu citesti ce scrie sub poza de pe tastespotting? Scrie clar ca apartine lui Edith Frincu!!
    Nu inteleg de ce nu ai observat acest lucru inainte de-a o acuza de furt.
    Uite linkul aici:

    si uite si poza introdusa de Edith pe foodgawker:

    Si eu am o multime de poze pe tastespotting si foodgawker. Pur si simplu le introducem pe aceste siteuri ca sa primim vizite noi.
    In locul tau i-as cere scuze lui Edith, sincer. Stiu cat munceste la blog si la poze si nu merita sa fie acuzata de furt.

  7. Ioana spune:

    Nu reusesc sa trimit link-ul. Poza cu red velvet cake semnata Edith este luata de la: http://www.tastespotting.com
    Am pe ecran ambele poze, ma uit si la platoul cu model pe margine si imi amintesc interventia ta extrem de virulenta. Cand eram mica gaseam in reviste 2 desene aparent identice, dar ni se cerea sa detectam diferentele. Erau. Intre astea doua, niciuna!

  8. Edith spune:

    Ioana, chiar tu altceva mai bun de facut nu ai?
    Zau asa, sper ca ti-ai dat seama cat de penibila esti!
    Laura, iti multumesc ca ai stat sa cauti linkurile pozelor mele postate pe fooodgawker si tastesoptting si sa explici cuiva care chiar nu merita timpul tau :*

  9. Laura spune:

    Sarah scumpa, si eu am perioade cand nu prea-mi pica bine salata de vinete dar asta se intampla numai daca mananc des si nu prea mai e cazul.
    Cand le-am copt la cuptor nu mi-a venit sa cred ce chestie oribila a iesit. Salata era neagra si apoasa. Am aruncat-o imediat.
    Pup cu drag!!

  10. Laura spune:

    Maria scumpa mea, multumesc mult ca-ti plac pozutele. Ca sa iasa doar partea centrala clara, selectezi manual doar punctul central AF si faci pozuca.
    Pup cu mare mare drag!!

  11. Laura spune:

    Marti draga mea, e o nebunie in combinatie cu cartofi prajiti. Eu muiam cate un cartofior in salata si papam. Ehehe, vremuri apuse ca acum fac cartofi prajiti de maxim 2 ori pe an.
    Pup cu drag!!

  12. Laura spune:

    Ceska draga mea, nu aduce cu zacusca. Gustul de vanata coapta se simte foarte bine iar rosia ii da salatei o nota usor acrisoara.
    Pup cu drag!!

  13. Laura spune:

    Pansy scumpa, chiar nu am incercat nicioadata sa o combin cu tahini si usturoi dar pt ca le iubesc pe amandoua siguuuur incerc data viitoare.
    Pup cu drag si multumesc de idee!

  14. Laura spune:

    Catkitchen scumpa, clar nu se compara cele coapte la cuptor cu cele pe plita sau pe jar. E o diferenta uriasa de gust.
    Pup cu drag!!

  15. Laura spune:

    Monica draga mea, multumesc mult pentru felicitari! Intr-adevar e mult de munca dar cand iti place ceea ce faci, pare simplu foc.
    Nici eu nu sunt de acord cu moda asta de a manca exclusiv in restaurante.
    Pup cu drag si te mai astept pe la mine.

  16. Dulcegarii culinare spune:

    Stiu ca ti-am mai zis ca sunt in love cu pozele tale.. dar nu ma pot abtine sa nu-ti repet iar!! parca imi si imaginez ca stau aproape de gratarasul cu pricina la depanat povesti.. sorbind din parfumul delicat al vinetei pe care pur si simplu o ador… O ador la gratar mai mult.. iar al meu sot o adora exact cum ai pregatit-o tu aici!! o feliuta e si pentru mine,nu? promit sa o impart frateste cu M. Pupici multi !

  17. Anonymous spune:

    Buna, arata minunat. Stii cumva daca se pot coace cu succes rosiile si in cuptor? Vinete am copt dar rosii n-am incercat…

  18. Alice spune:

    super…noi facem des, la tara, la curte, asemenea bunatate de salata de vinete cu rosii coapte
    si o mai facem si cu ardei copti, tot sa pe jaratec….super salata…felicitari

  19. Emilia spune:

    Arata demential salata de vinete, imi aduce aminte de copilarie :-). Mama punea uneori usturoi in locul cepei, rezultatul era acelasi, salata era devorata in cateva minute.

  20. Laura spune:

    Antonina scumpa mea, si eu ador pozele tale si, sa stii, ca de cate ori intru la tine ma apuca o foame cumplita!!:))
    Tare mi-ar place sa ne adunam impreuna langa gratarus si sa povestim vrute si nevrute. Sper mult ca intr-o zi sa facem asta dar pana atunci te servesc si pe tine si pe M. cu o mare felie de painica rustica cu salatica de vinete!!
    Pup cu mare drag!!

  21. Laura spune:

    Anonim, sigur ca poti sa le coci si la cuptor. Le asezi in tava tapetata cu hartie de copt sau pe gratarul cuptorului sub care ai asezat tava si in maxim 10-15 minute la 180°C, sunt gata. Le apesi cu degetul, cu grija sa nu te frigi si daca sunt moi moi, atunci le poti scoate.

  22. Laura spune:

    Alice scumpa mea, cu ardei nu am incercat nicioadat dar sa stii ca fac o tura data viitoare cand facem gratar.
    Pup cu drag si multumesc pentru idee!!

    • Abul spune:

      This salad is perfection. I made a very siamilr one (didn’t make my own dressing!) with some beautiful strawberries last week for my best friend’s bridal shower. Everyone went crazy for it.As for uses for the berries, you can make the warm strawberry crumb cake I blogged about last month. It’s from Food & Wine and it’s AWESOME.

  23. Laura spune:

    Emilia iubita, esti a doua persoana care-mi sugereaza usturoiul in locul cepei asa ca siguuuur incerc si asa.
    Pup cu mare drag si multumesc!!

  24. Zazuza spune:

    e drept ca gustul salatei de vinete va fi mereu cel "de la mama de acasa" si fiecare dintre noi vom cauta sa il aducem pe mesele noastre. superba prezentare!

  25. Laura Frunza spune:

    Cred ca o sa fac si eu reteta asta in week-end. Din fericire eu am doua table metalice pe care coc vinetele pe ochiul aragazului, dar ele merg coapte si in tigaia de teflon fara ulei, pusa pe flacara mai puternica si cred ca si intr-un wok, care e de tabla si se incinge mai bine.

    • Laura spune:

      Ella, draga mea, sper mult sa iti placa. Tare bine suna versiunea cu ardei copti. Cum o faci mi exact?
      Puuup cu mare drag!!

  26. Camy spune:

    Azi am facut reteta,dar cred ca de la rosii a iesit un pic acrisoara.

    Eu o fac de obicei cu ardei kapia copti,acestia fiind dulci este ft. buna.Se face la fel dar in loc de rosii se pun ardeii copti tocati.

    • Laura spune:

      Camy, scumpa, iese un pic, dar doar un pic acrisoara. Mie imi place enorm gustul un pic acrisor.
      O sa incerc si cu ardei copti cat se poate de curand.
      Pup cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor