Sirop pentru limonada


Sirop pentru limonada, o reteta ideala pentru zilele calde de vara

Sirop pentru limonada

Foarte rar postez in weekend dar avand in vedere ca este foarte cald afara si noi tocmai ne-am racorit cu un pahar de limonada, m-am gandit sa va scriu repede reteta. Este vorba despre o un sirop pentru limonada, extrem de simplu de facut si foarte practic. De ce practic? Pentru ca dupa ce facem siropul pentru limonada, il bagam la congelator unde poate sta si 2 luni, fara sa inghete! Asadar, de cate ori veti simti nevoia sa va racoriti, nu va ramane de facut decat sa dizolvati 2 linguri de sirop intr-un pahar cu apa plata sau minerala.

Sirop pentru limonada – Ingrediente

  • 500 ml suc de lamaie proaspat (eu am folosit 250 ml suc lamaie si 250 ml suc portocala)
  • 500 g zahar
  • 6 cm radacina de ghimbir
  • 4-5 crengute menta
  • coaja de la 2 lamai si 2 portocale biologice

Sirop pentru limonada – Mod de preparare

  • Amestecam sucul proaspat de lamaie si portocala cu zaharul, ghimbirul ras si coaja de portocala si lamaie.
  • Le punem intr-o craticioara pe foc foarte mic, iar in momentul in care siropul incepe sa fiarba il mai lasam inca 5 minute pe foc dupa care il dam la o parte, adaugam menta, il acoperim cu un capac si il lasam sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit, il strecuram intr-o casoleta de plastic pe care o bagam in congelator. Siropul nu va ingheta, ci va deveni cremos.

Sirop pentru limonada

  • Cand doriti sa gustati o limonada proaspata, dizolvati 2 linguri de sirop in apa minerala sau plata, adaugati cateva cuburi de gheata si serviti.
  • Il puteti face numai din suc de lamaie sau de portocala iar daca nu aveti ghimbir la dispozitie il puteti exclude.
  • Un weekend placut si racoros in continuare!!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Sirop pentru limonada
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 26 Review(s)

41 comentarii la “Sirop pentru limonada

  1. Retetele lui Ari spune:

    faina reteta de sirop 🙂 ..menta o scoti inainte sa pui la congelator sau o lasi?

    Weekend placut si tie!

  2. Carol spune:

    Multumesc mult pentru idei si retete. Esti extraordinara. Iar pozele sunt faorte reusite… iti lasa "gura apa"
    Felicitari.

  3. Laura spune:

    Ari draga mea, dupa ce se raceste siropul se trece prin strecuratoare astfel incat siropul sa ramana limpede inainte de congelator. Deci menta si coaja de lamaie si portocala raman in strecuratoare.
    Pup cu drag!

  4. Laura spune:

    Ioana draga mea, daca il pastrezi in sticle si nu in congelator, trebuie sa sterilizezi sticlele ca sa nu ai surprize in caz ca le pastrezi mai mult timp.

    Te pup!!

  5. Laura spune:

    Anonim, multumesc de atentionare.
    Colaborez cu cei de la profi si deci au dreptul sa imi publice retetele la ei.
    Multumesc mult!!

  6. yaya6 spune:

    laura iti multumesc mult pentru reteta,am si executat-o,e rapida,sanatoasa si prezenta mereu pentru urgente cand ai musafiri neanuntati,e foarte buna,o zi placuta

  7. Iulia spune:

    Laura,
    Sa iti spun ceva: mie mi-a inghetat in congelator!Mi-a inghetat beton!Ahahahaahahh. Dar e ft bunnn, pe mine ma incanta ghimbirul si in combinatie cu lamaia,mmm, este o combinatie mortala! Pupici!

  8. Agytza spune:

    Buna Laura,
    iti urmaresc de mult timp postarile.
    Reteta actuala chiar am incercat-o.N-am mai avut rabdare sa o pun la congelator .Este awesome!!!Pot sa te contactez pentru cateva tips-uri?

  9. Agytza spune:

    Buna Laura,
    demult iti urmaresc retetele.Imi plac fff mult.Am incercat cea de aici pentru ca mi s-a parut foarte usoara.Este awesome!!!
    Pot sa te contactez pentru cateva tips-uri?

  10. Gratiela spune:

    Buna , Laura ! O idee de exceptie !!! proaspat,sanatos,frumos si gustos ! despre fotografii nu mai spun nimic intrucit devin plictisitoare ! Supeerbe ( nu m-am putut abtine ) !

    • Laura spune:

      Draga mea, nu am incercat niciodata sa folosesc indulcitor in aceasta reteta, dar cred ca iese si cu indulcitor.
      Nu stiu exact cum se va comporta la congelator. Te sfatuiesc sa faci o portie mica inainte ca sa vezi cum se comporta.

  11. Camelia spune:

    Multumesc pentru raspuns, Laura. Am incercat astazi dimineata ambele variante. Dupa cca 8 ore de stat la congelator, cea cu zahar a iesit exact ca in poza ta. Cealalta, cu indulcitor, s-a facut un mare cub de gheata :). Am lasat-o acum la decongelat.

    • Laura spune:

      Camelia, scumpa, exact de asta ma temeam si eu.
      Pup cu drag!

      P.S Daca vrei sa il faci cu indulcitor totusi, pune siropul in forme de gheata. Cand vrei sa faci limonada, pune 2-3 cuburi in pahar si toarna peste ele apa rece.

  12. Ligia spune:

    Laura, ai incercat si cu miere, si fara fierbere ? ceva mai … natural ?! Daca nu, cred ca voi incerca eu si daca vrei, iti spun ce a iesit 🙂

    • Laura spune:

      Ligia, draga mea, nu am incercat, dar te rog mult sa-mi spui cum a iesit daca incerci siropul in aceasta varianta.
      Pup dulce!

  13. Madalina spune:

    Eu ma intreb cat de dulce iese…mie imi place limonada ceva mai acrisoara, iar daca iese prea acra, ii pot ajusta cantitatea de zahar. Daca reteta cuprinde cantitati egale de zahar si lamaie, nu va iesi prea dulce?

    • Laura spune:

      Draga mea, daca iese prea dulce, poti sa pui mai multa apa in pahar. Nu este indicat sa reduci cantitatea de zahar.
      Pup cu drag!

  14. daniela spune:

    folosesc aceasta reteta de aproape 2 ani…e super buna-rapida si eficienta!
    chiar si iarna o folosim-desigur fara gheata!
    multumesc frumos!

  15. violeta spune:

    Laura, vreau sa fac si eu aceasta limonada,dar mai sus,cineva spunea ca i-a inghetat in congelator.Oare asa sa fie?Cu stima, Violeta

    • Laura spune:

      Draga mea, mie nu mi-a inghetat. Iti recomand sa incerci cu o cantitate mai mica sa vezi daca tie iti ingheata.
      Eu il fac de ani de zile si nu mi-a inghetat niciodata.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Andreea, daca il conservi in frigider, trebuie sa il consumi in maxim 2-3 luni dupa ce deschizi sticla. Teoretic, il poti pastra chiar si 5-6 luni, dar este mult mai bine daca il consumi intr-un timp mai scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *