Prajitura de vanilie cu bezea de cocos


Prajitura de vanilie cu bezea de cocos

Chiar daca am intrat la dieta incepand cu aceasta saptamana, nu m-am putut abtine sa nu fac un dulce pentru micul dejun. Doar pentru micul dejun!! :)) Dieta mea consta in ceva dulce si o cafea dimineata, un gratar, rasol, salata, peste sau paste integrale servite la pranz alaturi de 1-2 felii subtirele de paine integrala iar la cina 1-2 fructe sau o salata , iaurt si un ceai. Dupa ora 19.00  nu se mai mananca nimic iar pe la ora 8 seara mergem sa alergam 20-30 minute.

Nu este o dieta propriu zisa ci un regim  de intretinere  la care organismul meu reactioneaza pozitiv. Stiu ca in aceasta perioada toti suntem la dieta dar va recomand din toata inima sa nu alegeti aceste diete fara sfatul unui dietolog. Fiecare organism este diferit si reactioneaza diferit iar o dieta aleasa la intamplare ne poate da peste cap metabolismul, asa ca aveti mare grija de voi si de sanatatea voastra.

Eu sper ca dupa aceasta intoducere sa mai existe totusi cineva dornic sa incerce aceasta prajiturica pentru ca este delicioasa si o bucatica mica servita dimineata nu ne poate face decat bine.

Ingrediente (tava dreptunghiulara 25X20 cm)

Blat:

  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri mari
  • 200 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • 1 baton vanilie/ 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare

Bezea de cocos:

  • 4 albusuri mari
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 175 g nuca de cocos deshidratata
  • 1 varf cutit sare

Amestecam faina cu praful de copt si le cernem intr-un vas.

Adaugam 200 gr zahar, sarea, galbenusurile si untul topit.

Incalzim laptele impreuna cu un baton de vanilie taiat pe lungime dupa care il lasam sa se raceasca si eliminam batonul.

Adaugam si laptele peste faina, zahar, galbenusuri, sare si unt si mixam pana obtinem o crema omogena,

Tapetam o forma dreptunghiulara cu unt si faina si adaugam aluatul pe care-l nivelam cat de bine putem.

Coacem prajitura la 160° C, cuptor preincalzit, pentru 20 minute.

Prajitura de vanilie cu bezea de cocos tava

In timp ce prajitura se coace, ne ocupam de bezeaua de cocos.

Mixam albusurile, la temperatura camerei, cu un varf de cutit de sare.

In momentul in care incepe sa se formeze spuma, incepem sa adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana ce obtinem o bezea compacta.

Renuntam la mixer si incorporam nuca de cocos treptat, amestecand usor, de jos in sus cu o lingura de lemn.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam cca 5-6 minute sa se racoreasca putin, dupa care intindem repede bezeaua de cocos pe deasupra.

O bagam din nou la cuptor, la 140°C, de data aceasta unde o mai lasam pt 15 minute.

Prajitura de vanilie cu bezea de cocos

Bezeaua nu trebuie sa se rumeneasca asa ca nu o lasati mai mult de 15 minute la cuptor.

O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi, daca dorim o decoram cu putina ciocolata topita, amara sau cu lapte, pe deasupra.

Eu am avut un mic accident cu spritzul in timp ce ornam prajitura cu ciocolata (mi-a pocnit) si din cauza asta nu am reusit sa distribui ciocolata cum doream dar in ciuda acestui lucru tot s-a papat cu mare pofta.

O servim cu pofta pentru ca e delicioasa!!

Prajitura de vanilie cu bezea de cocos

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

42 comentarii la “Prajitura de vanilie cu bezea de cocos

  1. Laura spune:

    Yaya draga mea, ma bucur mult ca-ti place prajiturica!! Este delicioasa, si exact cum spui si tu, o bucatica mica nu ne poate face nici un rau chiar daca suntem la dieta.
    Te pupic cu drag!!

  2. Oana spune:

    Draga Laura, chestia cu telul e doar un amanunt "picant", care face reteta si mai delicioasa. Ca de altfel, toate retelele tale. Am invatat multe de la tine si esti prezenta deseori pe masa mea 🙂

  3. Licuta Marin spune:

    Nu cred ca este reteta facuta de tine care sa nu imi placa. Nu ti-am scris niciodata pana acum (nu am explicatie pentru acest fapt) dar esti perfecta, in toate retetele.Cu toate acestea ma uimesti de fiecare data cu inca o reteta superba. Multumesc pentru ceea ce impartasesti cu noi.

  4. Licuta Marin spune:

    Nu cred ca exista reteta facuta de tine care sa nu imi placa. Nu ti-am scris niciodata pana acum (nu am explicatie pentru acest fapt) dar esti perfecta, in toate retetele. Ma uimesti de fiecare data cu cate o reteta la fel de perfecta si apetisanta ca si celelalte postate pana acum. Multumesc pentru tot ce impartasesti cu noi.

  5. ela-mar spune:

    Arata superb!! Iar pozele-s de revista de 5 stele!
    Abia astept sa o incerc si eu, dupa ce trec de dieta (eu tin dieta Protasov, sunt la a 2-a saptamana, mai am 3).

  6. Laura spune:

    Eu iti multumesc, draga mea Licuta, pentru faptul ca ma vizitezi si iti plac retetele mele.
    Te pup cu mare drag si te mai astept pe la mine!!

  7. Laura spune:

    Ela draga mea, multumesc ca-ti plac pozele si prajiturica!! Bafta multa multa la dieta. Si eu cam tot 3 saptamani mai am si sper sa nu ma pierd pe parcurs.:)))
    Pup cu drag!!

  8. cristina spune:

    Wowww!! arata super delicios…iar nuca de cocos e favorita mea…deci nu va trece neincercata :).Si Laura, pozele pe care le faci sunt minunate de fiecare data, ma atrag foarte tare, esti multitalentata, ce mai…Un pupic si o seara frumoasa!

  9. Licuta Marin spune:

    Scuze ca ti-am trimis doua mesaje identice, dar am avut impresia ca nu s-a inregistrat si am mai scris o data. Scuze inca o data.

  10. Anonymous spune:

    Laura,ai dreptate sa nu mai mancam dupa ora 19,00.Ai dreptate sa facem in fiecare zi sport.Dar nu ai dreptate ca prajitura ta nu este frumos decorata.Eu vad un gratar frumos de ciocolata .

  11. Alina spune:

    Buna,Laura!Vreau sa te felicit pentru acest site minunat.Am incercat foarte multe din retetele exceptionale prezentate de tine si sincer iti spun, ca sunt super incantata de rezultatele pe care le-am avut!Iti urez din tot sufletul mult succes in continuare!

  12. diana spune:

    ciao, ma intereseaza niste dulciuri fara zahar, ………….nu ca astea nu ar fi bune….dar nu am voie sa ma apropii de ele. multumesc

  13. jasmin spune:

    BUNA,AS VREA SA CONGELEZ NISTE GALBENUSURI SI ALBUSURI,CREZI CA DUPA DECONGELARE LE MAI POT FOLOSI PT BEZEA DE ALBUS LA PRAJITURA GEN ”FIGARO” SAU BEZEA DE GALBENUS PT ”CHINEZOIACA”?
    SAU O SA STRIC BEZEAUA?
    TE ROG DA-MI UN SFAT
    MULTUMESC.

    • Laura spune:

      Jasmin, se mixeaza perfect si albusurile si galbenusurile dupa ce le decongelezi. Cu o seara inainte, le scoti din congelator si le pui in frigider, pe etajul de jos, sa se dezghete, nu pe masa din bucatarie.
      Dupa ce se decongeleaza, le amesteci cu un varf mic de cutit de sare si le mixezi.
      Pup!

  14. jasmin spune:

    MULTUMESC MULT, AM SA DECONGELEZ GALBENUSURILE SI FAC CHINEZOAICA.
    PANA ACUM AM FACUT DOAR CU GALBENUSURI PROASPETE, ACUM AM SA LE FOLOSESC SI PE CELE CONGELATE.

  15. cristina spune:

    draga laura,urmaresc toate retetele tale,pe net si in presa de profil,cu mult drag si curiozitate;
    am incercat multe din ele,si am fost bucuroasa de cate ori am reusit;
    asta seara am facut prajitura cu vanilie si spuma cu nuca de cocos;
    recunosc e foarte gustoasa,dar e faramitata toata,spune-mi te rog unde am gresit !
    cu multumiri,cristina

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri!
      Ai lasat prajiturica sa se raceasca bine bine? De cele mai multe ori, prajiturile de acest gen au tendinta sa se faramiteze daca nu sunt racite complet. Sfatul meu, in cazul in care doresti sa o mai incerci, este sa o lasi in forma cateva ore bune inainte de-a o taia. O poti chiar baga la frigider pentru cca 1 ora, dar numai dupa ce s-a racit complet.
      Si ca sa te asiguri ca nu se va mai destrama a doua oara, tapeteaza si tava cu hartie de copt. In felul acesta, sigur o sa ai o prajiturica si delicioasa si compacta.
      Pup cu drag!

  16. Alexandra spune:

    buna laura, te felicit ptr prajiturica, arata bestial. spune mi te rog mult daca in locul batonului de vanilie adaug esenta de vanilie, are ceva?

  17. Nico spune:

    Buna.de curand am aflat de blogul tau si pot spune ca toate retetele sant wau.a doua prajitura care am facuto de pe blogul tau e aceasta cu nuca de cocos,vreau sa te rog sa ma ajuti un pic de ce oare mi sa taiat bezeaua atunci cand am inceput sa adaug fulgi de cocos?multumesc frumos

  18. Simona spune:

    Buna Laura! Eu iti scriu tot timpul dupa ce incerc retetele tale ca mereu fac cate o boacana si nu ies exact ca in poza. Ce-i drept la gust mi-a iesit suuuuper buna, dar…. mi s-a lasat bezeaua aia si nu inteleg de ce 🙁 si blatul meu, desi am pus toate ingredientele in cantitatile specificate era mult mai moale decat la tine, trebuia sa fi pus mai multa faina sa il ingros? L-am lasat mai mult la cuptor si s-a facut in cele din urma si nici nu s-a ars, dar era ca de chec asa de moale.
    Merci mult si astept raspunsul tau pentru ca vreau sa o refac, la gust e dementiala!

    Te pup!

    • Laura spune:

      Draga mea, daca aluatul a iesit prea moale, inseamna ca faina folosita de tine are un grad scazut de absorbtie a lichidelor. Cand mai intampini problema asta, indiferent de prajitura pe care o faci, mai adauga treptat, cateva linguri de faina, nu mai mult de 2-3 linguri. Daca si bezeaua s-a lasat, inseamna ca nu ai mixat sufiecient albusurile sau ca ai incorporat fulgii de cocos prea brusc in bezea.
      Pup cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor