Mini strudel cu mere gata in 30 minute

27 comentarii

Retete culinare – Mini strudel cu mere gata in 30 de minute!

Mini strudel cu mere gata in 30 de minute - detaliu

Dragii mei, duminica dimineata ne luam din nou la revedere, pentru o perioada de 1 luna, de la Italia si ne vom intoarce in Germania. O sa revin pe blog in cursul saptamanii viitoare, dupa ce o sa fac rost de o conexiune internet, dar pana atunci va invit sa serviti un mini strudel cu mere, rapid foc si foarte gustos. Sunt gata in 30 minute, cu tot cu pregatire, copt si papat, si sunt ideale pentru un mic dejun parfumat si pentru cei care se afla in criza de timp si vor neaparat ceva dulce.

Ingrediente – Mini strudel cu mere

  • 2 foi dreptunghiulare aluat foietat
  • 2 mere mari
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 100 gr nuci/migdale/alune
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 galbenus ou+ 3 linguri lapte
  • zahar brun / alb pt pudrat

Mod de preparare – Mini strudel cu scortisoara

  • Curatam merele de coaja, le taiem in cubulete mici si le amestecam cu scortisoara, zaharul si nucile taiate cu ajutorul unui cutit,

Mini strudel cu mere gata in 30 de minute - umplutura strudel

  • Taiem aluatul in patrate de 12X12 cm (le puteti taia mai mari sau mai mici. Important e sa obtineti un patrat).
  • Punem cate o lingurita plina de mere pe unul din colturile patratului si apoi il inchidem cu partea opusa de aluat astfel incat sa obtinem un triunghi. Sigilam bine marginile, presandu-le cu o furculita.

Mini strudel cu mere gata in 30 de minute - in tava

  • Ungem fiecare triunghi cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram putin zahar pe deasupra si le coacem la 200°C, cuptor preincalzit, pentru 20-25 minute.

Mini strudel cu mere gata in 30 de minute - sectiune

  • Le servim calde sau reci langa cafea sau langa lapte pentru cei mici. Copiii dumneavostra vor fi cu siguranta incantati de aceste mini strudele parfumate.

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini strudel cu mere
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 33 Review(s)

27 Comentarii

  1. Laura Frunza

    Laura, nu-mi dau seama ce aluat ai folosit. Aluatul nostru de foietaj se umfla foarte tare la copt si placintele rezultate sunt orice numai aspectuoase nu. L-ai mai intins bine cu sucitorul inainte sa tai patratele?

  2. Multumesc mult Laura pentru aceasta reteta>:D<… Chiar aveam niste foietaj in congelator si nu stiam ce sa fac cu el.Te pupic dulce:* Si o sa-mi fie dor de tine si de minunatele tale retete

  3. Ella blog"s

    asa mult imi place strudelul am sa le incerc si eu pe acestea intr-o zi…

  4. Alina---Explora Cuisine

    Superbe!!! imi plac retetele care sunt usor de preparat si foarte rapide 🙂 Cred ca aroma merelor e divina, deja nu mai pot de pofta!

  5. drum bun si astept noutati…delicioase!

  6. Drum bun, Laura !!
    Sa va mearga bine si sa va intoarceti cu bine !!

    Te pup,
    Cristina

  7. Superba reteta si foarte simpla.
    Cred ca nu merge cu aluatul nostru.Eventual il mai rulez,subtiez.Nu stiu,sa vedem,pentru ca vreau sa le incerc.

    • merge ff bine cu aluatul foietaj din Romania, eu fac mereu cu fructe , branza , nu se umfla asa tare si se topesc in gura !

  8. Mihaela Miron

    Drum bun,Laura,sa ajungi cu bine!
    Am facut si eu ,dar stil placinta rulata,doar cu mere,fara nuci…este un deliciu!
    Pup

  9. Vise.....

    Yam Yam..nu numai copiii mei vor fi incantati…mie deja mi s-a facut o poftaaa…imi place foarte mult blogul tau …e o sursa de inspiratie inepuizabila!Felicitari!

  10. Alina---Explora Cuisine

    Mutare placuta Laura si sa fie intr-un ceas bun! nu stiu daca vei avea timp, probabil ca nu, dar tot vreau s ate invit la provocarea "Dulce Romanie" organizata de mine luna aceasta, ce are 2 ingrediente principale: sparanghelul si dulce de leche. Mi-ar face o mare placere sa participi 🙂 Pupici!

  11. Laura draga mea, nu l-am intins pentru ca e subtire deja dar daca aluatul care se gaseste la noi e mai grosut, intinde-l putin astfel incat foaia sa aiba in jur de 0,5 cm grosime.

  12. Deaa scumpa mea,bine te-am regasit!! Pupicei si sper sa-ti fi placut pachetelele de foietaj!!

  13. Ella draga mea, ma bucur mult ca-ti place reteta! Pup cu drag!!

  14. Alina scumpa, si eu ador retetele simple si acum ca se apropie vara, o sa tot postez retete rapide si mai lejere un picut.
    Pup cu drag!!

  15. 11-01-11, multumesc mult!! O sa vin si cu retete noi in curand!!

  16. Cristinel scumpa, multumesc mult!! Am ajuns cu bine si acum ne bucuram, in timpul liber, de plimbari lungi si multa odihna.
    Pup cu mare drag!!

  17. Lia scumpa, din pacate nu stiu cum e aluatul foietat la noi dar daca e gros se poate intinde cu facaletul ca sa se mai subtieze putintel.
    Pupicei cu mare drag!!

  18. Mihaela draga mea, multumesc mult!! Am ajuns cu bine.
    ma bucur tare tare mut ca ti-a placut reteta!
    Pup cu drag!!

  19. Vise, iti multumesc mult ca-ti place blogul meu!!
    Te mai astept cu drag pe la mine si sper sa iti placa reteta daca o incerci.

  20. Alina scumpa mea, multumesc muult de tot pentru invitatie!! Imediat intru la tine sa vad despre ce e vorba si iti promit ca daca am timp, particip cu mare mare drag!!

  21. Eu am pus-o in practica deja. Am intins totusi foetajul mai subtire, ca nu am stiut mai bine :)). A iesit super, musai cantitate dubla data viitoare.

  22. Laura draga, ma bucur tare mult ca ti-au placut. Sunt rapide si bune foc pentru micul dejun. Recunosc, spre rusinea mea, ca nu am cumparat din tara pana acum aluat foietat si nici ai mei nu au cumparat pt ca mami il face mereu in casa.
    Pup cu drag si sa-ti fie de bine!!

  23. Laura cam cate bucati ies din aceste gramaje?
    PS: Iti ador blogul:*

    • Iuliana, draga mea, mi-au iesit cca 12 bucati.
      Pup cu drag si multumesc pentru aprecieri!

  24. Am facut azi reteta asta, e dincolo de cuvinte de delicioasa! Umplutura e simpla dar de efect!! Abea astept sa incerc mini pateurile cu ciuperci! Mersi, te pup (toate retetele tale sunt perfecte, ies din prima!)

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.