Cupcakes cu morcovi si alune


Cupcakes cu morcovi si alune – prajituri rapide coapte in forme individuale

Cupcakes cu morcovi cu alune detaliu
Cupcakes cu morcovi cu alune, mini prajituri pentru micul dejun cu crema de branza ricotta

Nu mai aveam nimic dulce pentru micul dejun de maine asa ca am executat aceste cupcakes cu morcovi si alune cu un topping delicios si lejer de branza ricotta. Daca doriti, le puteti pudra doar cu zahar, sunt la fel de delicioase.

Acest desert rapid cu morcovi  se poate servi la micul dejun, il putem pune in pachetelul de scoala al celor mici (sa nu uitam ca morcovul este foarte sanatos, deci cei mici, mai ales cei care sunt putin mai mofturosi, vor manca cu drag morcovul in aceste mini prajituri) sau il facem oricand avem pofta de ceva dulce bun, sanatos si rapid.

Va recomand cu drag sa incercati aceste mici delicii dulci cu morcovi si alune.

Cupcakes cu morcovi si alune – Ingrediente (16 bucati)

  • 400 g morcovi curatati
  • 70 g alune/nuci
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 g zahar
  • 230 g faina
  • 6 g praf de copt
  • 3 oua
  • 1 varf cutit sare

Cupcakes cu morcovi si alune – Mod de preparare

  • Punem in robot morcovii taiati in bucatele potrivite si alunele si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
  • Intr-un vas separat, adaugam ouale, sarea si zaharul si mixam cca 1 minut, la viteza medie, nu mai mult. Turnam treptat uleiul, in doua transe si mixam, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, mixam din nou, si la sfarsit adaugam mixul de morcovi si alune.
  • Tapetam formele de muffins cu hartiute si le umplem pe jumatate cu aluatul obtinut.

Cupcakes de morcovi cu alune detaliu preparare

  • Coacem cupcakes cu morcov, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25 minute sau pana cand se rumenesc uniform.

Cupcakes cu morcovi si alune

  • Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca complet.

Pentru topping-ul de ricotta, frecam 300 g ricotta bine scursa, cu 1 lingura rasa de zahar pudra vanilat si coaja rasa de portocala. Ungem fiecare muffin cu morcovi cu putina crema de ricotta si, pe deasupra, putem adauga cateva bucatele, taiate julienne, de portocala confiata.

Imi plac foarte mult aceste prajituri cupcakes cu morcovi si alune pentru ca sunt usor umede si nu uscate.

Cupcakes de morcovi cu alune coapte

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cupcakes cu morcovi si alune
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

36 comentarii la “Cupcakes cu morcovi si alune

  1. Elena Toma spune:

    Laura, ca intotdeauna, ne dai clasa prin imaginatie, prezentare si seriozitate. Eu am un cadou – un premiu – pe care blogul tau il merita din toate punctele de vedere! Daca ai timp si-ti face placere, te rog s-l primesti.

  2. ghiocel07 spune:

    Draga mea, totul este perfectiune. Ai la mine pe blog un premiu care asa se si numeste,"Premiu pentru un blog perfect". Este o delectare sa intru in casuta ta si sa descopar atata frumusete.

  3. Laura spune:

    Draga mea Elena iti multumesc din inima pentru cuvintele tale minunate si pentru premiul acordat. Promit ca saptamana viitoare am sa fac un post in care voi aduna toate premiile primite de la voi. Cu drag te imbratisez si iti multumesc scumpa Elena!!

  4. Laura spune:

    Draga mea Sideris cat ma bucur ca iti plac pozele mele!! Uneori nu am deloc timp si le cam fac pe fuga dar indiferent de cat timp le acord, le fac intotdeuna cu aceiasi dragoste. Te pupic si multumesc muuult pentru vizita. Un weekend minunat sa ai!!

  5. Laura spune:

    Ooooo draga mea Ghiocel iti multumesc din inima pentru acest minunat premiu. Nu stiu cat il merit pentru ca bloguletul meu este departe de a fi un blog perfect dar cu drag iti multumesc pentru ca tu il vezi asa. Pupicei si saptamana viitoare fac un post cu toate premiile primite in ultima perioada. Pana atunci un weekend minunat iti doresc!!

  6. Laura spune:

    Tare ma bucur ca iti plac Mirela draga. Sunt si tare gustoase si rapide iar ma micul dejun merg de minune. Te pupic cu drag si un weekend minunat sa ai draga mea!!

  7. raluca spune:

    Buna, Laura. tipul asta de muffinuri au fost totdeauna o nedumerire pt mine; in canada se gasesc tot felul de retete de torturi, prajituri, muffinuri cu morcovi, dar nu am incercat insa. acum insa ca le-ai recomandat tu, le-as face copiilor. dar oare gustul de morcov nu e prea pronuntat?oricum ale tale arata ca de obicei, ca o minune. weekend placut!

  8. Ionela spune:

    Multumesc din suflet, Laura! Ai dreptate, e o idee minunata pentru copii, atat in ceea ce priveste compozitia, cat si aspetul! Trebuie neaparat sa le incerc, dar, mai intai sa-mi iau forme!

  9. Laura spune:

    Raluca draga mea da-mi voie sa-ti spun ca si eu eram putin sceptica inainte de a le gusta dar am ramas uimita de cat de bune sunt. Morcovul nu se simte deloc, gustul alunelor fiind in schimb foarte pregnant. Eu zic sa le incerci macar din curiozitate pentru ca sigur o sa-ti placa. Te pupic!!

  10. Laura spune:

    Ionela draga mea ma bucur mult ca iti plac. Sper sa le incerci pt ca sunt tare tare bune si pt cei mici sunt ideale, morcovul fiind f sanatos. Pupicei!!

  11. Anonymous spune:

    Laura, sunt foarte incantata! Imi plac foarte mult prajiturelele cu morcovi!! Dar alune nu voi pune, caci nu imi plac dulciurile cu alune! Imi recomanzi sa pun altceva in loc de alune? Multumesc, Daniela

  12. Elena spune:

    Va multumesc doamna Laura Adamache pentru aceasta reteta. Au un gust foarte bun, chiar neasteptat as spune. Le-am facut astazi pentru baietelul meu, am pus nuci in loc de alune. Am vizitat multe blog-uri, insa acesta este deosebit, emana ceva bun nu numai din retete…

  13. hutan camelia spune:

    Acum le-am scos din cuptor, au iesit senzationale!!Multumesc pentru retete, tot ce am incercat a iesit super gustos!!

  14. onnah spune:

    Laura, cupcakes-urile arata minunat, asa cum arata toate minunatiile pe carele faci tu:)
    As avea o intreabare: Cum faci tu fulgii de morcovi cu care ai ornat cupcakes-urile? arata extraordinar si tare as vrea sa stiu cum sa ii fac.
    Multumesc
    Onnah

  15. Alina spune:

    Sunt extraordinar de bune, tocmai am gustat din ele, sunt exact ceea ce imi doresc de la niste muffinuri, umede, pufoase si gustoase. Sotul a fost extaziat iar baietelul de 15 luni manca cu 2 maini :))! Ador retetele tale, sunt perfecte, mai presus decat cele mai scumpe carti de bucate!

  16. Cosmina spune:

    Buna! As vrea sa stiu si eu cantitatea de ulei,te rog. Pentru mine cantitatile de genul „faina cat cuprinde” sau „un pahar de lapte” sunt cam o nebuloasa,desi bucataresc de destul de multi ani 🙂 Multumesc

  17. Zisu Ana Maria spune:

    Buna ziua, se pot inlocui alunele/ nucile cu migdale? As vrea sa fac reteta dar nu am in casa decat migdale. Multumesc frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor