Mierea de Manuka, un miracol al naturii


Retete culinare Laura Adamache – Mierea de Manuka, un miracol al naturii

Miere de Manuka detaliu

In urma cu o saptamana vorbeam cu o prietena despre mierea de Manuka si proprietatile ei incredibile si m-am decis sa o comand. Ieri mi-a sosit coletul, iar astazi am inceput dulcele tratament pentru intarirea sistemului imunitar .

Mierea de Manuka este consideranta ca fiind cel mai puternic antibiotic natural avand un spectru extrem de larg de actiune, fiind singura miere din lume care distruge urmatoarele microorganisme bacteriene si fungice:

  • Escherichia coli (E. coli)
  • Staphylococcus aureus (Staph infections)
  • Citrobacter freundii
  • Proteus mirabilis
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Salmonella typhimurium
  • Streptococcus faecalis
  • Streptococcus pyogenes
  • Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
  • Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital
  • Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)

Deosebit de eficienta in ameliorarea :
· Problemelor sistemului digestiv: indigestie, dureri de stomac, ulcere, gastrite, ulcer duodenal, Sindromul Colonului Iritabil, Gastro-esofagita de reflux, Arsuri
· Racelilor, durerilor de gat , simptomelor de gripa.
· Problemelor gingiilor

  • Manuka (Leptospermum Scoparium), este un arbore pitic care creste in Noua Zeelanda si in sud estul Australiei. In Australia se mai numeste si “arbore de ceai” deoarece frunzele sunt folosite si pentru obtinerea unui ceai delicios. Arborele atinge in general 2-3 m inaltime dar poate ajunge pana la aproape 15 m in anumite cazuri. Este un arbore mereu verde, cu frunze dense si mici si cu flori albe sau roz cu 5 petale.

Manuka flower Picture by: Vaughan Bourke (New Zealand)

  • Mierea de Manuka este produsa de catre albinele care culeg nectarul florilor si are un gust foarte parfumat si o consistenta groasa. Dupa cum spuneam are puternice proprietati antibacteriene si antifungice. Cea mai fina miere de Manuka este produsa din arborii care cresc in zone salbatice necontaminate.
  • The University of Waikato (Hamilton, Noua Zeelanda) a organizat o unitate de cercetare a acestei mieri miraculoase (Waikato Honey Research Unit). Astfel au determinat caracteristicile acestui tip de miere si activitatea ei antibacteriana. The Active Manuka Honey Association (AMHA) se ocupa de promovarea si standardizarea productiei mierii de Manuka in vederea uzului medical. Ei au creat standardul numit Unique Manuka Factor (UMF) care detremina gradul puterii antibacteriene a mierii. In comert gasim mierea de Manuka cu UMF de la +5 pana la UMF +20/+25. In ianuarie 2008 prof. Thomas Henle de la Universitatea din Dresda a identificat Methylglyoxal ca fiind principuil activ in Mierea de Manuka. Acesta este aratat pe eticheta produselor cu indicele MGO. De exemplu: MGO 100 reprezinta 100 mg de Methylglyoxal per kilogram.
  • Mierea comandata de mine are UMF +10 si MGO 100. Mierea UMF +15 va avea MGO 250, cea de +20 va avea MGO 400. Cea mai puternica este cea UMF +25 care se gaseste mai rar la noi.

Miere de manuka borcan

  • Mierea de Manuka distruge bacteriile prin actiunea directa asupra proteinelor bacteriene cheie. S-a demonstrat ca aceasta miere are mai multe proprietati curative decat antibioticele chimice fiind mult mai eficienta in tratamentul unor patologii decat antibioticele industriale.
  • Alte afectiuni in care este indicat tratamentul cu mierea de Manuka sunt: artrita, acnea, herpesul labial, scabia, eruptii cutanate, arsuri, ulcer, infectii, intepaturi de insecte, paduchi, piele uscata, herpes, rani , dureri musculare, miros corporal neplacut, psoriazis, reflux gastric.
  • Pentru intarirea sistemului imunitar se ia cate o lingurita de miere cu jumatate de ora inainte de masa.
  • Pentru tratamentul diferitelor infectii produse de ciuperci sau bacterii sunt indicate 3 lingurite pe zi cu jumatate de ora inaintea meselor.
  • Nu este o miere ieftina dar cum eu sunt de parere ca sanatatea nu are pret, o recomand tuturor.

In Romania gasim aceasta miere in magazinele online:

Miere Manuka Import Noua Zeelenda

Miere Manuka

Surse: www.manuka.rowww.wikipedia.com

Print Friendly, PDF & Email

87 comentarii la “Mierea de Manuka, un miracol al naturii

  1. georgeta spune:

    am vizitat siteul din Romania care vinde on-line mierea si am de gand sa o comand si eu. Merci ca ne-ai dat pontul!
    p.s. Desi iti scriu pt prima data, marturisesc ca am incercat multe retete de la tine (in special dulciuri)si au fost minunate. Abia astept sa vad ce bunatati propui pt sarbatorile care vin! Succes!

  2. katy spune:

    Bravo Laura!Ai facut un lucru foarte bun!Sunt multi oameni care nu au auzit de mierica miraculoasa!Eu vin in ajutorul celor care vor sa comande de pe site-ul romanesc,cu un numar de RDS fix 031.401.305.9 Pe site e trecut un mobil si un numar de skype.Va raspunde doamna Eugenia.

  3. Raluca spune:

    Buna, Laura; in Canada mierea de Manuka se gaseste in supermarket, am cumparat de cateva ori, fara insa sa stiu de multele ei proprietati. mie mi-a placut mult deoarece are o culoare inchisa si un gust ca de caramel. in ceai da o aroma deosebita.dar noi oricum mancam multa miere, de diverse flori insa chiar o sa ma duc sa mai cumpar si de manuka, mai ales acum cand e sezonul rece, si mierea cu lamaie multa e perfecta pt sanatate. multumim.

  4. Razvan spune:

    Ma bucur ca ai promovat aceasta miere de care nu mai auzisem pana acum. Mi-a placut asa de mult articolul incat l-am preluat desigur precizand si sursa.
    Iti doresc sa ai o viata sanatoasa si echilibrata si sa ne mai zici despre aceste alimente miraculoase.

  5. Daniela spune:

    Imi place foarte mul blogul tau, in special sectiunea de paine.Iti trimit un premiu, sper sa-ti faca placere, in a-l primi. Sarbatori fericite.

  6. Ducesa spune:

    Foarte interesant, nici eu nu am stiut de aceasta miere divina.sigur am sa-mi comand, multam!te pup Laura draga si iti doresc "Sarbatori fericite" alaturi de toti cei dragi!

  7. Laura spune:

    Bine ai venit Geogeta draga mea si ma bucur tare mult ca iti place articolul si ca ai incercat din retetele mele. Te pup cu drag si te mai astept in vizita!!

  8. Laura spune:

    Katy scumpa te pupic si iti multumesc mult pentru numar. O sa-l scriu in articol pantru ca soacra mea a sunat pe numarul RDS si pe mobil dar i-au dat alt numar de telefon la care nu a reusit sa dea de nimeni. Pupicei draga mea!!

  9. Laura spune:

    Raluca draga mea cat esti de norocoasa ca o poti gasi in supermarket. Aici numai online o poti cumpara si costa si destul de mult. Sunt convinsa ca in Canada este mult mai ieftina. Mierea in general este unul dintre cele mai bune medicamente naturale si tare bine ar fi sa incercam cu totii sa luam o lingurita de miere dimineata pe stomacul gol. In timp, acest tratament dulce ne poate scapa de multe probleme.
    Te pup draga mea si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!!

  10. Laura spune:

    Ma bucur mult Razvan ca ti-a placut articolul dar as fi apreciat tare mult daca m-ai fi intrebat inainte de a prelua articolul pe blogul tau.Cu draga inima as fi fost de acord pentru ca este un articol interesant care trebuie citit de cat mai multa lume.
    O zi buna iti doresc si multa sanatate tie si celor dragi!

  11. Laura spune:

    Draga mea Daniela ma bucur mult ca iti plac retetele mele si iti multumesc muuuuuuuult de tot pentru premiu. Te pup si Sarbatori minunate sa ai!!

  12. Laura spune:

    Cataaaaaaaaaaaaaaa scumpa mea cat ma bucur ca te vad!! E tare bunuta mierea asta si mai ales ffff santoasa. Te pupic cu mare drag si Sarbatori de vis sa ai alaturi de familie!!

  13. Anonymous spune:

    Multumiri pentru articol, e intr-adevar informativ. In Canada gasesc manuka la supermarket, e aproape dublu la pret fata de alte soiuri de miere, dar e accesibila. M-am uitat si nu am gasit nici un fel de valori UMF sau MGO, poate e o chetie NZ, a mea e din Australia.

    Vreau sa mentionez un articol pe care l-am citit demult in care se mentiona ca manuka e mai puternica decit orice antibiotic de sinteza, putind fi folosita si in lupta contra biofilmelor (complexe biologice in care bacterii, virusi, ciuperci isi fac de cap in mod simbiotic pe pielea bietei gazde). Se mai mentiona ca exista o miere inca si mai potenta, numita sidr, de provenienta Yemen. Sidr inteleg ca e mult mai rara si, deci, mai scumpa, si marturisesc ca n-am vazut-o pe-aici.

    Sint multumit cu manuka, ii dau copilului saptaminal cel putin o data, cu polen, si pare ca ajuta. Concur deci in a recomanda tuturor – face banii!

    Sorin

  14. Laura spune:

    Sorin bine ai venit!! Ma bucur mult ca ti-a placut articolul meu. Aici mierea de manuka se gaseste numai online si costa foarte mult dar asa cum ai spus si tu, merita toti banii. Nu am auzit despre mierea Sidr dar am sa o caut desi ma indoiesc ca o voi gasi. Iti doresc numai bine si o zi excelenta sa ai!!

  15. Anonymous spune:

    desi banii sunt o problema serioasa si sunt multi sceptici,eu chiar am sa-mi cumpar,sper sa scap odata ptr.totdeauna de stafilococul aureus care imi macina viata,numai eu stiu ce suferinte imi produce.oricat de scumpa ar fi,sper sa merite sacrificiul

  16. Laura spune:

    Anonim imi pare tare rau sa aflu ca nu te simti bine si sper din tot sufletul ca aceasta miere sa te ajute. Iti dorec multa multa sanatate!!

  17. ina spune:

    Din pacate, in Romania nu este dubla ca pret fata de mierea obisnuita, ci de 18 ori pe atat. Astfel am cumparat miere de munte ecologica 500 gr cu 7 lei, iar miere Manuka 500 gr cu 130 lei. Sper sa aiba efecte vizibile, altfel chiar nu merita, cel putin nu pana devin firesti si reale si preturile noastre.

  18. Laura spune:

    Ina draga mea ai mare dreptate, este foarte scumpa aceasta miere. Dar sa stii ca si in Italia un borcanel de 500 gr costa 40 si ceva de euro fata de meierea obisnuita care costa cam 3-4 euro. Costa ata de mult pentru ca este o miere unica prin proprietatile ei curative. Te pupic cu mare drag!!

  19. Luc spune:

    Doamna Adamache, v-a ajutat cu ceva pana acum aceasta miere de manuka? Mama mea are infectie cu pylori si as vrea sa-i cumpar asa ceva, dar as dori, daca se poate, un raspuns de la dumneavoastra.

    • stef spune:

      M-am vindecat de Helicobacter pilori, imi zapacise stomacul,(deh, mezeluri cu E+uri si alte alea de prin comert) cu brocoli, fratilor, foarte eficient. Se gasesc capatani de brocoli pe la hipermarketuri. o capatana este vreo 5 lei, dupa ce am mancat vreo 3 capatani, in vreo 3 saptamani, nu mai aveam nika. Se recomanda crude sau foarte putin fierte(cat sa le activeze substanta aia smechera din ele). Eu puneam apa la fiert, le taiam in bucatele egale si le scufundam cu o sita in apa fiarta, vreo 10-15 secunde(da,da, chiar ma uitam pe ceas, ))))), pentru ca nu trebuie mai mult altfel se distrug substantele care fac bine stomacului!!! ) Dupa vreo 15 secunde isi transforma culoarea intr+un verde foarte viu. Dimineata ma sculam, fuga puneam apa la fiert, puneam cateva tulpinite de brocoli intr+o sita, le scufundam in apa care fierbea, hopa sus dupa 15 secunde, le puneam pe o farfurie si le mancam asa, uneori cu putina paine integrala. Mancam normal la vreo juma de ora dupa asta, fara regimuri si alte belele.

      A NU SE INTELEGE CA CONTEST EFICIENTA MIERII DE MANUKA, MARTURISESC CA NU AM INCERCAT-O PANA ACUM, DAR, CA SA SCAPI DE HELICOBACTER E FOARTE BUNA SI VARIANTA ASTA!

      Sanatate tuturor.

  20. Laura spune:

    Luc eu am cumparat mierea de manuka pentru intarirea sistemului imunitar. Nu am avut nici o infectie si deci nu pot in nici un caz garanta ca poate vindeca infectiile. Eu te sfatuiesc sa mergi neaparat cu mama la un medic si sa urmeze un tratament recomandat de medic si daca doresti ii poti cumpara si miere de manuka pe care sa o ia de 3 ori pe zi.Pentru infectii este recomandata mierea de manuka cu UMF + 25. Multa sanatate ii doresc mamei tale si neaparat mergeti la medic.

  21. Anonymous spune:

    Buna ziua,
    este foarte frumos ce scrieti si foarte interesant si util. eu am gasit miere de Manuka si pe http://www.bioremed.ro, mai multe feluri (adica UMF diverse) si am primit multe informatiidela persoana care mi-a raspuns la telefon. sanatate!

  22. Laura spune:

    Anonim multumim mult pentru link!! Am sa il trec in lista de linkuri pt Romania in articol daca esti de acord. Multa santate si o duminica placuta!

  23. Anonymous spune:

    da, cred ca e o idee buna sa fie trecut link-ul undeva unde sa fie usor de accesat si vizibil! mi se pare un lucru bun sa putem aduce la cunostinta oamenilor informatii pretioase, mai ales atunci cand sunt de ajutor pentru sanatate.
    iar tie, Laura, desi nu gatesc decat foarte rar, felicitari pentru cum arata blogul – mie mi-a facut pofta la propriu numai cand am vazut foografiile si numele bucatelor. Succes!

  24. drazvan spune:

    Buna Laura,

    Miere de Sidr din Yemen gasesti pe net la . E scumpa dar daca te abonezi la newsletter-ul lor, au discounturi sezoniere de 20% cam de 1-2 ori pe an si pretul devine mai acceptabil. Eu am comandat un borcanel de la ei, nu mi-a parut deosebita ca gust in vreun fel, este pur si simplu buna dar nu are gustul acela ca la Manuka.

    Preferata mea ramine miere de Tasmanian Leatherwood – – este excelenta la gust si are un parfum de flori foarte placut. Te usuca transportul din Australia pina aici, dar face toti banii.

    Si ar mai fi mierea din Insulele Pitcairn – – se mai gaseste si prin Europa pe la diverse magazine, mai ales in UK, la Fortnum si Mason de exemplu – asta are gust de fructe, sau asa mi s-a parut mie.

    Razvan

  25. Laura spune:

    Anonim am introdus link-ul in postare si inca o data multumesc foarte mult. Iti multumesc ca imi vizitezi blogul si ca iti place ce ai gasit la mine. Iti doresc numai bine!!

  26. Laura spune:

    Razvan iti multumesc foarte mult pentru toate aceste informatii minunate. Nu auzisem decat de mierea de Sydr pe care vroiam de mult sa o cumpar. Am sa vizitez site-urile mentionate de tine. Iti multumesc mult! O saptamana excelenta iti doresc!

  27. Anonymous spune:

    am un borcan de mire manuka umf+20 500gr din Noua Zeelanda,eu am oprit cura cu miere la recomandarea lui mr.nik (aveam dureri de stomac de la ea),deci vand borcanul cu cat lam cumparat 150 lei,id messenger cibononi

  28. Miere Manuka spune:

    In curand vom deschide un website ce ofera miere manuka premium. Website-ul lansat este in varianta beta insa incepand cu 15 august va stam la dispozitie pentru comenzi.

  29. auramtg spune:

    Mierea de manuka UMF 15+ a fost EXCEPTIONALA pentru fiul meu de 4 ani, care a "scapat" de stafilococul auriu intr-o luna si jumatate, respectand recomandarile de pe manuka.ro
    o recomand tuturor celor care au nevoie!!

  30. Anonymous spune:

    buna laura iti multumim pentru acest blog este superb as-i dori sa vb mai multe daca se poate pe giurea.monica @yahoo.com pentru un nou subiect multumesc

  31. Laura spune:

    Anonim, sa stii ca nici aici nu e ieftina absolut deloc. Gasesti preturi intre 29-46 euro. Iti dau un link mai jos cu preturile de aici:

  32. Anonymous spune:

    Laura, pot sa te intreb cxeva? constat ca "afara" mierea asta de Manua este intre 8 si 14 dolari…. la noi bineinteles ca e de la 35 de dolari in sus.in Italia cat e?

  33. eugen spune:

    Mierea de manuka e scumpa oriunde in lume, chiar si in Noua Zeelanda. Am cumparat si eu de acolo ca souvenir si am aflat abia dupa aceea despre calitatile ei curative. Am totusi o indoiala ca cineva a scapat de stafilococul auriu dupa o luna juma' de tratament.
    Mierea de sidr e o smecherie a celor din Yemen unde costa cateva sute de USD borcanul. Sidr inseamna jujube iar miere de jujube gasesti in Maroc, Egipt sau China la preturi normale.
    Mierea de Pitcairn e deosebita. Pitcairn e o insulita mica in Pacific unde nu exista industrie,masini, aeroport si nici macar port. Mierea este din nectar de flori exotice iar cantitatea produsa este limitata, asa ca mierea este rara scumpa si extrem de pura. Sper ca radiatiile din Japonia sa nu o afecteze pe viitor.Am cumparat un borcanel la Londra si pot sa spun ca e buna dar nu e ceva extraordinar.
    Foarte sanatoasa este mierea de ulmo, un copac din chile. Se pare ca are un puternic efect antimicrobian. Nu am gustat-o dar o sa o fac cat de curand si o sa va pot spune mai multe.
    Ca si gust, mie imi place mierea de eucalipt din Italia si din Australia. Acolo exista mai multe feluri dar nu le-am notat pe fiecare si le-am cam incurcat Red gum,
    Blue gum, Black box, Grey box si altele. Se pare ca Leatherwood , mierea tasmaniana ar fi cea mai apreciata. Mie personal mi s-a parut mult prea aromata, chiar inecacioasa, dar e chestie de gust.
    O alta miere "exotica" pe care am incercat-o este mierea de Himalaya. Acum cativa ani era o raritate ,fiind miere produsa in Nepal de albine salbatice uriase si culeasa din faguri agatati in copaci. Era cea mai bio miere existenta. Acum lucrurile au cam scapat de sub control, au aparut apicultorii iar zonele virgine de unde se culegea au fost poluate de oameni. In plus India a preluat brandul "miere himalayana" si produce la greu.
    Am mai gustat miere de jungla din Zambia. Se numeste Zambezi Honey si se cumpara din State. Este o miere rosie foarte aromata care cica provine tot de la albine salbatice. O fi asa dar e sigur prelucrata de americani ca nu cristalizeaza de loc.
    As mai putea sa va povestesc multe dar nu stiu daca intereseaza pe cineva experientele si gusturile mele.

  34. Laura spune:

    Eugen, iti multumesc din suflet pentru toate informatiile mai mult decat pretioase pe care ni le-ai trimis.
    Eu personal, nu auzisem decat de o parte din toate aceste tipuri de miere si daca ai timp si doresti, cu mare drag astept sa ne mai povestesti si de alte tipuri de miere.

  35. Anonymous spune:

    Salutare!

    Tocmai am aflat ca sunt "fericitul posesor" de Helicobacter Pylori. Nu simt absolut nimic, nu ma doare nimic, dar vreau sa scap de acest helicobacter.
    Daca vreunul dintre voi(sau aveti vreo cunostinta) care a avut acest helicobacter si ati reusit sa scapati de el cu mierea de Manuka, va rog sa postati un raspuns.

    Sunt interesat de o metoda naturista de a scapa de acest helicobacter, nu vreau sa ma apuc de tratamente cu o sumedenie de medicamente ce mi le-ar prescrie un doctor de specialitate, medicamente ce m-ar scapa(probabil) de afectiunea ce o am, dar mi-ar imbolnavi/intoxica alte organe.

    Cat despre mierea de Manuka, am aflat ca este buna in tratarea Helicobacter Pylori de la un specialist care nu ar avea nici un interes sa o promoveze, pentru ca nu o comercializeaza. Fac un curs de apicultura si profesorul ne vorbea(acum 2 saptamani, inainte sa aflu ca "detin" si eu helicobacterul) despre cate tipuri de miere exista in lume si a amintit de mierea de Manuka, care ar avea rezultate excelente in tratarea helicobacter Pylori.
    Daca nu l-as fi auzit pe omul acela vorbind despre ea, probabil ca nu as fi crezut ce se vorbeste despre aceasta miere, dar am incredere ca va fi bine urmand un tratament cu miere de Manuka.

    Oricum, cei care ati folosit mierea de Manuka, va rog sa va spuneti parerea despre ea.

    Multumesc.
    Alin

  36. Ecaterina spune:

    Buna…sincer mi-e frica sa comand de pe site-urile din romania aceasta miere….asa ca m-am informat si am gasit acest site ce detine licenta pt a folosi UMF®….pe acest site puteti verifica : …vreau sa comand pt sora mea pt ca a luat antibiotic de 2 ori si nu s-a vindecat….sper sa functioneze 🙁

  37. Lidia spune:

    Laura, mierea de la tine din poza este chiar cea originala, de la mama ei (de la manuka health). as dori sa te intreb daca ai comandat-o de la noi sau direct din noua zeelanda (caz in care as dori sa mai aflu daca transportul pana aici costa cat 10 borcane de miere..) 🙂
    multumesc mult.

    • Laura spune:

      Lidia draga mea, eu am cumparat-o online din Italia:

      Nu mai stiu exact cat a fost transportul, in jur de 8 euro parca, dar daca se face o comanda mai mare, merita banii de transport.
      Pup!

  38. vik spune:

    am onoarea sa salut pe toata lumea
    azi am inceput si eu o cura cu manuka de 20+.tot asa am descoperit in urma unor analize mai complexe ca ,,am in propietate,, si acest helicobacter pylori.
    o sa va tin la curent cu starea mea si urmatoarea comanda doresc sa o fac direct din uk.[cu tot cu transport 180 lei -500gr]
    cu stima
    vik

  39. vik spune:

    totusi care e mai buna dintre cele doua?
    mentionez ca am luat un goldenhills de 20+ si un mgo 400 [1kg] adica cea cumparata de dvs [d-na Laura]regret nu le am cu link-urile de postat.
    le am pe amandoua in casa si intr-adevar o mica diferenta este intre ele ,atat la gust cat si la culoare.

    • Laura spune:

      Vik, toate sunt bune dar cele cu UMF +20 sau +25 sunt indicate in cazul prezentei anumitor infectii. Eu am cumparat UMF +10, care este o miere mai slaba si se foloseste pentru intarirea sistemului imunitar.

  40. Mihai spune:

    Ca in orice domeniu, mierea de Manuka poate fi contrafacuta.

    Citez de pe Wikipedia:
    „Nu toata mierea de Manuka are factor UMF și în consecință nu are calitățile terapeutice ale acesteia. Mierea de Manuka este testată în laboratoare atestate și autorizate de Active Manuka Honey Association (AMHA). Numai mierea care are factor UMF este apoi certificată și clasificată, în funcție de calitățile ei antibacteriale”.

    Eu va recomand sa cumparati de la producatorii consacrati cum ar fi Goldenhills sau Comvita.
    Sfatul meu sa incercati sa comandati produse de pe site-urile de afara, pentru ca in Romania produsele ajung foarte scumpe datorita adaosurilor mari practicte de comerciantii romani. Nu vreau sa fac contrareclama site-urilor de aici, se stiu ele care, dar daca cercetati putin piata o sa va convingeti singuri.

    Eu pentru ca am Helicobacter, o sa comand de de la Comvita direct la reprezentanta din Anglia a firmei, care trimite si in Romania. Este mai scumpa decat altele dar am informatii de la cineva din Anglia ca este printre cele de cea mai buna calitate si asa a scapat de Helicobacter in doua luni de zile, desi incercase si cateva randuri de antibiotice.

    Acum nu trebuie ignorat complet si tratamentul cu antibiotice, acesta are o rata de eradicare de 70-80% si in cele mai multe cazuri este suficient, totusi cei care au efecte adverse foarte puternice de la antibiotice, pot incerca Mierea de Manuka precum si Mastic Gum (de la Jarrow Formulas – se gaseste pe amazon.co.uk).

    Cu Helicobacter nu e de glumit, este la originea gastritei, ulcerului si cancerului de stomac si tratamentul trebuie facut pentru eradicarea infectiei.

  41. adina spune:

    buna laura
    eu am aflat de mierea de Manuka de la tine de pe site, tocmai am comandat un borcan de 500 gr de UMF10+ golden hils, de la un vanzator local, e scumpa 120 ron, dar sper sa merite.
    eu o vreau pentru fetita mea de 2 ani, care a inceput gradinita si care deja incepe sa raceasca, sunt raceli usoare deocmadata, dar….
    am citit ca trebuie luata dimineata pe stomacul gol? si apoi 30 min de pauza de masa, daca mananca imediat e vreo problema? are cineva idee, stam prost cu timpul dimineata, si nu avem timp sa asteptam 30 min ca sa ne bem lapticul dupa, si fara laptic nu prea merge .

    • Laura spune:

      Adina, draga mea, eu te sfatuiesc sa i-o administrezi pe stomacul gol si apoi sa astepti macar 15 minute inainte de laptic. Poate primim mai multe sfaturi de la cei care o folosesc de mai mult timp.
      Pup cu drag!

  42. adina spune:

    multumesc de raspuns, intre timp am luat legatura cu furnizorul si l-am intrebat.se pare ca nu e nevoie sa astept 30min, durata asta este pentru cei cu probleme cu stomacul si care au helicobacter.
    oricum a zis si ea ca dupa ce terminam borcanul, ar fi bine pe perioada iernii sa trecem la cea de UMF 15+, avand in vedere ca sunt mai multi virusi.

  43. Gabriel spune:

    De doi ani incoace, in fiecare iarna fac sinuzite repetate care trec greu si la administrarea de antibiotice.De ceva timp am fost la un terapeut naturist si mi-a recomandat mierea de manuka si mi-a zis ca, cea mai buna se gaseste in Noua Zeelanda cu toate ca pretul e cam ridicat.Am comandat-o si astept sa ajunga, sper ca voi obtine ceva rezultate cu ea deoarece m-am tot saturat cum apare iarna eu sa fiu racit.Sanatate tuturor.

  44. Darie spune:

    eu am gasit-o intamplator intr-un plafar din Timisoara.M-am documentat despre aceasta miere miraculoasa si chiar am intrebat un profesor universitar de ea . Mi-a spus ca am facut o alegere buna cand am cumparat-o , 10 umf pt imunitate.Urmatoarea va fi 20 pt a combate helycobacter si staphylococul auriu .Voi reveni cu coment.

  45. flori spune:

    Buna !
    Am citit multe lucruri interesante aici si ,pt asta, multumesc tuturor.Am o nedumerire insa,d-na Laura, si v-as fi f.recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.As vrea sa comand miere de manuka pt fetita mea de 8ani,care este insa alergica…inclusiv la miere.Cineva mi-a spus ca avea fetita in aceeasi situatie si a scapat cu aceasta miere.Stiti daca e buna si in cazul alergicilor ca mie mi s-a parut un paradox si n-as face experimente pe copilul meu.
    Sanatate multa!

    • Laura spune:

      Flori, draga mea, iti recomand din toata inima, sa ceri parerea unui medic alergolog. Numai el iti poate spune cu siguranta daca fetita ta poate consuma aceasta miere sau nu.
      Pup cu mult drag!

  46. OanaN spune:

    pentru cine vrea sa comande miere Manuka, recomand din inima site-ul iherb (www.iherb.com). are transport pana in romania de doar 4 (patru!) dolari, cu urmatoarele conditii: sa ai comanda peste 40 de dolari (si mierea manuka e…40 dolari 🙂 adica aprox 130 ron) si pana in 80 dolari si pachetul sa nu depaseasca 1.8 kg. plus ca la prima comanda primiti discount 10$, deci mai intra si alte chestii pe langa miere in pachet 🙂
    iar ca miere, recomand pe cea raw, adica
    16+ e buna si pentru copii si pentru adulti. enjoy si sanatate!

    • mustatea spune:

      Buna,
      Ma intereseaza sa o comand si eu, de ce recomanzi raw?? Ai comandat, o aduce dhl-ul pana acasa??
      Ms mult. O zi buna!

  47. marin spune:

    Ma tem sa folosese mierea nu stiu cat de buna este ,am copii cu stafiloco aureus si doresc sa folosesc mierea ,multumesc daca ma poate cineva sa ma aujute.

  48. Gaelex spune:

    „se ia cate o lingurita de miere cu jumatate inainte de masa”
    Cu jumatate de ce? De lingurita, de ora, de rugaciune?

  49. maya spune:

    informatii si laude depre mierea de manuka se gasesc peste tot, ar fi fost mai interesant sa stim ce rezultate ai obtinut dupa ce ai consumat mierea aceasta…mai ales ca la cat e de scumpa nu e accesibila multor oameni in Romania.

    • Laura spune:

      Maya, eu am consumat-o pt intarirea sistemului imunitar si, da, a avut efect in cazul meu.
      Asteptam si comentariile celor care au consumat-o in scop curativ.

  50. marcela chirvasiu spune:

    informatii ff interesante si utile ! am sa incerc si eu aceasta miere folosindu-ma de ce am aflat de la voi.multumiri!!

  51. Daniela spune:

    Buna ziua! am auzit si eu de la niste prieteni cum ca mierea aceasta de manuka ar face minuni si in cazul bolii mele, respectiv reflux gastric si mai am si ceva treaba cu Helycobacter pylori..dar interesata as fi de unde pot comanda aceasta miere? ca sunt cateva site-uri unde poti comanda insa mi-e cam teama ca nu stiu daca este cea originala. Dvs. stiti cumva care este site-ul din Romania unde se pot plasa comenzile? Va multumesc!

  52. manuka spune:

    Echivalentele dintre UMF si MGO:
    UMF5+ = MGO 100
    UMF 10+ = MGO 250
    UMF 15+ = MGO 500
    UMF 18+ = MGO 700
    UMF 20+ = MGO 850

  53. plopeanu sorin spune:

    Buna seara,ma numesc Sorin am 34 ani si am o gastrita antrala eroziva si un sindrom de colon iritabil,ce miere manuka ma poate ajuta?multumesc

    • Laura spune:

      Dumitru, cel mai bine este sa consulti un medic. Mierea de Manuka este foarte buna, trateaza diferite afectiuni, dar un medic iti poate spune cel mai bine daca ajuta in cazul diabetului.
      Multa sanatate!

  54. Diana spune:

    Buna ziua,
    Am descoperit mierea de manuka zilele trecute.
    As vrea sa stiu de factor UMF trebuie sa cumpar pentru cresterea imunitatii, dar si pentru vinderea unei rinite alergice care ma siciie si care pe timpul rece se tranforma in sinuzite, bronsite?

    Am cumparat acum 3 zile cu factor 15+ de la Manuka Health. E ok factorul ?
    Dupa ce termin primul borcan ( UMF15+) ce ar fi indicat sa cumpar avand in vedere afectiunile de mai sus?

    Multumesc pentru raspuns.

    • Laura spune:

      Draga Diana, mierea de manuka cu factor 15+ este foarte buna pentru cresterea imunitatii.
      Pentru tratarea diferitelor afectiuni, este recomandata mierea cu +20 sau +25. Cu toat acestea, iti recomand sa ceri parerea unui medic.
      Multa sanatate!

  55. Mirabela spune:

    Draga Laura,

    Am citit si eu despre aceasta miere si ma bucur ca pot gasi informatii si la tine pe blog. Eu as dori sa iau pentru intarirea imunitatii pentru baietelul meu de 3 ani si as dori sa te intreb daca pentru tine a fost ok si o recomanzi. Poate fi administrata fara sfatul medicului, in conditiile in care baietelul meu nu a avut nici o alergie pana in momentul de fata?

    Multumesc mult pentru raspuns!

  56. radu spune:

    Eu am gasit mierea potrivita la . Sun importatori directi din Noua Zeelanda. Am inteles ca acolo se produce cea mai buna MIere Manuka. Multu succes tuturor!

  57. demeter hanna spune:

    Nu contest efectele terapeutice ale mierii de manuka, din cate am citi si mierea de la noi are proprietati curative.
    Am o singura dilema: mierea manuka are o multime de „varietati” umf-mgo, activ etc… si acum imi pun intrebarea : albinutele le fac asa la comanda sau e ….. „prelucrat” la comanda.
    Zau daca mai am incredere in factori umf-uri , mgo-uri……

  58. ionut spune:

    deci am citit toate comenturile de aici si nimeni nu mi a zis daca de la noi din tara se gaseste suta suta pura adica nu contrafacuta si daca exista de unde o pot lua va multumesc si astept un raspuns

    • Laura Adamache spune:

      Ionut, la sfarsitul articolului gasesti un link spre un magazin online din Romania care comercializeaza miere de manuka originala.

  59. Marcela spune:

    Buna ziua, as vrea sa stiu de unde pot cumpara mierea Manuka ? Este vreo farmacie, cred ca ar fi un loc mai sigur ca mierea este originala. multumesc

    • Laura Adamache spune:

      Marcela, la sfarsitul articolului gasesti un link care te duce pe unul dintre magazinele online de unde poti cumpara miere de manuka originala. Este posibil sa o gasesti si in magazine naturiste, dar nu stiu exact unde. Poti cauta pe net, sigur gasesti informatii.
      Cu drag. 🙂

    • Alina spune:

      O locatie cu produse naturiste care mi s-a parut interesanta este o drogherie si cred ca aceasta este celebra deja miere de Manuka , sper sa fie cu folos! super-mierea 🙂

  60. miere manuka spune:

    O prietena de a mea a luat miere manuka pentru helicobacter pyroli si a reusir sa scapa de bacterie. Este o adevarata minune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor