Cinnamon rolls


Retete culinare de aluaturi dulci – Cinnamon Rolls

Cinnamon Rols - detaliu

Cinnamon rolls, pe care, ca sa ne fie mai usor, ii putem numi rulouri cu scortisoara sau melcisori cu scortisoara, sunt preferatii mei in zilele mai reci ale anului. Nimic nu mi se pare mai invitant decat gustul si mirosul scortisoarei intr-o zi rece de iarna. Tocmai de aceea, aleg sa fac aceste mici delicii pufoase mai mult in sezonul rece. Reteta de cinnamon rolls este una simpla si relativ rapida, timpul de asteptare fiind unul acceptabil (in circa 2 ore putem deja sa ne rasfatam cu un rulou cu scortisoara parfumat).

Exista foarte multe retete de cinnamon rolls, insa eu astazi va propun o reteta care va va satisface cu siguranta. Aluatul pufos al acestor melcisori cu scortisoara este pur si simplu divin, atat de bun incat e aproape imposibil sa va opriti dupa un singur cinnamon roll.

Ingrediente – Cinnmon Rolls (16 bucati)

  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita malt/miere
  • 60 gr unt topit si racit
  • 250 gr lapte caldut
  • 1 ou mare usor batut
  • zahar vanilat/esenta vanilie
  • un varf cutit sare

Ingrediente umplutura

  • 150 g unt
  • 100 g zahar (alb sau brun)
  • 1-2 lingurite scortisoara (puteti pune mai multa daca doriti)

Mod de preparare

  • Putem face aluatul la robot, la masina de paine sau manual.
  • Pentru robot: Punem in vasul robotului faina, iar in centrul ei drojdia dizolvata in putin lapte caldut si amestecata cu 1 lingurita de malt sau miere, oul usor batut, untul topit si racit, laptele caldut, aromele si zaharul. Framantam aluatul cu ajutorul paletei in forma de carlig si cand a prins consistenta adaugam sarea si mai lasam robotelul sa framante 5-8 minute. Lasam aluatul 1 ora la crescut intr-un loc caldut ferit de curent.
  • Pentru masina de paine: Introducem in vasul masinii intai ingredientele lichide iar la sfarsit faina in centrul careia punem drojdia sfaramata. Setam masina pe functia de framantat si dospit, iar in momentul in care masina emite semnalul sonor, adaugam sarea.
  • Manual: Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centrul ei in care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut si amestecata  cu o lingurita de miere sau malt. Adaugam si restul ingredientelor si incepem sa framantam. Cand aluatul a capapatat consistenta, adaugam sarea si framantam din nou pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul la crescut 1 ora intr-un loc caldut si ferit de curent.

Cinnamon Rols - preparare aluat

  • Dupa ce aluatul a dospit, il intindem intr-o foaie de 0,5 cm pe suprafata de lucru infainata. Intindem pe toata suprafata foii untul moale amestecat cu zaharul si scortisoara si rulam foaia pe lungime. Ca sa nu deformam rotitele cand le taiem, putem folosi in loc de cutit o ata mai grosuta pe care o bagam sub rulou si tragem hotarat capetele atei in sens contrar ( ca atunci cand facem un nod la sireturi).

Cinnamon Rols - preparare

  • Punem rulourile cu scortisoara in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 30 minute la dospit, dupa care le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute sau pana vedeti ca se coloreaza frumos.

Cinnamon Rols - detaliu

  • Le-am servit alaturi de o portie de ciocolata calda. Foarte bune.
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cinnamon Rolls
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

55 comentarii la “Cinnamon rolls

  1. Roz_bonbon spune:

    Foarte bine arata! Ce bun pont ne-ai dat cu ata. Si eu am mai facut rondele dintr-acestea , dar cu alta umplutura, insa cand le taiam, mereu le cam deformam putin. Data viitoare fac si eu cu ata. Multumim! Pupic!

  2. katy spune:

    Dragalase sunt rolls-urile tale.Seamana cu o reteta de-a mea,numita MELCISORI.Mie Laura,imi este si frica sa mai fac retete care contin faina mai multa,pentru ca trebuie sa ma lupt singurik cu ele si plus de asta,pana nu le termin nu ma las!Ce robot ti-ai cumparat?Cumva KITCHEN?Tare-mi doresc un astfel de robot!pupicei

  3. LLAAVVIINNIIAA spune:

    Sa-i stapanesti sanatoasa pe amandoi (pe sotz si pe robotzel :-)!!!!
    ''Melcisorii'' tai au consistenta cozonacului?
    Numai bine!

  4. Elena Toma spune:

    O reteta pe care mami a mea o facea ceva mai "batraneste", ca o invartita, in tavi rotunde, joase, cu nuca (ei nu-i placea scortisoara!). Aceasta insa este foarte delicata si fina, iar mie imi place scortisoara. Felicitari! Pe de alta parte, va invit pe blogul meu sa ridicati o leapsa – prima – primita din partea unei doamne pe care o admir mult; cum am acelasi sentiment pentru dvs. mi-am permis sa va transmit aceasta invitatie. O saptamana minunata va doresc!

  5. ElaM spune:

    Ma uit pe blogul tau sa vad ce minunatii ti-au mai iesit din maini/tavi/cuptor si dau peste spiralele astea cu scortisoara. La fix! Gasisem cateva retete (unele de pe iutub chiar m-au facut sa rad in hohote) dar nici una nu mi-a facut cu ochiul. Reteta ta a fost de milioane, am facut o ditamai tava, iar gaselnita cu taiatul rulourilor cu ata a fost de miliarde. Ti-am mai spus si ma repet: esti maestra la aluaturi.
    Pupici din Canada!

  6. Anonymous spune:

    Chiar acum am aluatul la crescut. Abia astept sa le fac. Numai o intrebare am: dupa coacere colaceii acestia vor fi pufosi sau mai crocanti? Asta ca sa stiu la ce sa ma astept. Giana

  7. Laura spune:

    Betty scumpa eu cu ata sau cu guta pentru pescuit ma descurc de minune la taiaitul aluatului. Cu titul are tendinta de a deforma aluatul mai ales daca nu e tinut inainte la frigider. Pupici pupici!

  8. Laura spune:

    Katty draga mea cat ma bucur sa te vad. Nu am mai vorbit de multisor. Rolls-urile astea zic eu ca seamana cu cuibul de viespi al nostru umplut cu nuca. Dca ama pui sa aleg intre nuca si scortisoara aleg nuca cu ochii inchisi.
    Robotelul nu e kitchen aid. E unul mult mai ieftin care pana in momentul de fata s-a dovedit a fi excelent. Te pupicel!!

  9. Laura spune:

    Lavinia scumpa multumesc mult!! Seamana mai degraba cu kurtos colacs(sper ca am scris cat de cat corect).Sunt mai crocantele la exterior si mai pufoase inauntru. Eu nu le-am lasat mult sa creasca pentru ca am vrut sa iasa mai crocantele. Pup!!

  10. Laura spune:

    Va multumesc mult pentru leapsa Elena! Si tatal meu face la fel acesti melcisori si ii numeste cuib de viespi. Eu persoanal prefer versiunea cu nuca pentru ca ador nuca dar si scortisoara imi place. O saptamana excelenta va doresc si eu!!

  11. Laura spune:

    Draga mea Ela ma bucur enorm ca le-ai incercat si ca ti-au placut. Tehnica asta cu ata este nemaipomenita pentru ca nu deformeaza deloc aluatul. Te pup si multumesc tare mult pentru vizita!!

  12. Laura spune:

    Giana draga mea scuza-ma ca nu ti-am raspuns ieri la comentariu dar am fost tare prinsa. Sper tare mult sa-ti fi placut melcisorii. Te pup!!

  13. Anonymous spune:

    Laura, revin cu impresii despre melcisorii astia aromati. Au iesit cam crocanti dar mie mi-au placut mult si asa. Ma asteptam sa fie pufosi. Nu stiu exact cum ar fi trebuit sa iasa. Am urmat instructiunile tale pas cu pas, ma gandesc ca poate cuptorul e de vina. I-am copt la cuptorul cu microunde si in mai putin de 7 minute erau deja facuti… crocanti. Oricum, asa cum ti-am spus, au fost buni si asa tarisori cu o cana cu lapte. Daca ai timp poate ma ajuti sa vad unde am gresit, asta pentru tura urmatoare pentru ca sigur am de gand sa-i mai fac. Multumesc tare mult. Giana

  14. Laura spune:

    Giana draga mea eu nu am incercat niciodata sa gatesc ceva la cuptorul cu microunde ci doar sa incalzesc mancare. Neaparat incearca sa ii coci la cuptor pentru ca sigur nu vor iesi uscati. Cuptorul cu microunde din cate stiu usuca destul de mult orice preparat.
    Melcisorii trebuie sa aiba o crusta usor crocanta dar miezul foarte pufos.
    Te pupic si ma bucur ca i-ai incercat!!

  15. Anonymous spune:

    Laura draga, multumesc pentru raspunsul rapid. Cuptorul cu microunde la care coc are din cate mi-a spus proprietara apartamentului,(stam cu chirie in Olanda) si program de coacere. E singurul cuptor pe care il am. Ma gandesc ca poate nu stiu eu foarte bine sa-l folosesc asa ca data viitoare cand o sa colaceii o sa las foaia de aluat mai groasa si o sa pun un timp de coacere mult mai mic. O sa-ti mai spun ce-a iesit. Te pup si eu si o seara buna sa ai. Giana

  16. Laura spune:

    Draga mea Giana tare rau imi pare ca nu iti pot da nici un sfat in privinta coacerii aluatului la cuptorul cu microunde. Si al meu are functie de coacere dar nu am gatit niciodata la el nimic. Dar din cate stiu timpul de coacere este mult mai scurt ca cel al cuptorului traditional. Te pupic cu drag si daca gasesc pe undeva o informatie privind coacerea intr-un cuptor cu microunde te anunt cu siguranta. Te puuup!!

  17. Elena spune:

    Salut!Azi am incercat si eu reteta.Au iesit foarte buni si aromati,eu am pus mai multa scortisoara:P imi place foarte mult mirosul si mi se pare k merg bine cu Craciunul:D Vreau doar sa iti zic ce s-a intamplat la mine.Am pus pentru "crema" unt cat scrie,dar in tava s-a topit si "baltea".L-am scurs,dar a reusit sa imi caramelizeze putin melcisorii.Ar trebuie sa pun mai putin data viitoare,pentru k sigur o sa mai fac.Tura asta s-a mancat calda,imediat dupa ce i-am facut:p

  18. Laura spune:

    Elena draga mea tare ma bucur ca i-ai incercat si ca ti-au placut. Putin unt curge in tava dar doar cat sa caramelizeze rotitele. Daca le mai faci incearca sa intinzi mai bine untul pe suprafata foii si apoi sa o rulezi bine. Te pupic!!

  19. Raluca spune:

    eu nu pot rata nici o reteta de aluat cu unt. mai ales ca arunc totul in robot si in cateva minute totul este framantat, iar acestia sunt foarte gustosi, fini, parfumati si pufosi. abia i-am scos din cuptor si am mancat cu pofta 2 la cafea. sigur si copiii vor fi incantati de pachetelul de scoala. iar o lingurita de scortisoara este atat cat trebuie sa fie aromati si perfecti. multumim, se adopta in familia noastra.

  20. Laura spune:

    Draga Raluca un robot este extrem de util si ne scapa de multa bataie de cap cu framantatul. Si eu ador untul si il recomand tuturor cu caldura mai ales celor care folosesc margarina care nu este absolut deloc sanatoasa. Ma bucur mult ca ti-au placut!! Te pup!!

  21. denisa spune:

    Draga Laura vreau sa iti spun ca am facut aceste minunatii,iar astazi mai urmeaza inca o tura…Super bune,pufoase,aromate,exact pe gustul meu. Merita incercate cu cea mai mare incredere,iar explicatiile tale pentru fiecare reteta sunt de milioane…nu are cum sa nu iasa :))

  22. Anonymous spune:

    Buna,

    Am gasit acest blog, cautand o reteta pentru pide (paine turceasca).Am vizionat pe Travel Chanel,
    un documentar despre aluaturi si paine din Turcia, iar imaginile cu aceasta 'pide' mi-au lasat gura apa.Scotocesc pe acest blog, de cel putin o ora, nu stiu ce reteta sa incerc mai intai.Cred ca voi incerca aceste rools-uri, mi se par a fi delicioase.Cristina

  23. Laura spune:

    Cristina draga mea bine ai venit si multumesc ca iti place ce ai gasit la mine!! Sunt intr-adevar delicioase aceste rotite cu scortisoara si daca le incerci sper tare mult sa iti placa!! Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine!!

  24. Anonymous spune:

    Buna Laura,

    Multumesc pentru un raspuns asa rapid.Aluatul pentru rotite este deja, la framantat, in masina de facut paine.Abia astept sa le prepar si mai ales sa le gust.Intre timp, daca imi este permis, as posta o reteta de briose, nu imi apartine, am preluat-o dintr-un numar al revistei Good-Food, dar am incercat-o de foarte multe ori si garantez reusita.Iata despre ce este vorba:

    – 140 g unt moale
    – 140 g zahar (brun sau alb)
    – 3 oua de marime medie
    – 100 g faina (o data, din neatentie, pentru ca era si baietelul meu prin bucatarie dorind sa ma ajute, am pus 140 g faina – nu s-a intamplat nimic rau, au fost la fel de perfecte)
    – praf de copt (cam 1/2 lingurita)
    – 25 g amidon alimentar sau praf de budinca de vanilie (evident budinca poate fi si de capsuni, caramel, etc)

    Se incalzeste cuptorul, se aranjeaza in tava de briose (eu am o tava pentru 12 briose de marime medie, cantitatea de compozitie este perfecta) cele 12 hartiute speciale, se repartizeaza compozitia in fiecare dintre aceste forme, se dau la cuptor, la foc mediu, la mijlocul cuptorului, pana cresc si devin aurii.

    Dupa imaginatia fiecaruia, se pot decora cu glazura, se pot unmple cu crema de ciocolata sau dulceata de afine (eu folosesc pentru umplere un posh cu accesoriul acela subtirel si lung).

    Succes si pofta buna !

    Revin cu impresiile familiei despre rotitele cu scortisoara.

    Cu drag, Cristina

  25. Anonymous spune:

    Draga Laura,

    Preparate, coapte si……..mancate !!!Aproape toate.Abia mi-am tinut familia (1 sot si 1 copil) sa nu le manance fierbinti.DELICIOASE !!

    As vrea sa fac o mica observatie la reteta de briose, pe care am postat-o putin mai inainte, am uitat sa precizez ca ingredientele se amesteca toate odata.

    Cu drag,
    Cristina

  26. Anonymous spune:

    Draga Laura,

    Am facut aseara cinnamon rolls! Sunt super buni! Iar chestia cu ata e geniala, se taie foarte usor. Imi plac tare mult retetele tale si am facut deja o mare parte dintre ele. De cand am descoperit blogul tau am inceput sa fac praji multe multe si buuuunnee 🙂 Data trecuta cand ti-am scris urma sa fac primul meu tort – pana la urma a iesit foarte bine 🙂

    Te pup! Weekend placut!

    Ioana.

  27. Anonymous spune:

    Laura…cer ceva mai multa faina de 500 gr. Asa mi s-a intamplat a framantat – manual-. Cred ca am pus in jur de 540-550 gr.

  28. cristina spune:

    Am facut si eu de dimineata, intradevar la framintat manual aluatul cere putin mai multa faina, eu am adaugat o lingura si putin, iar dupa ce au dospit in tava eu le-am uns cu ou amestecat cu lapte si am presarat zahar brun si am facut si ciocolata calda, de dimineata te ameteau mirosurile in casa la mine, sunt extraordinare, multumiri din partea familiei.

  29. Anonymous spune:

    a incercat cineva sa puna nuttela in loc de scortisoara? ma gandesc la un strat subtire de unt si apoi unul de crema de ciocolata si alune… daca a incercat cineva, lasati o impresie, va rog

  30. Desertul din Weekend spune:

    Am incercat o varianta de Cinnamon Rolls si mi-a placut. Metoda ta de a taia cu ața e geniala.

    Ceea ce nu mi-a placut cum mi-au iesit mie e ca unele rulouri au avut un gust usor de ars întrucât scorțișoara ce era în contact cu hârtia de copt s-a cam ars. Drept urmare rulourile bune le-am dat altora, iar pe cele usor arse le-am mancat eu.

    Cum pe treapta medie a cuptorului dupa 15 minute aluatul inca era crud, a trebuit sa le las cel putin 25 minute (cuptor pe gaz).Oare de asta s-o fi ars scorțișoara?

    Trebuie sa mai incerc o data, și sa imi iasa mai subțire foaia 😀

  31. Laura spune:

    Desertul din weekend, cuptorul pe gaz coace diferit fata de cel pe curent. Cel pe gaz permite coacerea doar de jos iar cel electric si de jos si de sus. Din aceasta cauza prajiturile si aluaturile se coc mai greu si in general ies destul de rumenite in partea inferioara si nu foarte bronzate sus in cuptoarele pe gaz.
    Eu te sfatuiesc, sa pui micile rulouri in forme de hartie pt muffins si sa le coci in forma de muffins daca se poate, tocmai pt a evita bronzarea excesiva in partea de jos sau daca nu ai hartiute de muffins, pozitioneaza tava foarte sus in cuptor unde o lasi pana ce se coc rulourile dupa care o cobori pe treapta a treia si o mai lasa 10 minute cca.

  32. Gabriel Ionescu spune:

    Super reteta, am s-o incerc in curand, mai ales ca sunt un fan al colacilor secuiesti, si aceasta reteta se apropie de gustul lor.

  33. beautyreporter spune:

    Am facut azi rolls-urile. Nu am framantat in viata mea si totusi mi-au iesit (eram foarte sceptica in privinta indemanarii mele).
    Am lasat sa stea o ora dupa framantat si aluatul s-a umflat atat de tare ca mai avea putin si iesea din oala. Drept urmare mi-au iesit niste rolls foarte pufoase(exact cum imi plac mie).
    Imi pare rau ca nu m-am gandit sa le ung cu ceva inainte de a le pune in cuptor, cred ca ar fi iesit si mai frumoase. Dar sunt foarte bune si asa, deci multumesc ca ne-ai dat si noua aceasta reteta.

  34. Yuki spune:

    Draga Laura,
    am facut si eu din astea acum cateva ore dupa reteta ta si eu iesit super bune:)
    tin sa-ti spun ca de fiecare data cand am incercat o reteta de-a ta de ‘ceva dulce’ mi-a iesit intotdeauna, asa ca vreau sa-ti multumesc pentru retetele pe care le postezi, pt onesitiatea lor si pt micile ponturi pe care le dai.

  35. Blue spune:

    Buna Laura,
    vreau sa-ti multumesc si eu pentru retetele fabuloase si foarte explicite!
    Ador si pozele facute de tine asa ca felicitari inca o data 🙂
    In seara aceasta am incercat si eu melcisorii cu scortisoara si au iesit minunati. S-au cam desprins si aratau ca niste suvite crete dar stiu unde am gresit si oricum interiorul moale cu invelisul crocant mi-a dat pe spate familia asa ca nu a m contat aspectul :))

    Sa ai sarbatori binecuvintate si un 2012 fabulos!

    • Laura spune:

      Blue, draga mea, si eu iti multumesc pentru ca m-ai vizitat in acest an si te astept cu mare drag si la anul!!
      Tare ma bucur ca ti-au placut melcisorii cu scortisoara! Sa va fie de bine!
      Iti doresc un Cracun Minunat alaturi de cei dragi si un An Nou plin de realizari!! ♥

  36. maria elena spune:

    Laura, am incercat reteta aceasta de cinnamon, dar ceva nu am facut bine, nu mi-au iesit pufoase, insa gustul a fost delicios, minunate langa cafeaua de dimineata. Iti multumesc mult pt faptul ca imparti retetele tale minunate cu noi. Te pupic.

    • Laura spune:

      Maria, scumpa mea, imi pare tare rau ca nu ti-au oesot pufoase. Le-ai lasat suficient la dospit? Si, daca da, au dospit corect?
      Pup dulce dulce si ma bucur ca ti-au placut la gust!

  37. maria elena spune:

    Laura draga, aceasta cred ca a fost greseala mea, nu le-am lasat suficient la dospit, ai dreptate. Multi pupici.

  38. bianca spune:

    Buna Laura,
    Am incercat si eu aceasta minunata reteta. A iesit un aluat foarte pufos desi nu m-asteptam. Datorita tie am aflat secretul aluatului perfect. Sotul mi-a si spus sa o trec la categoria Preferate. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate.
    Te pup. O zi buna iti doresc.

  39. alina spune:

    Buna, Laura…si multumesc din nou!
    tocmai le.am scos din cuptor si am servit cateva persoane care erau in trecere…printre care si o vedeta…internationala (nu locuim in Ro)…”sunt excelente” este mesajul pe care ti.l transmitem cu totii…iar eu ma indragostesc de ceea ce faci tot mai mult.
    multumiri din nou si multa bafta in continuare!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, tare ma bucur ca au fost apreciate de prietenii tai.
      Pup cu mult drag si te mai astept sa incerci si alte retete!

    • alina spune:

      Laura, draga mea, am incercat deja multe din retetele tale…si toate imi aduc doar succes…culmea e ca sunt si eu la dieta iar rolls-urile pe care le.am gatit ieri nici nu le.am gustat…dar avand in vedere cum arata si aroma cu care te imbie…nici nu e nevoie sa le gusti ca sa stii cat de bune sunt…
      te apreciez foarte mult pentru tot ceea ce faci…sunt un adevarat fan al tau…si mi.ar placea enorm sa te cunosc intr.o zi…sau macar sa mai vb..

  40. florina spune:

    Ceau, Laura…am facut rulorurile cu scortisoara. au iesit bune, dar nu aspectuoase. Aluatul a crescut frumos, dar cand l-am rulat , l-am simtit moale,iar cand am inceput sa le tai, s-au lasat. Nu mi-au iesit nici pe departe cum sunt ale tale in poza, si nici rulada atat de frumoasa si de teapana. Crezi ca am gresit undeva? Te pup.

    • Laura spune:

      Draga mea, se poate ca aluatul sa mai fi avut nevoie de inca putina faina. Nu toate tipurile de faina absorb in acelasi fel ingredientele lichide. Unele au putere de absorbtie mai mica, altele mai mare. Deci, cand se mai intampla asta, mai adauga cateva linguri cu faina in aluat, maxim 2-3 linguri pe care le aduagi una dupa alta pt ca s-ar putea sa nu ai nevoie decat de o singura lingura pana atingi consistenta perfecta.
      Acum, la partea cu taiatul frumos al ruladei, trebuie sa folosesti un cutit fff bine ascutit ca sa nu il presezi mult in timp ce il tai. Pudreaza lama cutitului si aluatul cu faina inainte de a-l taia.
      Te pup!

  41. Florina spune:

    Multumesc foarte frumos pentru raspuns!
    Te pup si eu… cu mult drag!
    P.S.- am facut tarta cu ricotta si ciocolata ( am pus branza quark) , a fost dementiala, deja au mai facut-o inca 3 prietene care sunt innebunite dupa ea!

  42. Monika spune:

    Draga Laura,
    Eu, ca un pagan intr-ale gatitului, ce m-am gandit? Daca mi-au iesit niste biscuiti, pot trece la nivelul urmator: aluaturi cu drojdie. Asta pe fondul esuarii lamentabile a unei maiale pentru paine. Dupa cum se observa, am tinte destul de ambitioase 🙂
    Deci: aceste rulouri, pe langa ca sunt multe, sunt o nebunie pentru papilele gustative. Iar ideea cu sfoara e geniala. Daca nu o dadeai, nu stiu ce ma faceam, ca nu am cutite sa taie asemenea aluat.
    Revin: rulourile sunt geniale. Sunt un delir. Nu te poti opri din mancat. Tatal meu m-a amenintat ca ma bate daca nu iau platoul din fata lui. Le-am facut sambata pe la pranz, iar duminica nu mai aveam nici macar un rulou.
    Abia astept sa incerc si rudele cu crema de ciocolata Korvapuusti!
    Saru’mana Laura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor