Tagliatelle cu sfecla si creveti


Tagliatelle cu sfecla si creveti, reteta delicioasa de paste  facute in casa

Tagliatelle de casa

In afara de pastele verzi obtinute din faina, ou, spanac, exista si aceasta verisune delicioasa de paste obtinute din frunze de sfecla, ou, faina si ulei de masline. Ieri am cules un cos plin de frunze de sfecla si imediat m-am apucat de treaba. Eu am folosit 1 kg de faina si imediat dupa ce s-au uscat putin le-am congelat. La fiecare 100 g faina folosim 20 g frunze sfecla fierte, stoarse bine de apa si tocate marunt, 1 ou si 1 lingura ulei masline.

Ingrediente – Tagliatelle cu sfecla si creveti

  • 1 kg faina
  • 10 oua
  • 200 gr frunze de sfecla fierte si tocate marunt
  • 10 linguri ulei masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare – Tagliatelle cu sfecla si creveti

  • Curatam frunzele de sfecla de tulpina mai groasa si alba si le punem la fiert intr-o oala incapatoare (1). Dupa ce s-au fiert, le punem la scurs si cand s-au racit, le stoarcem foarte bine. Le mxam sau tocam foarte marunt. Piureul obtinul se amesteca cu cele 10 oua si cu uleiul.
  • Eu am folosit masina de paine, am amestecat putin amestecul de oua si sfecla cu faina si am lasat masina sa faca restul (2). Daca le faceti manual, faceti o gropita in centrul fainii in care adaugati acest amestec si incepeti sa frmanatati pana la omogenizare.

Preparare tagliatelle de casa

  • Aluatul obtinut (3) se imparte in 4 portii mai mici si fiecare se trece prin masina de paste de 3 ori la cel mai mare numar care este 1, o data prin numarul 3, o data prin numarul 5, iar la sfarsit de 2 ori prin numarul 9 care este cel mic.
  • Foile obtinute se lasa sa se usuce 30 minute pe masa infainata foarte bine, dupa care se trece fiecare foaie prin masina de paste si taiem tagliatelle (4)

Aluat paste de casa cu sfecla

  • Tagliatellele obtinute se aseaza pe un bat pudrat cu faina si se lasa se usuce putin, apoi se pot congela.
  • Eu am pregatit o mica parte cu creveti, salvie, usturoi si rosioare. Am pus la calit intr-o lingura de unt crevetii impreuna cu un catel de usturoi necuratat si o frunza de salvie si dupa ce crevetii au inceput sa sfaraie, am adaugat rosioarele si am mai lasat inca vreo 5 minute la foc mediu. Am adaugat pastele fierte si scurse (5) (pastele proaspte se fierb cca 1 minut, nu mai mult), am mai lasat inca vreo 2 minute la foc mediu amestecand incontinuu dupa care le-am servit (6).

Farfurie tagliatelle cu creveti

  •  Sunt delicioase si extrem de aromate.  Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tagliatelle cu sfecla si creveti
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

25 comentarii la “Tagliatelle cu sfecla si creveti

  1. Ina spune:

    superbe! Zau daca stiam ca se pot manca frunzele de sfecla! Credeam ca le faci din sfecla rosie 🙂 Superbe! Si bune, sunt sigura!

  2. Lory spune:

    Laura arata excelent!!!
    sunt un pic nedumerita… am vazut la ingrediente ai scris ca ai folosit telina….sa inteleg ca ai combinat telina cu sfecla?
    le-as incerca si eu…telina gasesc..frunze de sfecla nu 🙁

  3. Laura spune:

    Draga mea Lory tare ma bucur ca iti plac. Iti multumesc mult ca mi-ai atras atentia asupra telinei care nu are ce cauta in reteta asta. Nu stiu zau de ce am scris telina dar am corectat acum. Iti multumesc mult mult.
    Cu frunze de telina nu am incercat niciodata sa fac paste dar sa stii ca nu ar fi deloc o idee rea. O pun in aplicare imediat dupa ce termin pastele astea si sigur vin sa te anunt.
    Tare rau imi pare ca nu ai frunze de sfecla pentru ca ies tare tare bune. Aici se mananca foarte des frunzele sub forma de piure cel mai des. Tulpina alba mai groasa se fierbe si se face apoi pane si tot tulpina se poate folosi in loc de foi de lasagne. Sunt ffff multe retete in care apar frunzele.
    Te pupic si poate faci rost rost de niste frunzulite de undeva ca merita incercate!!

  4. Andra spune:

    Waw!! Arata excelent si pun pariu ca sunt delicioase!! Eu iubesc orice reteta care implica creveti :)) Felicitari Laura pentru blog! Este extraordinar! Il vizitez de vreo luna dar este prima oara cand las un comentariu 🙂 Pupici

  5. Lory spune:

    Arata misto pastele astea verzi asa dar nu cred ca m-as apuca sa le fac (asta si pt ca al meu e cam reticent la chestii verzi :D). Ce vreau eu sa te intreb e daca stii cmva daca se gaseste pe aici sfecla rosie…eventual murata deja 😀

  6. Oana spune:

    Hi Laura,

    Cind ma uit la pastele tale imi vine sa le maninc crude, desi sint la un fel de dieta…(o dieta pe care o incep in fiecare luni si nu mai ajung sa o termin pina duminica..).
    Intrebarea mea este cum procedezi daca nu ai masina de presat si taiat aluatul pentru paste. Crezi ca ar iesi si de mina? Cam cit de subtire ar trebui sa fie aluatul intins?
    Te pup din America.

  7. epure mariana spune:

    Laura felicitari, arata super bine,le-am vazut si pe ardei iute si am ramas masca.Am obervat si eu faza cu telina:) dar as vrea sa te intreb daca nu te superi cum ai reusit sa postezi acolo toate pozele intr-un mesaj.As vrea si eu la retetele mele sa postez pozele din timpul pregatirii si numerotate asa ca tine dar nu reusesc sa fac asta intr-un singur mesaj.Te rog daca nu te superi sa imi explici si mie procedura.

  8. Laura spune:

    Inisor mic te pupic si ma bucur ca iti plac. Se mananca foarte des aici frunze de sfecla si sa stii ca nici eu nu stiam ca se mananca inainte de a veni aici. Imi plac foarte mult facute piure. unt divine!! Pup pup!!

  9. Laura spune:

    Draga mea Andra bine ai venit si multumesc tare mult pentru cuvintele tale. Pastele sunt excelente si chiar nu se fac greu deloc. Te pup si te mai astept cu drag sa ma vizitezi!!

  10. Laura spune:

    Vai ce scumpa ai fost Oana draga mea!! Cam asa patesc si eu cu dietele. Le incep voioasa si foarte hotarata si undeva pe parcurs incep sa "pacatuiesc".
    Sigur ca merg facute la mana. Biluta totala fiind cam maricica, daca faci din aceleasi cantitati bineinteles, o imparti in 2 as zice eu dupa care infainezi bine bine suprafata de lucru si aplatizezi penru inceput o biluta cu palmele dupa care treci la facalet. Foaia trebuie sa fie destul de subtire. Cand pui o mana sub foaie sa se distiga forma mainii. Te pupic si sper sa iti placa daca le incerci. Eu le ador…

  11. Laura spune:

    Draga Mariana ma bucur tare mult ca iti plac pastele mele. Nu stiu de ce am scris telina dar i-am trimis un email lui Calin si a corectat.
    Draga mea pentru poze trebuie intai sa le incarci pe tinypic (www.tinypic.com). Dupa ce incarci o poza vei vedea 4 linkuri. Copiezi al doilea link pentru forum dupa care deschizi fereastra unde postezi pe ardei iute si dai pur si simplu paste linkului copiat de pe tynipic.
    Te pup si felicitari pentru toate retetele postate pe ardei!!

  12. Laura spune:

    Lory draga mea ma bucur mult ca iti plac. Sfecla rosie murata am vazut la Lidl si la Eurospin. Eu nu sunt fan sfecla murata dar sotul meu o adora si cand trecem pe la Lidl mai cumparam. Te pup!!

  13. Anonymous spune:

    Draga mea, imi plac tare mult pastele tale verzi, dar, ca si altii, nu am vazut frunze de sfecla verzi, asa ca, deocamdata le-as incerca cu spanac. Respect cantitatile, numai ca in loc de frunze de sfecla pun spanac? Multumesc mult! Ionela

  14. Anonymous spune:

    Desi nu mi-ai raspuns, te mai intreb inca ceva poate-mi raspunzi la amandoua odata: oare ar iesi daca as incerca sa le fac de post, adica fara ou? Ionela

  15. Laura spune:

    Ionela draga scuza-ma ca nu ti-am raspuns dar abia acum am vazut intrebarile tale. Draga mea poti inlocui frunzele de sfecla cu cele de spanac dar din pacate nu poti renunta la oua. Te pupic cu drag!

  16. Cristina Pana spune:

    Buna,
    interesanta ideea de a framanta aluatul de paste la masina de facut paine. Chiar la asta nu m/am gandit. Eu framant la masina de paine, orice aluat care contine drojdie, sincer nu/mi iese si nici nu/mi place sa framant cu mana.
    Zilele trecute am vazut la un supermarket taglaitele verzi si am vrut sa cumpar, dar cand am vazut cat costa m/am lasat pagubasa. Citind reteta ta, mi/am adus aminte ca undeva in camara, pe un raft foarte sus, unde nu umbli toata ziua, "zace" masina de facut taitei. Asa ca maine voi face taitei cu spanac ca sfecla nu prea am de unde sa iau.
    Sopr la treaba in continuare!
    Cristina P

  17. Laura spune:

    Cristina draga mea, la masina se framanta mult mai usor aluatul decat la mana. Exista la masina de paine un program special pentru paste si dureaza numai 15 minute. Incearca-le neaparat pt ca sunt foarte bune.
    Te pup cu mare drag!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor