Chipsuri


Chipsuri de cartofi facute in casa, un snack delicios

Chipsuri

Nu am gatit deloc zilele astea pentru ca am avut extrem de multa treaba. Astazi am observat ca nu prea mai avem nimic de rontait prin casa, asa ca am facut rapid rapid niste chipsuri de cartofi delicioase pe care va recomand sa le incercati. Datorita otetului, chipsurile de casa isi pastreaza consistenta crocanta ore in sir, daca rezista atata timp. Chipsurile de cartofi din comert sunt delicioase pentru multi dintre noi (mie personal nu imi plac foarte mult), dar nu sunt deloc sanatoase, asa ca va recomand aceasta reteta de chipsuri daca doriti un snack sanatos si gustos.

Ingrediente – Chipsuri

  • 5-6 cartofi mari
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri otet mere
  • apa foarte rece + 6 cuburi de gheata
  • 1 l ulei arahide/floarea soarelui
  • 1 lingurita rasa sare
  • boia/praf de usturoi/etc

Mod de preparare – Chipsuri

  • Amestecam intr-o oala 3 l apa cu otetul si o punem pe foc sa fiarba.
  • Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in feliute foarte subtiri.
  • In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii si ii oparim 30-45 secunde, nu mai mult
  • Pregatim langa noi un vas plin cu apa foarte rece in care adaugam cuburile de gheata. Dupa 45 secunde, scoatem cartofii din oala si ii punem imediat in apa rece. Ii lasam in vasul cu apa 2 minute, apoi ii scurgem si ii tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Intr-o tigaie/cratita incapatoare punem uleiul la incins. Adaugam cartofii in baia de ulei (in cateva transe e cel mai bine) si ii prajim la foc mediu spre mare pana devin aurii (cca 1-2 minute). Ii scoatem si ii asezam pe o farfurie tapetata cu  hartie absorbanta, ii condimentam cu sare/boia dulece sau iute si ii servim.
  • Sunt foarte buni si foarte crocanti.

Chipsuri cartofi

Pofta buna!!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chipsuri
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 45 Review(s)

58 comentarii la “Chipsuri

  1. Cristina spune:

    Draga Laura, nu-mi zice ca la minunatiile pe care le faci ai si o silueta de manechin , ca o sa mor de invidie!Cipsurile tale arata cu adevarat demential, imi vine sa halesc monitorul :)…

  2. papadie spune:

    SUPER! Uite cum scapam copiii de cerut cipsuri prin magazine.

    Imi dai voie sa pun reteta pe ziarulcopiilor?
    Evident cu trimitere spre blog!

    o.

  3. Laura spune:

    Silvia draga nu i-am facut niciodata in friteuza dar sunt convinsa ca ar iesi nemaipomenit. Mult mai bine decat in baie de ulei. Te pup!

  4. Laura spune:

    Cristina scumpa m-ai facut sa rad!! La mine in familie se gateste foarte des dar in cantitati foarte mici si nimeni nu este gras. Mami gateste de cand o stiu in fiecare zi dar tot ce gateste nu ajunge decat fix pentru o masa de pranz. Tati are aceiasi greutate (74 kg,1,80,73 ani) din timpul liceului. Eu si fratele meu am fost invatati sa nu ne ridicam niciodata cu "burta plina" de la masa asa ca acum chiar daca gatesc des nu pot sa mananc mult. Nu am putut nicidata manca felul 1, 2 si desert. Fac sport de 4 ori pe saptamana (pilates si yoga) si in weekend, cand ne permite vremea, facem lungi plimbari cu bicicleta.
    Cu toate astea nu am un corp de manechin, niciodata nu am avut, dar am o greutate normala pentru varsta si inaltimea mea.
    Te pupic cu mare mare drag!!

  5. Laura spune:

    Ghiocel frumos si drag eu cred ca aprope tot ce se gaseste in comert se poate face si in casa. Nici nu vreau sa ma gandesc cate E-uri au cei din comert. Eu absoult niciodata nu am fost fan "rontaieli la punga", gen chips, pufuleti si alte minunatii. Nici nu stiu daca am mancat de 3 ori in toata viata mea chipsuri dar sotul meu este inebunit dupa ele asa ca m-am gandit sa-i fac o surpriza si am reusit pentru ca i-au placut tare mult.
    Te pupic draga mea!!

  6. Laura spune:

    Papadia mea draga tare ma bucur ca iti plac si mi-ar face o deosebita placere sa publici reteta pe ziarul copiilor. Te pupic cu mare drag si multumesc mult pentru vizita!! Pupicei!!

  7. Silvia spune:

    Multumesc, Laura ! 🙂 O sa-i incerc cat de curand, merci de reteta. Eu ii faceam simpli, ii dadeam pe razatoare si ii prajeam direct. Pup 🙂

  8. Laura spune:

    Cu placere Silvia draga!! Sa stii ca si eu i-am facut mult timp ca tine dar parca nu se mentin mult timp crocantei. Te pup si daca ii incerci astept sa-mi spui daca ti-au placut!! Un weekend minunat iti doresc!!

  9. papadie spune:

    Te-am dat la ziar sa te manance copiii:

    si acolo ai si dovada ca le-am facut dar va trebui sa ma crezi pe cuvant ca le-am si mancat. adevarul e ca s-au dus rapiiiiiiiiiid:-)))
    singura adaugire facuta d emine a fost o ceapa in apa in care am fiert cartofii fiindca nu am avut si praf de ceapa in casa.
    excelenti. nu mai vor copiii de la punga!
    Multumesc!

  10. Laura spune:

    Ia sa merg eu papadia mea draga sa vad daca m-au papat copilasii.
    Multumesc scumpa ca i-ai incercat si nu-ti mai spun cat de mult ma bucur ca micutii tai i-au apreciat. Pana la urma bucuria copiilor este cea mai importanta pentru noi toti!!
    Pupicei si fug la ziar!!

  11. Anonymous spune:

    Draga Laura,
    Am vazut azi reteta si m-am bagat repejor in bucatarie ca nu cumva sa raman cu gandul la cipsurile tale.
    Mi-au iesit super faine, pe primele le-am ars un pic dar n-a fost bai ca s-au mancat si asa. Dar nu de asta intrasem eu sa iti las mesaj, ci (pe langa felicitarile de rigoare) ca sa iti spun ca la un moment dat cand a fost sa scot cartofii din apa cu gheata, m-am tot gandit cum o sa eurupa uleiul incins in contact eu ei plini de apa, ca vezuviul, asa ca i-am pus intr-o sita si i-am scuturat un pic. Restul de cartofi ramasi pentru transa a doua de prajit, i-am bagat direct cu sita cu tot, in congelator. In felul asta i-am mentinut reci (asa am gandit eu logic, cum ca ar avea importanta). Oricum, cap coada au iesit foarte buni si multumesc frumos pentru reteta. O sa mai fac si altele cu mare placere.
    Spor la bucatarie in continuare!

  12. Laura spune:

    Anonim ma bucur mult ca i-ai incercat si ca ti-au placut. Foerte utol sfatul tau si eu personal iti multumesc tare mult pentru el deoarece la prima tura i-am scurs putin dar tot a inceput sa sara uleiul. La a doua tura i-am scurs si eu mai bine si parca nu au mai sarit asa de rau. Te pup si iti multumesc mult pentru idei si pentru ca i-ai incercat!!

  13. Mazilu Gabi spune:

    La multi ani! Sunt o mare admiratoare si este pentru data cind iti sctiu. De multi ani fac diverse prajituri pentru toti cei din jurul meu, este o mare pasiune a mea. Am vrut sa fac si ceva mai nou dar retetele din diverse reviste culinare sunt date incomplet si nu prea au iesit, dar urmarind retetele tale mi-am dat seama ca acestea sunt bine prezentate inafara ca sunt foarte apetisante si foarte aspectuoase.Am facut si eu cateva,chiar astazi de 8 Martie am dus la serviciu pentru colege si au reusit si au fost apreciate. Iti multumesc mult pentru acest lucru.Sper ca in viitor sa pot mentine legatura cu tine si modest sa pot realiza si eu cite ceva din minunatiile pe care le faci. Inca o data LA MULTI ANI! si felicitari pentru tot ceea ce faci si modul in care le expui si celorlalti.
    Cu deosebita stima Gabi din Iasi

  14. Ana Maria spune:

    Site-ul tau este minunat. Eu zic ca ar trebui sa scoti si o carte.. s-ar vinde ca painea calda…. 😉

    Multa sanatate si felicitari pentru ceea ce faci. Esti formidabila. Iti doresc Sarbatori de Paste cat mai fericite .

  15. Laura spune:

    Ana Maria draga mea sa stii ca de mult ma gandesc sa public o carte de bucate dar inca nu m-am interesat cum pot face acest lucru. Te pupic cu mare drag si un Paste Fericit si Luminat in caz ca nu ne mai auzim pana atunci!!

  16. Anonymous spune:

    nu trebuie sters cartoful inainte de bagta in ulei?Ma gandesc ca un strop de apa in ulei incins poate sa aiba o reactie dura…mersi pt raspuns:) , pare delicios si as vrea sa incerc si eu..de aia intreb:)

  17. Laura spune:

    Anonim pune-i intr-o sita si scutura-i bine bine inainte da a-i pune in ulei ca sa eviti sa sara uleiul in toata bucataria.

  18. Lavinia spune:

    ciao Laura! acu am terminat de facut chipsurile, au iesit o bunatate! (stiu ca sunt nebuna ca prajesc pe caldurile astea dar credema ca au meritat!) fug la dush ca deja curge apa pe mine 😀

  19. Laura spune:

    Lavinia scumpa te felicit ca ai avut curaj sa prajesti pe caldurile astea!!! Pupicei scumpa si ma bucur mult ca ti-au placut!!

  20. Mihaela spune:

    Mai devreme am facut cipsuri din 4 cartofiori. Am respectat reteta intocmai si au iesit niste frumuseti de cipsuri crocante si gustoase. E de prisos sa mai spun ca deja sunt istorie… 😀

  21. Anonymous spune:

    Excelenta ideea ptr copii,dar si ptr noi – sa nu mai fim niciodata tentati de e-urile de prin magazine 😉 Se pot cumva baga si la cuptor dupa baia de apa rece??

  22. Laura spune:

    Ai dreptate Anonim, toti iubim cipsurile si daca le facem in casa e si mai bine. Nu am incercat niciodata sa le fac la cuptor dar daca vrei sa ii incerci, sa ai grija sa ii usuci bine bine inainte de a-i baga la cuptor.

  23. Laura spune:

    Anonim, evident ca tot prajiti raman, dar decat sa ii cumperi din comert unde ii gasim pompati de E-uri, ii faci mai bine in casa.

  24. Mirabela spune:

    Laura nu stiu ce faci cu retetele tale dar ma bagi in bucatarie vreau nu vreau azi am cam multe retete in plan si cum reteta asta nu mi se parre grea deloc o sa o pregatesc pentru maimuticile mele sa aiba seara ce rontai ( eu am 3 fetite) asa ca o sa fac si reteta asta 😀 bineinteles in cantitate dubla 😀 ca de obicei. Azi o sa fac grisine cu gris, painica cu masline si chipsuri bine asta pe langa o supita de pui si un felu 2 la care nu m-am hotarat inca. Asa ca vreo 4 ore o sa ma ti in bucatarie azi .

    • Laura spune:

      Mirabela, scumpa mea, sa-ti traiasca maimuticile mici si scumpe!! sa imi spui daca au rontait cu pofta chipsurile.
      Pup dulce dulce!!

  25. Cristin spune:

    Buna Laura!

    Vreau sa-ti spun ca am facut si eu chipsuri si au iesit excelente. Am reusit sa impresionez pe toata lumea cu ele, inclusiv pe soacra mea. Iti multumesc foarte mult pentru toate retetele pe care ni le oferi pe acest site minunat. Iti doresc mult succes in tot ceea ce faci si multa sanatate!

    • Laura spune:

      Cristina, tare mult ma bucur ca ti-au placut si ca ti-ai impresionat soacra! Asta chiar ca este un lucru minunat!
      Sa va fie de bine, draga mea!

  26. Florentina spune:

    Ma bate gandul sa incerc si eu reteta astazi (am un strumf care imi tot cere chipsuri) dar nu am in casa otet de mere. Merge si cu otet normal ??? Te pup cu drag, Florentina.

  27. carmen spune:

    Draga Laurici,mi-am dat gata copii cu aceste chipsuri minunate.De acum nu o sa mai cumpar din magazin,parol:)Si ca sa ma laud am postat poza pe FB,of course cu linnk spre aceasta comoara de blog.Am mai facut si prajiturica cu crema de lamaie si mai am cateva retete in vizor.Pupici,keep in touch…

  28. Flori spune:

    Buna,Laura
    Am facut deja chipsuri dupa reteta ta si cred ca nu trebuie sa spun cat de repede s-au „evaporat”.Acum ma pregatesc sa ii fac din nou pentru o seara relaxanta de sambata.Momentul nu e prea bine ales,dar sunt numai buni pentru un film bun.Multumesc.

  29. Ana spune:

    Buna Laura te pup , eu personal suuuunt inebunita dupa cipsurile din comert , dar de cateva zile am intrat la dieta pentru ca as vrea sa dau cateva kg jos , cautam niste retete aici retete de la care sa nu iau in greutate :))) sa zic asa , si am dat peste aceeeste cipsuri minunate , ai idee cate calorii au ca sa stiu daca ii fac sau imi iau gandul:))) multumesc te pup !

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, din pacate trebuie sa cam uiti de ele la dieta.
      100 g chipsuri de casa au aproape 200 calorii.
      Spor la dieta! Pup si eu!

  30. Ștefan Viorel spune:

    Mulțumesc pentru rețetă, mai ales că din 1 Aprilie 2021 e posibil să fie scoase de pe piață pt.că nu fac bine organismului! Dar cele de acasă sunt sănătoase fiind naturale, fără chimicale. Gustul a fost perfect, nu mai spun ce culoare/ ce frumos arăta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor