Piadine de mamaliga

47 comentarii

Piadine mamaliga

Astazi am pregatit ceva simplu foc si absolut delicios. E o idee buna cand aveti mamaliga in plus. Asa ca, in loc sa o aruncati puteti prepara aceste piadine bunute foc. Nu contin nici un tip de grasime, nu au oua, nici lapte, nici apa, nici praf de copt sau drojdie, nici unt…….. sunt facute din mamaliga rece si faina, atat.

lipii-din-mamaliga-rece (12)

 

Ingrediente – Piadine din mamaliga rece

  • 200 mamaliga rece (va sfatuiesc sa preparati mamaliga din malai fin)
  • 350-400 g faina

Desfacem mamaliga rece in buchetele mici cu ajutorul mainilor,

lipii-din-mamaliga-rece (4)

si incepem sa adaugam faina.

lipii-din-mamaliga-rece (10)

Framantam mamaliga cu faina,

lipii-din-mamaliga-rece (15)

pana obtinem o biluta compacta si elastica. Atentie, mamaliga absoarbe destul de multa faina asa ca adaugati treptat faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Ca sa dau si niste cantitati estimative: la 200 grame mamaliga se adauga cam 400 grame faina.

Asa arata la final aluatul,

lipii-din-mamaliga-rece (14)

Rupem bucatele din aluat (cam de 30 grame),

lipii-din-mamaliga-rece (13)

si le intindem in foaie rotunda si subtire cu facaletul infainat,

lipii-din-mamaliga-rece (7)

incingem o tigaie teflonata sau un gratar si le coacem la foc moderat in tigaia neunsa ,cate 4 minute pe fiecare parte. Ele se vor umfla destul de mult,

lipii-din-mamaliga-rece (8)

asa ca in momentul in care se umfla, intoarcem piadina pe cealalta parte,

lipii-din-mamaliga-rece (9)

Asta e toata productia,

lipii-din-mamaliga-rece (6)

Le putem servi simple sau umplute cu ce dorim noi: carne tocata si calita cu ceapa,ardei,usturoi,verdeata, sau cu branza sau doar cu legume, etc..

Eu le-am umplut cu ce aveam prin frigider si anume: niste parmezan ras, ketchup si niste salam afumat taiat subtirel,

lipii-din-mamaliga-rece (16)

Si o sectiune. Se desfac in fasiute..sunt o nebunie,

lipii-din-mamaliga-rece (5)

Pofta buna!

47 Comentarii

  1. Laura, interesante aceste piadine!

  2. Sunt tare bune Flor draga si rapide foc!! Te pup!!

  3. Laura, ma innebunesti cu aluaturile tale! Aceasta reteta este simpla, dar foarte interesanta şi cred ca si foarte buna! Mi-ai dat o idee grozava! Eu mereu aruncam mamaliga care imi ramanea.

  4. Laura scumpa inca o reteta f.practica si cred f.buna!am s-o fac si eu cit de curind!(si asa aruncam mamaliga la ciini!)mereu ai niste ASSI IN MINECA!bravo!!!!

  5. Cand mi-ai spus de ele, greu imi venea sa cred ca sunt intr-adevar bune insa acum pot vedea ca arata intr-adevar f bine. Cu siguranta am sa le fac (dar mamaliga o face mami =)) Te pup!!!

  6. Lavinia eu ador sa lucrez cu aluatul in general si imi lipseste cuptorul atat de mult!! Dar sa speram ca se schimba situatia in curand. Piadinele astea sunt absolut divine si am uitat sa mentionez ca se pot face si dulci,gen minciunele. Data viitoare o sa fac si dulci si revin cu pozele. Te pup si sper sa le incerci ca merita si plus ca nu mai aruncam mamaliga ca si eu o aruncam mereu pana sa descopar reteta asta.

  7. Mariana sa le incerci ca sunt bune tare si foarte practice, plus ca nu au fir de grasime asa ca sunt si cat de cat dietetice. Te pup si multumesc ca iti plac!

  8. Inuc mic abia astept sa le incerci pentru ca sunt convinsa ca iti vor placea. Pai si eu daca o aveam pe mami langa mine o rugam sa faca ea mamaliga pt ca tu stii cat de mult “iubesc” eu sa fac mamaliga. Pup pup surioara mica!!

  9. Danelutza

    Laura draga, arata mincabile rau piadinele astea. Eu le-as rontai alaturi de-o ciorbica de fasole sau cartofi, cum faceam cu turtele pe care le facea mama. La prima mamaliguta, sigur le comit.

  10. Lauraa, ce bine arata! Super!
    Le-am notat, sper sa ajung curand sa le incerc, daca n-ar fi timpul asta asa de scurt…

  11. Danelutza sunt mancabile rau de tot si bunute foc. Merg de minne cam pe langa orice si langa ciorbica de fasole cred ca sunt un vis. Te astept sa le incerci draga mea si sa-mi spui daca ti-au placut!!!

  12. Tare bune si practice sunt draga Edith!! Eu mai mult le.am mancat simple ca asa le-am simtit cel mai bine gustul.
    Ai dreptate Edith, trece timpul asta asa de rapid de nu-ti vine sa crezi!!Te pup.

  13. Superbe! Chapeau bas!

  14. Ma bucur ca iti plac Ilaura!! Te pup si te mai astept pe la mine!!

  15. Azi eram la un pas de a arunca niste mamaliga, dar mi-am adus aminte la timp de reteta ta. Ce pot sa-ti spun? Foarte usor de facut si cum ai zis si tu ies o nebunie. Le-am servit cu branza si un pahar de iaurt. Ce rasfat pentru burticile noastre!!! Te pup! Ma duc sa vad ce ai postat azi.

  16. Cat ma bucur ca le-ai incercat Lavinia draga si ca ti-au placut. Sunt intr-adevar f bune si practice foc. Eu le-am tot facut si sunt incantata de faptul ca nu mai arunc mamaliga care apropae intotdeauna sfarsea la cosul de gunoi. Te pup si multumesc din suflet!!

  17. Iamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iamiiiiiiiiiiiiiiiii.Am facut si eu in seara asta si a iesit bestial totul!

  18. Cat ma bucur draga Andreea ca ti-au placut!!! Te pup draga mea si multumesc ca le-ai incercat!!

  19. Fara doar si poate voi proba Laura…de multe ori imi ramane mamaliga rece…cu care nu stiu ce sa fac…de acum incolo…stiu…iti multumesc….

  20. Draga Rux eu de cand am descoperit reteta asta nu mai arunc mamaliga care intotdeauna imi cam ramanea si o aruncam. Sunt excelente si sper sa iti placa si tie!!

  21. Le-am facut si mi-au placut Laura….multumesc mult….

  22. Te pup Rux draga si ma bucur ca ti-au placut!! Pup draga mea!!

  23. Buna!

    Azi am descoperit blogul tau. Esti incredibila! Toate retetele tale sunt deosebite iar tu esti o bucatareasa perfecta! Nu stiu cum iti ies toate atat de bine! Esti extraterestra?
    Felicitari!

  24. Vaaaaaai Anamaria cat am putut sa rad!!! de secole nu am mai ras atat!! Nu sunt extraterestra draga mea si sa stii ca am si esecuri destule in bucatarie. Te pupic cu mare mare drag si multumesc mult ca m-ai facut sa rad cu atat pofta!!

  25. Aseara a facut "Rev"mamaliga si desigur a ramas asa ca m-am gindit sa incerc si reteta asta!sper ca va reusi si o sa ne placa!Te tin la curent!
    O zi placuta!

  26. Anonymous

    Vai ce priceputa esti,cred ca tu le-ai inventat ca nu am mai auzit asa reteta.Si ce aluat frumos ti-a iesit..o incantare.Stii de cate ori am aruncat mamaliga rece???Trebuie sa incerc tura urmatoare cand voi avea din nou mamaliga rece,multumesc mult!! Esti nemaipomenita.Si eu stau in Italia in Ravenna.Iuliana Tanase

  27. Elena Toma

    Ce ma bucur ca ai pus reteta in meniuri de post! Eu am "scapat" aceasta reteta si ma bucur acum de ea. O sa fac si eu cu legume diverse si un sus… ma mai gandesc, pentru ca lasa loc la multe optiuni. Laura, nu pot sa spun decat: felicitari!

  28. Iuliana draga mea ma bucur ca-ti place reteta. E o solutie foarte buna pentru mamaliga ramasa si te asigur ca sunt pur si simplu delicioase.
    Pupicei cu mare drag.

  29. Draga mea Elena, ma bucur atat de mult ca-ti plac. Eu le fac foarte des, pentru ca in ultima perioada am inceput sa mancam destul de des mamaliga. Am primit de acasa malai adevarat care nu se compara cu malaiul de aici lipsit un gust si f fin, asa ca mamaliga se afla foarte des pe masa noastra.
    De multe ori le-am servit cu ciupercute sau cu mixuri de legume.
    Pup cu drag!!

  30. shushaneaua

    Nu cumva trebuie faina cu agent de crestere?Sau in faina simpla(fara agent de crestere) pus praf de copt? Pentru ca mie nu mi-au crescut. Aceeasi reteta, dar in care am pus praf de copt in faina, mi-a iesit, sub forma unor gogosele prajite in baie de ulei. Imediat s-au umflat.

  31. Shushaneaua, nu trebuie sa creasca pentru ca sunt piadine sau lipii iar tigaia nu trebuie unsa cu absolut nimic, asa cum am scris in reteta. Daca nu s-au umflat in tigaie, inseamna ca nu ai intins aluatul suficient de subtire. Intinde-l in foaie subtire subtire si o sa vezi ce frumos se umfla.
    Nu se pune praf de copt in faina si nu se foloseste faina cu agent de crestere, ci faina normala, 000.

  32. shushaneaua

    Stimata Laura, iti multumesc ptr sfaturi. Din pacate, fainurile de la noi sunt de mai multe feluri. Trei nule n-am incercat inca, am incercat cu altele mai ieftine, denumite prin 3 cifre, 480 si/sau 560, parca. Asa cum malaiul nu mai e ce a fost, nici in fainuri nu poti avea incredere, decat in producatori verificati. Cele bune iti doresc, n-am mai incercat piadinele, dar voi incerca cu prima ocazie cu faina trei nule. PS. le-am subtiat destul zic eu, dar probabil farina fu proasta….

  33. Multumesc mult pentru reteta.Am stat doi ani si ceva in Egipt,am mancat zi de zi din acestea…am incercat diverse moduri de a le prepara,la intoarcerea acasa,dar au fost mai mult sau mai putin fiasco…si iata reteta…cat era de simpla….Acolo sunt sub denumirea de aish…sau lipii mai pe limba noastra.
    Te sarut…retete delicioase si inspirate incontinuare

    • Codrina, draga mea, ma bucur atre tare mult ca ti-a placut reteta! Eu ador piadinele acestea si chiar nu stiam ca se fac si in Egipt si ca au un nume atat de frumos.
      Pupicei cu mult drag!!

  34. Pomodoro Pizza

    Incercati sa le faceti la un cuptor pe lemne.

  35. acum le-am terminat si au iesit delicioase!!! eu le-am facut cu faina integrala si au iesit ff bune!!!! felicitari pt retele minunate care le faci!!! eu sunt dependenta de blogul tau cand ma gandesc sa fac o reteta intru aici si gasesc intodeauna ceva bun de experimentat!!!!

  36. Super reteta, stiu ce fac maine:).Felicitari arata foarte bine:)

  37. O sa le incerc cu siguranta. Multumesc pentru inspiratia pe care mi-o oferi intotdeauna. Inspiratie bogata in continuare.

  38. Stimata Doamna, dintii, va spun ca am slabit 5 kg. cu ajutorul retetelor de pe blogul dvs. In al doilea rind, fiti buna si spuneti-mi din ce cauza nu mi se umfla? Mentionez ca am folosit faina integrala, desi a mai fost cineva care a spus ca a folosit-o, de asemenea. Sper sa-i dau de capat, cu ajutorul dvs. Felicitari inca o data pentru tot ce faceti!

    • Draga Florin, ma bucur tare mult ca retetele mele te-au ajutat sa slabesti.
      Daca nu s-au umflat, inseamna ca aluatul nu era intins suficient de subtire.
      Data viitoare, incearca sa-l intinzi un pic mai subtire si incearca sa prajesti o piadina in tigaia incinsa bine.
      Daca se umfla, aluatul este intins corect, daca nu, incearca sa-l intinzi si mai subtire.

  39. Laura, am vrut sa pregatesc in seara asta piadinele care aratau spectaculos de delicioase, insa nu a iesit nimic. Tot aluatul s-a lipit de maini si nu am putut sa il rulez deloc. Am urmat toate instructiunile tale, am pus o gramada de faina, si tot cleios o ramas aluatul. Imi atat de rau, ca am si piedurt o gramada de timp cu pregatirea lor. Dar mai ales ca nu mi-au iesit.. Oare am pus prea multa apa in mamaliga? Nu inteleg de ce au iesit asa cleioase, si oricat de multa faina am pus nu si-au revenit.. A fost un esec total si sunt ft dezamagita.. Mai ales ca nu inteleg de ce nu mi-au iesit..

    • Mona, draga mea, imi pare tare rau ca nu ti-au iesit..:(
      Spune-mi, te rog, mamaliga ai facut-o inainte de a face piadinele sau era veche de cel putin o zi?

  40. SCHMITTAG

    SUPER PENTRU ALERGICI.MERCI

  41. SCHMITTAG

    MERCI POUR LES ENFANTS C’EST SUPER

  42. Mai Laura, da ce mama Te-a facut? Esti bestiala. Bravo. Ma bucur ca existi. Ai niste idei iesite din comun, dar cu un final… ca te lingi pe degete.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.